Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 15:04 - Има ли мафия в Сливен
Автор: georgimarinov Категория: Бизнес   
Прочетен: 4999 Коментари: 2 Гласове:
0



За незапознатите с реалноста в Сливен ще поясня че, скандалите който се завихрят в ГЕРБ Сливен, добиват все по мафиотски характер. Купуването на гласове, отстраняването от длъжност на неудобни, толерирането на кмета Йордан Лечков, корупцията на всички нива в общината са отвратили дори и членовете на ГЕРБ. В материала по долу ще прочетете за размаха на скандала. За тези които искат да чуят  скандалния запис между Мария Григорова - бивш председател на ОС Сливен от ГЕРБ и Андрея Андреев - общински съветник от ГЕРБ да влезят в сайта: sedmica.com, и погледнат в "архив на новините" за м. Септември от дата 11.09.2010.

Всичко за сливенския скандал, за „Мери Гри” и „принц Андрю”…

image

13.09.2010 / 14:30

В петък в редакцията на „Седмица” се получи нотариална покана от г-жа Мария Григорова. Така тя сама се идентифицира като участник в пуснатия от нас скандален запис под името Мери Гри.

Г-жа Григорова, на основание членове и алинеи от Конституцията желае да й разкрием автора на записа. Днес й предложихме да изрази становището си, което да публикуваме, но тя отказа. Заяви, че й са нарушени личните права и ни заплаши с прокуратура и съд. Само, че ние не сме от плашливите. В битието си на журналист във в.”Демокрация” и като собственик и гл. редактор на в.”Седмица” съм бил привикван в съдебна зала близо 20 пъти. „Седмица” е била обект на опит за взривяване, стреляно е по нас и т.н. Сега една случайна гостенка в днешната псевдоистория на Сливен с болшевишко – прокурорски нотки опитва да плаши гаргите.

Но за какво всъщност става дума във въпросния запис, предизвикал голям обществен интерес? На първо място шокиращи са тонът и езикът на въпросната госпожа. С идването на Лечков на власт на възлови места в управлението и самоуправлението се възцариха арогантността и простотията. „Работата е осрана… Ще ти е..а мамата… Кадъната (разбирай съветничката от ДПС) и пр. – това е словесният арсенал на наречената от нас Мери Гри.

От записа става пределно ясно, че другият участник в „диалога” Андрея Андреев е привикан, за да бъде изтъргуван гласът му в общинския съвет.

На моменти Григорова дори крещи, особено щом стане дума за доц. Иван Андреев и неговата комисия, натоварена да провери общинските сделки, но не получила документи. Но главният извод е ясен и прост: праща ме г-н Лечков. Каквото е обещал, ще стане, стига да подкрепиш бюджета и моята кандидатура за шеф на съвета…

И най – същественото: всички товарни автомобили, работещи във фирмите от обръча на Йордан Лечков ще отидат на обслужване в автосервиза на Андрея Андреев. Това е обещано и Мария Григорова потвърждава, че ще стане… Тоест, автомобилите ще бъдат отнети от друга фирма и пратени при Андреев. В замяна на това той ще трябва да гласува съвместно с хората от ГЕРБ и присъдружните му.

В случая не става дума за класически опит за корупция: срещу предлагани пари. Обещават се преференции, бизнес, личен просперитет. Което всъщност е почти едно и също. В този опит за сделка Григорова е посредник, и то, уви, твърде посредствен. Общественото положение на госпожата, доскоро шеф на общинския съвет, изключва подобен род нечистоплътни сделки. Случаят красноречиво говори, че Григорова няма моралното основание да заема подобна длъжност и петни престижа на местното самоуправление.

 

Записът в редакцията на „Седмица” се получи от анонимен източник. По принцип избягваме да публикуваме статии, коментари и пр. от подобни източници, но видяното от нас във видеозаписа ни провокира да му дадем гласност – пак в името на обществения интерес. И да знаехме източника, няма да го разкрием.

Точка 1.3.3 от раздела „Източници” в Етичния кодекс на българските медии гласи:

„Няма да разкриваме поверителните си източници на информация”.

Георги. Вл. ПОПОВ

Бат Бойко целуна нашия Данчо /Лечков/ по темето

image

10.09.2010 / 10:18

Мнозина изгледаха с интерес по НОВА спорт вчерашният благотворителен мач с участието на Бойко, Данчо, Камата, англичанинът Ръж и други футболни звезди.

По време на срещата нашият кмет, чиито футболни умения отново си проличаха, гледаше да подаде топка на Бойко, белким той вкара гол. Бойко също игра добре, но едва в края на мача опъна мрежата след хитър пас на Данчо. Тогава премиерът се засили към него и бащински, нежно и гальовно му цвъкна мощна целувчица по темето, почернило цяла Германия през незабравимата 1994 година.

Целувката беше толкова мощна и изразителна, че беше с ефект 30-40 мегавата и няколко телевизора в Сливен изгоряха, като този на наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов и Радостин Русев (Радото).

 

Радостин Русев щял да съди Мария Григорова

image

10.09.2010 / 11:18

„Възмутен съм от ниската правна и лична култура на главната героиня във вчерашния скандален запис в „Седмица” – е заявил днес бизнесменът Радостин Русев.

Русев се готвел да заведе най-малко две дела срещу бившата шефка на общинския съвет Мария Григорова. Първо затова, че разгласила неверни обстоятелства за платени му 32 млн. лева от строителни дейности в общината. И още: по собствените й признания, тя е ходила многократно в МОСВ, опитвайки се да попречи за довършването на някои отсечки по проекта ИСПА. Григорова го и оклеветила в сигнал до полицията, че е купувал гласове в общинския съвет.

Заради конфликт на интереси, той е изпратил преди 3 месеца и сигнал до едноименната комисия в местния парламент срещу Димитър Митев и Мария Григорова. Ако тя не реагира, щял да заведе дело и срещу Руси Големанов.

„Григорова трябва да подаде незабавно оставка от общинския съвет!” – е заявил Русев. Със същите намерения позвъниха в „Седмица” и други общински съветници.

Писмо до председателя на ВАС Константин Пенчев

image

10.09.2010 / 11:38

Уважаеми г-н Пенчев,

 

Изпитвам най-добри чувства на уважение към Вас, затова с огромна изненада прочетох днес в сайта на Дарик радио Вашето уведомление до кмета на Сливен Йордан Лечков. А то е, че делото за Трето рамково е насрочено на 25 октомври.

Проблемите на Сливен са огромни и е наистина добре да се задвижат. Но те са породени най-вече от алчността и безотговорността на самия кмет. Фактът, че Комисията за защита на конкуренцията го обяви за нищожно е достатъчно красноречиво.

Срещу г-н Лечков са повдигнати 7 обвинения, прокуратурата готви и други, още по-сериозни, за организирана престъпна група. Вчера гледахме по телевизията как премиерът Борисов го целува по темето на футболен мач... Днес четем за Вашата бърза реакция на неговата молба делото да бъде по-бързо насрочено, сякаш сте задължен да го информирате.

Накрая искам и вас да попитам: какво става, г-н Пенчев в тази наша държава? Или и случаят с незаконното Трето рамково е предрешен?

 Оставам с уважение:

Георги Вл. ПОПОВ,

дългогодишен журналист, автор на повече от 1000 публикации в „Литературен фронт”, „Култура”, „Труд”, „Демокрация” и др., сега гл. редактор на сайта „Седмица”

 

Версии, слухове и предположения за бъдещето не Йордан Лечков

image

11.09.2010 / 09:30

Из медийните среди в София, парламента и другаде се разпространяват най-различни версии, слухове и предположения за бъдещето на сливенския кмет Йордан Лечков.

Най-разпространяваната версия досега бе за непробиваем политически чадър над него, свързани и с могъщи икономически интереси. Има се предвид Трето рамково споразумение, обхващащo европроектите и други програми на обща стойност 177 млн. лева. Чадърът, то се знае, е приписван лично на Бойко Борисов и неговото вице Цветанов. Както вече писахме, сам Цветанов даде знак за това с направеното от него в Сливен изявление, че "негативната енергия около Данчо се разсейва" и че той направил от Сливен един модерен град. Изводът за мнозина бе, че Лечков все още има сериозни позиции сред управниците.

Според най-новата версия обаче, тези позиции са тотално разклатени подир направената преоценка от прокуратурата в София на делото срещу него. Няколко от повдигнатите му обвинения били сметнати за много сериозни, а наблюдаващият прокурор Пламен Стефанов загатна за още по-скандални. В някои от ГЕРБ все повече назрявало убеждението, че толерирането на самозабравилата се футболна звезда може да им донесе само негативи. Лечков не слушал никого, дори съветващите го за по-умерено поведение и повече законност. Според същата версия бил подет курс към постепенно дистанциране от сливенския кмет с цел до следващите избори той да бъде отстранен от властта и партията на Борисов в Сливен да издигне един интелигентен и почтен кандидат. Иначе се очертава пълен разгром, видно от събраните само за няколко дни в Сливен 24 хиляди подписа срещу Лечков. В замяна на това пък кметът можел да се размине в съдебната зала с ефективна присъда и да му бъде наложено административно наказание.

Признанията на близки до сливенския кмет,че той е изгубил всякакво чувство за реалност, нервозността му и забърканите от него скандали сякаш потвърждават тезата за постепенното му емигриране от властта.

Малко вероятно е Лечков сам да се отегли от поста, оказал се толкова апетитен и доходоносен -смятат обаче мнозина. Той ще води инатлива и жестока битка за оставането си във властта, но според авторите на споменатата версия, тя няма да завърши с хепиенд.

 

 

 




Тагове:   Сливен,   мафия,


Гласувай:
0



1. анонимен - BALGARIN
23.07.2011 01:22
KADE STE BRE VOIVODIIII...ILI OT SLIVEN, OSTANA SAMO ZIGANI... I LE4EEEEEEEEEEEEEEEE...ZAWO NIAMA KOMENTARII, SLIVEN NE E LI BALGARIIA...KADE STE BRE WOPI...I VSI4KI BALGARI - AKO VSE OWE NIAKOI GO E ENIA ZA -BALGARIIA !- ;GORDEIA SE 4E SAM BALGARIN, SRAMUVAM SE 4E SAM SE RODIL VAV TOVA ANTINAZIONALNO I PRODAZNO POKOLENIE - I BOG DA PAZI BALGARIIA, DOKATO NAWETO POKOLENIE SI OTIDE !DANO E PO SKORO TOVA -. BALGARIIA DA IA IMA....!!!
цитирай
2. georgimarinov - Какви войводи, вече станахме гр...
23.07.2011 10:40
Какви войводи, вече станахме градът на стоте сутеньори! Град потънал в мизерия и беднотия. Толкова обезверени и незаинтересовани хора едва ли има някъде из Европа. И все пак помалко започваме да излизаме от летаргията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1217735
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол