Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2011 13:49 - Младостта на България е гневна.
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 3134 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 29.09.2011 14:24


Младостта на България е гневна.

Младите ни хора се бунтуват и не искат да следват робското поведение на безхаберие и удобно мълчание на своите родители. Защото младостта принадлежи на бъдещето, а не на обусловеното минало на своите родители.

Младежите ни растат със силно развито чувство за свобода и независимост, понесени на крилете на собствената си млада жизнена енергия. За разлика от своите родители, те имат историческия шанс да не са задушавани от диктаторското крило на Партията Майка, която единствено да определя посоката на живота им, да не бъдат държани насила в комунистическия концлагер на една държава със затворени граници, а да могат свободно да пътуват и се информират за света около тях. И да растат с отворени за света очи и сърца.

Младостта на България отказва да затвори очите си пред произвола, агресията и човеконенавистничеството на всички самозабравили се и самооблекли се в безгранична власт грабители.

Същите тези грабители, които са се организирали в добре  структурирани йерархични организации и криещи се зад тяхната бездушевна фасада на институции (що за животно е това институцията и защо никъде в природата такова животно няма?!) – било то институции финансови, държавни, политически, религиозни, корпоративни или просто мафиотски.

Никъде в природата животът не ражда институции, а ражда живи човешки същества. И всяко човешко същество е свещено, така, както е свещен самият живот.

И това е, което разбунтувалите се млади хора искат да напомнят на своите обезверени родители – животът е свещен! И не може да бъде заменян и подменян с притежаване на вещи, пари, власт, с мъртвородени идеи за институции, партии, етноси, вражди и омрази.

Младите хора ни подканят, че е крайно време да се сложи край на робуването на вещи, на притежания, на сервилниченето пред хора с власт и пари, забравили човешката си същност, докато преследват на всяка цена, дори и кървава, трупането и натрупването на вещи и хартийки.

Защото, ако всеки български град или село има поне по един дерибей, заобиколен от плеяда потрепващи с мускули бодигардове, и който коли и беси наред, то е защото ние, хората, сме го създали, хранейки го със своето внимание, сервилничене, прекланяне на глава в смирение, затваряне на очи и уши пред неговите безчинства.

Всяка власт, било то властта на парите, или на политическото управление, или на обществения престиж и позиция, се дава от хората. И хората са тези, които я отнемат.

Това е, което гневните млади ни напомнят.



Гласувай:
2



1. vladoangelov - ....
30.09.2011 00:17
Вие, госпожо, сте наивна до смърт....

Когато маймуните и другите маймуни боядисат улиците червени, заради расистката си омраза, комплексите си и откровената си глупост, тази кръв ще е пролята напразно... Не разчитайте на младите. Все пак, учиха се от вас....
цитирай
2. aliya - A Вие господине, сте изплашен до ...
30.09.2011 10:00
A Вие господине, сте изплашен до смърт!:)
Не бъркайте гнева с омразата - младите са гневни, но не мразят.
Мразят тези, които мачкат с микробусите си и които осъждат младостта на България.
Младите не мразят - младите искат да живеят своя живот на свободни и достойни хора.
Техният гняв е израз на силата им за живот.
Младостта на България не предлага нито новопръкнала се политическа партия със заявки за власт, нито кървава революция за завземане на властта.
Младостта на България просто ни напомня за изконното си вродено право на живот - без да бъде мачкана от микробусите на отмъстителните грабители, нито да бъде съдена от техните съдии по "бързата" ( но бърза само за някои) процедура.
Младостта на България не е тор за чужди амбиции, младежите на България искат живота си обратно - без постоянно манипулиране и опити за заграбване на правото им да имат своето място под слънцето.
цитирай
3. vladoangelov - ...
30.09.2011 10:22
Аз, господинът, съм от младите. Аз живея с тях, говоря с тях всеки ден, някои от тях са ми близки. Всъщност съм само на 20. И повярвайте ми, всичко, което искат от живота, са пари и лукс. А в момента- да бият цигани. Мама и тате ни научиха, че циганите и политиците са виновни на всичко. Като ги убием, ще имаме повече пари и лукс. Част от тая младост, вярват, че когато избият циганите, всички проблеми ще се решат. Друга част са с бръснати глави и мразят ей така, от идеализъм.
Аз съм там и виждам. Виждам хайките с пушки, обикалящи около циганските махали, виждам детето, на което пукнаха главата пред моя блок, защото изглеждаше черно. Виждам потрошени, обрани магазини, виждам хората с коктейли молотов(средство за подпалване) пред джамията... Вие си седите в кутията, гледате другата кутия и кутията ви се пълни с възхищение, идеали и празни обещания... Нищо не знаете.

Не ме разбирайте погрешно. Надявам се да греша. Но след всичко, което видях....едва ли греша.
цитирай
4. aliya - Ако наистина бяхте млад и наистина ...
01.10.2011 10:12
Ако наистина бяхте млад и наистина бяхте само на 20, нямаше да пишете по този манипулативен и пълен с инсинуации начин.
Ако бяхте млад и искрен, щяхте да обичате младите хора и да подкрепите техния стремеж за достоен живот и справедливост.
На някои много им се иска да изродят справедливия протест на младите хора и да го представят като алчност и вандалщина, за да не би хората в България да се пробудят от дълбокия си сън и да си поискат собствения живот обратно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015418
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031