Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 10:13 - Сезонът на политическите революции
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2928 Коментари: 2 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Политическата революция и изобщо която и да е революция не може да реши нито един проблем! И никога не е могла.

Наскоро се разбра, че революционните сили в Либия колят и бесят наред. Това разбира се привлякло вниманието на Амнести Интернешънъл.
Враговете на Кадафи, казват те, не само че не спазват никакви човешки права, но и изтезават и убиват по най-гнусния начин, който човешкото въображение може да си представи.
Логично възниква въпросът: Америка, Франция, Британия, Италия и другите от Алианса кога ще нападат със самолетите си тези революцинни сили?
Корабчето "Дръзки" няма ли да въдворява ред?

Друг пример: В Бахрейн, когато хората се надигнаха срещу режима, пак горе-долу по същото време, когато беше Арабската пролет, Америка и Западът не се намесиха. Странно! При едни може, при други не може.

Истината е, че нито една революция в човешката история не е донесла нищо добро на хората - нито нежна, нито червена, нито оранжева, нито френска, нито великата октомврийска. Но затова пък има една държава, дето е специалист в изнасянето на революции и няма революция в света, в която тази държава да няма пръст.
А това е опасно заиграване с низките човешки страсти и незрялост. Като например в Либия - либийското население е безкрайно изостанало в своето развитие поради подтисническия и насилнически режим, в резултат на което хората са наплашени до смърт и съответно агресивни до смърт. Няма по-агресивен човек от изплашения човек. И няма по-лесно управляван и манипулируем човек от изплашения човек.
Човечеството няма нужда от подобни революции.
Единственият начин човечеството да промени живота си към по-добро е не чрез кървави революции и политически машинации, а чрез еволюция на съзнанието си, чрез осъзнаване на своята истинска същност и чрез разбиране на своето същество, на своя най-вътрешен център - душата си.
Хората имат нужда от осъзнаване, медитация, духовни практики, от духовна еволюция.
Докато не се промени самият човек и не се превърне в новия осъзнат човек, за когото всички просветлени същества, стъпвали някога по тази земя, ни говорят, нищо хубаво не я чака нито Либия, нито България, нито света.
А Вие за революцията ли сте!?




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demokrat63 - особено мнение
15.10.2011 11:19
Ако човек е учил добре и знае както значи политика- никога не би съчетавал думата с революция:)
като и думите- демокрация и капитализъм например т.е обективно е невъзможно каитализма да е демократичен още овече използвания израз демократичен капитализъм:)
някой сме учили и знаем съдържанието на думите, не сме си "купували" дипломи, а сме учили за знание:)
цитирай
2. анонимен - Политиката е точно умението да с...
15.10.2011 17:08
Политиката е точно умението да съчетаваш нищо не значещи, но добре звучещи думи, като например: „Братство, равенство, свобода”, или „Война срещу световния тероризъм /каквото и да значи тероризъм/”, или „Не на диктаторите!/но само чуждите, нашите си ги къткаме/”, и т.н.

Политика е и умението в името на тези нищо незначещи празни думи да вдигаш хората на кървави революции и още по-кървави войни, за да може ти да се облагодетелстваш на всяка цена.
В политиката дали ще наречеш капитализма или социализма, или всякакви –изми демократични или не няма никакво реално значение.
Защото самата политика е една празна дума, лишена от смисъл от едни празни хора, позинали да лапнат света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3034640
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930