Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2011 10:08 - Оръжието на Страха
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2386 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.11.2011 10:10


Оръжието на страха е от най-могъщите - и който трябва, го знае!

Когато искаш някому нещо да вземеш, първо му вземаш страха - почваш да го плашиш - ама много сме били, ама циганите са ни много, ама децата ни са много (пу..пу, да не чуе Дяволът!), ама кризата е голяма, ама Природата е дива, ама животните са големи, ама слънцето не изгрява откъдето трябва, и глобално ни затопля, и терористите ни точат нож, и туй, че и онуй...
И човек сам ти го дава - това, дето искаш да му го вземеш - пенсийката си, заплатката си, децата си...

Към глобалните страхове, с които някои държат да ни плашат, наскоро се появи още един –

-       ООН наскоро обяви, че се е родил 7 милиардният човек.  Отдавна  някои „загрижени“ гласове току вземат,че ни напомнят, че сме твърде много и че Земята не може да ни понесе.  Сигурно те са, които са „завеждащи“ Земята, и „раздаващи благата“, та се явяват и нейни говорители! И де ли ни плашат – глобално се затопляме, глобално сме във финансова криза, глобална глобализация и колективна колективизация.

От такива "глобални" архитекти хората са на тоя хал в момента.
Защото някои не искат да оставят хората да си живеят живота така, както си го разбират.
Когато нещата се оставят да следват нормалния си ход, хората сами се регулират и знаят как да живеят съвместно и заедно.
Започнат ли обаче да се появяват разни хитлеровци, кисинджеровци и прочие стратези на царица парица, и се опитват да наложат изкуствени и задушаващи форми на развитие, световното равновесие се губи, както това на хорското добруване, така и природния баланс.

Наистина не разбирам защо някои се плашат от живота, от живите хора, а не се плашат от ограбването на тези живи хора, което е в сила от край време, но днес минава всякакви граници.
Защото населението не е проблемът на Земята - земята ни е хубава и богата и има за всички, че и за много повече. А и колко му трябва на един човек, че да живее хубаво и спокойно!?
Лао Дзъ казва: На който му стига той самият, той е Богат!
Богата ни е и Земята и всичко си има.
Но за алчният човешки ум никога не е достатъчно - иска все повече и повече, иска да глътне и другите, и цялата земя ако може.
Днешното време е ярък пример за това, че алчността на някои няма насищане –

-       след като финансовите акули и техните банки разказаха играта на отделния човек, взеха му дом, работа, бизнес, посегнаха му и на заплатата и на пенсийката, сега са решили да ни бръкнат и в общите касички - пенсионни фондове, осигуровки, заплати и други "общи баници".

-       И как! - като все по-често и отвсякъде ни убеждават чрез медии и прочие интернет източници как трябва да затегнем коланите, и да се примирим с малко, и с още по-малко, и с най-малко. Да се откажем от прослужени години, от заслужени и най-вече заплатени пенсии, от по-високи заплати, да се откажем от тази и онази обща придобивка, извоювана с много мъка през годините.

-       И защо? - защото общите ни пари не са май много общи - вместо за пенсионери, отиват за подпомагане на банки (щото има закъсали банки, няма закъсали пенсионери ), вместо за болните, отиват за лихви по държавни заеми към същите тези банки, и т.н. до безкрай.
Интересно обаче, ако на света изчезнат хората, и останат само банките - от чия кръв ще се хранят!?!?!?

 

Лао ДЗЪ казва:

По време на глад докато богатите омършавеят, мършавите отдавна са измрели.

 

Достатъчно е да погледнем пустеещите се земи в България, и пустеещите къщи, а хората изчезват ли, изчезват...  кои измряха от притеснения, кои се самоубиха, за да е по-бързо, кои избягаха по широкия свят да си търсят хляба, щото тук им го отказват, и т.н.
Но пък лъскаво множащите се банкови офиси са вече на всеки  ъгъл и в най-пустеещите села.

 

Но хората са тези, които имат право на живот върху тази Земя - защото тя ги е създала и тя носи стъпките им. Земята е великотърпелива - колко човекоубийци са стъпвали по нея и тя пак ги носеше, и не позина паст в нея да ги погълне.

Но именно от такива перверзни умове, на които все някой друг им е пречка, и им е в повече, са започвали кървавите войни, и фашистките идеологии….

А те вече надигат глави и в Западна Европа –

           - всички си спомняме и знаем как преди години Западна Европа сама покани гастърбайтерите , когато имаше нужда от работна ръка след Втората световна война. И тези хора работеха и изграждаха Западна Европа - работят и сега.
И нека не забравяме, че повечето Западно европейски страни са колонизатори в миналото и дължат богатствата си на ограбените богатства на бившите си колонии, от които после дойдоха и гастърбайтерите. Най-малкото - Западна Европа дължи данък човещина на ограбваните от нея в миналото!
Западна Европа и нас покани наскоро - срещу заплащане, разбира се... Но напоследък взе нещо да ни пъди...
А да не говорим - че земята не е ничия - тя е на всички хора и всеки има право да живее навсякъде.
Никъде в природата и върху земната гръд няма разчертани държавни граници.

Земята е една и е за всички.





Гласувай:
1



1. probe - !!!
26.08.2015 10:44
!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3041264
Постинги: 435
Коментари: 593
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930