Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2012 14:50 - Новият Поробител
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 3377 Коментари: 3 Гласове:
4



Гледайки лъскаво подсладените банкови реклами, с които е обилно захаросана днешната телевизия, човек остава с натрапеното му убеждение, че единствената грижа на банките е да подпомагат икономиката и бизнеса. И в това точно е уловката и последвалото я голямо разочарование, на което всички днес сме свидетели.

Защото се оказа, че не банките помагат на икономиката, а икономиката ( сиреч хората) помагат на банките (сиреч на не-хората!)!? И не само помагат, а и обслужват и хранят банковия сектор–паразит със собствената си пот и кръв и с цената на собствения си все по-мизерен и изтичащ между пръстите човешки живот.
Но не само икономиката на хората помага на банките не-хора, но и държавата, че и парламентът като че ли имат единствената грижа да опазват и подхранват мъртво роденото банково отроче.

Ето например, предколедно, любимите ни народни представители решиха да гласуват не друго, а закон за наказания върху живите хора, които дръзват да кажат открито какво мислят за банките - неживите институции и наложеното от тези мъртви институции едностранно грабителство върху отделния човек.

Грабителство чрез едностранно определяни лихви, едностранно променяне на дългосрочни договори, оказване на психологически натиск и откровен терор върху неплатежоспособните си кредитополучатели – живи човешки същества.

-          А не е ли Коледа именно Денят за напомняне за Свещения закон за Защита на човека от посегателства върху човешката му същност!?

-          И не е ли опазването на Живота върховната ценност, а не принасянето на този Живот в кървава дан на мъртвородени институции, опасани от мъртви правила и закони, които служат единствено на Лъжата и Алчността!?

Всички отдавна знаем, че банките са частни компании и нямат нищо общо с общественото благо. Ето защо подобна загриженост от страна на избраните да обслужват обществения интерес държавни институции е най-малкото неуместна и безкрайно подозрителна. Защото намирисва на лобизъм и заговор срещу обществото на живите хора.

Защото каква излиза тя - че банките, въпреки че са частни компании, изглежда да са по-частни и по-мили някому, след като за едни частни компании - банките, се издават протекционистични закони, а в същото време другите частни фирми са обезглавени от същите тези протежирани частни фирми - банките.

Защо се създава протекционизъм за частните банки, а не се протежира бизнеса изобщо, нито пък живия човек, който, понеже е жив, е най-уязвим!?

И защо Свободата на словото е заглушена и потъпкана в интерес на банките – грабители чрез прокарването на анти-свободни закони?!

Ако банките искат да задържат клиентите си, да ги задържат с добър бизнес, а не силово!
Единствено силовите институции имат нужда от силови закони и ограничаване на човешките свободи!
И що за бизнес е банковият бизнес
и дали изобщо е бизнес след като има нужда от силово налагане и терор върху основните човешки свободи, за да съществува?!

 Може би Банките са новата форма на поробване - днес диктатурите и чуждите робства са вече отживелици, които не вършат работа комуто трябва. Просто защото хората порастват и човечеството излиза от детската си възраст.

Ето защо в световен план е на ход процес на световно преустройство - препрограмиране. Постоянно сме убеждавани от телевизионните екрани, от всички медии и институции, че парите са единствено важни, че те са нашият бог, че те са нашата религия.  Банките са превръщани в новите ни църкви, а телевизията е амвона,от който млади усмихнати пастори и добросърдечни монахини, предизвикателно облечени, ни убеждават, че трябва с отворени обятия да приемем дара божи и да влезем в редиците на праведните вярващи ... като вземем по един дългосрочен кредит.

В контекста на това преустройство – препрограмиране на човечеството широко рекламираната финансова криза е помощният механизъм, който да убеди скептиците и наплашените маси от хора в необходимостта от належащите промени и налагането на нови още по-поробващи човешката свобода зависимости.

Чрез верижни революции - оранжеви, нежни, "арабска пролет" и прочие се заменят старите прогнили /и поради това неефикасни/ диктатури и зависимости и се заменят с нови такива зависимости - глобализиращи Съюзи, управлявани от финансови технократи и всякакви финансови фондове и глобализирани банки.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - Здравейте, Алиа.
01.01.2012 15:38
Хубав постинг сте написала. Светът е изначално сбъркан и дано всички тези трусове спомогнат за пречистването - и от вехтите, и от новите диктатури.
Честита Нова година!
цитирай
2. aliya - Да Ви е Честита и на Вас Новата год...
01.01.2012 17:21
Да Ви е Честита и на Вас Новата година! И нека Новата година да бъде годината на осъзнаването и проглеждането за всички хора!
цитирай
3. stamatovia - И според мен този модел на иконом...
04.02.2012 10:02
И според мен този модел на икономика, на един олигархичен капитализъм наистина е много изкривен, някак си единственото важно нещо е някакво самоцелно въртене на пари, които не създават блага. Това наистина няма как да продължи дълго. Няма как да е нормално изпълнителните директори на финансовите корпорации да получават десетки милиони бонуси при положение че корпорациите им непрекъснато се подпомагат от правителствата с парите на нормалните хора! Това няма нищо общо с пазарната икономика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015753
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031