Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 12:15 - В името на живота - посветено на един самоубил се убиец!
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 3237 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.01.2013 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много е трудно за един човек, който е бил част от съществуващата система и й е служил тялом и духом целия си живот, да се сблъска с факта, че системата пет пари не дава за него и няма да му помогне в нито една трудна житейска ситуация:

- нито при болест ще се погрижи системата за него, като му осигури подобаващо лечение и покрие трудовата му неработоспособност,

- нито за старините му ще се погрижи системата, като му осигури достоен живот чрез справедливо изработените му социални осигуровки,

- нито ще го защити системата от посегателствата и пладнешките обири на банки и данъчни, които едностранно и силово развалят предварителни договори и в нарушение със собствените си закони задушават под заплахи и притискане в ъгъла всяка самоинициатива или човешка дейност - като посягат на заработеното с цената на целия ти живот, било то пенсийка, или майчински надбавки, или социални помощи, или дом.

- Вече дори и на децата ти посягат, като ги национализират от ранна детска възраст със задължителната им институционализация далеч от майчините грижовни очи. 

Много е трудно за верните служители на системата да разберат, че смисълът на живота не е в обслужване на мъртви системи и безчовечни правила, задушаващи живота в зародиш. Илюзията за сигурност в тълпата, сред другите, сред установените норми, в служба на системата, притъпява твоята вродена интелигентност на човешко същество.
 
И когато системата те изхвърли, нормите, от теб защитавани, се обърнат срещу самия теб - тогава изведнъж изтрезняваш от пиянството на тълпата и нейната илюзорна защита.

За някои това е преживяване, което ги изхвърля завинаги от коловоза на живота, за други - по-жизнеустойчивите, това е повод да прогледнат за истинската стойност на живота.

От теб зависи дали ще посегнеш на живота си и дори и на този на любимите ти хора, защото страхът е унищожил и малкото любов в сърцето ти, или ще възкръснеш като феникс от пепелта на собственото си разочарование и обида и ще приемеш очевидността на допуснатата грешка да служиш другиму пренебрегвайки себе си, за да не я повториш никога повече. И вместо да зариташ собствения си живот в краката на нараненото си его, да захвърлиш обиденото си его на боклука на системата, а ти да поемеш по пътя на себеуважението и силата да отстояваш правото си на Живот в Свобода! 



Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016170
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031