Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 10:08 - КАК СЕ ПОЛУЧАВАТ ТРИ ДНИ И ТРИ НОЩИ
Автор: boceto Категория: Други   
Прочетен: 1575 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.10.2013 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Как се получават три дни и три нощи от петък до неделя?

Господ им каза: "Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да им се даде, освен знамението на пророк Йона. Защото, както Йона бе в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и човешкия Син ще бъде три дни и три нощи в сърцето на земята". Матей 12:39-40
След това всички започват да изчисляват: "Исус умря в петък вечерта, стоя в гроба в Събота и възкръсна в утрото на неделя." Това са два дни и две нощи. Не е ли прецизна Библията? 
Срещал съм хора, които изкривяват този библейски текст. Срещал съм и такива, които не се доверяват на Библията. Някои казват, че Исус е умрял в сряда, за да направят този текст да съвпада. Правят всевъзможни теологични гимнастики, но грешат в много прости неща.

Когато Исус казва: "Както Йона бе в корема на рибата… така и Човешкия Син ще бъде в сърцето на земята", хората мислят, че сърцето на земята символизира само гроба, и те мислят, че Исус ще бъде три дни и три нощи в гроба? Но, Господ нямаше предвид само в гроба! В Библията има много места, където "в земята означава и нещо друго". Когато се молиш с молитвата "Отче наш"… Отче наш, Който си в небето, да се свети Твоето име…, да бъде Твоята воля както на небето така и на земята."
Това в гроба ли означава? "на земята", не означава ли – "в света"? 
Дяволът е наречен княза на този свят или можем да кажем княза на земята. 

Когато Исус каза: "Както Йона бе в корема на рибата три дни и три нощи, така и Човешкия Син ще бъде три дни и три нощи в сърцето на земята", Той въобще не е мислил само за гроба, Той говори за сърцето на този свят. Помислете? Кой ръководи сърцата на хората,
на земята? Сатана владее сърцата на повечето хора на земята!
Кога Исус страдаше за греховете? Когато Го положиха в гроба ли? Не! Тогава страданията Му, свършиха! Исус започна да страда за греховете ни, още в Гетсиманската градина!

Йона също страдаше и се молеше на Бога в корема на рибата –
Йона 2:1-3:
1. Тогава Йона се помоли на Господа своя Бог из вътрешността
на рибата, като каза:
2. В скръбта си извиках към Господа, и Той ме послуша;
Из вътрешността на преизподнята извиках, и Ти чу гласа ми.
3. Защото Ти ме хвърли в дълбочините, в сърцето на морето,
и потоци ме обиколиха; Всичките твои вълни и големи води преминаха над мене.


Водите и вълните в Библията, са символи на земята – народите!
В Гетсиманската градина Исус също се молеше и капки кървава пот се стичаха от Него. И Той каза: "Не Моята, но Твоята воля да бъде" – беше се съгласил напълно с волята на Отца да умре като наш Заместник... и страданията Му като наша жертва започнаха в Гетсиманската градина. 
Четвъртък вечер, Петък вечер, Събота вечер. Във всички останали случаи в живота на Христос, когато дявола дойдеше да Го хване, Той се изплъзваше от пръстите му. Знаете ли, колко пъти по-време на Христовата служба, вземаха камъни да Го убият, но Той им се изплъзваше. Опитваха се да Го наранят, но не успяваха. Отец Го закриляше, защото Той все още не носеше нашите грехове, бе невинен. Но в Гециманската градина Исус започна да страда поради бремето на нашата вина. Страданията Му не започнаха от кръста, но още от Гетсимания те Го водеха от един съд на друг, биеха Го, поставиха трънен венец на главата Му. Той страдаше за нашите грехове, като започна от вечерта на четвъртък и беше в сърцето на земята. Когато Юда дойде да Го предаде в градината, Исус каза:
"Сега е часът, когато човешкият Син се предава в ръцете на грешници". Той казваше, че сега е времето на дявола!
От тази вечер, Исус вече бе в ръцете на княза на земята. Знаете ли, колко много прилики има между Исус и Йона? Не бе ли заспал Исус веднъж в лодката по-време на буря. Йона също бе заспал в кораба по-време на буря. Йона е един вид символ на Христос! Те трябваше да го принесат в жертва и когато направиха това имаха спокойно пътуване. И когато Йона бе принесен в жертва, три дни и три нощи, където го носеше рибата, там отиваше той. Когато Исус се предаде на волята на Отца, Той бе пленник на дявола три дни и три нощи, и Сатана също Го водеше, чрез човеците които Го обвиняваха, но Христос смирено прие унижението болката и смъртта, и победи врага! Лостовете на смъртта не можаха да Го заключат, и Той възкръсна, като освободи и даде, нов живот на човеците, които бяха вързани от княза на този свят!


www.facebook.com/groups/486191091456162/



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boceto
Категория: Други
Прочетен: 84232
Постинги: 26
Коментари: 1
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930