Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2013 10:06 - Чуй ме, ти вечно недоволен мърморко!
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 4810 Коментари: 0 Гласове:
1



   Чуй ме, ти вечно недоволен мърморко!
 
Ти искаш светът да се върти около теб и според теб! Ти искаш всичко и всички да промениш - по твоя калъп.
Защото си избрал да виждаш само нещата, които те дразнят - световният глад, и мръсният въздух след автомобилите, и човешката несправедливост на алчните, и правителството и парламента, които не ти си избрал; и съседите, които не са те питали дали да се нанесат; и страната, в която не ти си избрал да се родиш... и никой дори не те е попитал..
Искаш всичко да промениш според твоите желания.
Само забрави да промениш първо себе си. Докато първо не промениш себе си, нищо отвън няма да се промени. Защото кой е този, който ще променя другите!?  

Променянето е индивидуална отговорност. Всеки сам решава дали да се промени или не. Всеки има възможността сам да се осъзнае. Никой не е по-долу, нито по-горе от теб. Всеки има право на своите грешки, и на своите уроци - защото Бог бави, но не забравя.
 
Светът, ако беше съставен само по твоята воля и всички хора бяха по твоя калъп и твои индигови копия с твоето мислене, щеше да бъде много скучно място за живеене. Светът обаче е прекрасен такъв, какъвто е - той е разнообразие и изобилие.

Но ти отказваш да видиш света. За теб светът е това, което ти си избрал (или са те накарали, внушили) да мислиш за него. Ти научаваш за света от филмите на Холивуд, или от рекламите, или от медиите, които всеки ден бълват срещу теб готовите си образи. Светът такъв, какъвто е, те плаши, или просто не ти е интересен в своята обикновеност и естественост. Ти предпочиташ нещо по-модерно, по-стилизирано. Ти искаш първо някой друг да сдъвка света, и да ти го изплюе в шарената опаковка на рекламата, да му придаде готовия образ на оценката и чак тогава да ти го подаде за готова консумация, а ти да го преглътнеш - чуждото сдъвкано и изплюто върху теб.  

Животът обаче не е в разпространяваната лъжа на тъпите холивудски филми, не е в главите на перверзните им режисьори, които хвърлят върху теб своето мозъчно повръщано. Нито е светът в медийната помия на платените лъжци, продали истината за хартийки!

Животът е в неизменния изгревна слънцето сутрин, в усмивката на любимите хора, в кротката луна вечер, в птиците, и в дърветата, и в хората! Животът е дори в това, че ти дишаш ... и съществуваш!

Със сигурност обаче реалният живот не е в твоите мисли и умствени проекции, пълни с отрицание и осъждане. Защото ти не си в мир със себе си! А докато не си в мир в себе си, твоето огледало, отразяващо света, ще бъде запрашено от прахта на твоите умствени проекции и емоциите ти на отричане и осъждане.
 
Докато не се научиш да бъдеш благодарен за това, че дишаш, че живееш, че толкова много живот ти е даден без да си помръднал  и пръста си за това - все по-малко ще намираш щастие в каквото и да е било!

Именно за такива като теб, алчни за повече, вечно недоволни и мърморещи, Исус е казал:
 "Който има малко, ще му се вземе и малкото, което има. А който има много, още ще му се придаде!"



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016139
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031