Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 11:50 - Богосъздаденият народ на великаните българи
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 144934 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 06.02.2015 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Има богосъздаден народ - и това са българите, първите хора на земята и първият човешки език - българският.

Евреите, въпреки огромните претенции на техните кукловоди, са произлезли от нас, или по-точно семитите - според Библията те са синове на Ной, а Ной е от божия народ на българите. - http://aliya.blog.bg...trandja.1106728
Самото наименование на сина на Ной Сам е българска дума - Сам е едно от имената, с които древните българи са наричали Бога, защото те са били мъдреци, които са разбирали, че Сам Бог Е, а всичко и всеки е негово проявление! - http://aliya.blog.bg...ylgarin.1308906

А за претенциите за човешко родоначалие на еврейските кукловоди в, било то, Синедриона или Ционизма, всички сме чели - и не само това, нас българите, техните предци, те ни наричат "гои"; но дори самата дума "гои" е българска дума - гои са се наричали някога животните за угояване и заколение. Ционистите не могат дори и в омразата си да избягат от българския си произход.

Разказано от очевидеца Абу - Хурейра:
Пророкът каза, "Бог Алла създаде Адам като го направи 60 кубита (90 стъпки или 30 метра) висок.   От създаването на Адам до сега хората непрекъснато се смаляваха на ръст. " - Сахих Ал-Букхари, Том 4, Книга 55, Но. 543
Този огромен Адам, първият човек на земята, е всъщност Древният българин Азем, от Земята взетият, на който Бог душа е вдъхнал от Божия си дух. - http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906 

Не само според Библията, но и според историческите източници населението на Близкия изток е скитско (българско) - скитите българи са първите, създали най-славната и до днес архитектура, култура и духовност в района.
http://aliya.blog.bg...iozen-p.1255876

И не само в този район, скитите са създали днешна Украйна, Русия, първите владетелски касти и династии на Индия, Китай, Иран.
-
http://aliya.blog.bg...te-hora.1211243

Стигали са чак до Япония и потъналите величествени градове край японските брегове са техни. Прехвърляли са океаните и са познавали и Америките, като са оставяли там своите огромни кости и високоразвита култура и бит. Така например народът Хуар, който е обитавал Туркменистан и Афганистан, това отново са българите - на езика на Авестан Хуаре саета (Хора светя) са сияйните хора, хората на Светилото или още наречени племето на слънцето, както са наричали българите скити не само в Иран, но и в в Индия и Китай.
Същото това известно в Азия племе на хуарите (хората), в един момент е преминало от най-източната част на Азия през Тихия океан и се е заселило в Андите на днешно Перу. Хуарите са отишли там преди индианците и са известни с това, че са създали иригационна система и развито земеделие. Хуарите са създали високоразвита цивилизация преди инките в Перу и са оставили прекрасни мегалитни градове и много артефакти. Не случайно в носиите на днешните обитатели на Андите можем да видим българските мотиви. -
https://www.facebook...&type=1

Откъдето са минали древните българи, бел град са оставяли (Баба Ванга)

За разлика от днешните имперски завоеватели, сеещи смърт и разруха духовна и физическа из цялата земя, древните българи са разнасяли живот - земеделие, металодобиване, култура, висока духовност и божествена религия. Оставяли са и езика си навсякъде откъдето са минавали - ето защо българският език е в основата на повечето днешни езици по света.
За това и едно от имената на българите е скитите - много са скитали. Древните българи са кръстосвали всички морета и цялата земя - тогава това е било по-лесно - нивото на световния океан е било много по-ниско от днешното, а древните са били големи хора, гиганти или още титани са ги наричали древните митове и легенди.
Великаните са били хора, човешки същества, които обаче са се развивали в по-благоприятни от днешните условия. Ето защо тогава не само хората, но и растенията, и животните са били по-големи.
Поради променените земни условия Големите хора са изчезнали от лицето на Земята, но са запазили своя корен и геном в днешните българи, а впоследствие и в техните наследници по цялата земя.
Не случайно българската кръв е непроменяна от хилядолетия и пази оригиналния си ген. И до днес например се раждат деца с българското генетично заболяване на кръвта, наречено Таласемия. Таласемията е вид генетична анемия, при която съставът на кръвта е с видоизменени червени кръвни телца и с по-високо съдържание на желязо. Този вид "анемия" не се причинява от недохранване, а е генетично обусловен и ни е останал спомен от великанското ни минало. Освен великаните в българските ни народни приказки, и кръвта на днешните българи е доказателство за великанския ни произход. Повишеното ниво на желязо в кръвта си древните българи са лекували с редовни кръвопускания, като такива инструменти, направени от нефрит, злато, кремък, са намирани като артефакти по цялата планета, и дори в златното съкровище от Варненския некропол. И днес с кръвопускане се лекуват деца и възрастни, болни от тежка форма на таласемия.
Интересно е да знаем, че Таласемията е онзи вид анемия, който и до днес се случва да се проявява при космонавтите, които са прекарали дълго време в безтегловно състояние. Таласемията е била характерното състояние на кръвта на древните великани БалХората при намаленото гравитационно притегляне на земята в древността.
Трябва да се има предвид и това, че древните българи са се хранили с растителна храна, която е в много по-голяма степен богата на желязо от месната. Древните българи са живеели в свят на изобилна и огромна растителност и те не са убивали, за да се нахранят. Те са били Божии чеда, живеещи в пълно единство с природата, а агресията у тях се е появила много по-късно, с появата на развит ум и способността му да се страхува поради несъвършенството на своите възприятия. Освен, че са набавяли много желязо в кръвта си чрез растителната си храна, древните великани са живеели и в атмосфера, много по изпълнена с кислород от днешната поради изобилната растителност. Това е довело до необходимостта човешкият организъм да поддържа високо ниво на хемоглобин в кръвта, както и на по-високо съдържание на желязо, пряко свързано с хемоглобина. Днес все още човекът носи в себе си белези от тази желязо-обусловена генетична особеност - всеки 7-ми човек на планетата ни има такъв видоизменен ген. У нас явлението е наблюдавано на територията на цялата ни страна, според мои ллични наблюдения, най-вече в Северозападна България.

Поради намалената земна гравитация е било възможно развитието на огромната растителност и животни, на динозаври, както и на огромните хора. Правени са опити от съвременни учени, които доказват, че при по-малка гравитация и по-голям магнетизъм на земната атмосфера отгледаните растения и животни (риби) стигат до 5 пъти по-голям ръст!
Не е имало масово измиране - нито на динозаври, нито на великани. Природата не вярва в масовото унищожение (за разлика от човека, който убива с милиони в своите човешки войни!!!). Постепенно са се променяли земните условия и постепенно големите видове са се смалявали. Имало е и смесени периоди, в които и големите, и малките видове са съществували. Оттук са и множеството наши български народни приказки, в които великани и малки хора съществуват заедно.
Оттук е и библейската притча за Давид и Голият (Необлеченият великан!), според която дребният Давид си е послужил с измама, за да победи Огромния Голият, като го е замервал отдалече с камъни, вместо да се бие с него в честен ръкопашен двубой. По-късно същият този Давид е издигнат в герой и цар на юдеите и до днес им служи за пример за подражание.
За българите великани се говори и в най-стария човешки епос, известен като Епосът на Билгамеш (или Гилгамеш в по-късния му вариант). Билгамеш е всъщност Бълга-мъж, който е с български произход и е тръгнал да търси тайната на Вечния живот (днес го наричаме Божието царство) при българския мъдрец Утнапищим. В скрижалите от Мъртво море, известни като Кумранските записи или още Книгата на Гигантите, Билгамеш (Бълга-мъж) е описан като великан с огромна сила.
image

Самият Утнапищим или в по-ранния вариант на името Ута-написти (От-напаст, Излязъл невредим от напаста на Потопа) е Ной от Библията, човекът, познал Божията мъдрост. - http://aliya.blog.bg/history/2013/05/03/noi-ot-strandja.1106728

По-интересното в случая е, че великаните са говорели българския език и са били българи. Знаете ли, например, как се нарича комплекса от мегалити Стоунхендж в оригиналното си наименование? - Хорото на Гигантите! Хоро е изначално българска дума и означава много хора, хванати за ръце и танцуващи.
А много от гигантите са носили български имена - не само Голият от Библията, но и Ог от Библията, както и Спиро - прочут гигант в Северна Америка, чийто гроб и до днес се нарича Хълма на Спиро. В днешен Израел съществува и Хълма на Голият (гроба на Голият).

В гръцката митология думата гиганти е означавала всъщност "родени от земята, родени от Гея". Гръцката дума гиганти е произлязла от българската дума гиген за ед. ч., гигенци за мн.ч. Не случайно у нас и до днес има български селища с наименованията Гиген и Гигенци, както и лични имена Гиго, Гигов. Знаем, че именно имената и наименованията на селища са най-устойчиви на влиянията на хилядолетията и най-заредени с информация за отминалите епохи. Древните българи са именно тези гиганти - гигенци, "родените от пръстта", за които ни разказва и Битие от Библията.
Бал/Бол означава в старобългарския и в днешния български език голям, велик, като Бога Ал / Бал (Древнобългарско име на Бога Слънце). Оттук се е образувало и наименованието на Балкана - Голямата планина на Бога Ал / Бога Слънце. От думата бал и думата хора се е образувало и името на българите Балхора (големите Божиите хора), което постепенно се е променило при изговарянето му в българи. За големите хора, балхората имаме сведения чак в далечна Индия, където дошлите ведически племена на българите били наречени от индийците Големите българи - маха (Големите) бъхарате (българете), или Махабхарата, един от най-старите индийски епоси.

Първият човек, роден от пръстта според древните българи е Ману (оттук имаме и български имена като Манчо, Манол и така нат.), Адам е по-късна библейска версия на Стария завет, писан от евреи. Адам обаче също е българско наименование. Адам означава в Библията Човек от земя, като първоначалното му най-древно наименование е АЗем (Земен)/Азъм. Постепенно Азем е станало Адам при разселението на българите в Близкия Изток, като значението на името се е запазило като Земен човек (ЗеМан - Земен Мъж).
За Ману/Земанъ разказват митовете на скитите и те могат да се чуят и до днес от техните наследници в Индия, Китай. Ману е човекът, който е създал кастите според легендите. Кастите или класовото разделение са съществували при древните българи и по-късно са разпространени и в Индия, и в околните страни. Названието за каста е "варна" на произлезлия от българския език ведически санскрит. Варна всъщност се е наричала древната земна пещ за извличане на злато и други метали чрез изгаряне на рудата в земята. И до днес думата се е запазила в думата варница - дупка в земята за гасене на вар. (Оттук и името на град Варна - градът на най-старото добито и обработено злато в света!) -
http://aliya.blog.bg...aiurved.1242351

Ману е смятал, че когато човек се преражда в една и съща каста (варна), т.е. при едни и същи земни условия, той по-лесно ще усвоява и продължава духовните практики, подходящи именно за тази каста, а няма да се налага да започва духовния си път отначало. Човешкият живот древните българи са считали за пещта, в която изгарят човешките заблуди и човек се превръща в чисто злато от божествена същност. Знаем много добре от нашата древна история, че нашите деди траките са вярвали в преражданията и са смятали земния ни път за урок, който трябва да усвоим по пътя си към Бога. Цялата тази древна тракийска българска духовна система е разнесена из целия свят и до днес съществува във всички земни религии.
-
http://aliya.blog.bg...te-hora.1216755

Българите са най-древният народ на Бога, оригиналната изработка! Останалото човечество произхожда от нас - в по-голяма или по-малка степен.

Много световни владетели са ни сърдити заради това и се страхуват и до днес от нас - знаят, че сме непредвидими. Затова е и цялата тази пропагандна машина срещу нас - опитват се по всякакъв начин да игнорират българите, да им откажат историческо съществуване, да им смачкат самочувствието, да ги развратят и унизят.
Днешната наука много добре знае как действа човешкият ум и му въздейства според последните си научни открития:
- чрез медийната машина,
- политическата и икономическата система,
- образователната система,
налагани с една единствена цел - да впримчат неосъзнатия човек и да му отнемат свободата, като междувременно го убедят, че е за негово добро, за да не се съпротивлява.

Ето защо за световните глобализатори днес е много важно да скрият историята на славното човешко минало;
- ето защо се харчат милиарди долари за откровено тъпи филми на подправената историческа истина (като например последният еврейско-шовинистичен филм "Ной");
- ето защо се харчат милиарди долари открадната човешка енергия за произвеждане на кървави революции - велики, цветни или пролетни, чиято единствена цел е налагане на още по-голям терор над хората;
- ето защо се налага със сила новия тоталитаризъм на глобализма и ислямския фанатизъм, който да задуши всяка човешка свобода, да заличи историята на човечеството, да открадне и скрие все още неоткраднатите артефакти. -
http://aliya.blog.bg...storiia.1247767

- ето защо е поведена жестока битка срещу белите хора, които са били родоначалниците на човечеството. Защо от лицето на Земята изчезва белият човек?
Само за последните 100 години белите хора са намалели драстично до 8% от човешкото население. И това при положение, че такова намаляване в предишните векове и хилядолетия никога не е имало, а белите хора винаги са съставлявали основната част от човечеството.
Дали това драстично и ръководено намаление на белите хора не е поради някакви скривани от човечеството генетични знания? И ако приемем, че белият човек е родоначалникът на човечеството, то неговото изтребление не е ли домогване до прекрояване на човешкия вид от определени евгеници и архитекти на световния глобален Нов ред?! И не само до прекрояване, но и до създаване на човекороботи от трансхуманистите на Новото време! -
http://ruskline.ru/v...t_s_lica_zemli/

Човечеството не бива да знае, че е велико, че е Божие творение, че е свободно по същността си и че е "по образ и подобие Божие"! То трябва да е научавано още от детска възраст, че е произлязло от маймуните, че е кръвожадно, че е греховно, че може да съществува само ако има система от тоталитарни институции, която да го впримчва и управлява низката му същност.

В днешно време битката е за душите ни - ще ги дадем ли!?






Гласувай:
12


Вълнообразно


1. bven - Поздрави за истинската история!
07.04.2014 22:57
Слагам го в моя блогрол - на ползу роду!:))
цитирай
2. spartakbg - не го трийте
29.10.2014 21:48
В една моя статия от моя блог, съм посочил връзка към него
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009135
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031