Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2013 12:55 - Орфей-мъж или жена, грък или трак е митологично създание ОРФЕЙ?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5996 Коментари: 5 Гласове:
-4

Последна промяна: 27.04.2013 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Мъж на жена си, Орфей се е върнал за своята единствена съпруга Евридике сред полумрака на подземния свят на Хадес и така сам по себе си този факт го прави и мъж и грък. "Всеки знае":-) гърците имат само един съпруг за разлика от т.нар. "Траки" за които е известно, че имат по най-малко осем жени за най-бедните от тях. Останалата, по-нещастлива част от «Тракийците» се присъединява към сектата на т нар. "ктисти», безбрачни мъже тракиййци, наречени така, поради воденията от тях целомъдрен, не познаващ жена живот.

Херодот ни информира, че богатата тракийска сган има средно по седемнадесет жени и презира земеделието или работата, като се отдават само на кражби и грабежи, плачат, когато се разждат и се веселят, когато умирГват. Това последното сигурно е писано за тракийките, които се радвали, когато ги правели да умиргват веднъж на десет години.
    На базата на безпристрастната фактология от изнесените факти за митологичното създание на Орфей и етносните навици на тракийците е видно, че не може да бъде, ако е от пол мъжки Тракиец, но това е наистина един гръцки човек, роден на територията на т. нар. Тракия.   От друга страна в една от митологическите версии е описано, че съяеството Орфей е било убито от разгневените тракийски жени, на които не се обръщало внимание на женските им нужди, защото мъжете им се отдавали на секс с Орфей или в поведението си ORPНEUS е изпълнявал ролята на тракийска девойка, за които е известно, че се отдавали на безразборен секс и задоволявали половите нужди на безброй мъже без това им поведение да бъдело порицавано от Тракийците.

От тази гледна точка митологичния ORPFEUS е ясно портретиран, като жена. Или ако Тракиец, то съществото Орфей може да бъде само от женски пол.   Но нека не скачаме в заключения, че ако е мъж, то това трябва да е грък, а ако е тракиец то е жена.

Налична е и другата История.
Това което имаме тук е представяне на дуалистичната природа на нещата, достигналата до нас антична философска концепция представяна чрез ХЕРМАФОДИЗМА.
ОРФЕЙ е представен, като ХЕРМАФРОДИТ, наред с други първични и основни божества Аполон, Дионис, та то последното най-синкретично МИТРА, всичките ясно представени и различими, като хермафродити в очите на античните. посредтвом основният им външен признак-женствени винаги голобради лица.
Какти и при Орфей, от художествените интерпретации на Аполон личат неговите ефиминизирани черти, винаги безбрад и женстевн, като другият известен хермафродит ДИОНИС и т.н. до последното и на-късно хермафродитно синкретично създание римското Митра и неговото яйце, като символ на ХЕРМАФРОДИЗЪМ„ ако случайно некой не се е вгледал в женското му безбрадо лице еднотипно с това на гореизброените ХЕРМАФРОДИТА от светата троица Аполон Диониси и техния пророк Орфей

А
нтичния ум се опита да разреши мистерията на обективният свят около него, така както и днес ние се опитваме да го разгадаем и те достигнат до идеята за ХЕРМАФРОДИСМА или ВСИЧКО се съдържа в едно тяло всичко е било в едно тяло води началото си от едно тяло, се съдържа в едно тяло и в своето представително изкуство посредством митологично метафорични изразни средства представя тази философия на където намираме техните на най-древни и знаичтелни божества представени, като хермафродити.   Нескопосано изопачавана и представяна, като хомосексуализъм, на една философска концепция, изкривявана и нашепвана от беззъбите импотентни европски педали намерили в инерпретирането на Античността най-прекия и лесен начин за налагане на моделът им на живот намиращ там морално и оттам законово оправдание за поведението им и модела на живот днес тъй като като такъв видите ли бил норма за хората в античността, т.е. това неморално според съвременните норми поведение не е част от човешката природа тъй като древните са го приемали за нормално и е било норма в човешкото поведение т. е. те днес са нормалните и тяхното човешко поведение не се отличва от това на человеците в антиочнсотта или това е нормата, моралът , на человеците от Време ОНО и никакви религиозни или "начуни" предрасъдаци не могат да променят човешката природа, тъй като те начуно са доказали, че в историята на человечеството хомосексуализма не бил болна девиация а човещинка за Жадни Души от Извора пиещи Истината анално, така както и аналните им предшестевници пардон античните им предшестевници живеели природосъобразно според естеството на человеческата си природа, а не като днес подтискани в грешни тела, принудени .
Да съдържаш ЦЯЛОТО като ЕДНО от което е родено всичко.
И това няма нищо общо с хомосексуализма на беззъбите.


ХЕРМАФРОДИЗМЪТ е ФИЛОСОФСКИЯТ отговор, а не "role model ", както изопачено се представя днес
ХЕРМАФРОДИЗМА беше философският отговор на Античните, философия, ( и като такава представяна и налагана с художетсвени средтсва и налична само там б.а.), а не норма и модел за поведение съществуващ в Античността, и като такъв "научен" пример да служи като източник на подражание и поведени от Человеческото общество тъй както се опитват да го представлява днес Единственият естественият Человеческият Начин.
Да съдържаш ЦЯЛОТО като ЕДНО от което е родено всичко.
За да съдържат ЦЯЛ
О
ТА като една единица, от която се ражда всичко.

И ясно в
античната репрезентазия ОРФЕЙ виждаме ХЕРМАФРОДИЗЪМ, дуалистичното представяне на Природата на Нещата.
А
 
  Мъж или жена, грък или трак е митологично създание MITHRA-ще научите ф следфащото придафане
 



Гласувай:
4



1. born - А не е ли възможно съществото Орфей ...
27.04.2013 18:31
А не е ли възможно съществото Орфей да е гей, т.е. педал ?
цитирай
2. marknatan - А не е ли възможно съществото Орфей ...
27.04.2013 20:32
born написа:
А не е ли възможно съществото Орфей да е гей, т.е. педал ?


статията не беше доършена. допълних я с Отгоора

ясно в античната репрезентазия ОРФЕЙ виждаме ХЕРМАФРОДИЗЪМ, дуалистичното представяне на Природата на Нещата

ОРФЕЙ е представен, като ХЕРМАФРОДИТ, наред с други първични и основни божества Аполон, Дионис, та то последното най-синкретично МИТРА

ХЕРМАФРОДИЗМЪТ е ФИЛОСОФСКИЯТ отговор, а не "role model ", както изопачено се представя днес

ХЕРМАФРОДИЗМА
беше философският отговор на Античните, философия, ( и като такава представяна и налагана с художетсвени средтсва и налична само там б.а.), а не норма и модел за поведение съществуващ в Античността, и като такъв "научен" пример да служи като източник на подражание и поведени от Человеческото общество тъй както се опитват да го представлява днес. Единственият естественият Человеческият Начин.

Да съдържаш ЦЯЛОТО като ЕДНО от което е родено всичко.

За да съдържат ЦЯЛОТА като една единица, от която се ражда всичко
цитирай
3. marknatan - 1) Да се вярва на Херодот за траките е ...
29.04.2013 04:09
stefansavov написа:
1) Да се вярва на Херодот за траките е нещо като, да се вярва на македонците за бугарите. Макар и "първият историк", Херодот си остава и "последният" логограф.
2) За изобразителните кодове в тракийското изкуство (и митология) 0 у Маразов.


хей овчи мозък, Кода на Морз не е "тракиски" бе фца пощръкляла

нема ли спартакиади за ас бе мама и деба и откачалиците


ма то сапорточето и джойска са винови че ви разпраха задниите тука и останахте само алхимици
цитирай
4. anonymousbulgaricus - Е щом на този материал ти слагат м...
29.04.2013 13:47
Е щом на този материал ти слагат минуси - верно хептен са слънчасали тракедонците!
цитирай
5. rizar - Отново пост в десятката!
30.04.2013 18:30
Неслучайно в дуалистичните течения на християнството, първоначално Христос е бил изобразяван като Хермафродит . В Солунската църква Света София има още запазен долен иконографски слой с Христос Андрогин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850251
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031