Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2013 14:44 - Българският произход на човечеството!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 15831 Коментари: 11 Гласове:
18

Последна промяна: 22.03.2014 17:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Генетици сравниха митохондриална ДНК на синеоки индивиди в различни страни, като Йордания, Дания и Турция, като направиха заключението, че хората със сини очи имат един единствен общ прародител, който е живял на Черно море преди около 10 000 год., и се е разпръснал наоколо ведно с развитието на земеделие. 
 
"Първите синеоки човешки същества са били измежду Прото Индо - Европейците (Арианите), които впоследствие са разпространили земеделието в Западна Европа и са яздили конете... си до Иран и Индия.", каза проф. Айберг от Отдела за Клетъчна и молекулярна медицина на Университета в Копенхаген. 
(
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/01/080130170343.htm )
 
Това откритие потвърждава моето твърдение, че:
- българският народ е най-древният народ в света и
- първата човешка цивилизация на Адам и Ева се е зародила на дъното и около Черно море. Там е бил Раят, за който Библията говори, там е първата човешка цивилизация и култура, за което свидетелстват многобройните и най-древни артефакти, открити по тези земи: първото в света земеделие, първия рудодобив и металолеене, най-старото обработено злато, най-старото вино, най-старите обработени скъпоценни и полускъпоценни камъни, най-старото писмо, най-старата вяра в Единението с Бога! (
http://www.facebook.com/#!/notes/aliya-osho/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/459150760871219)
 
След Потопа, споменат и в Библията, Черно море, което дотогава е било само сладководно езеро, се превръща в море, като нивото му се повдига почти двойно при разкъсването на протока Босфора и нахлуването на водите на Средиземно море. ( http://e-lit.info/pub/518-mestniyat-ni-istinski-proizhod )

Само Ной се спасява, благодарение на умело построения си кораб-ковчег и след успокояването на водите, Ной се установява в Странджа планина - планина с мек и благоприятен климат, която все още пази растителни видове, съществували отпреди Потопа. Така Ной поставя началото на съвременното човечество.
( ://aliya.blog.bg/history/2013/05/03/noi-ot-strandja.1106728)

Самият Ной е бил благ и Божи човек, каквито сме и ние българите като негови преки наследници - благи хора или благарите, българите.
 
Да не забравяме и пророчеството на Ванга:
"
Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички." 



Гласувай:
20


Вълнообразно


1. germantiger - НЕ аз съм гласувалия против, дори гласувах ЗА постинга
21.10.2013 16:36
Не може късното да породи по-ранното.

Предисторичността за която иде реч предхожда с хилядолетия процесите на образуване на племена, оформяне на етноси и народности и векове след тях на нации.

Нито един народ не е фундамент и основа на другите в предАнтичността, защото народи е нямало.

...

Антропологичните типове преобладаващи и характерни за българите днес и преди според извори не са на синеоки и светлокоси. Разбира се, има разлика между

ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ РАСОВИ ТИПОВЕ, ЕТНОСИ И НАРОДИ, ОТДЕЛНО ЕЗИЦИ И ЕЗИКОВИ ГРУПИ

ТОВА СА ТРИ РАЗЛИЧНИ "НЕЩА"!

ИЗСЛЕДВАНЕТО ИМ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНО!

...

Няма лошо в различната позиция!

КОГАТО ВСИЧКИ МИСЛЯТ ЕДНАКВО, ЗНАЧИ... НИКОЙ НЕ МИСЛИ!
цитирай
2. aliya - Не може да се отрече, че основата на ...
21.10.2013 19:29
Не може да се отрече, че основата на човечеството са Адам и Ева. Адам и Ева, които са създадени да обитават нашите земи и които съвместно със своите потомци създадоха първата цивилизация на света - тази, която е по нашите земи. Такива са фактите. Ние, българите сме преки и най-древни наследници на първите хора и сме запазили своята древност в ненадминатат си народна мъдрост и душевност.
цитирай
3. germantiger - ...
22.10.2013 08:00
Адам и Ева не са факти, а Библейска и Християснка "версия".

Бол други религии имат своите версии за началото на света, вкл. и за неговия край или продължение дори след края (при германо-скандинавския Пантеон примерно).

Първата цивилизация не е по нашите земи, а над 500 хил. гпрне (няма грешка в числото) с артефакти в Африка/пустинята Калахари от предисторични цивилизации, предмет на науката.

За жалост днес душевността на българина (и не само на него) в немалко отношения е срам за предците му, а народната мъдрост като писана и предавана в устно творчество (българската) отстъпва по стародавност на тази сред повечето днешни евронароди. Българската е записана десетилетия след фолклористиката на нордическите и романските народи, епосите на българите са по-късни векове след известните европейски, а българи изворово са засвидетелствани в Европа 3-4 век от новата ера. Други народи са в Европа хилядолетия преди новата ера. Ако за Вас траките са българи, то това трябва да бъде доказано, а и дори да е така, то те също са пришълци. Неолит и халколит не са тракийски.

Иначе за българската народна мъдрост само поклон и поука!
цитирай
4. aliya - Библията обаче си остава най-ми...
22.10.2013 08:47
Библията обаче си остава най-миродавният исторически документ. Миродавен поради неговата не само свидетелстваща страна на събитията, но и поради всички онези светли човешки същества, като Исус, като пророците, които са виждали много отвъд дълбините на нашия ограничен взор на човеци, виждали са в Божествеността. А Божествеността е "материята", от която този свят е изтъкан. Всички религиозни свещени книги потвърждават за създаването на човечеството от Адам и Ева. Няма как да пренебрегнем и фактът, че най-ранната човешка цивилизация е именно по нашите земи, за което свидетелстват артефакти. Никъде по света не са намерени артефакти, по-стари от нашата цивилизация, нито пък факти, опровергаващи Библията и нейните пророци. А тракийският произход на българите е абсолютно доказан от генетичните изследвания на нашия народ, наскоро проведени от БАН и други лаборатории. И още нещо - освен генетичните изследвания, от древните прото-траки имаме завещана и една генетична "болест" - таласемия, която се среща в района ни. Съставът на кръвта на древните хора е бил по-различен от днешният!
цитирай
5. aliya - Истински "потомък" на ...
22.10.2013 12:09
Истински "потомък" на Исус не е този, който носи еврейската му кръв, а този, който носи неговата истина в сърцето си! Защото именно евреите проляха Исусовата кръв върху кръста на собствената си омраза и тесногръдие!!!
Сътворението е дело на Божественото и няма как да отречем това, като виждаме пред очите си цялото това разкошно разнообразие от цветове, форми, съществувание! Да отричаме казаното в Библията и другите свещени книги на човечеството е като да отричаме собствената си същност.
И не случайно българите се поклониха на Исус и го приеха в сърцата си - българите са първите хора на истината и духовността и разпознаха Исус като говорител на тази истина. Няма как да не им е отредено на българите да запалят отново тази искра над света! защото земята ни българска е осеяна с олтарите на древна религиозност и извисена душевност - да си спомним Орфей, да си спомним мъдростта на траките, да си спомним българските легенди, българския език, който има топоними пръснати по цялата земя, да си спомним най-древните свещени книги - Веда в Индия (от древнобългарския глагол "веда" - зная, виждам)
цитирай
6. germantiger - Анонимния коментар над този е от мен - поредния бъгв системата на блог.бг го показва като такъв
22.10.2013 21:07
Отново лаконично:

В света има град на 17 000 години (няма грешка в числото) Тиунако, той е епохи преди всичко тракийско - просто факт, не опит да уязвя!

Библията е исторически документ като всички писмена от Античността, но тя не е исторически извор който трябва да се чете безкритично и е неистинна исторически в бол "моменти".

Генетичните изследвания регистрират и "фиксират" хаплогрупи и прочие, но определенията за траки итн са тълкувания на тези факти, а тълкуванията са спорни.

Автохтонистите НИКОГА (където аз съм писал или чел) НЕ коментират една по-стара и доказана наука - АНТРОПОЛОГИЯТА (не социалната) - тази наука ясно регистрира антропотиповете характерни за българите - турански (не разб. тюрки), средиземноморски, алпийски и рядко други. Българите не са сияйни, не са предимно блондини, не са синеоки, зеленооки или дори сивоооки в мнозинството си като нордическите народи - факт. Българите са видимо по-тъмни.
цитирай
7. aliya - Според енциклопедията Уики град ...
23.10.2013 08:58
Според енциклопедията Уики град Тиуанаку е бил заселен за първи през 1500 г. преди Христа; според други източници Тиунаку е на 11000 г. съдейки по мегалитните му камъни. У нас тези мегалитни камъни са пръснати навсякъде (особено в Странджа планина) и са още по-древни. А цивилизацията по нашите земи е високо развита (с обработено злато и скъпоценни камъни, превърнати в изящни бижута) още преди 9000 г., което говори че зараждането й е много хиляди години още по-назад във времето. Това се потвърждава и от Черноморската експедиция, проведена от български учени и американски професор преди неколцина години, която откри на дъното на Черно море на 60 км навътре в морето, най-старите земни градове, сладководна вода и най-старото писмо върху така нар. чиния на Ной. http://bolgari.net/okeanologyt_petko_dimitrov:prodylzhavame_da_tyrsim_atlantida_v_cherno_more-h-556.html
А генетичните изследвания, доказващи тракийския произход на българите са генетични изследвания, проведени от няколко независими лаборатории и никой не може да ги отрече! :) дори не и с дъслбокомислени и неразбрани чуждици... :)
И да, българите са сияйни, голям процент от нас са синеоки и светли. И определено българите не са тюрки и никога не са били - генетичните изследвания го доказват. Друг е въпросът обаче защо някои наричащи себе си българи много държат да ни направят тюрки - дали не, за да ни изгонят от изконната ни земя, за да я завладеят!? и защото много добре знаят, тъй като в продължение на столетия са скривали артефакти, доказващи нашия древен, най-древен произход!?
Нека не забравяме, че първите българи са живеели в други климатични условия и по-малко слънце на хоризонта - преди потопа дъжд на Земята не е валял, а само роса е изпълвала небето и земята (Библията), земеделие не е имало. Епохата на събирачите на плодове и растения е процъфтявала тогава - епохата на исполините (нефилимите, великаните), добри и простодушни хора(Библията).
цитирай
8. aliya - След потопа и изсипалата се над з...
23.10.2013 09:02
След потопа и изсипалата се над земята огромна водна маса, климатът на земята драстично се е променил, хората са били принудени да развиват земеделие, за да оцеляват; условията за живот не са били вече толкова благоприятни и постепенно човешкият вид е започнал да се смалява. Така е стигнал до днешния си вид, като за това свидетелстват многобройни изкопани скелети на великани - и у нас, и по цялата земя. Русите коси и сините очи постепенно се заменят с по-тъмна кожа и очи, коси. Все още обаче у нас има значителна част от едри, руси и синеоки хора - въпреки променения климат, което се дължи на гените, които носим! На север, където слънцето е по-малко, синеоките и светли хора са се запазили в първоначалния вид на човечеството!
цитирай
9. raymen - До аliya - Библията обаче си остава най-ми...
29.04.2014 15:18
"И още нещо - освен генетичните изследвания, от древните прото-траки имаме завещана и една генетична "болест" - таласемия, която се среща в района ни. Съставът на кръвта на древните хора е бил по-различен от днешният!"

Ще си позволя да те поправя: От древните прото-траки нямаме "завещана" никаква - таласемия или така наречената Средиземноморска анемия.
Това е специфична таласемия, която е разпространена сред населението от Средиземноморския регион, корените ни с което са тясно обвързани от миналото. Обвързани са от миналото най-вече на тракийските бежанци от турските и гръцките издевателства през 19-20 век.
Таласемията е наследствено заболяване. Дължи се на генетичен дефект, който влияе на производството на хемоглобин и води до разрушаване на червените кръвни клетки. Болестта се е появила заради изтощенията от гоненията, на които са били подложени изселниците от Беломорска Тракия и региона Коджабунар в Турция. Когато цели села са били подложени на геноцид и масово изтребване, малцината успели да се спасят са започнали да страдат от таласемия заради сръхстреса, напрежението и глада. От там идва и названието таласъм, защото са били толкова слаби и изпити , бледи като сенки, таласъми, плашещи хората.
Уви след 500 години турско робство, оставило кървав отпечатък в битието ни, имаме и завещаната генетическа деформация, предизвикана от нечовешкия мъчителен период на оцеляване.
От къде знам ли? Ами в семейството и рода ми като преки наследници на изселници от Беломоркса Тракия имаме това генетично изменение в кръвта.
цитирай
10. aliya - Не бива в никакъв случай да се бърка ...
30.04.2014 09:18
Не бива в никакъв случай да се бърка обикновената анемия, която е следствие от недохранване и отслабване на кръвта на организма с таласемията. Медицински е доказано, че таласемията е генетично заболяване, за разлика от анемията, която не се предава генетично! Таласемията е този вид анемия, който се развива понякога и в днешни дни от космонавтите, подложени на безтегловност продължително време. Тя е анемията на слабото земно притегляне. Ето защо за днешните българи таласемията е често срещана в кръвта им - и не само при наследниците на беломорските тракийци, а и при останалите българи. Аз съм беломорска тракийка, но таласемия нямам. За разлика от мое близко семейство, които никога не са били в Беломорска Тракия, но таласемията при тях се предава генетично от поколение на поколение. Българите просто са наследниците на някогашните великани, живели при по-слабо земно притегляне. Ето защо при нас таласемията се среща най-често, а също и гигантизмът. В останалата част на Средиземноморието таласемията се среща дотолкова, доколкото те са основани като цивилизации от древните българи. Ето защо всички средиземноморски народи пазят останки от нашия език, както и от нашите религиозни обичаи. http://aliya.blog.bg/history/2014/04/16/bylgarskata-svastika.1257509
цитирай
11. audan - "... да съ пукат душманине!"
27.02.2015 11:44
...хората със сини очи имат един единствен общ прародител, който е живял на Черно море преди около 10 000 год., и се е разпръснал наоколо ведно с развитието на земеделие.


Руските панслависти ( разбирайте - руски шовинисти) твърдо ще се противопоставят на изследванията. Това противоречи на тяхната версия, че всички бели произхождат от тях.

Междудругото, буквите ни не трябва да се четат "Азъ боуки веди", а "Аз Бога Ведаю", защото ... защото тъй рече КГБ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016089
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031