Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2014 13:40 - Днешният прабългарски език!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 10167 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 29.12.2015 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Древните българи са били наричани с много имена от своите съседи - беси (БаАзи - души на Бога Ази / СебАзи), траки (ТаРа-ки - От Ра Бога Отец на Древните българи произлезли), даки (Да-ки), мизи МаАзи - души на Ма Богинята майка на Древните българи), скити (скитащи), хати / хети / гети (древното им название първоначално е било "нашите" и са говорили езика "Наша"! Впрочем и широко разпространената дума нация произлиза от българската дума "наш/нашия"), троянци (ТаРаЯни със значение Светлото небе (Ян) на Бога Та Ра Отец) и прочие.

Българският език е бил говорен в древността далеч отвъд пределите на днешна България. Ето защо той е дал основата на много писмености. Много писмености могат да изразяват и изобразяват един и същи език и това е случаят с българския език. Българският език е дал началото на старогръцкия, латинския и шумерския език, а също и на арабския, персийския, санскрит. Турският език е един съвсем нов изфабрикуван език, възникнал върху основата на българския език така, както са възникнали и гръцкият, и италианският, френският и английският езици. Турция е населена в най-дълбоката древност от българите и до днес турците носят българския ген. - http://aliya.blog.bg/history/2014/10/29/da-se-rodish-bylgarin.1308906

image - Клинописно писмо от Урук, Ирак от 1во хилядолетие пр. хр.
Урук,Ирак, Ракка са все градове и държави с български имена - те и трите означават РаКа - Така Каза Бог Ра (Бог Абсолют)!
С РаКа древните българи са обозначавали потеклата вода, Реката, която те са считали за воля Божия, за Словоизлиянието на Бога Ра - РаКа/Река.
И градовете Урук и Ракка, и държавата Ирак са възникнали върху реката / река Ефрат.


Кирилицата и Глаголицата произлизат директно от Древнобългарските руни, най-старите писмени знаци на света! - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11377-древнобългарските-следи-в-северна-африка/

Руски език изначално няма, както няма и славянски, църковен, македонски, сръбски; няма и латински, английски, френски, немски; няма и ирански / персийски, санскрит, арабски, иврит - тези езици са просто видоизменен българският език - видоизменен поради неправилното му произношение и неправилното му записване, което не отразява богатството му от звуци.

Великденските острови са известни със своите огромни каменни глави, наречени Моаи. Тези глави са строени от народа на Ра Па Нъй, което е всъщност древнобългарското название за Бог Ра: Ра Ба На със значение Нашият Бог Ра. Езикът на този народ също е РаПаНъй посветен на Бога Ра и е по-късна версия на българския език, наподобяваща много някои думи от днешния арабски език, основан и възникнал върху древния български език на българите скити, заселили Близкия изток преди хилядолетия. Рабана и на арабски език означава точно това - Нашият Бог (като името на Бога Ра е влязло в самата дума за Бога: вместо българското Ба за Бог, Раба е Бог на арабски език.) Хората на Бога Ра и до днес играят танц, наречен ори, оро т.е. нашето оро, хоро. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11387-произход-на-названията-българи-и-арийци/

Освен това те използват прото писменост, която подобно на древнобългарските руни изобразява сцени от бита на Божиите хора РаПаНъй. На снимката ясно могат да се видят символизирани сцени на риболов и ритуално служене на Бога. image Тази пиктографска писменост и до днес се нарича Ронгоронго, но е вече неразбираема за днешните обитатели на островите. Етимологията на думата Ронгоронго идва от корена Ранга, който означава ред. Характерно за писмеността Ронгоронго е, че е писана върху очертани редове. У нас е запазена думата Ранг, а древнобългарското и образуване е РанГ със значение: Написано върху земята (Га) от Ра Бога Отец на Древните българи (Ран). От корена Ран е произлязла и древнобългарската дума Руна за ед. число и Руни за множествено число. Руни означава Божествен и Руните са именно Божествените знаци, с които Дедите ни са обозначавали Бога и неговото присъствие на земята.
В латинските езици Ранга е преминало като ранж - Range.
- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11656-древнобългарските-богове-на-сътворението-за-тракийския-конник-на-древните-българи-превърнал-се-в-свети-георги-на-християнския-свят/

Каменните фигури на Моаите са посветени на Богинята Ма и носят нейното име. Ма е Богинята на плодородието на Древните българи. Като са строели Моаите в чест на Богинята Ма древните наследници на българите от една страна са указвали чрез огромните статуи пътя за своите мореплаватели върху дървените лодки, а от друга страна са омилостивявали Богинята на Плодородието за добър улов в морето. - https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-древните-българи-първите-заселници-на-контине/


Български следи откриваме и в названието на древната столица на Сирия - град Дамаск.  image - на снимката стара къща със старинна украса.
Арабското произношение на Дамаск е Димашг и означава влажна, просмукана с влага земя. Произлиза от древна арабска дума, която е всъщност още по-древната българска дума мазга. Мазга е дума от българския език, която е в употреба и днес и означава точно това - просмукала се на повърхността течност, така например боровата мазга. За древнобългарския произход на столицата на Сирия доказателства намираме и в едно друго нейно старо име, за което се смята, че е най-древното название на града - Жиляк. И днес сирийците знаят, че Жиляк е означавало устойчив, непревземаем, каквато крепостта Дамаск исторически е била. Очевидна е връзката на най-старото име на сирийската столица Жиляк с българската дума жилав, непобедим.
Откъдето са минали древните българи, бел град са оставяли, велики цивилизации са установявали.
- http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/bogyt-slynce-na-drevnite-bylgari-i-proizhod-na-koleda.1255876

Българският език е изобилие от звуци, най-богатият в това отношение език.
И знаете ли защо?! - защото българският език е езикът на първите хора, които са имитирали звуците на природата при обозначаването на природните явления в думи.

Тракийски език няма и никога не е имало- траките са българите и са говорили българския език, както впрочем и скитите, аланите, канааните, хетите, гетите и така нат. В зората на човечеството хората са били един народ и са говорили един език - българския език.
Този език българите, скитали се по света, са занесли в Индия и първоначално са го предавали поколения наред в устен вариант, в разказвателната форма на шрутите. По-късно българския език на Ведите е записан със санскритската азбука.
- https://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11109-българският-език-езикът-на-първите-хора/
- https://www.youtube.com/watch?t=85&v=FNnXbdhCgTs
 

Как обаче в Уикипедия могат да наричат изчезнал старобългарският език - езика, на който говоря и аз, и цяла България!???
Езикът, който е послужил:

- за основа на всички славянски езици по-късно при разселението на българите по света,
- както и за основа на по-далечните езици като Авестан в днешен Иран, ведически санскрит в Индия;
- както и за трайно присъствие в езиците на цяла Европа и Азия, и Америка, и Автсралия, и Африка като отделни основни думи, свързани с хилядолетния бит и древна религия и медицина на тези народи?!



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kostas - ... И каква е пречката да се осъзнае , че събуждането , буденето е
20.03.2014 11:43
дейност свързана със реалноста ,а хората са наричани будители или будисти ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016518
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031