Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 16:31 - Древните българи - първите заселници на континента Америка!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 23316 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 12.05.2015 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имало едно време един древен народ на българите, които били толкова чисти и божествени хора, че в сърцата си страх нямали. А само любов и почитание към Съществуванието, изпълнено с благотворящата светлина на Слънцето Бог Сурва и на Майката Природа Девата на Плодородието. Тези древни смели българи чувствали себе си едно със Земята и нейната благодат и не се страхували да бродят и изброждат земните прелести и континенти, планини и морета. А откъдето минавали, бел град оставяли, както и Ванга ни го каза. И не само градове, но и целителни мегалитни строежи и пирамиди, развито земеделие и животновъдство, рудодобив и металолеене, мореплаване и добив на сол, билкарство и аюрведа, йога и медитация на седарите /седящите хора – онези хора, които са владеели изкуството да се единяват с Бога/.
И навсякъде, където кракът им стъпвал, древните българи били уважавани и почитани като богове от местното население. Всички народи по света пазят легенди за величието на Великите българи, огромни руси/рижи бели великани, със сини/зелени очи, предали божествената си мъдрост на своите местни събратя.
-
http://aliya.blog.bg...bylgari.1254793

И в Америките легендите за тези древни богове българите все още са живи; живи са и до днес местните индиански обичаи на боготворене на някогашните рижи мъдреци – индианците са се отнасяли към древните българи - огромните бели хора с рижи коси, като към своите богове. Дори и до днес се е запазил култа им към древните българи, като продължават да носят българските цветосъчетания в носиите си, а мъжете да кичат главите си с боядисана в рижо слама, наподобяваща косите на техните древни богове - българите! (ясно се вижда този обичай на филма) -
https://www.facebook...&type=2
Поразен от приликата е бил и нашият велик писател и пътешественик Алеко Константинов, който казва следното в "До Чикаго и назад", частта за Чикагското изложение: " типът на индианките много напомня типа на нашите шопкини; има голямо сходство в костюмите и труфилата на индианките и шопкините; те също така си заплитат косици и си закриват лицето; също се причесват, носят същите металически дрънкала и... вярвате ли? - пеят почти тъй, както шопкините. Покъщнината им - чергите, кърпите, нашивките, ризите, като че са ги крадели от нашите селяни."
И друга гледка поразява очите на българина, гледайки този филм за древните каменни градове на Америка – удивителната прилика на пред-колумбийските каменни градове с българските каменни зидове и градежи, с които е изградено всяко едно българско село! -
http://aliya.blog.bg...-zidove.1259071
  • Пред-Колумбийски цивилизации на континента Америка
Първата известна пред-колумбийска цивилизация в Мезоамерика, на територията на днешно Мексико, е тази на Олмеките (Олимеките). Тази цивилизация е от 1500 год. Пр. Хр. и продължава до 400 год. Преди Хр. Счита се, че до голяма степен цивилизацията на Олмеките е определила всички останали древни цивилизации на Америка – маите, ацтеките, инките.
Олмека е названието, което по всяка вероятност е свързано с меката и плодородна алувиална почва, мазна и лепкава като олио, в делтата на реките от региона. Олмека: Олио – Мека. Известно е, че древните българи при разселването си около Земята винаги са търсили мека и влажна почва, върху която да развиват земеделие и да се изхранват – например в делтата на река Нил, в делтата на реките Тигър и Ефрат, в делтата на река Нигер и така нат. Освен това много от древнобългарските градове са наименовани на почвата, върху която възникват поради земеделското основно препитание на древните българи – така например град Угарет, днешен Латакия или град Дамаск в Сирия. -
http://aliya.blog.bg...iozen-p.1255876

а/ Каменни мегалити

Олмеките са били високоразвита цивилизация, която е известна с огромните си гранитни скулптори на глави с шлемове, наподобяващи по своя размер и култура на градежа и каменните Баригонски глави на Гватемала, и прословутите Каменни глави на Моаите от Великденските острови край Южна Америка, и главите Клавос (Главас) от каменния свещен град на Перу Кавин де Хуантар. Тези глави са били всъщност изображения на древнобългарски жреци, почитани духовни хора, които са извършвали своите ритуални богопочитания на древнобългарската Богиня майката на Плодородието Ма. Дори и върху далечните Великденскит острови е запазен култа и почитанието към Древнобългарската богиня Майка, наричана Ма в най-дълбоката ни древност. Каменните колоси, наречени Моаи са всъщност фигури на древнобългарски жреци, пренесли на далечния остров българските ритуални танци на жреците, облекли животински или птичи маски с пера на главите си. Ясно могат да се видят сцени от тези български жречески танци, изобразени на гърба на Моаите, както и древнобългарски рунически знаци. Моаите са били хората на Ма, Богинята майка на плодородието. Подобно на българските тракийски жреци, те са принасяли богопочитание на Ма в така наречените у нас Тракийски или Орфееви мистерии. Днес тези Мистерии са запазени у нас като Кукерските танци!

image - Олмекска гигантска глава
image - Баригонска глава от Гватемала
imageimage - Моаи от великденските острови

 
image - Главите Кабеза Клавос /Главас в Перу
И досега остава неясно за археолозите как древните са пренесли и издялали тези огромни гранитни блокове, тежки между 15- 20 - 25 т. Причината за използването им от древна цивилизация на хора, избити от испанските конквистадори, остава неясна за официалната наука. Нека не забравяме обаче, че най-старите мегалити са в България и те са служели за зареждане с геомагнитната енергия на земята, което се постигало при определено разположение на камъните спрямо слънцето и звездите. Тези мегалитни камъни, освен астрологически указатели, са служели и за засилване на геомагнитните вибрации на земята, които имат благотворно въздействие върху човешкия ум § тяло, а също и върху почвата и полето, върху които са поставени.
http://aliya.blog.bg...nahiri-.1216755

Великденските острови са известни със своите огромни каменни глави, наречени Моаи. Тези глави са строени от народа на Ра Па Нъй, което е всъщност древнобългарското название за Бог Ра: Ра Ба Ни със значение Нашият Бог Ра. Езикът на този народ също е РаПаНъй посветен на Бога Ра и е по-късна версия на българския език, наподобяваща много някои думи от днешния арабски език, основан и възникнал върху древния български език на българите скити, заселили Близкия изток преди хилядолетия. Рабана и на арабски език означава точно това - Нашият Бог (като името на Бога Ра е влязло в самата дума за Бога: вместо българското Ба за Бог, Раба е Бог на арабски език.)
Хората на Бога Ра и до днес играят танц, наречен ори, оро т.е. нашето оро, хоро. -
https://www.kaldata....д-на-названия…/
Освен това те използват прото писменост, която подобно на древнобългарските руни изобразява сцени от бита на Божиите хора РаПаНъй.
Каменните фигури на Моаите са посветени на Богинята Ма и носят нейното име. Ма е Богинята на плодородието на Древните българи. Като са строели Моаите в чест на Богинята Ма древните наследници на българите от една страна са указвали чрез огромните статуи пътя за своите мореплаватели върху дървените лодки, а от друга страна са омилостивявали Богинята на Плодородието за добър улов в морето. -
https://www.kaldata....е-българи-пър…/

Особено внушителна е мегалитната архитектура на древните предколумбийски градове на Боливия Тиахуанаку и Пума Пунку (Пума Пунку означава Вратата на Пумата според древното население на Амарите). Тези два древни града се считат за абсолютно предизвикателство пред съвременната архитектура.

image

Градежите са от каменни блокове от 100 до 400 тона, които освен това са транспортирани по неизвестен начин от кариера на 10 мили надалеч до брега на езерото Титикака.
 

image

Блоковете в Пума Пунку също са огромни и с необичайна форма, специално издълбана за свързване на блоковете в неразривна триизмерна връзка без нуждата от спойващи материали.

image

Местните индианци разказали на испанските конквистадори, че Гиганти са издигнали тези каменни градове. -
http://blog.world-my...-and-pumapunku/
Едно от първите доказателства за мощта и силата на древните българи великани се съхранява и до днес в Олмекските скални рисунки в пещерата Юкстлахуака, Мексико.

image На тази скална рисунка се вижда огромната фигура на владетеля, облечен с дреха като тъкана българска черга. Намерените в пещерата скелети са погребани в характерните за нашите древни погребения пози на тялото – изпънато тяло за мъжете и свито в ембрионална поза тяло на жените.
Цяла Америка е осеяна с останките на древните великани, дошли в тези земи преди индианците и построили многобройните пирамиди. Те са рижи, високи от 8 до 12 стъпки, облечени в кожени доспехи и често погребвани с мечовете им. Една такава плоска пирамида се нарича хълма на Спиро!
image

През 1520 г. в Мексико се появява добре документиран пътепис от Магелан, който разказва за срещата си заедно със своя екипаж, с великан висок 10 стъпки. По-късно Магелан научил от местните, че великанът принадлежал към съседно племе. 85 години по-късно и Франсис Дрейк разказва за няколко червенокоси мъже, които били високи по 9 стъпки. 
image 
http://atlanteangard...ian-giants.html

Когато конквистадорите нападат инките, те били учудени от посрещането им от местните като богове. Индианците наричали конквистадорите Виракоча - те ги смятали за онези същите древни българи: грамадни бели хора с рижи коси и сини и зелени очи, които преди векове били на американска земя и донесли своите умения в земеделието, строителството, златарството на местните индианци. А след това внезапно заминали през морето както били дошли - с лодки.

Тези древни българи обаче са оставили ярка следа в културата на последвалите ги заселници на Америка – индианците. В много от древните американски религиозни култове и обреди, запазени и до днес от индианското население така, както са ги наследили от древните българи, първите обитатели на континента Америка, прозира българската следа.
Поразителна е приликата между индианските фолклорни носии, които продължават да са изпъстрени с българските цветосъчетания, и българските носии.
image - Маите в традиционните си носии

image - Андите, женски носии
image - Традиционна мъжка носия от остров Такиле, Перу

Странното е, че никой от официалната археология не се осмелява нито да види фактите, нито дори да допусне и най-бегло предположение, че древните българи великани са строителите на тези каменоделски съвършенства – въпреки традиционното българско каменоделство, съществувало от най-дълбока древност и до днес; въпреки очевидния факт, че цивилизациите на инките, маите и другите индиански племена не са оригиналните създатели на тези уникални каменни строежи, а са ги наследили от първите заселници на континента Америка – древните българи.

В своя забележителен филм „Забранената археология“ прочутият австрийски изследовател Клаус Дона дава неопровержими доказателства, че не индианците са оригиналните създатели на Великата каменна цивилизация на континента Америка, съществувала в дълбока древност.
-


Индианците, подобно на индийците, китайците, египтяните и така нататък, са само ревностните пазители на тази велика каменна древност, която са наследили от древните българи, но която не са продължили да развиват. И която гордо показват пред света като туристическа атракция – за разлика от „скромните“ днешни българи, чието древно наследство е умишлено разрушавано, потулвано, изнасяно в чужбина, присвоявано и отричано, а понякога и осмивано от собствените си наследници!


А в същото време ярката древнобългарска светлина още свети над по-голямата част от земните народи....

б/ Занаяти


Не само изкусни каменоделци, но и изкусни златари са били древните българи, наричащи себе си олмеките: 
image 

Прекрасни златни артефакти са оставили и инките – като например тази златна маска на Бога Слънце (Сурва): image

Освен злато, древните обитатели на Америка са обработвали изкусно скъпоценните и полускъпоценни камъни и минерали, и най-вече нефрита: 
image 

Нека не забравяме, че най-старите известни майстори на златото и нефрита в света са именно древните българи, което се доказа от намерените съкровища във Варненски некропол и в околностите на Кърджали. -
http://aliya.blog.bg...lgariia.1169771

Прословутата Олмекска базалтова скулптура на „Бореца“ също показва неразривна връзка с древнобългарските обичаи като например народната борба:

image

в/Пред-колумбийска медицина


Всички тези северно и южноамерикански племена споделят обща култура, общ бит и общи богове и ритуали, които имат неразривна връзка с древните български народни обичаи и традиции.


Така например, за всички тези народи е характерно кръвопускането – и като магичен ритуал, и като средство за лечение. Още в древната Олмекска култура са открити прибори за кръвопускане, така характерно и за българските обичаи дори до днес. У нас освен със специални уреди, кръвопускането се е практикувало и чрез пиявици и вендузи. При Олмеките са открити нефритени артефакти – специални лъжички за кръвопускане.


image

Издължените черепи и черепната деформация
също са част от древните медицински практики, съществували както на територията на древна Америка, така и у нас. Не само изкуствената черепна деформация, но и черепната трепанация се е практикувала в Америките от най-древни времена, с което доказва високото ниво на древнобългарската медицина.

image - Олмекски фигури с издължени черепи от нефрит и гранит, 900 – 400 г. пр. Хр.

У нас има документирани намерени случаи на трепанация и изкуствено деформиране на черепа, датиращи от най-дълбока древност. С тях са се лекували редица мозъчни и нервно-психични заболявания, като според мен се е променяло вътремозъчното налягане, а оттам и мозъчния капацитет.
http://www.vestnikat...=58&format=html

г/ Писменост


Олмеките, освен изкусни занаятчии, са развили и своя писменост, която се смята за първата писменост на западното полукълбо: 900 – 650 г. пр. Хр. Олмекската писменост е дала началото и на писменостите на Маите и Ацтеките, като тези древни писмености наподобяват Египетските йероглифи и често са наричани йероглифни.

image - Епи - Олмекски надпис (2 в. Пр. Хр.)

За такива йероглифни писмености, чиито знаци се основават най-вече върху позициите на човешкото тяло и ръцете му, или върху стилиризирани образи на животни и растения, се считат и предколумбийските писмености Куна (Куна е българска дума за Ръка) и Парежара (Жара е начин на изписване върху камък чрез жарене с въглен!), използвани съответно в днешна Панама и Андите: 
 
image - Куна писменост

Те наподобяват йероглифната писменост Микмак на северноамериканските индианци в днешна Канада. -
http://www.globalser.../tran/jmicm.htm

Характерното за всички тези пред-колумбийски писмености е, че те са вплитани в шевици и тъкани по стар български обичай. -
http://aliya.blog.bg...bylgari.1261783

От друга страна, и египетските йероглифи са наследници на древнобългарските руни, като директната връзка между тях може ясно да се види върху кивота от Градешница.

-
http://aliya.blog.bg...-afrika.1263705

 
image - Кивотът от Градешница


д/ Астрономически познания


Олмеките се смятат и за създателите на Календара на дългото броене или както е известен днес Календара на Маите, който от своя страна е тясно свързан с първия календар на света – Българския. Характерно за Календара на дългото броене е, че той започва от една точно определена дата, отговаряща на 11 Август 3114 г. пр. Хр., която се смята за началото на Сътворението, когато Божественият Господар издига три камъка, върху които да закрепи небето и да позволи на слънцето да изгрее. Възможно е тази да е именно датата, когато древните българи са спрели своите дървени лодки и са стъпили на брега на Мезоамерика, където са издигнали първите си каменни постройки. За тези каменни градежи знаем, че са служили за ориентири спрямо слънцето и звездите и по тях се е организирал целия живот и бит на българите. Древните градове на Америка като Пума Пунку и Тиахуанаку в днешна Боливия, както и многобройните пирамиди в Мексико и Южна Америка са изградени в строга подредба спрямо слънцестоенето. На същия принцип са изградени и древните български мегалити по нашите земи. -
http://aliya.blog.bg...te-hora.1216755

За разлика от Календара на дългото броене, Древнобългарският календар счита за начално събитие на своето броене една доста по-стара дата - 5505 год. Пр. Хр. Възможно е това да е датата на Библейския потоп в Черно море, след който древните българи са се разселили из цялата земя и са оставили ненадминати и до днес архитектурни, астрономически и духовни шедьоври. -
http://aliya.blog.bg...trandja.1106728

Вместо цифри, Календарът на маите използва точки и чертички по един много експресивен и оригинален начин.

image - Числата на маите

Подобен начин на броене е залегнал и в древнокитайските хексаграми, които пък от своя страна показват тясна връзка с древните българи, първите китайски императори.

image
http://aliya.blog.bg...te-hora.1211243

И древнокитайските хексаграми на И-дзин, и числата на Маите използват един и същи принцип на броене чрез точки, черти и прекъснати черти, които откриваме отразени още в древнобългарския календар – първият календар в света. 
image 

Характерното и за българския, и за календара на маите е въвеждането на числото Нула. Така например древнобългарският календар започва броенето на слънчевата година, като пропуска първия ден на Зимното слънцестоене – който обикновено е 21 декември. Така този нулев ден е денят, който разделя старата от новата година. При календара на Маите нулата се използва по същия начин като разделител на два дълги периода от време.

е/ Астрономическите пирамиди


Невероятните астрономически познания на заселилите се в Мезоамерика древни българи са пряко свързани с огромните пирамиди, които те изграждат. Най-старата от тях е Великата Олмекска пирамида в Ла Вента, Табаско, където са намерени множество артефакти от нефрит, слюда, каменни фигурки, глинени съдове. Тази пирамида е висока 34 м. И е на 2500 год. Подобна на тази пирамида е и Пирамидата Ал Кастильо в Кикеница, Мексико, висока 30 м. И стъпаловидно изградена по подобие на пирамидата в Сахара.

image - Ел Кастильо
image - Сахара, Стъпаловидната пирамида
image - Трон, обкован с нефритени камъни, намерен в основата на Ел Кастильо

Тази пирамида е специално разположена спрямо слънцето така, че в определени дни от годината върху стълбището, водещо към храма й, се образува сянката на змия. Подобен храм, посветен на слънцето наскоро бе открит при археологически разкопки у нас - в Старозагорски бани. Но с няколко хилядолетия по-стар! Екип от археолози, ръководен от праисторика от Регионален исторически музей - Стара Загора Петър Калчев, откри праисторическа селищна могила в Старозагорските минерални бани. Тя датира от 5-ото хилядолетие пр. Хр. Обект на разкопките е ритуално каменно стълбище, което води към храма, датиращ от края на халколита. Идеята на стълбището е да следва изгрева и залеза на Слънцето!!!
http://www.starozagorci.com/news-12728.html
Змията е използвана от Древните българи като символ на Слънцето още от времето на почитанието на Бог СебАзий. - http://aliya.blog.bg/history/2015/05/06/drevnobylgarskite-bogove-na-sytvorenieto-za-trakiiskiia-konn.1359542
По-късно змията е използвана и в строителствоо на хълмове, скални светилища и храмове като символ, следващ движението на Слънцето в продължение на годината. Такъв слънчев часовник представлява и Голямата змия в Северна Америка, Охайо - още едно от гениалните исторически артефакти, оставени от нашите деди навсякъде около земята. image

И досега остава загадка за археолозите как са пренесени огромните блокове, от които е изградена Ал Кастильо, след като най-близката кариера е далеч надолу по хълма. Може би не случайно е и името на този древен каменен град Кикеница – от българския глагол кикенча, качвам се с мъка нагоре по хълма, мъкнейки тежък товар.
„– Ица“ е характерното за женски род окончание на съществителните имена в българския език – като ръченица, тупаница, безредица и така нататък, изразяващо масовост на името. Оттук и Кикеница – градът на тежкото масово мъкнене нагоре по хълма. Кикеница, или както днес го наричат американците Чиченица, е древен каменен град със запазени мегалитни постройки в чест на Бога на маите Кукулкан или още Богът на перушинестата змия.

image - Изображение на Кукулкан (Голямата перушинеста змия) в основата на Ел Кастильо

image - Вратата на Слънцето в Тиахуанаку 

На полуостров Юкатан в Мексико, се намира древният град на Маите Коба, разположен на 90 км източно от друг древен град Кикеница. И двата града носят български имена - Коба означава Към Бога. Кикеница означава Кикеня, Мъкна с усилие към върха. И двата града са разположени на плато, а най-близките кариери за камък са надолу по хълма на доста мили от тях.
В град Коба е разположена най-голямата пирамида на полуострова - ИзМожа (Аз Мога), която е служила за храм на Древните българи, основатели на цивилизацията на маите. Градът е заселен за първи път около 1500 - 1200 год. пр. хр. image

ж/ Предколумбийска религия и духовност


Богът на Слънцето Перушинестата змия Кукулкан се превръща в обединителното звено на религията на маите, ацтеките и толтеките от Мезоамерика. Ацтеките го наричат Кетцелкоатл, а толтеките Гугумац (Гугумъж – Мъж с Перушинестата глава на Гугутка) и той в повечето случаи е изобразяван като мъж с пера на главата или като Перушинеста змия. Инките го наричат Виракоча, Паленките го наричат Вотан, Изамалите го наричат Земна.
 
image 
http://atlanteangard...and-giants.html

Бог Земна е бил почитан в древния град на Маите в Гватемала – град Какеница (отново българска дума по подобие на Кикеница в Мексико). В този град са намерени артефакти с негово изображение във формата на керамична кандилница.

image 
http://archaeology.o...a-council-house

Прави впечатление голямата прилика на изображенията на Кукулкан (Кокол – хан или ханът с Големите ококолени очи) с българските кукери.

image - Кетцалкоатл / Кукулкан
image - Български кукери
image - Гватемала, мъжки носии

Най-вероятно този древен бог на олмеките и впоследствие маите, ацтеките и толтеките е бил древен българин, владетел и жрец, който е впечатлявал със своите кукерски ритуални танци и магични умения.

image - Богът на дъжда, Мексико

Древнобългарският кукерски обичай да се танцуват танци с животински маски на главите за изгонване на злите духове е разнесен практически из целия свят заедно с разселението на древните българи. Срещаме го и в Египетските богове с глави на животни, и в Иран, и в Индия, и в Европа.

За преклонението на древните българи пред мъдростта на змията, изобразявана от индианците по-късно като Бога Кукер Кукулкан, говорят и такива древни артефакти като например Хълмът на Великата змия в Охайо, САЩ.
Бог Кукулкан на Маите или още Перушинестата змия е изобразяван и като Змийска свастика, което показва връзката на Кукулкан с Бога Слънце (Сурва) на древните българи.

image

В югозападната част на Северна Америка в периода 1500 B.C. - 1350 A.D. са съществували хората Анасаази (Ана-съ -Ази)
, при които древнобългарската свастика също е символ и които са строили своите домове в скалите като пещери досущ като нашите известни скални селища. Те са оставили много мумии на червенокоси европейци в така нар. Пещера на мумиите, но всякакви изследвания върху тях са забранени от американското правителство. Самите индианци, наследили културата си от Анасаазите, широко използват свастиката в своята култура, но през 1940 г., малко преди нейната широка употреба от Хитлер като негов символ, нейното използване от Северноамериканските индианци ненадейно е забранено със закон!!!
 
image 

Цивилизациите на ацтеките и на древните Маи също са използвали свастиката при погребения, дрехи и бижута в чест на Бога Слънце. Индианското племе на Ацтеките, обитавало днешно Мексико има легенди, според които то е дошло от Земята на Рая, наричана АзТалан.
Ацтеките са всъщност Аз-теките, древните Българи, хората на Бог СебеАз на Вътрешната същност.
Изображения на Бог себеАз са намирани у нас на Белънташ, в Свещари и така нат. Навсякъде по света, където са се разселили Древните Българи след Библейския потоп в Черно море, те са разнесли своето духовно учение.
Не Само Азтеките, но и друго Северноамериканско племе обожествява СебеАз - това са АнъсаАзите, от които произтича днешния народ на Пуебло.
Всички те са почитали Свастиката като знака на Бога СебеАзи, представян още и в образа на Слънцето.
Това потвърждава моето виждане, че днешна България е Земята на Рая, където се е зародил човешкият живот.
България, с нейните магични планини и пещери / в легендите си Азтеките наричат себе си Народът, дошъл от 7/те пещери.

Самото име на Мексико идва от древната българска дума Мъкса, със значение измъквам се, освобождавам се от Игото на Страданията и мъката на Неосъзнатия живот! Мъкса по/късно е преминала в Санскрит с преселението на Древните Българи около света и там е започнала да бъде произнасяна като Мокша, Духовно Освобождение.
Древните българи са били Божиите хора, просветлените мъдреци, основателите на Йога и Медитацията.
/



Гласувай:
12


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009156
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031