Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2017 15:09 - Яйцето и Българското първоначалие на човечеството
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 11867 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 25.04.2017 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво се случи през 1990 год. че военните ни се втурнаха като луди да търсят нещо на Царичина!? Едва изчакали да вземат властта, новите управници с военен министър Димитър Луджев изпратиха техника и военни да копаят на Царичина. А след това ни засипаха с фалшиви следи от многобройни публикации, които разтягаха познатите ни локуми за извънземни и златни съкровища.
Ванга през това време ни каза:
Правят ви на жути маймуни...

Самата идея за извънземни е чиста конспирация срещу Древнобългарското първоначалие на човечеството. Подобна на джихадистката вандалщина срещу Древнобългарските артефакти в Близкия изток. - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1199907126795575&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

image  Че мястото там е със специално геомагнитно излъчване няма съмнение - присъстващите не веднъж са чувствали странни енергии да ги обземат, кучетата в селото са виели в определени моменти и др. Отколешен е интересът на американската военна индустрия към геомагнитните сили на земята. Отколешна е и наложената цензура върху всякакви публикации, свързани с геомагнитните свойства на земята ни. Особено се плаши Световното задкулисие да не се открие Древнобългарското познание на дедите ни за лечителския геомагнетизъм на повечето наши скалисти върхове и хълмове, на древните ни мегалити - кромлехи, долмени, менахири, криещи това познание за използване на геомагнитната сила на земята за лекуване. Древнобългарските храмове - планински и подземни са представяни като гробници, макар и кости никога да не се намериха в тях, а върху планинските побързаха да построят уж реставрират крепости, които да заличат първоначалното свещено предназначение на тези скалисти ниши, дупки и мегалитни конструкции.
Царичина трябва да е било едно от тези свещени места на планетата ни. Силният й геомагнетизъм не е останал незабелязан от американските и израелски военни съоръжения, и едва изчакали властта да се смени, пратиха там хора да проучват. Това, което откриха там обаче, не им беше по вкуса на Световни глобализатори, водещи целенасочена политика за обезличаване на народното самосъзнание и древно минало на човеците.
Последвалите събития доказват моето виждане - милиарди долари бяха пръснати, за да се финансират терористи наемници, които да заличат древните паметници, свидетели на Древнобългарското първоначалие на човечеството - и в Северна Африка, и в Украйна, и в Сирия и Ирак. Тук трябва да отбележим, че тези древни паметници на човешката история са мегалитни конструкции, състоящи се от огромни каменни блокове в основата си и колони, свидетелство за съществуването на древната могъща цивилизация на огромните великани Хората на Богинята на Светлината Бал / Бъл и Нейния син Бога Слънце Бал Самин. Именно техните храмове бяха първите разрушени от ислямистите по време на първата окупация на град Палмира в Сирия. Когато са обградени от всички страни и дните им са преброени, вместо да се отбраняват, джихадистите мъкнат огромни количества свръхмодерни американски експлозиви специално производство, за да разрушават огромните мегалитни каменни блокове и колони! Явно някой им е платил много пари именно за това - да разрушат Древнобългарската история и първоначалие на Сирия и Близкия изток. Защо, вместо да водят бойни действия, първата работа на международните терористи е да взривяват многотонни камъни с историческо значение!? И от кога изкуството на войната включва унищожение на човешкото минало!? Нека не забравяме, че Османистите, създадени и подкрепяни с лихварските пари в миналото, също унищожиха огромната част от Древнобългарското минало по време на 5-вековното им поробване на България: дворци, църкви, манастири, мегалити...


Историята на заличаване на ценни артефакти за Древнобългарската праистория се повтoри и в Царичина - копаейки на такава голяма дълбочина, няма как да не стигнеш до най-древните слоеве на Българската ни история - Древните българи великаните и техните селища и светилища. Още повече, че Дедите ни са имали особена почит към геомагнитните скалисти върхове, каквото е и Царичина. Дедите ни са били просветлени мъдреци, онези хора от Рая, които са имали не само силно развита интуиция, но и много повече сетива от днешния човек, самоограничил се в умствените си взъприятия. Дедите ни са чувствали геомагнетизма на земята, подпочвените води, разчитали са пътя на Слънцето и звездите, чували са гласа на природата и животните й. Ето защо са строели селищата си около такива каменни върхове. Като например всички Хисарлъци, Калета и други тепета, около които са изградени по-голямата част от Древните български градове. На снимката: Хисарлъка на град Кюстендил (Кюстендил е Древнобългарско име и означава даден от светлината (Дил) Южен стан (К-Ю-стан) -
image
От неофициален източник, моя приятелка журналист, успях да науча, че военните са изровили древен Златен орел и Намагнетизирано кълбо, които моментално са били изпратени в съкровищниците (тайните) на Израел. Както са изпращани там и все пак оцелелите ни древни артефакти. Там искаха да изпратят и така наречената Чиния на Ной с най-старата човешка писменост, притискайки нейния откривател проф. Петко Димитров да я продаде. Разбира се, всякаква информация по въпроса бе прикрита, така, както се прикриват и направо изтриват от Интернет пространството всички медийни публикации за намерени кости на древни българи гиганти.
Възможно е и да са очаквали да открият и скелети на гиганти, дори и на самия Адам, когото някои публикации умишлено нарекоха двуполов, извънземен и какво ли не още...
По повод на Царичина, Ванга не говори за двуполов човек, а за БЕЗполов човек - "ни мъж, ни жена". Такъв в човешката история според всички древни свещени текстове, и Библията, и по-древните Епос на Гългамъж (Гългамъж - Мъж от Земна светлина ГаЛа), Епос на Атараз (АТаРаАз - Аз на Богинята ТаРа на Древните българи, едно от имената на Богинята Майка), изречени на древен български език, се говори за първия човек Адам или Ман според текста. Адам е Божие творение, направен от пръст и с вдъхнат дъх / дух от Бога Отец. Самото име Адам означава даден от Бога - Дам, а Ева означава Въ / Във Адам, тъй като тя е взета от ребро Адамово, т.е. разклонила се е от първия човек.
Теорията на Дарвин е всъщност отричана от самия него. Това е една политическа манипулация и няма нищо общо с обективната истина за зараждането на живота на нашата планета. Всеки вид съществува сам за себе си и е израз на Божествения гений, а не на еволюция между видовете.
Според древните текстове навсякъде около земното кълбо - и Древно елински, и Древно египетски, и индиански, и Древноиндийски, Адам се е зародил във формата на яйце, поради което и до днес в християнските празници, възникнали въз основа на Древнобългарските традиции, яйцето се почита като символ на
живота. image - На снимката е изобразен неизмътен жив организъм в нефритен камък на възраст от 10 милиона години!

Великден, както и Коледа, има своите корени още в древните времена на първите хора - българите. Пролетта се е празнувала винаги в края март по време на слънчевото равноденствие. Тогава се е почитала богинята на Зората и възраждането на природата за нов живот. Днес възраждането е превърнато във възкресение. Корените на Великден се крият в Древнобългарските духовни празници, почитащи Пролетното слънчево равноденствие, но също така и Лунния календар - Пълнолунието. Защото дедите ни са били първите звездобройци и Древнобългарският календар е най-старият и по него са възникнали по-късните календари по земното кълбо, къдетоБългарите се разселили.
Корените на еврейската днес Паска / Пасха също са Древнобългарски. Скитащите племена Скитите на Древните българи са заселили Близкия изток преди хилядолетия и са разнесли там своята духовност. Боядисването на яйца е било в чест на Богинята майка на Древните българи и на нейното плодородие.
image - На снимката Палестински Великденски яйца! (Приликата на рисунките им с българската народна шевица е поразителна!).

Самото име на Пасха идва от думата Писка / Писанка - Денят , в който Древните българи са почитали Пролетното зараждане на живота от Богинята майка на Плодородието и Раждането. Тъй като Дедите ни и родоначалниците на човечеството са смятали Яйцето за този символ на живота, те са писали, шарели яйца на този пролетен празник. Този обичай дотолкова е вкоренен в съзнанието на цялото човечество, че той преминава и във всички днешни световни религии - а в християнството е запазен като Великден, Пасха.

Не случайно в юдаизма празникът Пасха започва със седене около празничната трапеза, което се нарича Седер (отново дума с български корен).

По-късно юдеите са заменили оригиналното значение на този празник като символ на пролетното зараждане на новия живот с конкретната история за бягство от Египет. Така, върху основите на Древнобългарските духовни традиции юдеите са започнали да строят и създават своя нова национална история. 

На пролет Древните българи са почитали Зорница или още Венера, звездата на Богинята. Наричали са Зорница Зора/ЗаРа/ЗаТаРа, откъдето по-късно е възприета като Астарте / Ищар / Ийстър (както се нарича и Веикден в съвременния английски език, произлязъл от българския език). Дедите ни са боядисвали яйца в празника Писанка, Писка, и този празник и днес е запазен с това наименование в Украйна, древни български земи. Писка днес е произнесена като Паска или Пасха, но значението й е запазено - празник на възраждането на природата за нов живот.
Яйцето е било използвано като символ на плодородието и възраждащата се прирoда още от най-древни времена. Според Енциклопедия Британика древните египтяни и персийци са боядисвали яйца като символ на слънцето и на Зорницата, носещи обновлението и новия живот.
А Древен Египет и Персия са основани от древните българи. Дори името на Персия е българско и идва от българската дума "парса" в значение на данък, задължително плащане. Известно е, че Персия е била данъчна държава, обединяваща отделни автономни царства, които били задължени данъчно на централната власт.

Тук трябва да отбележим, че най-старите човешки следи на 1милион и 800000 год. са открити в Монтанската пещера Козарника / Живена дупка. Първите човеци са живеели в пещери и са ги наричали Пещери Утроби, вероятно за да подчертаят раждането на първия човек в такава пещера от яйце, образувало се в резултат на земните геомагнитни процес. На снимката е изобразена такава пещера утроба в България, като край отвора и със специално издълбани дупки в скалите са обозначени различните позиции на слънчевия лъч през годината. -image

България е пълна с такива пещери утроби, така, както е пълна и с каменни изображения на фалоси, например Побитите камъни край Варна. image
Това е част от Древнобългарската духовност, най-старата човешка духовност на света, дала началото на днешните религии.
Култът към пещерите утроби се корени в Древнобългарското вярване, че човекът се е зародил по Божия воля, направен от пръст, скала, и Бог Отец му е вдъхнал Дух. Древните българи са разнесли това свое вярване по цялата земя след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. Името българи е възникнало от вярването на Българите, че са хора на Светлината - БаЛъ е Богинята на Светлината, а БалАз / Белис / АБалОн е Богът Син Слънцето. Навсякъде по света има скални възстанoвки на Сцената на раждане на човека в пещера, осветен от Слънчев лъч - например в Египет в Храма на Рамзес 2-ри в Абу Симбел. Самият Рамзес освен, че има напълно български черти и светъл цвят на кожата и косата, носи и Древнобългарското име РаМаАз със значение Душа (Аз) на РаМа Богинята Майка на Древните българи.
image
Във всички древни легенди по цялата земя се разказва една и съща история за създаването на човека от пръст, а нашите пещери Магурата и Живена Дупка (Козарника) крият следи от тези най-древни човеци на земята БъЛГаРите.

Не случайно Древните българи са изобразявали пещерите като утроби, в които прониква Слънчевият лъч на Живота. Те са ни оставили послание - човешкият живот на земята е създаден в пещера със специални геомагнитни свойства, задвижени от слънчевите лъчи и вибрациите на подземните води, и одухотворени от Божия дух - точно както ни е пресъздадено посланието от Библията на древнобългарските мъдреци!
Най-старите такива пещери с намерени в тях следи от човешко присъствие са именно пещерите Магурата и Козарника!
Не случайно името на Козарника е Живена дупка, Дупката на Живота!
Самото име на пещерата Магурата показва, че тя е била едно от първите човешки светилища и обиталища на Гарите / Българите. Те са я наричали своя Майка Ма на Гарите - Магура. Магурата по подобие на многобройните Пещери Утроби в България е била приютителка на първите хора и те са я чувствали като своя родна майка в зората на своето човешко битие на земята.
Гарите (българите) са именно тези стари и признати първи човеци на земята, които са владеели Божието духовно познание. А че са били Божии доказват и най-старите човешки скални рисунки, намерени именно в пещерите Козарника и Магурата на Северозападна България


Ето защо и Бог Митра, едно от имената на Древнобългарския Бог СебАзи на човешката душа, често е изобразяван като раждащ се от каменно яйце
. image

Митра е всъщност Древнобългарският Бог Син СебеАзи / Сабази, Богът на Вътрешната същност. В Зороастризма СебеАзи е известен като Язата, върховна ангелска същност. Бог СебеАзи е основен древнобългарски бог, един от Древнобългарската троица Богинята Ра ПраМайката и Първосъздателката на света,  Нейният Божествен дух ПраАзът / БаРа Аз Богът Отец и Бог СебеАз Син.
Освен СебеАзи, Богът се е произнасял още Язи, Язата, Ми (На Мен) Т (та, тази) Ра (Богинята Рa) - Митра означава Аз/Ми от Богинята Ра произлязъл или още Божествена душа. Митра, СебеАз са имената на Божия син на Човешката Душа.
Древните българи са знаели, че са Божиите синове на Богинята Ра и в тях е запалена Божествената душа на Бог Митра / СебАз.
Неслучайно най-ранното изображение на Богинята Ра като Всевиждащото око е в скалите на Северозападна България близо до пещерата Магурата.


image
Бог Митра е изобразен заедно с Херкулес / КараКолАз (Човекът с Колата, Караколю олицетворение на Бога син Слънцето) върху каменна плоча, пазена във Врачанския исторически музей, където Митра е изобразен като вдъхновението и силата на Караколю / Херкулес, повдигайки го, когато е паднал в битка. Митра / Бог Язи е вътрешната истинска същност на човека, Душата му. Митра е олицетворение на Вътрешната човешка сила от Бога и затова е почитан от смелите войни из цяла Европа и Изтока. Култът към него е бил особено силен сред римските легионери. Посветените са участвали в тайни ритуали. Част от церемониите са се правели в пещери, където посветеният е пренощувал и извършвал ритуали. Тези ритуали към Бог Митра / СебАзи се коренят най-древната човешка духовност - Българската и днес ги наричаме Духовни мистерии поради неразбирането им.
В село Герман също бе открита плоча с изображение на Бога Митра на Човешката Душа, както и в София е открит храм на божеството - близо до улиците "Вашингтон" и "Пиротска".
image

Откритите досега изображения на бог Митра в света показват три основни сцени - раждането му от скала, жертвоприношение и пир с бога на Слънцето.
И според Библията на Древните българи, Човешката душа е вдъхната в скала / пръст от Бога Отец, в резултат на което се е появил Адам (Дам, даденият от Бога). По-късно Стария завет на Библията е преработен (изплагиатстван) от народи, наследили Древните българи, а географските топоними и местата на отдавна отминали сцени от живота на първите хора, Древните българи, са подменени с Близкоизточни топоними.
Релефът от Герман представя втората сцена от живота на Митра - божеството се подготвя да убие бик и да го принесе в жертва. Самото наименование на Герман означава именно това: Земният човек (Ге) на Богинята майка Ра Ма.
Интересното е, че Митра / СебАзи е изобразен в колелото на живота, олицетворяващо жизнения път на човека и неговата душа. За да извърви своя жизнен път обаче, човекът е подкрепян от Бога на Човешката си душа, т.е. от своята Божествена същност. Виждаме тази Божествена същност на човека да повдига колелото на живота на раменете си, а главата й не случайно е изобразена като Глава на Лъв. Лъвът е символът на Божествената душа на човека и нека не забравяме, че Лъвът е и символът на Българите от незапомнени времена.
Бог СебАзи с глава на лъв носи на раменете си тежестта на земния път на човешката душа, заобиколен от Бог Отец Ра Аз и Богинята Майка МаРа.


ТаАз, СебАз, Ази, Язи и др. са все имена на Древнобългарския бог СебАзи / СъБогаАзи. Себази е Богът на Човешката душа на Древните българи. Светилищата на Бог Себази са били скалисти върхове и планински камъни.
Подобно на Бегликташ е и Древнобългарското наименование на Белънташ. За дедите ни Богът на Слънцето е бил олицетворение и символ на Човешката душа, която е създадена от Божествената светлина на Бога Създател. Ето защо Древните българи са почитали и Бога Слънце като Бога Син и са го наричали БалАз / Белис, а също и Бален / Ба Ален със значение Аленият Бог. Балънташ / БаленТаАз е отново наименование на Бога Слънце и на неговите скалисти светилища, върху които Древнобългарските жреци са извършвали своите духовни мистерии. Техните духовни ритуали са били свързани с движението на Слънцето, Луната и звездите, поради което скалистите върхове като Белънташ, Бегликташ, кромлехите в Железарево и др. са били и много точни календари на движението на Слънцето, Луната и звездите през годината.
И Бегликташ, и Белънташ, и Чачин камък, и местността с надписа край Първомай, и др. са все Древнобългарски светилища на Българския Бог Син на Божествената светлина. Не случайно народът ни е бил наричан Хората на Слънцето, на Светилото, на Божествената светлина. Основното божество на дедите ни е била Богинята на Съзиданието, която те са наричали БаЛ / Бъл със значение Прародителката (Ба/Бъ) на Светлината (Ла / Лъ). Оттук е и името ни Българи, което е свидетелство за най-древната ни човешка история.
Нашите скалисти върхове пазят следите на Древнобългарската духовност и мъдрост, дали началото на всички днешни световни религии.
Дори на Филипините най-древното божество се нарича БаТаЛа. БаТаЛа е всъщност Богинята (БаТа) на Светлина (Ла). Филипинците я наричат още и Майкапал, което е отново българско име - Майка Бал означава Майката на Божествената светлина (БаЛ).

Каменно яйце със символи, наподобяващи Българската сурвачка и българските шевици, които както знаем са част от свещената геометрия на дедите ни, е намерено и в Алгавре, Португалия
image Първите човеци Дедите ни Древните българи са познавали природата и нейните закони отлично и са пресътворявали нейната свещена геометрия в творбите си от камък. Защото Дедите ни са основателите на Каменната първа човешка цивилизация, която за разнесли по цялото земно кълбо при заселването му.

Животът не се е зародил преди 1800000 год, а оттогава са намерени останки на човешка дейност. Животът се е зародил много по-рано, но за цивилизация в този период не се говори. Можехме и да говорим, ако бяха позволили да се изнесат всички данни за намерени гигантски скелети image

Каменната цивилизация е на минимум 150-200000 години според мен. Кромлехите и долмените са много древни и де факто никой не е достатъчно куражлия да оповести датировката им. През всичките тези милиони (2-3 милион години) ние българите т.е. първите човеци сме си живели живота. И не сме страдали от излишно щестлавие, за да строим паметници на овековечаването си. Били сме едно с природата - скелетите биха били единственото доказателство, че ни е имало. Именно скелетите обаче са много упорито скривани и разрушавани. Според изследвания модерният човек е на 250 000 години. Но за разработването на мислене, култура и обичаи са необходими много хиляди години. Българските традиции, духовност, светоусещане са плод на многохилядна еволюция.

Разкопките в Царичина бяха спрени от чужбина, а всички документи бяха изнесени в Израел по заповед на тогавашния военен министър Димитър Луджев. Царичина бе залята с бетон, за да не може никой да копае и открие тайната на Древните българи, първите човеци на земята, Божия народ на Богинята Майка.

Крайно време е и казионните историци, и изследователите от по ново поколение, да престаната да гледат на България като на земя, през която само "са преминавали" някакви източни и африкански маймуночовеци с единственото занимание да осейват земята ни с разни древни, ама много древни артефакти, златни съкровища, писмени и духовни знаци! Земя, чиито недра са пълни с толкова много изящни древни артефакти и съкровища, Е свещената Родина на човечеството, а не пътна гара за маймуноподобни излезли от Африка и задължително минали през земите на днешен Израел, за да станели човеци image;) Който и исторически музей да посетите днес в България, там непременно ще Ви кажат, че намерените най-древни останки на хора и култура са някакъв си Близкоизточен тип, а не оригинален български човек, прародителят на цялото човечество. А несметните златни съкровища с ювелирна изработка, намерени по нашите земи, били видите ли, хвърлени от преминаващите на тълпи и втурнали се за лелеяния запад древни маймуночовеци от Африка и Близкия изток. Подобен е и случаят с Козарника / Живена дупка и Магурата - и там Ви убеждават в същото image:(

Човекът не е произлязъл от маймуна и не е дошъл от Африка - човекът е оригинална Божия ювелирна изработка, направена от скалите именно на пещерите утроби от Северозападна България като Живена дупка и Магура.
image

И това се е случило не преди 43000 години, а преди поне няколко милиона години, както го показаха и доказаха и последните разкопки от Живена дупка, където бяха намерени зъби от хора и следи от човешка дейност на 1800 000 години. За да стигне до високодуховните рисунки на почитание към Богинята майка от нейните Древнобългарски жреци и жрици Кукерите, човекът е извървял дълъг път на развитие - развитие високо духовно и поучително за нас... но само ако ни позволят да го видим.



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bven - С благодарност и пожелание да се чете и множи знанието за Болг ариите!
12.03.2017 14:56
Крайно време е и казионните историци, и изследователите от по ново поколение, да престаната да гледат на България като на земя, през която само "са преминавали" някакви източни и африкански маймуночовеци с единственото занимание да осейват земята ни с разни древни, ама много древни артефакти, златни съкровища, писмени и духовни знаци! Земя, чиито недра са пълни с толкова много изящни древни артефакти и съкровища, Е свещената Родина на човечеството, а не пътна гара за маймуноподобни излезли от Африка и задължително минали през земите на днешен Израел, за да станели човеци ;) Който и исторически музей да посетите днес в България, там непременно ще Ви кажат, че намерените най-древни останки на хора и култура са някакъв си Близкоизточен тип, а не оригинален български човек, прародителят на цялото човечество. А несметните златни съкровища с ювелирна изработка, намерени по нашите земи, били видите ли, хвърлени от преминаващите на тълпи и втурнали се за лелеяния запад древни маймуночовеци от Африка и Близкия изток.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009156
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031