Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 16:47 - Хилядолетната Кирилица / Българица на Древните българи
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 11924 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 28.05.2017 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageБуквите от Кирилицата се намират и по стените на пещерата Магурата, където те са в първоначалния си вариант Руни за Божествената майка на Древните българи:
- Т за Та / Тази,
- Р за Ра, едно от имената на Прамайката Богиня,
- М за Ма, Майката Богиня, наричана още МаРа,
- Л за Ла / Светлината или още наричана от Дедите ни Богинята на Светлината Бал / Бъл,
- Б за Ба / Бабата Богинята Прамайка на света,
- Ж за Жа / Живот, но и Жена / Танцуващата Жрица на Богинята Майка
- Ч за Чъ / Чи / Чо Човешката жизнена енергия
- Ю за Юг, Южен
- Я за Я / Яз / Ян със значение Божественият Аз / Слънчевият Аз
- Д за Да (Даващата Богиня)
- Г за Га / Ге Земята
- В за Ва / Въ със значение Същността на Богинята
- Х за Хъ (Дъхът на Богинята)
- К за Къ / Ка със значение принадлежност, посока
image- Фото кредит: Кирил Кирилов

Самата дума Руна е с български произход и коренът й е Ран / Рън със значение На Ра Богинята, Божествен. Българските букви са Божествени и Свещени още от самото си възникване.
Рисунките в Магурата се на поне 43000 години според съвременни изследователи.

Българският език е най-древният език, който единствен дава възможност да се проследи етимологията на древните думи и изобщо зараждането на човешкия език като средство за изразяване преди всичко на преклонението на първите хора пред Богинята Майка.
Буквите - руни на Кирилицата / Българицата от Магурата са изобразени заедно с духовни танци на Българските жреци мъже и жени, а също и с изображения на плодородието, Слънчевия кръговрат и природните феномени, което е още едно доказателство за тяхното предназначение: - Да изразяват почит и преклонение пред Богинята Създателка на хората.
В онези първи времена Хората са били Божии и затова са се именувал ХоРа ( О Ра на Ра Богинята). Те са били просветлени за Божието присъствие мистици, природни и естествени. image

А като най-древен, българският език е писан на много и различни азбуки: глаголицата на братята Кирил и Методий е само една от тях. Но най-древната азбука на езика ни си остават Древнобългарските руни, преминали по-късно в буквите на Кирилицата, подредени и записани от духовно просветлен човек - Климент Охридски и създадената от него Преславска книжовна школа през 9 век. Възпитан в българските манастири - духовни школи, той е бил запознат с традициите на Древнобългарската първа човешка духовност и нейното почитание на Майката Богиня. И именно тези традиции Климент Охридски е вплел в подредената от него Кирилица. По този начин той е осигурил по-плавно преминаване от така нареченото българско "езичество" (Древнобългарската духовност) към политически наложеното християнство.
Нека не забравяме, че българските боляри и целият народ не е приемал наложеното му политически чрез царската власт християнство и дълго време се е бунтувал, а бунтовете му са били жестоко потушавани от царската власт.
Съгласявайки се на създаването на официална писменост, която да отговори на българския стремеж духовните химни и псалми да бъдат четени на български език, а в църквите да се извършват служения на български език, е било политически компромис от Цар Борис 1, с цел да се успокои бунтуващия се български народ. В това отношение посредническата роля на един духовен човек като Климент Охридски е била благотворна - Климент Охридски е първият епископ, който служи на български език, и то в Македонската земя. image

Върхушката на държавата България с малки изключения, са били небългари - царе, свещеници и др. са изпълнявали чужди поръчки, като:
- са избивали болярските и знатните ни фамилии,
- като са горели духовните ни хора и
- са прогонвали децата ни да се скитат по чужди земи!

Царете може и да се водят български, но действията им са антибългарски в повечето случаи!
Можем да започнем с цар Борис Покръстител, избил знатните български родове, пазители на Древнобългарските духовни традиции. Можем да продължим по натам с царете, разделили / разпокъсали България на 3 отделни царства, и улеснили по този начин Османските завоеватели, насъскани срещу държавата ни със златото на венецианските лихвари.
Днешната ни история също изобилства с такива случаи на управленска антибългарщина.
Царете ни са обучавани навън, поставяни отвън - досущ като днешните ни управници.

А що се отнася до християнството, то е продължение на Древнобългарската първа човешка духовност, но променено и изопачено до неузнаваемост така, че за негова родина да се самообяви един близкоизточен народ, присвоил си богопомазаност! Такова християнство ни е наложено отвън като замяна на народната ни духовна памет. Затова са избили и болярските ни родове по заповед на цар Борис - за да се заличи българската духовна памет за Богинята Прамайка и Бога Син на Човешката душа СебАзи. image

Богомилите са пазителите на Древнобългарската духовност така, както са и първите християни. Християнството е възникнало от Древнобългарската духовност, чийто носител е бил Исус. Самият Исус е бил мистик, обучен в тайните на Древнобългарския мистицизъм на БалГаРите - Хората на Божествената светлина на земята. Самата дума граал означава Светлината (Л) на Божествената (Ра) земя (Ге / Га). Нашите българските земи са познали първоначалието на човечеството, на онези древни великани нефилимите, които в Библията са наречени "Старите и Признатите". Защото Древните българи са били просветлени мистици и са притежавали Божественото познание. Днес тяхното знание е скрито в тайни ложи и военни организации и се унищожава всеки, който може да го разкрие или изнесе навън за хората.

Именно защото е най-древен, българският народ е кротък, благ, всепрощаващ, милостив.
И не обвинявайте българския народ за неща, които никога не е вършил - карма имал, богомилите бил гонил. Българите са единственият народ, който не е гонил, не е преследвал, не е завоювал, на клади не е горил никого! Много сме изтърпели, но отмъстителни и злонамерени никога не сме били. И всеки един политик, който отказва да се съобрази с това, отива на бунището на народната ни памет.

Българският народ е създател на първите букви, като най-древните измежду тях са буквите от Кирилицата / Българицата, особено тези, които се отнасят до Божественото познание. Заедно с преселението на Древнобългарските племена по света преди хилядолетия, с тях е разнесена и Българската писменост:
- В Древен Египет Българските руни са познати като Йероглифи, които по-късно преминават в буквите от Кирилицата, на която и до днес пишат Коптите (Гоптите), преки наследници на Древните българи. Интересно е да отбележим, че най-древните текстове, написани на Бохаирски, датират много преди Климент Охридски да ги въведе в България като Кирилица - 4 век н.е. В Египет тази азбука е известна като Бохаирски шрифт, на който се е записвал старият Коптски език. И до днес Бохаирският шрифт - Кирилицата, е запазен като църковно ортодоксалният език на Египетската християнска църква. image
Трябва да отбележим, че този език е наименован "Езикът на Хората от Кемет"
(tmentremenˈkiːme) , където Кемет е древно име на Египет. Кемет е Древнобългарско име, дадено на Египет от дедите ни при заселването му: КаМа-та е коренната дума и означава Принадлежаща (Къ) на Мата (Богинята Майка) земя. Подобно е и наименованието Египет от Древнобългарската коренова дума: ГаБата със значение Земя Га на Бата Богинята Прамайка. А обитателите на Божествената земя Египет са започнали да се наричат Гобти (ГаБа-ти) или по-късно Копти. Арабското наименование на днешен Египет е Маср - отново Древнобългарско наименование със значение МаАзРа със значение Божествена земя на Ра майката Богиня. Арабският език като един много древен език е произлязъл от Древнобългарския първи човешки език.
Повод за горчиви размисли е зачестилият напоследък терористичен геноцид, насочен именно срещу Коптите християни на Египет, хората на Кемет и пазителите на Древнобългарската / Древноегипетска духовност и Българската най-древна азбука.
Защото Коптската азбука / Кирилицата са най-древната Българска писменост на първите хора Древните българи, Божиите мъдреци. И тази писменост е врата към Древното мистично познание на дедите ни и път за връщане към Божественото начало на човека. Климент Охридски и създадените от него Преславска и Охридска книжовни школи се явяват пазители на тази световнразпространена Древнобългарска духовност, като запазват и доизграждат Бохайрския шрифт на първооснователите на Древен Египет Древните българи мъдреци. В България този шрифт е бил използван от хилядолетия: и надписът от Първомай е едно от доказателствата. - http://aliya.blog.bg/history/2015/10/22/drevnobylgarskata-pismenost-pyrvata-choveshka-pismenost-i-na.1401464

Българите са били Божии хора и техният език, както и по-късно записаната му азбука глаголица, отразяват древнобългарската божественост. Първите букви на азбуката ни, когато са произнесени в оригиналното им и пълно наименование:
"Азъ буки веде.
Глаголъ добро есте.
Живите зело, земля, и, иже како люди, мыслите нашъ онъ покои.
рьци слово тврьдо
укъ фрьтъ херъ.
ѡтъ ци чрьвь, ша ща ѥръ ять!"
,
според мен носят следното послание:
- Аз Бога (Богът на Вътрешната същност) който Знае и за Него Говори, ще Живее с дела Добре на Земята! И още, бивайки Хора, мислете за Нашия Бог, чиято същност е Покоят. Божието слово твърдо който произнася, ще лети смело като герой и него червеите няма да го ядат!


На снимка 1 imageе показан исторически паметник от село Ел Кесра, намиращо се в централната чат на Тунис. Селото е най-високото селище на Тунис с надморска височина от 1100 м. Селото е известно със своите мегалити, водни каскади и стълби, изсечени в скалите като тези на снимка 1.
Село Ел Кесра е единственото, което исторически се е запазило в региона.
На стъпалата освен българските фолклорни цветове, можете да забележите с просто око и Древнобългарските руни, които в снимка 2 са систематизирани в таблица на Древнобългарските руни. image

Самата дума Руна, Руни има Древнобългарският корен РаНа със значение Божествен, На Богинята Ра принадлежащ знак.
Село Ел Кесра е обитавано от Берберите Амазиги, Мъжете (Мазиги / Мажиги) на Ба Ра / Богинята Ра Прамайката на Древните българи.
Амазигите са Кабили, а Кабилите са наследници на Древните българи. Кабили е име, посветено на БаЛ Древнобългарската Богиня на Светлината, на която са кръстени Българите. В Северозпадна България племето на Балите / Три Бали пази най-древните скелети на хора в света, а също и най-древната култура - Древнобългарската.
Български черги, български бродерии са фолклорните традиции на Амазигите. Амазигите или още наречени Амъжагите (мъжете, мъжагите) са наследници на Древните българи, заселили преди хилядолетия Северна Африка, а и целият континент.

До днес и Монголците пишат на Кирилица и наскоро дори и паметник й откриха! image
На Кирилица може да се пише само Българският език - латиницата е изкривила в древността много български думи и така са възникнали по-късните английски, френски от така наречения латински език, който си е чист български, записан на латиница.

Монголците са хората на Древнобългарската богиня Ма на материята и Плодородието, които са наричали себе си Мано, Манчо. Те са още и хората на Земната (Га) Светлина (Ла) - Гали, все Древнобългарски думи. МаноГаЛа е коренната Древнобългарска дума, от която е произлязло днешното име на Монголия и означава Човек (Ман) на Земната светлина (ГаЛа). Българите винаги са се отъждествявали със светлината и затова са се кръстили БаЛгари Земните хора на Богинята на Светлината Бал / Бъл.
Според Древнобългарската духовност Душата е дете на Светлината, на Бал Богинята.

И столицата на Монголия Улан БаТар носи Древнобългарско име в чест на почитаната от Древните българи Богиня Ба Та Ра (Бабата Прамайка на човечеството Тази Ра) и нейната светлина Ла (Лан). В пещерата Mагурата на Северозападния Балкан и до днес са запазени буквите - символи Б, Т, Р, Л, М, обозначаващи имената на Ба Богинята Прамайка на Дедите ни. Улан Батар означава При (У) Светлината (Лан) на Богинята прамайка БаТаРа.
Днес Монголците превеждат името Улан Батор като "червен герой". Що се отнася до Улан името на столицата, превеждана днес като червен, нека не забравяме, че оригиналът на тази дума е българската дума Ален, едно от имената на Бога Слънце на Древните българи. Думата БаТар произхожда от Древнобългарския корен Бата означаващ Богинята Прамайка на дедите ни. Бжий човек по-късно може да се осмисли и като герой. Улан батор - Аленият Божествен герой. Думата Урга е по-старото име на Улан батор и е със значение У РаГа или Земната (Ге) Ра Богинята на Древните българи, което  също е с български корен.
Уйгурите са едно от основните племена в състава и на Монголия, и на северозападната част на Китай. Уйгурите или казано на оригинален български език Айгърите са онези свободолюбиви, смели ездачи на древността, заселили Азиатските степи и основали и Китайската цивилизация, и Монголия в по-късен период. Айгър е думa от Северозападния диалект на българския език, която значи именно това - волен, луд, свободолюбив като млад жребец.

Строителни работници на път близо до река Онон в провинция Кентий, Монголия неотдавна се натъкнаха на гроба на Чингиз хан. Гробът представлява подземен куполен храм досущ като Древнобългарските подземни храмове - гробници по нашите земи. Бяха отkрити скелетите на много високи мъж и 16 жени, както и на 12 коня, които според специалистите са били принесени в жертва за погребението на хана. Огромно количество златни съкровища и монети навежда на мисълта, че това е високопоставено погребение на важен владетел. image
И Чингиз хан и другите владетели първооснователи на Монголия са били високи светли хора, за разлика от днешните монголци. Самата титла хан / кан, която те са носили, е обозначение за това, че тези хора са дошли от БалКана и са огромните Балканджии Древните българи, основали не една народност: и в Близкия Изток (Канааните), и Монголците, и Китайците, и Русите с техните канове / ханове. Кан, КанАз (произнасяно Княз по-късно) означават именно това - Човек от Кан / Балкан (Древнобългарската дума за планина е кан).

От друга страна Русите са онези Древни българи, които са останали на север, където Слънцето е огрявало по-слабо и след промяната в земния климат, причинил Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. Древните българи изначално са били светли хора, синеоки / зеленооки поради по-слабото слънце и по-високата влажност в земната атмосфера. Постепенно русият цвят се е запазил само в Северните наследници на древните българи - руси, скандинавци. Българин, и то от по-скоро българско потекло (17 век) е и Владимир Путин. Родът му е от Чипровци.

Руските хора говорят българския език (в неговата по-стара форма на запазени падежи), носят българската духовност в сърцата си, както и българските обичаи. Оттук насетне всякакви измишльотини за генни недомислици, разпространявани напоследък, са пълна глупост и капан за наивници, облечен в псевдонаучната опаковка! Гените на 99,99% от хората по земята са еднакви и непроменяеми!
Човекът е Божия ювелирна изработка и е създаден в земите (пещерите) на Северозападна България, от където се е разселил по цялата земя!!!

"Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас от македонската земя". – Това заяви руския президент Владимир Путин пред македонския президент Георге Иванов, цитиран от сайта kremlin.ru

Не е нужно русофобите да се палят и да вият на умряло - Путин казва "македонска земя", т.е. географско понятие, а не държава. Македонска земя има и в земите на днешна Гърция, и на днешна България. Путин интриги не плете, но както винаги е върховно дипломатичен - все пак пред него е президентът на държавата Македония.

"Никой в Русия – а на мен не ми е известно какво се е говорило в други страни – не се опитва да отрича приноса на Първото българско царство в делото на създаването на славянската писменост, това би противоречало на историческите факти. В този случай става дума за македонските земи и то за македонските земи като за географско понятие... Още по времето на Римската империя регионът, където по-късно са се родили и работили светите Кирил и Методий, се е наричал Македония, затова по този въпрос всичко би трябвало да е пределно ясно и понятно“, подчерта Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Нека не забравяме, че именно българските правителства първо признаха държава Македония и се съгласиха изконна българска земя и българи да бъдат отделени от целостта на България, за пореден път!
От друга страна, ако не беше Русия, нямаше да има изобщо България - поделена между Гърция и Турция!

По време на социализма, в руските училища и в в руската енциклопедия твърдяха, че Кирил и Методий са руси. Да признае факта, че Кирил и Методий не са руси, е проява на смелост от страна на Путин, дръзнал да тръгне срещу догмата на общественото мнение в Русия! Той беше и този, който призна татарите, чувашите и други именно за Българи.

Македонската земя винаги е била Българска земя, а името й Македония пак е Българско - от Макята / Майката Богиня на Древните българи дадена земя - Макя Дана ! Първите човеци Древните българи, спускайки се на юг от Северозападна България, са видели, че земята покрай Бяло море е хубава и плодородна и са я нарекли "земя, от Богинята Майка дадена".
Българин е и Александър Македонски от Македонската земя на Древните българи. Оригиналното му име е ИсканДар (Искан Дар) и до днес това име се произнася по този начин в арабския език, произлязъл също така от Древнобългарския първи човешки език.

Писмеността на Древна Америка също е с Древноългарските руни!

Характерното за всички пред-колумбийски писмености на Древна Америка е, че те са вплитани в шевици и тъкани по стар български обичай.
Древните българи, заселили се в Мезоамерика и нарекли себе си Олимеките са развили и своя писменост, която се смята за първата писменост на западното полукълбо: 900 – 650 г. пр. Хр. Олмекската писменост е дала началото и на писменостите на Маите и Ацтеките, като тези древни писмености наподобяват Египетските йероглифи и често са наричани йероглифни.
За такива йероглифни писмености, чиито знаци се основават най-вече върху позициите на човешкото тяло и ръцете му, или върху стилиризирани образи на животни и растения, се считат и предколумбийските писмености Куна (Куна е българска дума за Ръка) и Парежара (Жара е начин на изписване върху камък чрез жарене с въглен!), използвани съответно в днешна Панама и Андите. image - Руни от района на река Мисисипи, Северна Америка
От друга страна, и египетските йероглифи са наследници на древнобългарските руни, като директната връзка между тях може ясно да се види върху кивота от Градешница.

През 1927 г. Джек Нелсън открил на своя участък в Розие (или Розо), щата Минесота, странен камък. image
Овалният камък бил с диаметър само около 5 см. От едната му страна било издълбано подобие на човешко лице, около което се виел надпис... на Кирилица. „Надписът е направен преди гръцката и египетската цивилизация. Той е по-древен и от шумерската, смятана за първата цивилизация на Земята през ІV – ІІІ хилядолетие пр.н.е. И по-древен от Чатал-Хююк в Анатолия, смятана за прародина на цялото човечество през V хилядолетие пр.н.е.” записал в дневника си изследователят му Джагър. Всъщност става дума за древнобългарския език на първите заселници на Америка няколко хилядолетия преди Христа. Те са се появили в Америка преди индианците и те са тези, които са дали името на континента – Америка идва от хората Амори, т.е. тези, които минават през моретата. Аморите са древни българи, мореплаватели, заселили Америка и оставили там своите ненадминати каменни мегалитни конструкции, земеделие, астрология, занаяти.
Българската Кирилица е била в употреба от Древните българи много преди всяка друга писменост на земята - срещаме буквите Т, Р, Б, М, Л по стените на Магурата като обозначения на Богинята Майка.
-
http://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705
-
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-древните-българи-първите-заселници-на-контине/
- http://aliya.blog.bg/history/2014/03/10/drevnite-bylgari-na-severoiztok-rusi-ukrainci-tatari-mongoli.1246444
- http://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705
- http://www.astrofenomen.com/%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. barin - Здравей, aliya. Чувал съм и чужд...
22.05.2018 18:47
Здравей, aliya. Чувал съм и чужденци да казват, че си имаме добра подходяща за езика азбука. Кирилицата- направена точно за нашите фонетични особености.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009454
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031