Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 13:48 - Истинската българска история е за хората на Истината!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 3573 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 09.06.2020 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image  Българският народ винаги се е отличавал с духовност – древна, пренесена през хилядолетията, запазена в народната мъдрост, в народните традиции, фолклор, легенди и приказки, в народните празници. И най-вече запазена в и благодарение на Българския език. Езикът е този, който най-трудно се поддава на манипулации, външна намеса, забрани. Защото езикът е общ, той се говори от всички нас хората и не може да стане собственост на държава, институции, партии, частен бизнес.

Историческите артефакти могат да бъдат манипулирани – не всички са открити, дори и откритите са пазени в тайна, изнасяни в тайните подземия на чужди държави, интерпретирани злонамерено, преправяни.  Ето защо да се основава Историческата истина само върху открити и неоткрити артефакти, върху личните интерпретации на учени на заплата при силните на деня, неминуемо води и е довело до изкривяване на Българската история в уродливи теории.

Българският език обаче е жив и до днес, единственият свидетел на историческото развитие на човечеството от неговото възникване досега.

И все пак, за да бъде видяна Истината, тя има нужда от очи и уши – само този, който ги е развил с Божествена яснота може да види Истината, казва Исус.

За да интерпретираш истината, ти самият трябва да си се превърнал в Истина.

image Напоследък стана много модно да се говори за Българската история, за Българския език, за Българската духовност. Някои дори се нарекоха „новите богомили“.  Изживяват се като превъплътените магове на богомилството, вярват, че са разбрали словото на Учителя и че са негови ревностни последователи. Дотук добре – всеки, който е поел по духовната пътека на себепознанието и преоткриването е добре дошъл в света на Божественото. И все пак, тези новопръкнали се „богомили“ и „бели братя“ бързат да се превръщат в духовни учители, в познавачи и тълкуватели на историята и духовното разбиране и на богомилите, и на Древните просветлени българи, най-старите човеци на земята. Организират семинари, издават книги, видеа, събират хората в огромни зали с твърдението, че Истината е при тях. И разбира се, някой ги финансира в тези им начинания – борбата е за умовете на Българите.

Това, че тези нови радетели за истината бързат да стават духовни учители без самите те да са постигнали духовното разбиране и без самите те да са преминали по пътя и да са получили своето духовно посвещение е по-малкото зло. Големият проблем е, че те всички, като под команда отвън (дали не от тайните им финансови благодетели), започват да говорят и твърдят едно и също: извънземните били създали хората!? Вопиющо недуховно твърдение, в  разрез с всички свещени книги на всички религии. И най-важното в разрез с народната мъдрост на Дедите ни – първите свещеници на тази земя!

Един (Кирил Кирилов, изследовател от Белоградчик) твърди, че Богинята майка, изобразена на Белоградчишките скали била извънземна,.. а друг (Стойчо Керев) му дава ефирно време, за да го чуе по-голяма аудитория българи.

Друг (Христо Буковски) твърди, че сме създадени от „силициеви (кристални) същности“ и той си общувал с тези гигантски същности?! ... че и ги нарича с хубавата българска дума „лонгури“ сиреч дългучи?! И пак му дават охотно ефирно време, да се знае и от тези, които случайно са си въобразили, че Древните българи са онези ‚титани“ и гиганти / гигени, за които се говори в Древната елинска митология и които са почитали огъня и слънцето.

Трети, многоуважаван професор (Дамян Попхристов), имал възможността да посети много континенти, и най-вече Америка, ни убеждава, че маите са извънземни с агресивна същност и дребен ръст, макар и да признава все пак, че по-любезни хора от тях не бил и срещал?! И макар лично да е бил посрещан от маите и да е посетил техните села и храмове и дума не обелва за очевидната еднаквост на техните шевици и тъкани с нашите българските шевици и тъкани!

Четвърти, експерт по история (Елица Димова), попрочел моите публикации за почитанието на Дедите ни пред Богинята Майка и нейния син Бога Слънце и за Божественото присъствие в Българския език на техните имена, изплагиатства идеите ми, но в едно със своето духовно неразбиране – в резултат се получава мътен буламач, който вместо да доразработи темата за Древнобългарската духовност, праща читателя в още по-голямо недоумение. Но това разбира се не попречи на Елица Димова да следи изкъсо блоговете и страниците ми във Фейсбук и ревниво да си присвоява моите прозрения за най-древните хора на земята Древните българи.

Пети, уважаван писател на историческа литература (Христо Маджаров), в една от моите публикации прочел един мой преразказ на легенда за Лао Дзъ, в която индийските посветени разказват как Лао Дзъ преди това се е наричал Боян и бил Богар / Божи човек, който можел да твори чудеса в Южна Индия. След  това преминал в Китай като Лао Дзъ. И хоп, това мое споделяне е вече в книгата му, но не като метафора от духовна легенда, а като исторически факт ?!

Не бих Ви занимавала с всичкото това недуховно шоу, още повече, че сам суфи посветеният Шамс Ат-Табризи казва: „На този свят има повече фалшиви духовни водачи и учители, отколкото звезди на небето.“ И все пак го правя, заради Вас, моите читатели и последователи, защото виждам, че в днешно време все повече българи се събуждат за духовното търсене, все повече българи се обръщат към българските си корени като извор на мъдрост и духовни истини.

И все повече са онези, които са изкушени да експлоатират духовната жажда на българите, опитвайки се да ги насочат в общоприетата ширпотреба с предлагане на извънземни, на Атланти, на силициеви долини, на теории за положителното мислене и прочие. Готови са да заменят Бог с когото и да е – с извънземни, с електронни джаджии, с широкоекранни небивалици, с пътуващи гурута с предварително резервирани огромни национални зали и светлинни ефекти.

Аз обаче искам да попитам: Къде в Българските народни традиции се говори за извънземни?

Къде в  свещените книги се споменават извънземни?

Земята е за земните хора и това е единствената реалност, която всички сме видели и продължаваме да виждаме. 
Духовност означава именно това - да видиш това, което Е! 
Вместо да търсите несъществуващото на земята ни, съсредоточете се върху търсене на себе си. 
Истинската духовност е да намериш себе си!

Не приравнявайте Бог до извънземните, които сте си въобразили. Щом Вас Ви има, Бог Е! Бог не се нуждае от доказателства, Бог е Любов и се усеща със сърцето. Затова хора, които са изгубили връзката със сърцето си, търсят да заменят Бог с извънземни, с пари, с придобивки.

 

Любезно ще помоля Елица Димова & компания от кръга Виделей да си прегледат отново авторството и твърденията, които плагиатстват от мен. Отдавна вече. Явно нямат свое собствено виждане.
И да напомня на Елица Димова, че своите знания аз споделям свободно, за всички. Но само някои като нея, без да ме цитират като източник на тяхното внезапно "прозрение"!, плагиатстваха и си присвоиха моето разбиране за:
- Бога Слънце и Богинята майка като първоначалната човешка религия на Древните българи,
- Възникването на човечеството от Древнобългарските племена на Балите / Мизите от Северозападна България;
- Българският език като най-древният човешки език, възникнал като почитание на Божественото;
- Древните българи като Божиите първи човеци на земята, заселили постепенно всички земни континенти;

Но докато тя и колегите й по плагиатстване, като например Пламен Серафимов, Дамян Попхристов, Илиян Бучков и други, които твърдят, че не са в редиците на казионните учени, си присвояват правото да ни наричат "траки", истинската история все така ще е неуловима за тях! 

Вместо да взимат идеите ми наготово, да ме бяха посочили като източник. Тяхното плагиатстване от мен е съшито с бели конци незнаене, защото те не могат да посочат обяснение на своите твърдения, само аз го правя в своите публикации. Само аз съм стигнала до духовното дъно на историята, която е пред очите на всички ни, но за да я видят с техните очи, трябва да имат и сърце, отворено за истината.

Възприятието на ума за света е нереално и оцветено от мислите на ума. Мисленето е основната бариера пред реалността. Между теб и реалността се издига стена от мисли, а мислите са много по-плътни отколкото е каменната стена. Продължаваш да мислиш за реалността, да се проектираш в мислите някъде там, а реалността те чака тук и сега. Разруши стената от мисли, и Тя ще ти се покаже.

Реалността е пред очите ти само когато си изгубил егото си.
Реалността е загубата на егото.
Духовната практика се състои в това да се оттеглиш в най-вътрешната си същност (истинското си Аз) всеки път, когато една мисъл се появява и безпокои твоето спокойствие.
Не става дума за концентрация или за разрушаване на ума, но за оттегляне в Същността ти.

За да можеш да си позволиш да говориш за най-древната човешка история, ти трябва да си духовно постигнал човек. Ти трябва да си се свързал с твоята истинска същност душата и да си познал нейния Божествен извор, който е и изворът на цялото съществувание. Само тогава ще ти се разкрият тайните на познанието, и то не по твое желание. Просветленият човек е празен съд, в който Божествеността се излива. Само такъв осенен човек може да проникне в колективното и дори в космическото подсъзнание на света. Само този духовен човек може да разбере как са говорили Дедите ни, как са светоусещали. Защото Дедите ни Древните българи са били първите Божии чеда и те са усещали Божествеността в себе си. Поради това са живеели в пълна хармония с Природата, следвали са нейните ритми, били са смирени, търпеливи, изпълнени с приемане и благоговение пред Божествеността. Затова ние, съвременните човеци на ума, и до днес не можем да разберем как са постигали това изящно строителство, земеделие, занаяти, просветлена духовност, изразителен език, пропит с богопочитание.

Богомилите са пазителите на тази Древнобългарска духовност, но за да ги рабереш, ти трябва да си се изпълнил с тяхното духовно разбиране, да си извървял техния път на духовно проглеждане. Защото Богомилството е пряк продължител на Древнобългарската духовност и народът ни го носи през хилядолетията като своя изначална духовност.

България Богомилите не е гонила, целият български народ е богомили. 

Върхушката на държавата България обаче винаги са били небългари - царе, свещеници и др. са изпълнявали чужди поръчки, като:
- са избивали болярските и знатните ни фамилии,
- като са горели духовните ни хора и 
- са прогонвали децата ни да се скитат по чужди земи! 

Царете може и да се водят български, но действията им са антибългарски в повечето случаи!
Можем да започнем с цар Борис Покръстител, избил знатните български родове, пазители на Древнобългарските духовни традиции. Можем да продължим по натам с царете, разделили / разпокъсали България на 3 отделни царства, и улеснили по този начин Османските завоеватели, насъскани срещу държавата ни със златото на венецианските лихвари. 
Днешната ни история също изобилства с такива случаи на управленска антибългарщина. 
Царете ни са обучавани навън, поставяни отвън - досущ като днешните ни управници. 

А що се отнася до християнството, то е продължение на Древнобългарската първа човешка духовност, но променено и изопачено до неузнаваемост така, че за негова родина да се самообяви един близкоизточен народ, присвоил си богопомазаност! Такова християнство ни е наложено отвън като замяна на народната ни духовна памет. Затова са избили и болярските ни родове по заповед на цар Борис - за да се заличи българската духовна памет за Богинята Прамайка и Бога Син на Човешката душа СебАзи.

Богомилите са пазителите на Древнобългарската духовност така, както са и първите християни. Християнството е възникнало от Древнобългарската духовност, чийто носител е бил Исус. Самият Исус е бил мистик, обучен в тайните на Древнобългарския мистицизъм на БалГаРите - Хората на Божествената светлина на земята. Самата дума граал означава Светлината (Л) на Божествената (Ра) земя (Ге / Га). Нашите българските земи са познали първоначалието на човечеството, на онези древни великани нефилимите, които в Библията са наречени "Старите и Признатите". Защото Древните българи са били просветлени мистици и са притежавали Божественото познание. Днес тяхното знание е скрито в тайни ложи и военни организации и се унищожава всеки, който може да го разкрие или изнесе навън за хората. 

Дали е бил царски син Боян мага не е толкова важно, по-важното е, че е бил духовно просветлен човек, мистик. Мистицизмът се корени в Древнобългарската духовност, първата човешка духовност на почитание на Богинята Майка Ма. Думата Маг / Магаз означава именно това - Земна душа / човек (Га Аз) на Ма Богинята. Магът е бил земният представител на Богинята майка. Освен Ма дедите ни са я наричали и Ба със значение бабата, прамайката създателка на света. Оттук и значението на името Боян е Небесната светлина (Ян) на Ба Богинята Създателка. Боян е било силно разпространено Древнобългарско духовно име - има сведения, че оригиналното име на Лао Дзъ е именно Боян, а също и Богар, Божи човек. Богомилsтвото е директно продължение на Древнобългарската духовност, която заедно с българския език е разнесена по цялото земно кълбо в древността от Дедите ни, първите човеци. 
В българските литературни и фолклорни проекции не веднъж се среща образа на Боян Мага като песоглавец, магьосник с умение да се превръща във върколак или друг звяр, тайнствен и могъщ чародеец. Изключително интересно е написаното от добре известният в средата на X век във Византия епископ Лиудпранд, който по това време е посланик и хронист на германския Император. В съчинението си „Възмездие“ той пише следното за Боян:
„Той (Симеон) имал двама сина: единият се наричал Боян, а другият, който и до ден днешен живее и здраво управлява българите, Петър. Боян обаче чак дотам бил изучил магията, че от човек ставал веднага на вълк и на какъвто друг звяр поискаш... Вениамин-Боян бе силен в магия, вълшебство и тайно очарование.“

Самото свързване на Боян Мага с Вълка е препратка към Древнобългарската духовност, и то метафорична препратка. Древнобългарските жреци на Богинята майка са надявали вълчи маски на главата си, когато са отслужвали своите духовни ритуали / мистерии върху скалите по българските земи. Да бъдеш такъв човек-вълк означава само едно - да бъдеш с качества духовни, подобни на първите човеци духовно просветлените Древнобългарски жреци на Богинята Майка. Това обаче в никакъв случай не означава, че можеш наистина да станеш физически вълк, да ти порасте козина и опашка - наивно е да правим такива буквалистки твърдения. Боян Мага става вълк в преносния смисъл - станал Божи човек.

Боян Мага е продължителят и водачът в определен момент на богомилството като форма на Древнобългарската духовност на народа ни, но Боян Мага не е основателят на богомилството. и християнските институции гонят и преследват богомилите - те са носителите на оригиналната българска духовност, а християнството все повече се стреми да се обособи като самостоятелна институционална и политико-религиозна власт, като скъса пъпната си връв, свързваща го с Богинята Майка на Българите. Ето защо християнството като вече официална доктрина много заемки от Древнобългарската духовност преиначава: Богът Син Бога Слънце или още Бог Ази става Исус (Исус означава Аз). Богинята Майка Мара става Дева Мария. ... и много други.

Няма как да се търси коренът на богомилството в източни религии и да се говори, че Боян мага, след досега си с тези религии е създал богомилството. В онези времена не е имало такова деление на религии - не все още, защото светът е бил под влиянието на една духовност и един език - Древнобългарските. Боян Мага е продължител на древнобългарските духовни традиции, които много преди него и много след него остават живи сред българите. Богомилството не е основано от рода Дуло, а от Древните българи с тяхното Божествено познание. 
Богомилството е широко народно духовно явление. А народните движения не могат да се внасят отвън. Отвън може да се внесе власт, институция, включително и църковната институция е внесена у нас отвън чрез царска наредба. Богомилството обаче е българската духовна същност и тя е много преди траките, защото траките са едва по-късно явление и са само част от Древнобългарските многобройни племена.
Особената форма на кръста, изобразен като пресичането на две букви Х и Р, така, както е изобразена на снимката, е един от така наречените Богомилски кръстове заедно със символа на кръста в кръг. Кръстът от снимката е прието да се нарича КиРо и е един от най-старите кръстове, приети и използвани и в християнството. Смята се, че КиРо кръстът е въведен от император Константин 1 (4 век пр. хр.)
Кръстът обаче е много древен български символ на Бога Слънце на дедите ни и е също така един от първите слънчеви календари заедно с Осемлъчевият слънчев календар, изобразен върху Чачин камък.


Именно защото е най-древен, българският народ е кротък, благ, всепрощаващ, милостив. 
И не обвинявайте българския народ за неща, които никога не е вършил - карма имал, богомилите бил гонил. Българите са единственият народ, който не е гонил, не е преследвал, не е завоювал, на клади не е горил никого! Много сме изтърпели, но отмъстителни и злонамерени никога не сме били. И всеки един политик, който отказва да се съобрази с това, отива на бунището на народната ни памет.

- http://aliya.blog.bg/history/2019/01/19/isus-e-drevnobylgarskiiat-bog-sebazi.1642841
- 
http://aliya.blog.bg/politika/2014/01/15/izvynzemnite-razoblicheni.1228514

- Алия Ошо




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. emelika - Благодаря,aliya!
11.04.2019 16:39
Възхищавам се за пореден път на дълбокото ти проникване в Истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016154
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031