Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2015 00:47 - ФБР СА ИЗПОЛЗВАЛИ МЮСЮЛМАНИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ДИРИЖИРАНИ ОТ ТЯХ АТЕНТАТИ
Автор: kolevm38 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1406 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ФБР са използвали мюсюлмани за извършването на дирижирани от тях атентати

ФБР е насърчавало, тласкало, а понякога дори плащало на американски мюсюлмани да извършат атентати в нагласени тайни операции в САЩ след 11 септември 2001 г. Това се казва в доклад на правозащитната организация “Хюман райтс уоч”

image

Според документа в почти всички най-големи терористични заговори вътре в страната е имало директно участие на правителствени агенти или информатори.

В над 500-те дела за тероризъм, гледани от американски съдилища след 11 септември 2001 г., министерството на правосъдието и ФБР са използвали американски мюсюлмани в тайни операции, опиращи се на религиозна и етническа принадлежност, се казва в доклада. Организацията е проучила 27 дела от разследването до съдебния процес и е разговаряла с 215 души – обвиняеми или осъдени, техни близки, адвокати, съдии и прокурори.

Инфилтрирайки агенти в различни събирания на мюсюлмани, ФБР може да е подмамило към тероризъм хора, които никога не биха участвали в заговор по своя инициатива, твърди “Хюман райтс уоч”. Според нея половината от присъдите са резултат на нагласени “капани”. ФБР често пъти избирало за мишена уязвими лица, страдащи от душевни или умствени увреждания.

Обявената и започната от Джордж Буш „война срещу тероризма“ струваше десетки трилиони долари на американските данъкоплатци. Европейските граждани, чиито държави членуват в НАТО и взеха участие в злощастните окупации на Ирак – където изведнъж ИД превзе 40% от територията на окупираната от тринадесет години насам държава и Афганистан  – където НАТО, както в Ирак, ще се оттегли тихомълком, практически оставяйки властта в ръцете на талибаните също платиха висока цена. Не само изразяваща се в огромните военни разходи, които се увеличават непрестанно на фона на социалната и икономическа криза на Стария континент, но и бяха изложени на още по-голям риск, превръщайки се в мишени за терористичните организации.

Всеизвестен факт е, че ЦРУ не веднъж е подпомагало терористични организации, които използва срещу своите опоненти. Така например ЦРУ дълги години подкрепяха терористични групировки в Куба, чрез които целяха да свалят Кастро. По-шокираща беше подкрепата за муджахидините в Афганистан, които ЦРУ тренираше и въоръжаваше, за да водят война срещу съветската армия. По-късно Ал Кайда и Осама Бен Ладен се превърнаха в най-големия враг на САЩ след атентатите от 11 септември.

Косвено, интервенциите на Запада в Африка и Близкия изток сами по себе си също влияят за нарастването на тероризма като асимитричен отговор на тях.

Припомняме, че извършителите на атентатите по време на маратонът в Бостън – братята Царнаеви са били следени от агенти на ФБР, които дори са провеждали разговори и срещи с тях. Освен това, шест месеца преди атаката в Бостън руското разузнаване е подало информация на американските си колеги, че двамата чеченски братя представляват заплаха. Сигналите са били игнорирани от американските служби.

 

Използвани източници: „24 часа“, „Human Rights Watch“, архив

 





Гласувай:
4



1. sadko - “Хюман райтс уоч”
03.03.2015 09:25
Информацията е вярна но не е пълна. Освен това ЦРУ И ФБР са участвали и в убийството на президента Кенеди и други прогресивни личности в САЩ и много други страни.Когато някой техен човек след като си е свършил работата ,те го изоставят или ако има много информация го убиват.Според мен такъв е случая с Борис Немцов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10365638
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930