Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2012 12:59 - В САЩ забраниха думите майка и баща, и Бог, и Рождество!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 11823 Коментари: 20 Гласове:
8

Последна промяна: 24.12.2012 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В училищата на САЩ е въведена забрана за споменаване на Бога. Забранени са думите "динозавър", "Рожден ден", "Рождество", "танци", "бедност", безработица и т. н. През 2012 г. администрацията в много американски училища забрани да се споменават думите "Всевишният", "Бог" и други религиозни термини. Тяхната употреба е забранена както за ученици, така и за учители. Педагозите са принудени да преразглеждат учебната програма и да задраскват от текстовете на различни художествени произведения откъсите с религиозен характер.

На Коледа е забранено всякакво споменаване на Рождество Христово, а също и показването на християнски символи. Местните власти в много градове премахнаха надписа "Честито Рождество Христово!" от уличните украси. Големите търговски вериги в САЩ забраняват на продавачите си да пожелават на своите клиенти "Честита Коледа!". В щата Ню Хемпшир наказаха ученици, защото се облекли в костюми на дядо Коледа и по този начин "оскърбили религиозните чувства на други деца". След една забележка от страна на равин подплашеното ръководство на летището в Сиатъл премахна всички коледни елхи.

От 2003 г. насам, независимо че половината американци са "практикуващи християни", а 70% предпочитат традиционното пожелание "Честито Рождество!", американските власти го замениха в името на "толерантността" с "Честити празници!". Причината е, че по същото време евреите честват празника - Ханука. Коледната ваканция беше преименувана на "зимна ваканция", а "коледната елха" - на "празнична елха".

През 2007 г. Върховният съд на САЩ потвърди забраната на властите на града Ню Йорк в държавните училища да се показват сцени от Рождество Христово. През 2012 г. департаментът по образованието на Ню Йорк обяви "политкоректна война" на християнството. Неслучайно именно в САЩ през 1970-те години се появи самата странна дума "политкоректност", която напомня комунистическите термини "политпросвета", "политзатворник", "политагитация", "политофицер", "политкомисар" и т. н. Оттогава и започна война с цел унищожение на традиционните морални и религиозни ценности на християнството.

И още нещо любопитно - от февруари 2011 г. в документация на Държавния департамент на САЩ е забранено да се използват думите "майка" и "баща", защото били оскърбявали хомосексуалистите. При подаване на заявление за официални документи в анкетите вече се пише "родител №1" и "родител №2". Темата със забранените думи в студиото на "Уикенд с Миа Сантова" коментираха лингвистът Велислава Стойкова и Ева Кулева. http://tv7.bg/weekend-s-mia-santova/VideoDetails&id=9578422http://tv7.bg/weekend-s-mia-santova/VideoDetails&id=9578422



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. lightsaber123 - Крайно време беше някой да се опълчи
30.12.2012 09:13
Срещу религиозното зло, наречено християнство, юдаизъм и ислям.

Моите поздравления към хамериканците :)
цитирай
2. aliya - Да, наистина трябва да поздравим ...
30.12.2012 09:22
Да, наистина трябва да поздравим американците
- затова, че гонят Бога от училищата си и от семействата си,
- гонят майките и бащите от родните им деца и ги заменят със социални служби и социална полиция,
- възпитават децата си в кръв и насилие, като трошат безкраен брой холивудски пари за целта
- поддържат най-силната и тежко въоръжена армия, чийто ботуш гази държава след държава наред
- а в същото време не могат да опазят собствения си народ от масови убийства и самоубийства, че дори и собствената си армия, в която броят на самоубилите се е два пъти по-висок от броя на загиналите в боеве!!!
цитирай
3. lightsaber123 - Само не се правете на невинни
30.12.2012 10:32
Голяма част от тези престъпления идва точно от религията. Тя е истинското зло, което обърква хората още от малки. Тя пречи да се поеме отговорността, а да се прехвърля отговорността на несъществуващи божества, демони, архангели и т.н. митологични създания. Един истински атеист - поема пълната отговорност за своите действия и никога не се извинява с несъществуващи такива.
цитирай
4. lightsaber123 - p.s.
30.12.2012 10:43
Брейвик вероятно е християнин. Искам да кажа, че религията никога не пречи на престъпленията но със сигурност помага, тъй като внася разделение и нетърпимост, внася разкол и смут между хората.

Ако в Щатите забраняват наистина тези неща - това си е прогрес - стъпка към едно наистина по-добро бъдеще. Тъкмо бях загубил надежда.
цитирай
5. aliya - Преди да се изказва някой по въпроса ...
31.12.2012 09:49
Преди да се изказва някой по въпроса за религиите, трябва най-напред да знае какво е това религия!
Не можеш да си правиш свободни съчинения на тази тема: като например, да сравняваш Исус Христос с масовия убиец Брейвик! То е все едно още веднъж ти сам със собствените си ръце да окачиш Исус на кръста!!!
Нито една религия по света не призовава към насилие, нито към убийства. Исус Христос дори и на своите убийци прости и призова Всемилостивия Бог да им прости „защото те не знаят какво вършат“.
Буда, Мохамед, Кришна – всички те учеха на всеприемане и всемилост към Божието творение, което включва и човешкото същество.
Хора като Брайвик, или убиеца от киносалона, или убиецът от Кънектикът, или убийцата от метрото в САЩ – всички те са продукт на други учители – на масовите холивудски кинопрожекции, пълни с жестоки и кървави убийства, на електроните игри, възпитаващи агресивност и кръвожадност, на политическите различия, пропагандирани от медии и политици и т.н.
цитирай
6. lightsaber123 - Че аз не сравнявам Брейвик с Христос
31.12.2012 11:50
Никъде не го правя. Само казах, че масовите убийци предимно са християни, мюсюлмани, юдаисти и т.н. и че религията спомага за изродщините, които вършат.
цитирай
7. aliya - Масовите убийци нямаше да бъдат ...
31.12.2012 15:24
Масовите убийци нямаше да бъдат изобщо убийци, ако наистина бяха религиозни хора - християни, мюсюлмани, будисти...
Нямаше да има и такива, които да прикриват убийствата на масовите убийци зад собственото си неразбиране на религията.
Когато се осъзнаят истинските причини за човешкото падение, т.е. в липсата на религиозност в сърцата и смирение пред Създателя на света, то тогава само няма да има престъпления.
цитирай
8. lightsaber123 - Ами аз например
31.12.2012 16:50
Ако приема, че с кръщенето ви човек става християнин - то вероятно доста от убийците са християни. Не е ли така. Или кръщенето е някакъв вид безмислица от която нищо не зависи?

Аз не съм религиозен - но съм добър човек - никой не съм излъгал, убил и т.н. от божиите ви заповеди - а пък не вярвам във вашия бог (считайте и в богове на други релгии). Просто избирам да бъда добър. И не ме е страх от някакво наказание - защото такова не съществува - има единствено логично противодействие на действията ми. Всичко се случва тук и сега, а не примерно в някакво отвъдно.

цитирай
9. aliya - Кръщенето е християнски ритуал, ...
31.12.2012 18:59
Кръщенето е християнски ритуал, който обаче не те освобождава от лична отговорност и всекидневно, ежеминутно търсене на Бога. Ето защо нито един ритуал не може да ти гарантира религиозността на сърцето, а е само една врата към по-нататъшното ти усъвършенствуване като осъзнато човешко същество.
Ритуалите са само началото на свързването с Бога, не и същност на религията. Както и да бъдеш добър (или по-точно да си мислиш, че си добър) е само началото на пътя ти към истинската ти същност на Божие чедо. Всеки, който осъзнава Божието присъствие и Божия промисъл в сътворението на съществуванието, знае, че ние всички сме едно и в Единия. И никога не би посегнало едно религиозно сърце на сътвореното от Бога!
цитирай
10. lightsaber123 - Сигурно е така
31.12.2012 19:49
И кръщенето не те освобождава от отговорност. Но нещо ми убягва - прави ли кръщенето от човека - християнин или не?
цитирай
11. aliya - На този въпрос вече ясно ти отгов...
02.01.2013 09:04
На този въпрос вече ясно ти отговорих! :)
Кръщенето не те прави християнин, нито който и да е ритуал на света може да определи твоята същност!
Кръщенето е ритуал църковен, в който ти заявяваш своето желание да търсиш Бога и да следваш думите на Исус Христос. Но дори и да си приел светото кръщене, твоята воля е решаващата за определянето ти като последовател на Исус. Християнин си само ако всеки един акт от твоя живот след приемането на кръщенето е християнски, т.е. ако следваш думите на Исус и живееш съгласно тях - във всеки един миг от живота си. Същото важи и за всяка една религиозна деноминация - религиозен си само, ако живееш според религиозността на сърцето си, а не просто защото си си извадил документ за тази или онази принадлежност. Религията не е политика и никога не е била.
цитирай
12. lightsaber123 - Още нещо да си изясня
02.01.2013 09:59
"Кръщенето е ритуал църковен, в който ти заявяваш своето желание да търсиш Бога и да следваш думите на Исус Христос. "

А когато ни кръщават като бебета? Как заявяваш своето желание да търсиш бога когато си още неадекватен?
цитирай
13. aliya - Родителите кръщават децата си още ...
02.01.2013 19:09
Родителите кръщават децата си още от малки, за да търсят Божията закрила за тях.
А и ти не си цял живот бебе, нали!?:) Все някога ще пораснеш и ще поемеш отговорност за постъпките си - според думите на Исус или в разрез с тях и със своята човешка същност - изборът винаги е само твой!
Ти решаваш дали да бъдеш масов убиец, или невротик изгубен, или просто себе си - Божие чедо!
цитирай
14. lightsaber123 - Нещо отново не разбирам
03.01.2013 09:05
Вариант 1: "Кръщенето е ритуал църковен, в който ти заявяваш своето желание да търсиш Бога и да следваш думите на Исус Христос."

Вариант 2: "Родителите кръщават децата си още от малки, за да търсят Божията закрила за тях."

Кое от двете е вярно защото виждам явно противоречие тук.
Естествено, че не съм бебе цял живот, но как някой друг решава, че ще следвам бога ви, бил той и мой родител?
цитирай
15. aliya - И тъй като не си бебе цял живот, никой ...
03.01.2013 09:35
И тъй като не си бебе цял живот, никой друг не решава вместо теб. И Бога никога не е наш, нито ваш, а винаги е Този, който Е! И ти сам трябва да Го познаеш - никой друг не може да Го познае вместо теб. Другите могат да ти посочат пътеката, но дали ще тръгнеш по нея е твое решение и твое дело. Кръщенето е посочване на пътеката за теб, защото докато си малък, родителите са тези, които взимат решенията, нали!–:)
цитирай
16. lightsaber123 - Донякъде съм съгласен... но само донякъде
03.01.2013 18:25
"И тъй като не си бебе цял живот, никой друг не решава вместо теб."

Тук нямаме спор. Освен, че църквата е направила така системата, че учи хората да си кръщават децата насила, докато още не могат да се съпротивляват.

"И Бога никога не е наш, нито ваш, а винаги е Този, който Е!"

Принципно и тук нямаме спор - освен че не приемам вашия бог за истина - приемам моят бог за истина.

"И ти сам трябва да Го познаеш - никой друг не може да Го познае вместо теб."

Eто едно нещо, което приемам без допълнителни забележки. Така е и с двете ръце :)

"Другите могат да ти посочат пътеката, но дали ще тръгнеш по нея е твое решение и твое дело."

Даже не е задължително някой друг да ми посочи пътеката - за мен всички пътеки водят към Божественото. Няма начин как да се объркам - защото няма къде другаде да ида :) Моят Бог не си играе на гатанки и кръстопътища с мен - "говори" кратко и ясно - "ВСИЧКИ ПЪТИЩА ВОДЯТ КЪМ МЕН СИНЕ МОЙ. БЪДИ СМЕЛ... НЯМА КАКВО ДА ОБЪРКАШ :) ДАЖЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПЪТУВАШ КЪМ МЕН ЗАЩОТО АЗ СЪМ НАВСЯКЪДЕ :)"

"Кръщенето е посочване на пътеката за теб, защото докато си малък, родителите са тези, които взимат решенията, нали!–:)"

Преди родителите ми да са взели решението - някой ги е научил, че така трябва - тук е насилието на църквата - това не приемам и срещу това се боря - просто защото не ми харесва :)

цитирай
17. aliya - Лъжа и инсинуация е да твърдите, че ...
04.01.2013 08:47
Лъжа и инсинуация е да твърдите, че Църквата ни насилва някого за каквото и да е било. Църквата ни никого за нищо не насилва. Нито изобщо Църквата ни има в себе си механизми на насилие. И знаете ли защо!? - защото Църквата ни не е държавната власт и не притежава нито армия, нито полиция, нито данъчни служби, за да Ви смъква кожата от гърба. Точно обратното, Църквата и в исторически план, и сега е насилвана заедно с Вас от държавата - и днес дори в сутрешното предаване на БТВ се споменава за ограбване на манастирски земи от властимеющи. И днес дори по-голямата част от земите на Църквата, отнети по времето на социализма, не са й възстановени от държавата. Църквата е Дом за преклонение пред Бога, а свещениците са неговите стопани. Ако искате, ще отидете там, ако не иската, Църквата няма да дойде да ви тропа на вратата като евтина тв реклама!
цитирай
18. lyubomircholakov - Масовите убийци, причинили най...
05.01.2013 12:33
Масовите убийци, причинили най-многобройни жертви в цялата история на човечеството, са атеистите. Ако някой се съмнява, може да прочете "Черна книга на комунизма" на Стефан Куртоа, където се посочва, че жертвите на комунизма (т. е. на атеизма) са 120 милиона души. Само в Русия са избити над 100 хиляди православни свещеници. Вярата в Бога е и предпазно средство срещу престъпления, защото вярващият човек вярва, че Бог ще го накаже рано или късно за престъплението. Докато атеистът винаги вярва, че евентуално може да се измъкне от човешкото правосъдие. Ненапразнае следната фраза: "Хората са два вида - едните се страхуват от Бога, другите - от затвора". Може да се добави само, че затвора може да бъде избягнат чрез добро укриване, но никой не може да се укрие от Бога. Затова и Достоевски казва: "Ако няма Бог, значи всичко е позволено!"
Така, че да се твърди, че религията спомага за извършване на престъпления, а атеизмът - обратно, е просто елементарлно невежество и отказ да се разсъждава самостоятелно, със собствения си мозък.
И още нещо: когато се копират текстове, не е зле да се посочва откъде по-точно са копирани.
цитирай
19. aliya - Напълно съм съгласна с вас, Любомир ...
05.01.2013 18:36
Напълно съм съгласна с вас, Любомир Чолаков. Човек, който не е осъзнал присъствието на Бога в себе си и извън себе си, е като отбрулено листо и всеки вятър го отвява - ту политическият, ту вятътрът на амбициите и слугинажа, ту вятърът на себеразрушението.
П.С. Темата е дискутирана в предаване на ТВ 7 и връзката е посочена.
цитирай
20. lyubomircholakov - Благодаря! Вие сте коректна, моля ...
05.01.2013 19:23
Благодаря! Вие сте коректна, моля за извинение! Уважаемите колеги от ТВ7 просто са откраднали текста от блога ми:
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/12/14/kolednoto-unishtojenie-na-hristiianstvoto.1031108
за анонса си и, както при всяка кражба на интелектуална собственост, са спестили споменаване на извора. Дори да са го взели от някой друг, който го е копирал от постинга ми, би трябвало във всички случаи да посочат извора си. Но това са неприятните дребнавости на ежедневието... Сега само мога да се радвам, че сме на една позиция по повдигнатия проблем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015462
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031