Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2013 10:41 - Последната безумна недомислица!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 3168 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 18.01.2013 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Последната безумна недомислица, която Парламентът  гласува днес e Законът за задължителното предучилищно образование за 4 годишните деца. В Закона е предвидено и задължението родителите, които не искат децата им да са обучавани извън къщи в крехката 4 годишна възраст, да подадат специални заявления в общината и да приемат специални проверки от социалните работници в домовете си, които да следят развитието на обучителния процес в къщи!!! Сега излиза, че родителите, които откажат да си дадат малчуганите на градина, ще бъдат проверявани в къщи от социални работници и ще трябва да покриват нормативи, както и ще бъдат обект на специални санкции, включително и на отнемане на децата им от държавата!!! 
Този Закон е в пълен разрез с Конституцията и правото на всеки родител да се грижи за децата си и семейството си според собственото си разбиране и лична отговорност.

 
Като че ли децата са на Общината и на Държавата, а не на майка си и баща си!  

И защо трябва да се притискат с невръстно обучение децата, при положение, че училището след това е именно за обучение!...? Или вече няма нужда от училище!?

Тези хора съвсем се самозабравиха - става дума за 4 годишни малчугани! - нима имат нужда от стрес дори и 4 годишните!? Нима няма достатъчно стрес в бг училището с всички тези междинни и годишни изпити и входни нива!? Нима няма толкова много деца, разболели се от страшни болести като диабет и други подобни, отключени вледствие на подлагането на стресови ситуации в училището!?
 
Нима държавата има работеща икономика, която да оправдае всичкия този струпан стрес върху децата с бъдещи сигурни работни места!? при ширещата се безработица и икономическа криза, предизвикана от същите тези политици...
И КАКЪВ Е ТОЗИ ЗОР ДА ОБУЧАВАМЕ БЕБЕТАТА ОЩЕ В ПАМПЕРСИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИКОНОМИКАТА НИ УТРЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ ПОЕМЕ!?

Правителството извива ръцете на българските родители и прокарва геноцидни закони за тяхното шантажиране чрез най-скъпото и свидното им - децата им! защото видяха политиците, че само с отнемане на имущество и пари не можаха да постигнат пълно подчинение! Сега ще шантажират с децата Ви - политически или икономически неудобен си - ще се лишиш от децата си! А най-страшното е, че това, което предлагат на децата ни е една Държава мащеха, която не можа да се погрижи за никого и нищо - нито за най-старите, нито за майките, нито за социално слабите, нито за болните, нито дори да опази мира ни чрез ненамеса в световните конфликти! И тази държава има претенции да отглежда децата ни НАСИЛА!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. veronciq - bebe ta
22.01.2013 04:00
tezi sigyrno 6te iskat kato se rodi dete to da po4nat da im se klanqt no nie nqma da pozvolime nqkoi da se gavri s na6i te deca pone az nqma da go pozvolq
цитирай
2. aliya - Аз също не - и не смятам, че има бъл...
22.01.2013 09:31
Аз също не - и не смятам, че има българска майка, която би позволила да и национализират и глобализират детенцето чрез ранна институционализация! И те го знаят - затова побързаха да регистрират НПО-та, които уж представляват Национална мрежа на децата, или на родителите, и които имаха единствената задача да потушат и заглушат всякакви опити за организация на родителите с цел протести. Но българският родител няма нужда от фалшиви организации и протести, яхнати от лицемерни политици-демократи, за да заяви твърдо гражданското си неподчинение на една геноцидна управляваща система.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016077
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031