Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2020 12:48 - Докъде я докара, Българино?!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 2007 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.03.2020 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Докъде я докара, Българино?!
Докъде я докара, Българино?!

Гледам снощи телевизионен репортаж от 2 български града - Димитровград и Ботевград, в които хората са принудени да работят в чуждестранни заводи, струпани на едно място без предпазни средства. А след това извозвани с автобуси наблъскани като говеда - пак без предпазни маски.
И в същото време западният им собственик ехидно се подсмихва пред екраните, защото знае, че няма да му затворят завода.
За кого е тогава това извънредно / военно положение? Само за малкия и среден бизнес - магазинчета, салончета, ателиета, където я влезе някой, я не в години на нестихваща икономическа криза?
Но не и за огромното струпване на хора пред и в чуждите вериги супермаркети, чуждите заводи и така нат. единствено оставени да работят у нас?
Тези чужди собственици изглежда да са извън закона, тях законопроект не ги лови, но пък гласуваният днес от управляващите законопроект ще затвори всеки, който пише срещу тяхното своеволие и липса на грижа за българските им работници.

Виж българските работодатели са друго нещо - тях ги ловим на килограм с полиция, медиен шум, осрамване пред наши и чужди власти и медии. А и как си позволяват да карат хубави автомобили (по думите на премиера ни от тв интервюто снощи)!? Да вземат българските работодатели и да платят заплатите на работниците си, принудени от правителството да си останат в къщи, защото са затворили принудително предприятията им, офисите им, спрели са бизнеса им.
Нищо, че в повечето европейски страни от същия този толкова прехвален от премиера ни ЕС, държават поема 60% от заплатите на хората по време на карантината, а също им разсрочва кредити и битови плащания за периода на карантината - например Германия, Италия и други.

Българският бизнес няма право да се развива в благоприятни условия.
Само хранещите се на държавната софра и харчещите народната пара управляващи имат право на лъскави автомобили, че и на по няколко гавазина да ги пазят.
Те са и тези, които коват военщина в момент на обществена паника, предизвикана и насаждана от самите тях.
Всички случаи на заразени у нас са дошли от чужбина, голяма част са чужденци, но границите и ски курортите ни не бяха затворени навреме.
Само малките магазинчета пречеха на короната на властта!

Може би защото управляващите са наясно, че при една разрастнала се заплаха от страна на вируси, болничната ни система е оглозгана до кости, в полуразрушено състояние и няма да е в състояние да се справи поради липса на дезинфектанти, предпазни средста, необходимата медицинска апаратура? Въпреки всеотдайноста и професионализма на нашите медици!

Години наред държавните ни болници бяха ограбвани, съсипвани, пренебрегвани, лекарите и медицинските сестри държани в мизерия - спомняте си какво се случи с протеста на отчаяните медсестри преди броени дни в София.
А сега искаме тези хора да застанат с голи гърди срещу неизвестен и неизследван вирус без да сме им осигурили елементарна предпазна мярка? Но готови да ги накажем, ако откажат да служат безпрекусловно и без защита. както са готови управляващите да накажат със затвор и всеки, дръзнал да говори и пише за истинското състояние на болничното обслужване у нас.

Не можел бюджетът да издържи на данъчна ваканция, не можело и заеми да се взимат за компенсиране на жестоко ударения от карантината дребен и среден бизнес, казва премиерът.
Виж, за закупуване на американски изтребители можеше... само дето те от вируси не ни опазиха. И от емигранти също.

Докъде всъщност я докара Българино?!

" Я надуй, дядо, кавала,

след теб да викна - запея

песни юнашки, хайдушки,

песни за вехти войводи...

Тъжно ми й, дядо, жално ми й,

ала засвири - не бой се, -

аз нося сърце юнашко,

глас имам меден загорски,

та‘ко ме никой не чуе,

песента ще се пронесе

по гори и по долища -

горите ще я поемат,

долища ще я повторят,

и тъгата ми ще мине,

тъгата, дядо, от сърце!

Пък който иска, та тегли -

тежко му нима ще кажа?

Юнакът тегло не търпи -

ала съм думал и думам:

Блазе му, който умее

за чест и воля да мъсти -

доброму добро да прави,

лошия с ножа по глава, -

пък ще си викна песента!" (Христо Ботев)

  - 

- https://blitz.bg/…/buren-protest-v-zavod-yazaki-kray-s-krep…




Гласувай:
8


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3033768
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930