Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 14:55 - БЪЛГАРСКИ РАБОТЕН ПРОЕКТ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ - Автор: samvoin
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 6461 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Торсионният-вихров топлогенератор е предназначен да захранва с гореща вода парни инсталации за отопление в частни домове, хотели, и др., да затопля и да пречиства(обеззаразява) вода във плувни и др.водни басейни.
Принципът на работа на вихровият топлогенератор е основан на условията на суперкавитация, възникващи във водата, при което нейните междумолекулни и междуатомни връзки се разкъсват и протичат реакции на ядрен синтез, съпроводени с отделяне на енергия във вид на топлина и светлина.
Има четири основни причини за генерирането на топлинна енергия в описаното устройство:
1. Триенето между водните молекули.
2. Разкъсването на молекулните и междуатомни връзки на водата.
3. Реакциите на ядрен синтез между ядрата на водородните атоми в състава на водата.
4. Резонансното взаимодействие на водните молекули с торсионно-енергийната структора на вакуума(етера), при което енергията на вакуума(етера) се отделя във вид на таплина във водата.
Кавитацията е процес, възникващ във водата при рязко намаляване на статичното налягане върху нея, когато преминава с голяма скорост през стеснения и прегради в нейния път, каквито са торсионният вихров топлогенератор и кавитационната дюза. В условията на кавитация, статичното налягане става отрицателно във водата, при което в нея се пораждат кавитационни(вакуумни) мехурчета-каверни с разреден въздух(газове, които по принцип са разтворени във водата) . При последвалото въстановяване на високото налягане върху водата, кавитационните мехурчета се сплескват със свърхзвукова скорост, при което силата на сплескването и сблъсъка на противоположните страни на един кавитационен мехур е от порядъка между 5 000 и 400 000 атмосфери. При подобни свръхналягания част от атомните ядра на водорода в състава на водата толкова се сближават, че протича ядрена реакция на синтез, при което отделената във вид на топлина енергия превишава многократно вложената електрическа енергия, захранваща електродвигателя, задвижващ торсионната глава на вихровият генератор. Кавитацията и вихровите процеси в торсионният топлогенератор както и вложената за целта електрическа енергия са в същнотта си “катализатор” за преобразуването на потенциалната енергия на водата в активна топлинна енергия. Реално имаме преобразуване на водна енергия в топлинна, а не на електрична и механична в топлинна, както е в познатите ни уреди за отопление. По тази причина коефицента на полезно действие на торсионния топлогенератор достига значения от порядъка на ~300% - ~500% ефективност и го прави минимум около 2-3 пъти по икономичен от климатичните системи за отопление.
Другото възможно приложение на торсионният генератор е за пречистване и обеззаразяване на вода. При свръхвисоките налягания и напрежения, на които е подложена водата в торсионният генератор поради кавитацията, всички примеси, песъчинки, бактерии, вируси и микроби се разрушават на молекулно ниво, което е несравнимо по-ефективен метод за пречистване от познатите ни с хлор и други, които по-скоро тровят водата, която употребяваме и пием, отколкото я пречистват.
Третото предимство на торсионно третираната вода е, че тя става биологически активна, тоест функциите и действието, които има водата по отношение на жизнените процеси в нашият организъм се ускоряват многократно. В последствие приемането на торсионно третирана вода води до ускоряване на жизнените функции и повишаване на жизненият тонус на човека, по-бързо възстановяване след тежка работа или болест. Поливаните с такава вода растения неколкократно ускоряват своя растеж в сравнение с обикновената вода.
Това са само някои от перспективите на торсионната технология.
Като устройство Торсионният топлогенератор представлява метални дискове със специална конструкция с минимално разстояние между тях (~2-3мм) и въртящи се в противоположни посоки със скорост от порядъка на 3 – 5 000 оборота в минута. При допълнително увеличаване скоростта на въртене над 10000 оборота в минута, КПД (ефективността ) на системата се увеличава логаритмично и може да достигне стойности от порядъка на ~ 3000% ( и е било постигано с използване тежка вода, което я прави полезна единствено за отопление).
Торсионният топлогенератор осъществява същевременно и функцията на водна помпа и частично наподобява нейното външно устройство.
Необходимите материали за изработката на работен образец на торсионен топлогенератор за отопление на площ от 200 квадратни метра са електромотор (1,5~2Квт.) , алуминиеви дискове с диаметър 300мм. , ламарина за изработка на корпуса на Т.Т.Г., търби, воден резервоар ~ 100литра. Необходимите инструменти са електрожен, ел.фреза, дрелка, струг...от които някои
, като начало, могат да се заемат от познати.
Необходимата ми сума за изработка на работният и рекламен образец е 700лв. в която влизат и някои инструменти. В последствие продажната цена на торсионният топлогенератор за отопление на 100кв.м. ще варира около 1000лв. а за по големи мощности и цената ще е по-голяма, но при всички случай достъпна и икономически изгодна. На www.akoil.ru е дадена информация за торсионните топлогенератори, които се произвеждат в Русия и техните параметри. С подобни ще са и тези, които аз планирам да произвеждам. От най-първоначални проучвания на пазара, вече съм си осигурил клиенти, което е причина да смятам, че производството и продажбите на торсионни топлогенератори ще има добър успех , особено вземайки се в пред вид икономическия ефект за клиентите, например за хотели, равняващ се на спестявания от десетки хиляди левове на месец...
При наличие на съдружник, спонсор или инвеститор в описания бизнес-проект, аз съм готов да вляза в договореност с него за определен дял от чистата печалба.
При наличие само на спонсор за първоначален старт със сума от порядъка на необходимата ми за изработка на първоначален образец аз съм готов да се договоря за възстановяване на вложената сума(кредит) + определена печалба в полза на спонсора.

С.Николов GSM – 0886-22-35-63
E-mail: elisei@mail.bg ICQ – 329-220-020

Л И Н К О В Е
Нови изобретения и методи на преобразуване на енергията на кавитацията и електрохидравличният удар при течности във топлина и др. видове енергия
Торсионни способи за получаване на евтина топлина от водата
АКОЙЛ - произвежданите и продавани зад граница торсионни топлогенератори
Торсионни генератори - описания, чертежи, устройство , действие и постигната ефективност
Обзор на най-интересните и полезни изобретения и технологии

teosfera.narod.ru



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312692
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031