Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2012 12:47 - Защо Асад "трябва" да падне!? - или още веднъж за нежната ни революция
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 4324 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 06.10.2012 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Живеем в бурни години. Свидетели сме на неспокойни времена – последните години ни заляха „революции“ пъстри и многоцветни всякакви – то не бяха нежни (но не по-малко трагични), то не бяха оранжеви, пролетни и прочие, то не бяха „бунтовници“ и „терористи“ изфабрикувани с много пари. И всичко това за сметка на хората и на техния разрушен живот.
Кому е нужно всичкото това безредие и „революционност“!?
На кой слънцето все не му стига, нито зелената трева, нито синьото небе и детския смях!?
Кой все ламти за още, защото все е празен отвътре, позинала черна дупка, и иска, иска... цялата земя да погълне в кървавата си паст!?

Може би резултатите от тези добре режисирани съвременни революции ще ни покажат Кой стои зад всичко това!? – да видим нашата многообещаваща нежна революция какво ни донесе в крайна сметка (като оставам лозунгите и бла бла настрана):

- Донесе ни световните марки хранителни вериги и супермаркетите им – все монополи.
- Донесе ни световните телекомуникационни гиганти и техните дъщерни офиси.
- Донеси ни петролните монополи и техните монополни бензиностанции
- Донеси ни световните енергийни монополи и техните дъщерни електрически и газоснабдителни, и въгледобивни компании, и т.н. и т.н.
- Донесе ни поробването от световните банки и техните местни филиали
- Донесе ни огромна бюрокрация за изд ържане – и местна национална, и европейска наднационална
- Донесе ни двойно, че и тройно правителство, което да храним – нашето родно българско + европейското + техните надправителствени господари Световната банка и Международния валутен фонд + техният единствен Господар Частната банка „Федералният резерв на САЩ“ .

С една дума, накъдето и да се обърнем, сме хванати в капана на Централизиращата глобализация и протежирания от нея монополизъм с налаганите силово негови цени, договори, условия.

Какво ни отне нашата нежна революция!?

- Отне ни едва прохождащия български бизнес, който систематично и политически бе унищожаван от централизирано нарочена убийствена данъчна политика и непосилни данъци, незаависимо от кухите обещания за „пазарна икономика“
- Отне ни пенсиите и здравното осигуряване и ги превърна в подаяния по милостинята на правителството
- Отне ни покупателната способност
- Отне ни самостоятелността и личната независимост чрез привърз ване към чужди политики и чужди войни

И каква стана тя!? – като теглим чертата на равносметката под този нерадостен сбор, излиза, че нежната революция ни „приобщи“ към кюпа на Глобализираните безличности без своя идентичност, индивидуалност и самостоятелност, но за сметка на това уеднаквени консуматори на едни и същи монополни стоки и услуги, промивани мозъчно с една и съща поп и хомокултура на насилието и грозотията, на агресията и човеконенавистничеството. В кюпа на наемните слуги, които нямат право на свой бизнес, своя национална идентичност и свое право на избор, в стадото на овцете за стригане и доене, които освен това и нямат право да се размножават и раждат живот с налагането върху тях на хомосексуалния начин на живот.

Скорошните революции по света, и тези, които отминаха, и тези, които сега са на ход в умела външна режисура – като например Сирийският уж „бунт“, подготвят Новото време на Икономическия империализъм!

Завоалираните интереси, които открай време управляват света чрез кръв и насилие, разпалване на ненужни войни и революции, установяване на кървави диктатури под всякаква форма: и монархична, и военна, и пролетарска, и националсоциалистическа (или просто социалистическа ), непрекъснато усъвършенствуват своите методи на поробване. Защото те са запомнили, че някога ти си се разбунтувал и възроптал срещу робията и слугинажа. И сега се налага отново и отново да те излъжат, сплашат, приспят вниманието ти чрез нови и по-рафинирани средства: като например Лъжата за „Демокрацията“ и „Пазарната икономика“!

Защото така прокламираната демокрация се оказа всъщност „тълпокрацията на овчедушните“, скрита зад примамливите лозунги за върховенство на мнозинството, представлявано разбира се от умелите манипулатори политиците и техните кукловоди световните финансисти.

Като се пропуска основният момент – че мнозинството не е никакво мнозинство, ако не се състои единствено и само от ярки и независими човешки индивидуалности. А ярката и независима човешка автентичност не се подчинява на тълпата и не жертва живота дори и на едно единствено човешко същество в името на измислени мнозинства.
Мнозинството не съществува в Живота и няма такова същество със своя душа, наречено Мнозинство.
Мнозинството е политическа измислица, с която да се налага волята на завоалираните интереси над отделните човешки индивиди. Тази измислица е в основата на всички обществени режими досега – като се почне от робовладелския и се стигне до днешната „демокрация“, които без изключение, са давали право на политиците да насилват отделното човешко същество и да му налагат своите мерки и закони.

Новата демокрация на днешното време обаче, е къде по-рафиниран метод , отколкото която и да е старовремска и нетолкова старовремска диктатура. При Новата демокрация не е нужно да имаш отделен диктатор, или диктаторска фамилия/клан, или диктаторска партия (пък било то и на пролетариата). При Новата демокрация правилата се налагат от институции, колкото по-световни и глобални, толкова по-добре – като например Световната банка, Световната здравна организация, Световната световност и така нататък, и така нататък.
... докато се стигне до световното правителство, за което все по-често се говори – за да свикнат хората с идеята.
Най-напред се започва с регионални съюзи – например Европейският Съюз, или предстоящият Арабски съюз. След това тези регионални съюзи се превръщат от чисто политически в икономически, така, че да улеснят налагането на новия икономически империализъм в световен план.
А икономическият империализъм не се задоволява с отделни страни и национални правителства – икономическият империализъм иска всичко и всички! Защото Икономическият империализъм е Новото царство на корпорациите – монополи, които се нуждаят от свое световно правителство и световна армия, както и от световно организирана религия, които да му проправят пътя.... като обезличат и обезкуражат хората чрез кървави революции и разпространението на световен „тероризъм“, като превърнат хората в наемни слуги на световните корпорации и в безропотни консуматори на техните стоки и услуги.

И тук стигаме до следващата голяма илюзия на днешното време – Илюзията за пазарната икономика! Защото няма как да е пазарна една икономика, която се крепи от имперски и политически протекционизъм чрез кървави войни, изнасяне на революции, нападане на чужди страни и територии, поробване на чужди страни и пазари чрез подставени политически правителства, на които е възложено да унищожат местния бизнес и процъфтяващи пазари.

Защото Икономическият империализъм борави с много по-завоалирани методи за поробване – например данъчната система на една отделна страна:
- Като се въвеждат нови и нови данъци за ограбване на населението и съсипване на местния бизнес. Чудесен пример за такова рафинирано и завоалирано ограбване е Данък Добавена стойност. В една страна като нашата, където се прокламира на думи установяването на свободната пазарна икономика, без намесата и контрола на държавата, въвеждането на ДДС е удобен механизъм държавата на практика да контролира всяка търговска сделка в страната, като чрез ДДС от 20% държавата претендира за право върху всяка една пета от стойността на която и да е сделка.
И тъй като ДДС в крайна сметка се заплаща именно от крайния потребител, излиза, че всичко, което българинът си закупи, трябва да дели с държавата, разбирай за издръжка на правителството – и родното, и европейското, и т.н. Т.е. на всеки 10 домата, които си си купил, 2 си купил за правителството и си осигурил неговите заплати и бонуси. – Чисто, ясно и просто! Няма нужда да въздигаш кървави диктатори на власт, за да прокарват твоите интереси, а е достатъчно просто да действаш подмолно с подходящия финансов механизъм!

Едно световно правителство, подкрепяно от регионалните съюзи – правителства и националните правителства, ще може безпрепятствено да налага напълно централизирано и глобализирано каквито си данъци реши, да определя каквито си пенсии реши, да слага тавани и прагове на заплати и хонорари каквито си реши, да дава преференции на монополи, които си реши.

Ето защо Асад „трябва“ да падне – неговото време свърши. Та той дори данък ДДС не наложи в страната си, че и нито един световен монопол не е пуснал все още в Сирия – няма Макдоналдс, няма Завръщането на Батман, няма Метро.
Крайно време е Асад да си отиде и да дойдат къде по-послушните и ефективни в мракобесието „Мюсюлмански братя“, и заедно с другите „Мюсюлмански братя“ начело на другите арабски страни да си спретнат един послушно централизиран Арабски съюз / надправителствено правителство/! ... и да започнат най-сетне и арабите да ядат Макдоналдс, и да видят какво е това гей парад... и въобще да разберат от „демокрация“ и „пазарна икономика“, при това глобални!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. lambo - Зад всичко това стоят РотШилдови и другите хазари от ФЕД
15.08.2012 13:12
Те същите "отстреляха" президента Кенеди, защото бе дръзнал да печата национали американски долари

http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/28/quot-prokliatieto-quot-nad-kenedi-se-kazva-rotshild-ubiistvo.387764
цитирай
2. dolce - за жалост...............
15.08.2012 13:21
За жалост приятелю мой, си отчайващо прав. До болка точен в изводите, убийствено коректен в прогнозите. Незнайно защо този народ /към който ти и аз принадлежим/ обзет от безумие все повече влиза в този капан и все едно чавка му е изпила акъла та така се е затичал към показваната замразена захарна вода на клечка наречена демокрация. Не че няма такава ! Не че няма свобода!
Всичко това го има но за сметка на какво?
Имам свободата да умра от глад /щото не било работа на държавата да ми подсигури право на труд/.
Имам право да се разболея и да ме оставят да пукна от незнайно каде произведен вирус щото пък имам свобода да не си купувам лекарствата и да не ходя на лекар като нямам финикийски знаци.
Имам право да стана ГЕЙ или ИДИОТ.
Но нямам единствено законното право : ДА ЖИВЕЯ В МОЯТА СТРАНА КАКТО АЗ ЖЕЛАЯ!
КОЕТО Е ЖАЛКО ЗА ТОЗИ НАРОД!
цитирай
3. анонимен - Аз
15.08.2012 14:28
За просвещението не се иска нищо друго, освен свобода, и то най-невинната от всичко, което може да се нарече свобода, а именно - винаги и изцяло открито, публично да използваш разума си. Добре, но сега отвсякъде чувам: не разсъждавайте! Офицерът казва: не разсъждавайте, а марширувайте! Финансовият съветник: не разсъждавайте, а плащайте! Духовникът: не разсъждавайте, а вярвайте! (Само един единствен господар на света казва: разсъждавайте колкото си искате и за каквото искате,но не се подчинявайте, и това е твоят разум)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016633
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031