Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2013 12:43 - Политикът срещу Гражданина
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2013 12:23


Гражданското общество не се състои от политици, политически лидери, мафиоти или поръчково сформирани НПО-та с Напълно Правителствена Ориентация (НПО). Тези не са част от гражданското общество.

Гражданското общество се състои от граждани - отделни индивидуални човешки същества, които нямат нужда някой да ги води и да им налага своите аршини за мерене. Всеки човек решава сам за себе си и сам носи отговорността за своето поведение.

Самата идея, че някой друг е по-умен от теб или пък недай си Боже, мнозинството, тълпата, винаги яхана от хитреци, е по-умна от индивидуалното човешко същество, е недомислица.

Хората нямат нужда от управление, те имат нужда от взаимно съжителстване в любов и взаимопомощ - ето защо власт не бива да се дава никому, още по-малко непремерена власт, охранявана от полиция, войска, тежък репресивен апарат за сметка на гладуващите майки, деца, възрастни хора.
Всяка власт ражда корупция!
Ето защо в древна Гърция професията политик не е съществувала - обикновените граждани са поемали временна отговорност за организационните процеси за съвсем кратко време, след което са били сменяни пак от обикновените граждани. По желание.

Демокрацията, с която ни проглушават ушите в момента няма нищо общо с древногръцката демокрация, която е основата на самото понятие. В Древна Гърция на обществени длъжности не са избирани професионални политици, при това неизменно на власт и неизменно политици, а хора от народа, защото именно това е значението на думата демокрация - власт на народа. След като за кратко време са заемали обществена позиция и са се грижели за общите дела, не повече от 6 месеца, обществениците не... са имали повече право да заемат обществени длъжности. А как е сега!? Несменяеми политици, за които това е професия до живот!!! Партии, размити мнозинства с вечно сменящи се идеи и идеологии, зад които личната отговорност е абсолютно размита и несъществуваща - волята на партийния лидер е определяща и тя решава партийната кариера на членовете.

Индивидуалната отговорност не предполага скриване зад партии, корпорации, международни институции! Индивидуалната свобода изключва мнозинството да ти налага каквото и да е чрез насилствени закони и централизирано окрупняване на властта! Човешката свобода е свобода на всеки един човек по тази земя, а не свобода само на финанси и техните слуги. Финансите душа нямат, хората имат. Когато властта не се дава никому, и най-вече никаква централизация не се извършва под формата на партии, движения, организации, институции и корпорации, опасност за индивидуалната човешка свобода няма. Гаранция срещу всяка диктатура и заграбване на свободи е запазването на индивидуалната човешка свобода!

Самата централизация на пари, власт, закони в определени ръце, и то политически (т.е. нечистоплътни), е порочна, а глобализацията е най-порочната централизация - по-порочна и от комунизма и фашизма.
 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015333
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031