Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2019 20:08 - Що е то национализъм и защо това е прогресът?
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лично аз предпочитам българската дума – родолюбие,но в духа на времето и в противовес на черната пропаганда ще използвам думата национализъм,именно защото този термин и всеки,обявен за националист бе и е очернян и поругаван всячески – целенасочено,системно!

Национализъм по същество е нормалното агрегатно състояние на всеки един човек – всеки човек,роден на дадено място,обича своята родина и желае да живее,да се развива и да изгради семейството си там,както и родината му да просперира – в което няма нищо лошо,напротив – това е нещото,което е извело народите напред.
Също така националистът държи на народните ценности,а те биват религиозни и народно-битови ценности,тоест национализмът не само предполага,но е и консерватизъм – религиозен и народен – това което съхрани народа български през вековете на робството!
Също така национализмът е и част от историята на народа ни,там са съхранени спомените за отминалите времена и събития,които народа ни е преживял,почитането на дедите и техните действия и подвизи,обичта към историята и оценяването й,с мисъл за бъдещето и идните поколения,както и просперитетът на народа.
Това е състоянието,в което даден народ сам решава за себе си,на своя земя какво и как да се случва и най-важното – защо да се случва!

В тези дни на целенасочено обезбългаряване,отцеругателство,майцепродавство,обезродяване и самоунижение е изключително необходимо българинът да разбере какъв е всъщност,кои са били предците му,защо е тук,а не някъде другаде – да прозре Божията промисъл да се роди на земя на хилядолетен народ,с хилядолетни традиции и кой и защо му вменява национален нихилизъм – най-големият враг на всеки народ!

Антидотът за това!?
-Антидотът е национализмът!
Национализъм чрез просвета,чрез наука и българщина!
Всичко зависи от нас самите,които сме длъжни да разпространим това,което знаем,тъй както можем – в името на българщината.

Когато имаш държава,която има национален идеал,доктрина как да бъде постиган - ти имаш и едно проспериращо общество,един силен народ и суверенна държава,която да се грижи за своите хора – това е и отговорът на въпроса защо национализмът е прогрес…и не само,ако искате дори и справедливост!
Защо е справедлив някой ще попита,а отговорът е прост – нека направим една проверка между национализмът на българите и този на гърците и англичаните и ще стане ясно защо е справедлив национализмът и с това ще стане и ясно кое е шовинизъм,нямащ нищо общо с национализмът!

Национализмът на англичанина е господарски – те са хора,които винаги са експлоатирали другите народи,дори сродните си народи,които имат за втора,ако не и трета ръка хора.
Колонизирайки,експлоатирайки и манипулирайки те успяват да постигнат това което са постигнали и това е основата на техният национализъм.
Национализмът на гърците пък е не само териториално експанзивен,придружен с геноцид,но и с исторически манипулации и кражби – те се считат за народ на пет хилядолетия,нещо което само те си „знаят”,подкрепено с лъжи,пропаганда и кражби от тракийското наследство(което по право принадлежи на нас),но и това не ги спря и не им попречи да направят възможното да прогонят българите от Македония и сегашните гръцки територии,които напук на всичките им усилия все още са силно населени с българи и в северна Гърция се чува масово българска реч.

Съвсем друго нещо пък е българският национализъм,който по същество изключва шовинизмът присъщ на гърци и англичани,както видяхме досега.
Българският национализъм е за свобода и обединение на всички българи в една държава и както правилно е казано – Чуждото не щем,но своето не даваме!

Ето за това и национализмът е справедлив – защото напук на шовинизма,той служи на истината и правдата!
Нещо което може да изведе народа ни на нови висоти,като се казва народ дори не се има предвид българите в Българската държава,а се има предвид българите от цялото народностно землище – тъй като никога не може човек да знае какво го чака утре – времената са променливи,но пък ние можем да зададем курсът на промяната -  и както мъдро го е казал Дякон Левски – „времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме”!

Национализмът за нас българите е важен защото ние сме длъжни като българи да се съхраним и да преминем изпитът на историята,която се повтаря,или в някои случаи – когато я повтарят!
За да бъдем свободни,а не робове на това което ни гласят ние трябва да устоим и да се запасим със солидно количество национализъм – да напълним сърцата си с него!
Когато си в родолюбива държава,която е народно отговорна,осигуряваща всичко необходимо на човека и осигуряваща всяка част от т.н. пирамида на Маслоу,то ти и твоите сънародници не ще бъдете нещастни,бедни и заробени,а ще бъдете свободни,жизнерадостни и с живот,заслужаващ си да се спомня – за това,не бъдете нихилисти,не бъдете робове,съпротивлявайте се на злото и ще победите – ще победим като народ.

България е всичко,което имаме и всичко за което трябва да се борим,защото само в една суверенна България ние можем сами да направляваме бъднините си!
Надявам се тази кратка публикация да е дала храна за ума на някого…

Бих искал да завърша с думите на Николай Хайтов –

-      Изтървем ли България,изтървали сме всичко!
image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 358873
Постинги: 110
Коментари: 369
Гласове: 3284
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930