Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.03.2019 19:12 - Шоколадов тарт без печене
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 3043 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

От няколко дни едно клипче за шоколадов тарт без печене се върти из кулинарното интернет пространство и докарва до лудост почитателите на шоколада. Знаете, че щом едно нещо е модерно, значи трябва да се пробва лично.

Поради добре известната ми неприязън към шоколада, за мен нещата се свеждат до олимпийския кулинарен принцип – важно е да се направи! Кой ще го яде – после ще му мислим. Хареса ми идеята, че този симпатичен шоколадов тарт се приготвя с най-обикновени продукти, които аз, за късмет, имам налични. За да съм точна, трябва да кажа, че в оригиналната рецепта, бисквитите за основа на тарта са „Орео“, но аз прецених, че ще ги заменя с обикновени чаени бисквити.

Единственият недостатък на шоколадовия тарт е, че се налага изчакване докато ганашът стегне добре. Ако това изобщо може да се нарече „недостатък“. Няма да лъжа – опитах това шоколадово чудо! Дали ще го наречете греховно вкусно или райско блаженство … и двете твърдения ще са верни. Дори на мен ми хареса и добре, че не обичам шоколад. В противен случай щеше да се наложи да ми вържат ръцете и очите.

Продуктите за форма с диаметър 22 см:

  • 350 г. чаени бисквити
  • 125 г. масло
  • 200 г. млечен коколад
  • 100 г. черен шоколад (ползвах 70% на Lindt)
  • 200 мл. течна сметана (30% масленост)
  • ягоди за украса
  • листа мента за украса

image

Приготвянето:

Бисквитите се смилат на ситни трохи. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбъркват добре. Сместта се изсипва във форма с откопчаваща се стена или форма за тарт и се разпределя равномерно като се притиска с ръка или лъжица за да се оформи малък борд. Охлажда се в хладилник докато стегне добре.

image

Сметаната се загрява на котлона, но без да завира. Изсипва се върху шоколада и се разбърква докато шоколада се разтопи напълно и се излива върху основата.

image

Подреждат се ягоди или други плодове (с малини също ще е чудесно) и се прибира в хладилника докато шоколада стегне.

 Много приятна рецептичка, нали? Никакви усилия, а какъв резултат!

image

   Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
http://www.cookwithasmile.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5/






Гласувай:
14



1. donchevav - Много ми хареса! Още утре ще проб...
16.03.2019 20:57
Много ми хареса! Още утре ще пробвам! Благодаря ти, Или!
цитирай
2. wonder - Вкуснооо! ;))) Благодаря! Ще ...
17.03.2019 17:37
Вкуснооо! ;)))
Благодаря!
Ще опитам веднага.
цитирай
3. gastronom - Благодаря, Вени!
21.03.2019 16:24
donchevav написа:
Много ми хареса! Още утре ще пробвам! Благодаря ти, Или!

Изпробва ли сладкиша!?
цитирай
4. gastronom - Благодаря, Дела!
21.03.2019 16:26
wonder написа:
Вкуснооо! ;)))
Благодаря!
Ще опитам веднага.

Надявям се да споделиш!:)))
цитирай
5. emelika - Ще запретна ръкави
22.03.2019 15:52
Обичам храната на боговете. Дори какаовите зърна. Благодаря за рецептата!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2371206
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11328