От няколко дни едно клипче за шоколадов тарт без печене се върти из кулинарното интернет пространство и докарва до лудост почитателите на шоколада. Знаете, че щом едно нещо е модерно, значи трябва да се пробва лично.
Поради добре известната ми неприязън към шоколада, за мен нещата се свеждат до олимпийския кулинарен принцип – важно е да се направи! Кой ще го яде – после ще му мислим. Хареса ми идеята, че този симпатичен шоколадов тарт се приготвя с най-обикновени продукти, които аз, за късмет, имам налични. За да съм точна, трябва да кажа, че в оригиналната рецепта, бисквитите за основа на тарта са „Орео“, но аз прецених, че ще ги заменя с обикновени чаени бисквити.
Единственият недостатък на шоколадовия тарт е, че се налага изчакване докато ганашът стегне добре. Ако това изобщо може да се нарече „недостатък“. Няма да лъжа – опитах това шоколадово чудо! Дали ще го наречете греховно вкусно или райско блаженство … и двете твърдения ще са верни. Дори на мен ми хареса и добре, че не обичам шоколад. В противен случай щеше да се наложи да ми вържат ръцете и очите.
Продуктите за форма с диаметър 22 см:
- 350 г. чаени бисквити
- 125 г. масло
- 200 г. млечен коколад
- 100 г. черен шоколад (ползвах 70% на Lindt)
- 200 мл. течна сметана (30% масленост)
- ягоди за украса
- листа мента за украса
Приготвянето:
Бисквитите се смилат на ситни трохи. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбъркват добре. Сместта се изсипва във форма с откопчаваща се стена или форма за тарт и се разпределя равномерно като се притиска с ръка или лъжица за да се оформи малък борд. Охлажда се в хладилник докато стегне добре.
Сметаната се загрява на котлона, но без да завира. Изсипва се върху шоколада и се разбърква докато шоколада се разтопи напълно и се излива върху основата.
Подреждат се ягоди или други плодове (с малини също ще е чудесно) и се прибира в хладилника докато шоколада стегне.
Много приятна рецептичка, нали? Никакви усилия, а какъв резултат!
Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!
http://www.cookwithasmile.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5/
Благодаря!
Ще опитам веднага.
Изпробва ли сладкиша!?
Благодаря!
Ще опитам веднага.
Надявям се да споделиш!:)))
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии