Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 14:52 - За Любов като за Любов!
Автор: aliya Категория: Тя и той   
Прочетен: 5800 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 14.02.2016 10:36


image Честит празник 14 Февруари!
Дали празникът на Трифон Зарезан, Празникът на виното по древен български обичай, дали Свети Валентин на любовта, важното е, че днес е празник за празнуване на Живота. А и така или иначе, виното и любовта вървят за ръка!


Гласът на Бог започва да говори...
Пиян съм, знам, но от лицето Му...
Удавен, да, но в Неговата река от вино...
Неговата захар, Неговата цветна градина ме нахраниха.
Аз говоря тук, но с Неговия глас.

....
Бъди жив, бъди жив в Любовта!
Мъртвите не могат да направят нищо.
Кой е жив във този свят на призраци?
Този, чиято любов не спира да се ражда.

- Мевляна Джелаледин Руми

Напоследък е много модно по демократичному да се говори за любов, толерантност, човешки права и прочие думи, думи, думи. Само че думите не са дъвки за нечии уста, те би трябвало да предполагат съдържание. Като например думата Любов - най-злоупотребяваната дума в човешката история.

Преди време дори премиерът Борисов бе казал по повод на един демонстративен гей парад в София - "Оставете хората да се обичат"... ?! - http://aliya.blog.bg...azvrata.1150654
За коя любов обаче говорим!? За широко рекламираната по европейскому "любов" ли!? - http://aliya.blog.bg...cata-ni.1102252

Защото хомосексуализмът не е любов, нито е секс! - http://aliya.blog.bg...-e-seks.1226956

Не е любов и садо-мазото! Ето например през последните 2-3 години няма друга толкова рекламирана и набивана в очите на хората книга като романът "50 нюанса в сиво". Същата рекламна инвазия се повтаря и с филма по книгата. И има защо - романът изпълнява поръчка по плана - програма на Световното задкулисие за световно поробване. А за да бъде глобализирано поробено човечеството е необходимо първо то да бъде отслабено, побъркано, из-пе-де-ра-стено, и прочие отклонение в човешката жизнена енергия, наричана още сексуалната енергия. Защото отклонявайки човешката сексуална енергия от естествения й поток, ти всъщност отсичаш човека от корен. - http://aliya.blog.bg...enering.1115877
Такъв човек не може вече да обича, не може да разтвори сърцето си за любов и милост, а ще бъде все повече обхванат от страх и бавно ще се свива и ще изсъхва в корена си. Сексуалните перверзии все повече се рекламират със средствата на световното кино и медии като заместител на любовта. Защото един човек, който може да обича, е силен и могъщ, изпълнен с енергията на любовта, която е енергията на самия живот. Такъв човек не можеш да поробиш, да привържеш към парите, или властта, или притежанията. Човекът на любовта е човек с криле, той няма нужда от патериците на материалните придобивки, за да обича и себе си, и другите.
Ето защо целта е хората да забравят как се обича, как човек се уповава на сърцето си. Сексуалната им енергия се насочва с умела манипулация и внушения по пътя на садо-мазото, болката, унижението на човешкото достойнство, които се обвързват с изпитването на телесни удоволствия.

За да си въобрази човек, че утре всички могат да го унижават, изнасилват, тероризират - правителства, политици, системи финансови, военни, политически всякакви, - и че това е в реда на нещата!
В тази връзка препоръчвам един мъдър роман на Паоло Коелю "Вероника решава да умре".

Любовта не търпи заместители, нито перверзии.

Живот без любов не се брои.
Любовта е Водата на Живота,
Изпий я цялата със сърце и душа! (Руми) 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. sidhaarta - :)))!!!!!!!!!
16.03.2015 11:19
:)))!!!!!!!!!
цитирай
2. aliya - Да, не е зле да се замислиш, Сидха...
17.03.2015 08:48
Да, не е зле да се замислиш, Сидхаарта. Любовта не търпи заместители, нито перверзии, нито агресия, нито парадиране с политически привкус!
цитирай
3. sidhaarta - Да, не е зле да се замислиш, Сидха...
19.03.2015 21:38
aliya написа:
Да, не е зле да се замислиш, Сидхаарта. Любовта не търпи заместители, нито перверзии, нито агресия, нито парадиране с политически привкус!

Чул те Бог... Любовта не се учи, не е наръчник или готварска книга... За нея - дори не се пише! Да - Всеобхватната Любов, всъщност не може да се каже че е - някъде, защото е - навсякъде!
Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016980
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031