Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2020 10:26 - Минус
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 29.01.2020 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пред кабинета на невролога имаше прекалено много хора и младата жена, която нямаше и тридесет години предпочете да отиде пред кабинета на психиатъра,защото  пред него нямаше никой. Тя почука плахо и когато чу поканата на лекаря отвътре отвори с трепереща ръка вратата. 
- Заповядайте, влезте и седнете на кушетката моля!-това бяха думите на един не много възрастен мъж облечен в бяла престилка, а с нея странно защо, но на жената и заприлича на гълъб кацнал на прозорец и гледащ любопитно какво се случва наоколо. Наистина доста едър гълъб.
- С какво мога да ви бъда полезен? - попита той.
Младата жена отначало се разплака и се опитваше всячески да не си размаже грима, започна да трепти с мигли очаквайки от това сълзите и да се изпарят от само себе си. С леко движение на ръката тя забърса единствено външните ъгли на очите си с много малка бяла кърпичка по която останаха малки черни следи.
- И все пак ще ми кажете ли нещо или само ще мълчим и ще плачем ?-опита се да бъде по възможност много любезен Белият Гълъб.
- Той не ме обича.- най-накрая продума много тихо младата жена.
- Кой е той?- опита се да изясни лекарят.
- Ами той, мъжът ми.- най накрая с много усилие на волята си каза младата жена.
- А как разбрахте това? Той ли ви каза?- продължи да пита лекарят.
- Не, той не ми казва нищо, но аз го разбрах.
- И?
- Ами, той ми изневерява с други жени, не се прибира по цели нощи, а когато се прибере е пиян и с него човек не може да се разбере по никакъв начин.
- А вие обичате ли го?
- Да, обичам го, той е първият мъж в живота ми, а от него имам и дете на пет години.
- И това, че ви пренебрегва и търси други жени  ви прави тъжна?-продължи упорито да разпитва лекарят , не само че това му беше професията да разпитва и да си разяснява нещата и по този начин да определи има ли болест човекът пред него или няма.
- Да!-кратко и лаконично отговори младата жена.
- Добре, искате ли да направим следното,- каза психиатъра и извади от шкафа на бюрото си един бял лист и химикалка- хайде сега на този бял лист ще смятаме нещата от живота като плюсове и минуси. Разграфяваме белият лист на две части- лява и дясна, като в лявата част ще пишем минусите, а в дясната плюсовете. И така, имаш ли родители? 
- Да!-отвърна жената.
- Ето един плюс, а имаш ли братя и сестри?
- Да!
-Чудесно още един плюс, а имаш ли работа?
- Да!
- Ето още един плюс, и дете имаш, още един плюс!
И така се наредиха множество плюсове от дясната страна на листа, почти изпълнили графата до долу.
-А какво нямаш? Нямаш единствено и само обичащ те съпруг. Искам да ти кажа, че ти си повече от щастлива. -констатира лекарят и продължи -Има хора, които само с един плюс се опитват да живеят , а ти само с един минус си се отчаяла.- Направи заключението си психиатъра.-Сега ти давам почивка с карта за санаториум и когато се върнеш искам да ми кажеш как си изкарала там.
Младата жена стана от мястото си благодари на лекаря и затвори вратата след себе си.
Когато тя отиде в санаториума това което виждаше около себе си я втрещи още повече. Напълно непознати мъже и жени дошли да се лекуват  на това прекрасно място обградено наоколо от планини  богати с различни видове дървета и храсти, и всичко ухаеше на зеленина, смоли и влажни треви,  се държаха за ръце като че ли се познаваха от детинство. И не само това, жената ги виждаше как тези хора се гушкат и целуват сякаш бяха не големи и зрели хора, а младежи в онази необуздана възраст в която всичко им се виждаше лесно и приятно.  Тогава тя побърза отново да отиде при психиатъра преди още да е изтекла картата и за санаториума.
- Какво има сега?- попита учуден лекаря.
- Ами това е ненормално- каза младата жена и разказа какво беше видяла там.
- Виж какво ще ти кажа, това е животът, тези хора са отишли да се лекуват там и ако те не преодолеят проблема си, никога няма да оздравеят и никога няма да се върнат в обществото. За това хващай се и ти за ръката на някой и да си се оправила за един месец и да дойдеш да ми кажеш дали си преодоляла минуса си.  

***  

От тази случка са минали много години, младата жена намери подходящ мъж в живота си с който изживя близо половин век в семейно разбирателство и уважение, а първата и любов остана като лош спомен към който тя не искаше да се връща никога повече.  



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485636
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол