Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 13:55 - Защо някои гърчеещи се свещеници се опитват да въвлекат Църквата в анатемосване и отричане на човешки същества в 21 век?!
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 4626 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 16.11.2012 12:37


Някои гърчеещи се православни свещеници освен да пълнят Българската православна църква със своите вътрешни борби и междуособици за власт и влияние, взеха, че родиха ново чудовищно отроче! В 21 век те размаха отново анатемата - оръжието на Средновековната инквизиция и човешката нетолерантност и нетърпима религиозна войнственост.
Последните изстъпления на отчетата по медиите /интервюто им тази сутрин по БТВ новините/ показват, че църквата в България е жертва на много подмолни влияния и тя добре осъзнава това. В момента някои свещеници под външни внушения откъм гръцко, се държат като либийският диктатор, който губи власт и затова е решил всичко живо да минава под ножа. Диктаторът не обича да губи власт и сплашването, осъждането, анатемата, отричането на човешки същества са част от многобройните прийоми на инквизицията му.
Особено ме порази самодоволната и надменна физиономия на отчетата, взели участие в новинарското интервю тази сутрин, позата им на застанали на пиедестала на своята самовлюбеност и анатемосващи наред. Сигурно е много ласкаещо духовното его на светите отци да си добре облечен и нахранен в момент на нетърпима икономическа криза, хората да ти целуват ръка, да идват при теб с разбити сърца и търсещи утеха, защото напразно виждат в теб закрилник на българската православна духовност, а не проводник на греческо православие..
А ти да си богопомазан, окичил се с всички затвърждаващи твоята власт атрибути на властта /която дори и духовна да наричаш пак си остава власт!/ И да ги гледаш от висотата на своята помазаност.
Така е обаче не само с отчетата, така е и с всички богопомазани служители на велики корпорации и монополни структури. Закриляни от тежката йерархична система на своите бездушни и мъртви организации, добре костюмирани и гледащи те с пренебрежение, мачкащи хората наред, те са днешният елит на обществото, което сами сме си изфабрикували.
И няма как да не е положението ни такова. Днешното време е време бездуховно, т.е. без капчица уважение и зачитане на живото човешко същество. На мястото на създаденото от Бога живо същество, ние сме си изфабрикували свои, от човека създадени огромни организации, институции, мъртви структури, в които хората са подчинени на правилата, вместо правилата да са в услуга на хората, да им помагат и да ги подхранват с любов и загриженост за тяхното, на хората добруване. Нима има нещо по-свещено и по - божествено от човешкото същество!? Човешкото същество е това, което има своя душа, от Бога запалена искра, а не институциите. Институциите са мъртви трупове без своя собствена душа. Те са просто едни стърчащи конструкции, готови всеки момент да се срутят под собствената си тежест. Те са като ракови клетки, разраснали се върху тялото на обществото. И смучещи все повече кръв от хорските заблуди, страх, неосъзнаване.
Ето църквата вече се клати и в изстъпление анатемосва и отлъчва наред, отрича хора - живи и мъртви.
Аз питам, какво е християнството без Христос!? Кога Христос анатемоса или отрече човешко същество!? Нима БПЦ е по-горе от Исус, та си позволява да отрича от Бога създаденото - човека!?
Но ако човек извиси глас в защита на човешкото си достойнство и се възпротиви на тази чудовищна манипулация за сплашване на хората - анатемата, то веднага го обвиняват в изправяне срещу "вероизповеданието" и го гонят от всякакви публични изяви. Най-активни в това отношение са наименовалите  себе си християнски форуми - БГ наука форумът, Православният Форум, Форумът на Двери, и други подобни анатемосващи наред модераторски екипи, които са много притеснени да не би някой осъзнал се да вземе и разбуди кроткоспящите овчици на църквата.
Ако църквата потъпква и се надсмива над човешките същества, отричайки тяхната естествена религиозност и връзка с Бог, то тогава с друг аршин се мери - с аршина на вълка, дето "мътиш му, не мътиш му водата, ще те изяде"!
Докато целия свят постепенно върви към осъзнаване, религиозна толерантност и приемане на различната религиозна ориентация, някои гърчеещи се духовници в БПЦ анатемосват и отричат, отлъчват и обвиняват по тертип на Средновековната инквизиция. Нима има бъдеще един народ, чиято официална църква живее все още в Средновековието, какъвто е случаят с Гръцката православна църква!?
И вместо да анатемосва, следвайки инструкциите на съседно мракобесническо правословие и безропотно слугувайки на външни на България сили, защо БПЦ не вземе и преосмисли своето отношение към богомилите!?
Тези хора се живи горени на клади, затова, че са били мили Богу и Бог е бил най-скъпият им!? А имената на техните мъчители и горители на живи хора висят все още по табелите на Софийските улици /справка улица Презвитер Козма/.

--------------------
aliya.blog.bg




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. podvodni - Така най-лесно се изкарват кинти.
15.03.2011 13:58
Така най-лесно се изкарват кинти.
цитирай
2. aliya - Лесно за кого!?:)
15.03.2011 14:04
Лесно за кого!?:)
цитирай
3. podvodni - Ами за този който иска да ги има- В ...
15.03.2011 14:10
Ами за този който иска да ги има- В случая попчетата.
цитирай
4. анонимен - KALTIN
25.05.2012 09:15
bedni sa be ... edna duhovna stotinka nqmat tragnali konspirativen plan za zarobvane na sveta da pravqt hahah ei bednqci .... znaete li kvo shte vi se sluchi jalki materialistcheta
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015312
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031