Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 11:19 - Човекът - Документ
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2738 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 14.12.2011 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поредната недомислица на обслужващите завоалирани интереси, на лакеите, наречени депутати – народни избраници! Или може би е твърде оптимистично да смятаме за недомислица окровеният опит да се закрепости човекът в България чрез задължителното изискване да покаже документ за собственост (или договор за наем) върху дома, в който живее при издаване на лична карта!?
И тук неизменно възниква следващият въпрос - защо изобщо човек трябва да има задължителна и документално оформена адресна регистрация!? Не е ли човек свободен да живее там, където поиска и когато поиска?! Не е ли правото на придвижване и пътуване едно от неприкосновените човешки права на гражданите на Европейския съюз!? Право, с което българското правителство се е съгласило да се съобразява и да спазва?!
Съгласно това основно човешко право човек е там, където поиска да е във всеки един момент.
Човек не е закрепостен селянин, държан на сила в земите на вездесъщия феодал – институция, и принуждаван да обслужва феодалните му интереси.
Човешкото същество не е заложник на мястото си (или местата си) на обитаване, човешкото същество не е ничий заложник – то е свободно. И съществуващо, живо!
Ето защо за издаване на лична карта е достатъчно самото човешко същество – това, че го има.
А не както е по презумпцията на нашите родни „избраници“ човек съществува само ако е закрепостен към дом (разбирай и съответната избирателна секция) и документи за собственост?! И само като обслужващ институционални интереси – избирател, плащател на индулгенции, съдебен ответник на безкрайните институционални изисквания и рестрикции.
Защото Феодалът – Институция може да съществува само върху закрепостяването на своите слуги, върху тяхното ограничаване и поробване – за да могат да му служат. За Феодалът – Институция живи човешки същества няма – има само мъртви документи; животът на тази земя е създаден единствено и само за да обслужва институции – мъртвите структури.
И ако живото човешко същество никого не обслужва и няма какво повече да му вземеш – нито дом, нито собственост, то тогава това човешко същество престава да съществува за изкуствено създадения правен мир на институциите. Човекът е редуциран до хвърчаща хартийка, защото само така е манипулируем - като му отнемеш автентичността на живо същество, истинско и свободно да бъде себе си, такова, каквото Съществуванието го е създало – жива истина.         



Гласувай:
3



1. vandela007 - "Човекът е редуциран до хв...
14.12.2011 13:08
"Човекът е редуциран до хвърчаща хартийка, защото само така е манипулируем" - точно!
Колкото повече хартийки (з в бъдеще - чипове), толкова повече информация; колкото повече информация, толкова по-лесно контролируем; колкото повече контролируем, толкова повече управляем.
Остава да се създаде страх у хората: от тероризъм, несправяне с престъпността (и корупцията), изкуствено създадени катаклизми от всякакъв характер. И тогава търсейки помощ... всеки се сеща!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016915
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031