Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2012 17:11 - Култ към Природата или Култ към Институциите – бъдещият избор на децата ни!?
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2264 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След българските ни духовни отци, поръчковите ни медии погнаха и учителите ни родни. Оказа се, че учител по философия в Благоевградска гимназия ще бъде уволнен от властите, заради „проповядването на Култ към Анастасия“!?

Нищо, че Анастасия не е реален човек и нищо, че учителят по философия, чието задължение е да държи учениците си информирани за най-новите течения на философската и човешката мисъл, има право да си позволи да препоръча на учениците си да се запознаят с някои извънучебни книги, например книгите на Мегре. Още повече, че този автор не проповядва кръв, насилие и хомосексуализъм, а чисто и просто говори за живот на хората сред природата, в пълен унисон и хармония с нея – с една дума Мегре насърчава екологично устойчив начин на живот на хората. И цялата тази медийно-уволненска дандания около учителя заради няколко препоръчани книги, свободно продавани на родния ни пазар! И то при положение, че едва 15% от учениците ни четели книги (пак според медиите ни родни).

Заради тези ли един или двама ученици на учителя, които могат и да прочетат тези книги, е цялото това назидание от страна на управленчески чиновници, или заради изнесените факти, че учителят е водил учениците си на излет в планината и им е говорил как да се почувстват в хармония с красивата ни природа, като например прегръщат дърветата, за да почувстват живителната им сила?

Но че проявяват нервност чиновниците към този заклеймен като „култ към Анастасия“ природосъобразен начин на живот, няма спор. И то ясно се видя в няколкото нарочно направени репортажи на БТВ относно последователи на този „култ“ в България, които заедно със семействата си са се отделили в природата да живеят в комуни с минимални разходи за потребление на енергия и създавайки сами храната си, работейки с двете си ръце от сутрин до вечер. Всъщност, репортажите на БТВ ни направиха свидетели на няколко семейства, предпочели живот в лишения и много труд, но в свобода и взаимопомощ, където с минимум финансови средства да се справят и да се опитат да избягат от все по-увеличаващите се сметки на монополните компании.

И може би именно тук е истинската причина за раздухване на този „проблем“, а не в учителя от Благоевград. Защото във времена на все по-затягаща се примка на ширещата се безработица едновременно с увеличаващите се разходи за монополните цени на храна, ток и вода, както и за отопление и данъци, става ясно, че все повече българи изпадат от системата на „обществено организирания“ живот. И все повече изпатили хора се връщат към простия и единствено възможен за тяхното оцеляване живот сред природата. Дали ще го правят в организирани комуни, като последователите на „Анастасия“, или сами и поотделно ще се връщат по родните си села, (както много наши бизнесмени, разорени от похода срещу тях на корпорации и институции, предпочетоха да спасят здравето си и достойнството си в родните си къщи на село) – е въпрос на личен избор.
Главният въпрос е обаче защо този избор на отказ от системата е така целенасочено атакуван от медиите и чиновниците с власт.

С приетият наскоро нов Закон за образованието и заплашителното уволнение на свободомислещия учител от Благоевград става ясно едно – децата, родителите и учителите им нямат право нито на избор, нито на информация за съществуващи подобни практики на целесъобразен живот сред природата. И всеки, който дръзне да потърси алтернативно на държавното обучение за децата си, или поне някаква допълнителна образователна и духовна грамотност, извън строго определените и позволени от държавата начини на мислене и обуславяне в училищата, рискува да бъде посетен от държавните социални работници и детето му отнето в полза на държавата и определените от нея приемни смейства. Разбира се, излишно е да споменаваме, че според този закон, държавата единствено има право да реши дали тези приемни семейства ще са еднополови, или в чужбина, където следите на детето безвъзвратно ще бъдат изгубени. Това са предвижданията на новия Проекто-закон за детето и Специализираният съд за деца, който се въвежда у нас.
Като по този начин се нарушава свещената връзка на родителите с децата им, а овластени чиновници експериментират с крехката детска психика, като я изправят на съд, било то и „специализиран“!.

Съгласно сега действащото ни законодателство децата не могат да бъдат съдени преди пълнолетието им! А непълнолетни деца не могат да носят съдебна вина!
И с право! Защото кой е този, който ще ги съди - възрастните ли, които не са се погрижили за живота и здравето, включително и психичното здраве и правилен мироглед на децата!???
И с кои очи възрастните ще изправят деца пред съд!?
Децата не са убийци, нито са зверове, децата идват чисти и невинни в света на големите. Децата са капчици концентрирана любов – Любовта на Съществуванието към Живота. Всички знаем, че децата са подражатели на възрастните и чудесни имитатори. Защото децата идват невинни на тази Земя, а възрастните са тези, които ги тласкат към лошия пример и смачкват психиката им.

И ако се случи след това, по време на израстването дете да е станало агресивно, то е в резултат на огромен стрес и страх, както и на насилие, чиято жертва е самото дете. Такова дете трябва да се лекува с внимание, любов и разбиране, а не да се съди от закоравели чичковци-чиновници и от институции бездушевни, овластени да експериментират с крехката детска психика, като я изправят на съд!!

Преди някои политици да помислят как да съдят децата, нека най-напред осъдят себе си - Специализиран съд за политици!
Да се осъдят политиците за това, че допускат и насърчават развалата и разрухата в обществото чрез:
- собствения си пример
- разпространението на филми на кървавото насилие и мъчение, убийство на хора от хора, хомосексуална перверзия и прочие "учебни" методи за развала на децата!
- разпространение на кървави, жестоки новини и преекспонирането им от медии, форуми и прочие.

Всички сме наясно, че медиите ни родни, включително и интернет медиите ни, списуват по поръчение отгоре.. и отдалече...
Та по този повод няма как да не си зададем някои въпроси:

1. Защо медиите ни родни пълнят скъпоплатените си страници единствено и само с лоши, стряскащи, шокиращо кървави новини!?

2. Защо медиите ни родни напоследък много се заиграха на тънката струна за „детската престъпност“, като изсмукват от пръстите си всякакви инциденти, преекспонират ги, раздухват ги и ги доукрасяват според перверзното виждане на съответния журналист, проектират върху децата собствените си перверзни журналистически фантазии и пълнят медийните страници с тази помия!

3. Дали не свирят медиите ни на измислената струна за детска престъпност именно за да отворят път за задаващия се Детски специализиран съд, който съгласно и в пълна "хармония" с подготвяния нов Закон за детето, да могат да наложат отявлен терор върху родните ни деца, като ги съдят, отнемат от родителите им и принудително въдворяват в приемни (за препдочитане гей) "семейства"!?
Защото това е инсинуиране от страна на медиите - когато става дума за деца, извършителите на дадено агресивно действие са толкова жертви, колкото и жертвите на това действие.

Не можеш от една страна да наплашиш едно дете до смърт, като:
- лишиш родителите му от достоен живот и хляб,
- напълниш медиите и тв предаванията с кръв, префинени начини за садистично убийство, хомосексуални и други перверзни шоу програми,
като по този начин даваш в ръцете на дете, остър смъртоносно опасен меч,
а от друга страна да съдиш детето, че се е самонаранило или е наранило други!!!
Това е политическо лицемерие, толкова широко разпространено в днешни дни!

Българските деца са прекрасни умни деца и въпреки, че и страната, и родителите им преминават през ужасен период на морална деградация и разруха, въпреки мръсните отвратителни филми и попкултура на долнопробно развращаване, която залива екраните и медиите на възрастните, децата ни успяват да оцеляват морално и да се държат много смело и интелигентно.
Господа чиновници с власт, не подценявайте децата на България. Утре те ще бъдат Вашите истински съдници!




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3034381
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930