Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 18:03 - ЖИВОТЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЖИВЯН ПО ДВА НАЧИНА! - ОШО
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 4449 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 30.01.2013 18:04


ЖИВОТЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЖИВЯН ПО ДВА НАЧИНА. Единият е този на войника, а другият е този на санясина (търсещия духовно развитие). Ти можеш или да се бориш с живота, или да се отпуснеш в него. Можеш или да победиш живота, или да живееш в дълбоко съгласие с него. Пътят на войника е грешният път, защото не е възможно да победиш живота – частта не може да победи цялото. Разочарованието и неуспехът са абсолютно сигурни. Можеш да пробваш по един или друг начин, но ще бъде все неуспешн...о; осъдено е на провал. Войникът се опитва да завладее живота и накрая се оказва, че той е бил повален от живота, победен от живота, разрушен от живота.

Животът не разрушава никого, но ако ти се бориш с него, ти ще бъдеш разрушен от собственото си насилие. Животът не е срещу теб. Как може да бъде? Животът е твоя майка. Животът е този, който те доведе тук. Ти си роден от него. Ти си лъч от неговата светлина, вълна от неговия океан. Ти си му вътрешно присъщ и органично свързан с него, ти не си отделен. Но ако започнеш да се бориш срещу собствения си източник на енергия, ти ще бъдеш разрушен. Самото ти схващане за борба ще те отрови. И разбира се, колкото повече чувстваш, че губиш битката, толкова повече ще се бориш. Колкото повече се бориш, толкова по-разочарован ще бъдеш.

Пътят на войника е обикновеният път. Почти 99.9 % от хората го следват – ето защо има толкова много нещастие, толкова много ад. Те са създадени от теб, от твоя грешен подход към живота. Веднъж след като разбереш това, започваш да се настройваш към цялото, започваш да танцуваш с танца на цялото. Преставаш да се бориш, започваш да сътрудничиш.
В момента, в който решаваш да сътрудничиш, вече си се превърнал в санясин, в духовно търсещ.
 
Религиозен е този човек, който не схваща себе си като отделен от цялото... който никога не мисли, никога не сънува, че е отделен... който няма своя лична цел... който просто се движи ведно с живота в пълно доверие. Ако не можеш да имаш доверие в живота, на кого ще имаш доверие? Ако не можеш да позволиш на живота да тече през теб, ти губиш – губиш тази огромна възможност да бъдеш жив. Тогава ще започнеш да се тревожиш, тогава ще бъдеш хванат в собствения си ум. И тогава нещастието е естественият резултат.

Да разбереш, че конфликтът не е начинът да бъдеш щастлив, е най-великото разбиране. Да разбереш, че сътрудничеството е начинът да бъдеш блажен... и тъмната нощ на душата ти да свърши и утрото да дойде, и слънцето да изгрее на хоризонта. Ти ще бъдеш трансформиран. Самото това разбиране е трансформиращата сила – това сътрудничество е ключът, не конфликтът. Доверието е ключът, не съмнението. Насилието не е начинът ... любовта. Това е основната рамка.

Източник: Ошо “Дисциплината на Превъзмогването, Том 2″



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. hamlet6op - Манипулационен внушения.
31.01.2013 23:31
Манипулацията се състои в това, че цялото си има център, първи кръг, .... и всичко останало. Има ред във всичко. Понякога реда е много сложен и зависим, затова се възприема като хаос и ад. Центъра е бог на цялото.
цитирай
2. aliya - Хамлет, сигурен ли си, че изобщо си ...
01.02.2013 10:01
Хамлет, сигурен ли си, че изобщо си разбрал темата за Живота!? :)
цитирай
3. hamlet6op - :-(
03.02.2013 21:43
Защо не съм аз Вазов, та вярата си да възпея, че ще стане вълкът овца и певеца като нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015697
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031