Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 13:32 - Прераждането
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2615 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2015 10:49


image Прераждането е нещо, което и сам можеш да видиш - но не по желание. Тази способност се дава, когато си готов за това.
Хипнозата няма нищо общо с осъзнатото припомняне на преражданията. Хипнозата е несъзнателна и откъслечна - тя не води до тоталната ти трансформация на човешко същество, до новораждането ти. Хипнозата и автохипнозата са чудесен метод за лечение на зависимости - всякакви. Но не са достатъчни за твоето пълно осъзнаване, което да те освободи от заблудите, обусловени в ума ти.
Припомнянето на преражданията като част от процеса ти на личностна трансформация чрез осъзнаване е нещо, което се случва, когато си готов за това - защото товарът на миналото дори и на този живот е непоносимо бреме, да не говорим за миналите животи.
Буда е припомнил над 8 милиона свои прераждания - от камък до човек. Но затова трябва да си Буда ти самият - т.е. човек необвързан с товара на емоциите, спомените и прочие умствен боклук. Човек на светлината на Осъзнаването - свободен от всякакви обвързаности и зависимости.

Единственото нещо, лишено от съзнание на този свят е Лъжата. Един Буда е пълен със съзнание и именно това съзнание припомня своите минали превъплъщения и форми - но само когато е изчистено от ума и неговите обусловености. Ето защо и повечето малки деца си спомнят миналите си прераждания - умът все още не ги е вкопчил в заблудите си. В повечето случаи обаче възрастните им забраняват да говорят за своите минали спомени, а когато порастват, напълват главичките им с "бива" и "не бива", със заучени постулати и всеобщи "разбирания", така, че децата да забравят кои са всъщност.

Преражда се умът на човека с неговите желания, но не и душата човешка. Душата е вечна, тя е от Бога - Божията искра в нас. Душата всъщност няма нужда от чистене, тя е вечна и неизменно чиста, защото тя е от Бога запалената искра. От чистене само умът има нужда и това е, което се извършва след смъртта на човека.
В Тибетската книга на мъртвите, която от своя страна е запазила духовността на най-древните хора на земята, българите, се препоръчват редица практики, които да правиш приживе, за да се освободиш от умствените си дяволи, които те нападат след смъртта ти. Преражданията са всъщност пътуванията на ума ти и неговото постепенно изчистване и завръщане в източника му, Душата и Духа. Докато умът не научи своите уроци, то той се преражда многократно с цел неговото пречистване.

По-вероятно е човек да запази физическите си черти до голяма степен и в новото си тяло при прераждането. Това се дължи на факта, че тялото и умът на човека са едно цяло - тялоум. И се определят взаимно. Когато човек напусне този живот, той оставя тук и връща на земята нейното земно тяло, от пръст направено - както се връща стара износена и вече непотребна дреха. След смъртта си ако човекът е водил неосъзнат живот, той все още не е изчистил чрез осъзнаване своя ум и неговото подсъзнание. Това натрупано подсъзнание човек взима със себе си и след смъртта си - емоции, мисли, привързаности, желания. При намирането на ново тяло и връщането в света за нов живот натрупаният в предишни животи ум се запазва, но не като спомени, а като качество. Макар, че и по-ярките спомени могат да бъдат възстановени при аналогични обстоятелства в новия живот. Този запазен ум, който в Древнобългарската йога се е считал за едно по-фино тяло от физическото, си избира физическо тяло, което да му съответства и поради това твърде подобно на предходното тяло, което умът е бил принуден да напусне. В древността нашите деди Просветлените мистици Древните българи, първите хора на земята, са били наясно с тези процеси при смъртта и затова са празнували смъртта като завръщане у дома - с веселие и възхваляващи религиозни химни. Те дори са създали цяла наука как човек да премине отвъд живота, която по-късно са записали с възникването на писмеността, в Книгата на Мъртвите в Древен Египет и Тибет, където са се разселили след Библейския потоп в Черно море през 5504 г.

Ето какво ни казва за този процес на преминаване от живот в смърт и в нов живот просветленият любим духовен учител Шри Рамана Махарши:
- "Човешката душа се реализира чрез умъртвяване на човешкия ум,
като той се изпразва от мисли и се обръща навътре!
Тогава умът вижда собствената си същност и става това Себе Аз.
(
СебеАз е неслучайно древният Бог на българите! - бележката е моя)
И тогава всичко става Субект / Субективност...."
/ Шри Рамана Махарши

Човешката душа се реализира чрез умъртвяване на човешкия ум - Атман се реализира чрез Мръта Маназ!
Атман (От Ман / От Човека със значение на Човешката душа във Ведическия санскрит, създаден от древните българи) се реализира чрез Мръта (мъртва, мъртъв) Маназ (Човек Аз, човешкото аз)!

Тази мъдрост от древното знание на нашите деди, предадена ни чрез великия просветлен Сри (СъРи, От Бога Ра) Рамана Махарши доказва по недвусмислен начин, че българският език е най/древният език на земята, а българската духовност е изначалната божествена духовност на българите от преди падението на човека. -
http://aliya.blog.bg...ylgarin.1308906


Когато човек няма вече желания и сам разбере безсмислието на желанията, то той вече не се преражда, а остава при Бога - като Исус Христос, или Буда, или Ошо, или Лао Дзъ.

Да умреш за желанията си докато си жив, е това, което ти дава началото на новия живот - Вечния. Това е новото раждане, за което всички просветлени същества говорят.

Умирането на желанията е същевременно и умирането на ума и неговото его. Умът за първи път се смирява, изпразва от натрупалата се боклучива прах през годините на безконтролно и неизбирателно трупане на всякаква информация и впечатления; прах, която е затрупала истинската човешка същност под тонове емоции и болки. Празен и умиротворен, умът заема мястото си на послушен слуга на вътрешното ти същество, на Душата - истинският ти Господар!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3037662
Постинги: 435
Коментари: 593
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930