Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 13:14 - Ванга и фарисеите
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 2662 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 28.04.2014 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Едва ли остана българин по нашите земи, който да не прогледна за манипулаторското предназначение на медиите в България (не, че в чужбина е различно, но чумата на медийната манипулация се настани много удобно и у нас.!) Чрез медийните форуми, социални мрежи и други подобни методи стриктно се следи настроението и нагласите на хората, в отговор на което тежката медийна артилерия на професионалните манипулатори журналистите веднага влиза в бой – за да промени нагласите на хората, да разколебае тяхното чувство за истина и справедливост.
Медийните методи си остават едни и същи вече десетилетия наред – очерняне, осъждане, заливане с помията на клеветите и личностната омраза, предизвикване сред хората на разделение, неверие и страх. Защото отрицателните емоции са били винаги удобната разрушителна вълна, върху която да виреят лъжата и арогантността на самозабравили се властимеющи и службогонци. Особено яростна е журналистическата злоба тези дни срещу баба Ванга – българската пророчица и лечителка, която макар и да не е вече между живите, се радва на любовта и уважението на хората в България, а и в Русия. И именно тази любов смути властогонците – такава любов те не могат да имат никога. А ако тази любов обединява хората от две братски страни, каквито са България и Русия, то поводът за злостните нападки срещу Ванга е вече очевиден дори и за слепите. Всичко, което би свързвало българи и руси, е крайно опасно за днешните радетели за „обединена“ Европа под американски чехъл. Още повече, че приживе Баба Ванга ясно изрече: България е душата, а Русия е тялото. Не се продавайте за тия пусти пари, защото не Америка, а Дядо Иван ще помогне на България... Както винаги е помагал.

И ето, не закъсня реакцията на журналистическата гилдия – след злостната канонада от последните години срещу Светия синод и духовниците на Българската православна църква, оръдията на отрицанието и заклеймяването бяха насочени срещу българската пророчица. Не ги смути факта, че тя отдавна не е в нашия свят. Не се посвениха да разбутват костите й и да смущават душата й Божия със собственото си непримирение и умствено безпокойство. И не само нейната душа смутиха, обидиха и своите телевизионни зрители с липсата си на морал в една народна телевизия, захранвана с българските данъци, за да служи на българите. Защото ако в частните телевизии на задкулисните чуждестранни медийни магнати ни заливат с медийна помия, като: пошли шоу програми, зад които умело се дегизира политическата пропаганда; кървави Холивудски екшъни, пълни със сексуални перверзии и нецензурирано насилие, с възхвала на американските институции на репресията; с открито пропагандиране и реклама на хомосексуализма, то в една държавна телевизия като БНТ с претенции за толерантност към различните, и особено към „умните и красивите“ и платена с данъците на българския народ, да проявяваш войнствена агресивност към изконните български ценности и светли хора на Духа е най-малкото нетърпимо, а според мен би трябвало и да е подсъдно – за измяна към българите!

Ето защо от предавания като съботното „Вяра и Общество“, посветени на отричането на светли и боголюбиви българи, губи самата БНТ като държавна телевизия!
Не разбирам защо Ванга се оказа такъв голям проблем за предаването „Вяра и общество“! Две очернящи предавания специално й "посветиха" продуцентите на предаването в рамките на 2-3 седмици, че и още ни обещаха; позволиха си също да спрат за кратко в разрез със собствената си програма руския филм за Ванга, чиито сериали се излъчват по БНТ. Сами на себе си цензура наложиха!?
Журналистът и водещият на предаването „Вяра и Общество“ Горан Благоев така и не разбра, че Ванга никога не е била проблем за българския народ – точно обратното, за народа си тя е благословия, човек, който помагаше до последния си дъх. Той така и отказа да приеме, че българският народ обича баба Ванга и я почита за мъдростта й и помощта й за толкова много хора приживе. Или, според Горан Благоев, този народ не заслужава да има своите Божии люде и своите целители?
Едно нещо журналисти на служба като Горан Благоев отказват да приемат -Любовта винаги е от Бога! И когато хората обичат някого, това е от Бога! Ето защо любовта не подлежи на медийни манипулации и контрол – нито любовта на българите към Ванга, нито любовта им към Исус Христос и неговите духовни служители в БПЦ, нито любовта им към братска Русия и братята руснаци, може да бъде изманипулирана или задушена. Медиите могат единствено да заиграват с лъжата, с насаждането на страх, защото любовта за тях е и ще си остане терра инкогнита, непозната земя, предназначена за избрани – само за хора със сърца. Защото "Който Любов няма, нищо няма" се казва в Химна на Любовта:
А сега остават тия три:
вяра,
надежда,
любов;
но по-голяма от тях
е любовта.“
- Първо послание на св. ап. Павла до Коринтяни, 13. Глава


Или платените журналисти искат да отрекат правото на българите да имат любов в сърцата си?
И затова ли Горан Благоев кани в студиото си все пастори или отрекли се от БПЦ свещеници, университетски философи с уклон към богословието и сухото цитиране на неразбрани свещени думи, които все в Стария завет се кълняха, а забравиха, че Христос дойде още преди 2000 г. и Нов завет сътвори. И в него ясно им заяви - Ако се кълнете в Бога, а мразите ближния си, вие сте лъжци!? Всички, които се опитаха да отрекат личността на Баба Ванга и нейните добри дела в предаването на „Вяра и Общество“, всъщност проектираха върху нея собствените си зли духове-бесове – тези на неприемането на човешките същества, на неприемането на любовта към ближния като израз на любовта към Всевишния – завет, завещан ни от Исус Христос, най-светлият от светлите. За такива професионални отрицатели-оплюватели светът е спрял своето човешко развитие преди 2000 г., а любовта на Исус никога не е идвала. Защото именно тези, с цитатите от Стария завет, книжниците и фарисеите, разпънаха на кръста Най-светлия. С цитати Дух не се носи, а се носи със сърце пълно с любов. А такова Ванга имаше, и за разлика от оплювателите си, никого не върна и на всекиго нуждаещ се помогна. И ближните си обичаше и им служеше, макар че тежък бе кръстът й, който Бог й даде да носи. Да няма свой личен живот, свое лично време, а да живее всеки миг с болките и тегобите на хората, със сълзите в очите им и мъката в душите им. Този кръст е най-тежкият, който Бог дарява само на избрани. И Ванга го носеше ден след ден, година след година. Защото знаеше – дарбите не са нейни, а от Бога. Само Той дарява с лечителски и прорицателски способности – така, както дари мнозина християнски светци – и апостолите, и учениците им, и сам Исус Христос да лекуват, да връщат от мъртвите, да пророкуват и да имат видения и откровения. Баба Ванга беше чист човек, Божия душа и затова беше дарена с Божията дарба да има откровения, да общува с мъртвите и да лекува така, както и други светци в християнството са го правели през вековете. Хора като Ванга са свети и боголюбиви. Любовта на Ванга бе първо към Бог и затова понесе тежкия кръст, който Той й даде да носи - да помага на хората и да облекчава тегобите им. Много пъти приживе е казвала: Боже, тежък кръст ми даде да гледам хорската болка.
Да, не е толкова лесно, господа журналисти и богослови самозабравили се, да хвърлите Божи човек като Ванга на боклука и да го оцапате със собствената си жлъч на неразбирането. Но вие продължавате да опитвате, както продължават да опитват и работодателите ви задгранични.
И забравяте, че не може да се самонарича християнин този, който не зачита думите на Исус! А Исус казва: Не съдете! Първом изчисти фалша на лъжата в своето сърце и гредата в своето око. И който от Вас е безгрешен, нека той да вземе камък и да хвърли.

Вие, господа съдници, не само отричате самия Исус и неговите думи! Вие се каните отново да го отхвърлите и разпънете, като подменяте неговите вечни думи с медийни лъжи и манипулации. За вас Исус не е Пътят и Истината, нито Вратата, през която да минете, защото отхвърляте думите му на любов към хората. За разлика от вас, господа манипулатори, Ванга бе човек, който следваше Исус и Неговата любов към хората. Тя помагаше и лекуваше хората по примера на Исус и с Неговото име на уста.
А вие сте медийните лъжепророци – защото лъжепророците не са хората на Духа като Ванга, а тези, които насаждат омраза и отричат любовта между хората, които пръскат жлъч, отрицание на живи и мъртви и омерзение. Вие господа отрицатели сте всъщност възхвалители на сатаната, защото твърдите, че сатаната можел да дарява хората с дарби и той дал на Ванга силата да лекува и прорицава. И направихте сатаната равен на Бога, докато наричате себе си пастори и християни. И удобно забравихте, че на Бога равен няма. Защото Бог е Висшето добро, Любовта и Истината. И само Любовта на Бога може да твори и да дарява живот и дарби. И затова Бог е създал най-прекрасното Мироздание. И това е, което Исус ти казва, за да разбереш Славата на Бога. Който любов няма, нищо няма - нито сила, нито творческа енергия, нищо. Ето защо Ванга е Божи човек, а не слуга на дявола - защото Ванга любов в сърцето си носеше - и към Бога, и към заръките Му да помага на хората.
Злото е Лъжата, а лъжата не може да помага, не може да дарява, не може да твори. Лъжата няма нищо за даване освен лъжите си!

И колцина излекувахте вие, гопода журналисти? Или всички в Ада на разделението и отрицанието запратихте? Знаете ли, господа богослови медийни, кои разпънаха Исуса? Онези като вас, които цитатите зубреха, а не Го познаха! Блудни синове се наричат тези, които сеят омраза и неверие, които отричат човеците, защото сами себе си забравиха и пренебрегнаха душите си, а се продадоха за малко хартийки и моментна медийна слава. И дори и да ходите редовно на църква и показно да се молите и причестявате, докато не изкорените омразата от сърцето си и не се вслушате в думите на Исус, спасение няма да намерите. Който не може да нарече ближен човека, как ще нарече ближен Бога?
Защото едно медийните лъжепророци не разбраха - Бог никога никой не презря! Христос е този, който оповести за Бог, който „прави слънцето си да изгрява на злите и на добрите“ (Матей, 5:45). В заблуда и невежество тънат тези, които отказват да разберат и повярват в думите на Исус, който казва: Не съдете! Защото който съди, себе си осъжда. Исус ни заръчва да страним от хора, които разпространяват омраза и незачитане към живи и към мъртви и не признават Любовта Божия, а пропагандират ненавистта. И не разбраха, че за човеците, За Божиите деца един Бог съди. И само Той е съдникът. И не случайно – защото Бог е Любов. А Любовта е най-висшата справедливост. И който любов няма, нищо няма. А Ванга слушаше Бога и много любов имаше в сърцето си за всички, които я потърсиха, а и за тези, които я отрекоха.

Изборът е ваш, медийни лъжепророци - можете да изберете Любовта и Светлината, но вие предпочетохте да изберете Омразата и Тъмнината. „...благовестието, което чухме от Него и ви възвестяваме, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина.
[1:6] Ако кажем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, ние лъжем и не постъпваме по истината;
[1:7] ако ли ходим в светлината, както и Той е в светлината, имаме общение един с други, и кръвта на Иисуса Христа, Неговия Син, ни очистя от всеки грях. (Свети Йоан)

Нападайки и осъждайки другите, че и мъртвите, никой няма да се спаси. А светлината може да се превърне и в огън, който да те подяде, ако откажеш да Я видиш.

Ще се спасят хора като Ванга, които любов в сърцата си имаха за всеки. Ванга е получила любовта на хората още приживе, защо някои толкова много държат да й я отнемат след смъртта й? И превръщат предавания, уж религиозни, като Вяра и Общество, в боклукчийската кофа, в която да изплюят жлъчта и неприемането си спрямо хората. Омразата винаги се изчерпва - и в това е основната й отлика от Любовта. Ето защо е казано, че любовта пребъдва – защото нейният източник е Бог – Безкрайният и Всемогъщият. Исус едно учи - Бог е Любов. Който го чува и следва, е християнин. Човек със сърце пълно с любов към Бога и към хората, като Ванга, има и отворени за Лъжата очи и него дяволът не може да го излъже. Който слуша сърцето си, знае истината. Защото Бог е в сърцата, изпълнени с любов. А не в умовете, изпълнени с омраза и хули. Ако обичаш Бога, ближно ще ти е всяко Негово творение - и всеки човек включително. Както ближни бяха за Ванга всички хора.
Дори и хиляди предавания срещу любовта към Бога и към хората да направите, господа обществени отровители, по-далече от собствените си носове няма да можете да наплюете. Не се гаси туй, що не гасне. Но можете да опитвате, господа лъжепророци, най-много себе си да изгорите. Защото омразата е огън, който те изгаря отвътре – без остатък.
Ето защо специално за вас Исус каза:

 

Лука 16:15 Вие сте, които се показвате праведни пред човеците; но Бог знае сърцата ви; защото онова, което се цени високо между човеците, е мерзост пред Бога!






Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3033489
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930