Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2015 10:51 - Възможно ли е сближаване между Религията и Науката!?
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 3879 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.04.2015 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Напоследък Науката се опитва Бога да определи - да го пронумерова, прошнурова и в папка да го хербаризира. Наричат го някои учени глави "информационно поле, извънземен разум, тъмна материя" и още, и още.

Бог не е информационно поле, нито компютър.

А и кой ще е този учен, който ще определя Бога!? ... ще трябва да е втори бог, по-голям от Бога - щом може Бога да определи!?

И ето тук е разликата между науката и религията - науката си въобразява, а религията знае.
И понеже науката си въобразява, тя дотолкова се е откъснала от живота, че в много случаи се е превърнала в негов разрушител - да си припомним атомната бомба над Хирошима и Нагасаки, да си припомним наскоро излязлата информация за участието на учени в мъченията в американските затвори! - http://aliya.blog.bg...aini-noviiat-h…
Да си припомним и научните лаборатории за създаване на Генномодифицирани храни (ГМО), генномодифицирани хора чрез тяхното ваксиниране от малки, както и планирано чипиране и компютризиране в огромните шпионски файлове на ЦРУ.

Тези дни учените официално опровергаха Теорията за големия взрив, гордостта на съвременната астрономия и физика. Истината винаги излиза наяве! А Теорията за Големия взрив е като Теорията на Еволюцията на Дарвин - раздути балони, които вече се пукат с гръм и трясък.
За да ни докажат, че така наречената наука, гордостта на Масоните на Западния свят, не е и не може да бъде състоятелна, ако не върви ръка за ръка с Духовността.
Науката е сътворение на човешкия ум и тя може да отиде толкова далече, колкото е способността на човешкия ум. А човешкият ум е само инструмент на човешкото същество и поради това той е ограничен в своите възприятия и възможности. Което прави ограничена и науката. Ето защо науката е добра в измислянето на разни технологични джаджи за всекидневна употреба, за бита на ежедневието, но е неспособна да отиде в света на Вечните истини. Ето защо науката е принудена да лепи етикета "паранормално" на всичко, което тя науката просто не разбира и не може да си обясни. В природата и вселената няма нищо паранормално, всичко е нормално и закономерно. Единственото незакономерно и ненормално е лъжата, а лъжата е плод именно на човешкия ум. Човешкият ум може всичко да си въобрази - и извънземни посред бял ден, и техните честоти и куп други "кодове". Истината на Бога обаче е толкова безкрайна и необятна, че човешкият ум никога няма да може да я обозре. Защото няма как частта да обозре цялото, умът на човека да обозре Бога.
Защото науката може да е силна в теоретизирането, фантазирането, дисектирането, пастьоризирането и хомогенизирането на истината, но не и в нейното, на истината, познание в цялост и интегрираност.
Още повече, че науката се прави от учени, които са превърнати в по-голямата си част в чиновници-служители на корпорации и политически коректни правителства.

А тези не правят наука, те правят лъженаука! Лъженаука е да се използва науката за преследване на военни и завоевателни цели. И в този ред на мисли, житните кръгове, с които ни омайват от десетилетия, че видите ли, били изписани от извънземни, са също лъженаука, защото са направени от винаги намиращите се наблизо американски военни бази и техните тайнствени самолети с още по-тайнственото им антигравитационно или наречено по-модному днес плазмено лазерно оръжие. Ще речете: защо им е на военните да си играят на криеница с обществеността!? Ами именно защото нещо искат да прикрият! като например това: - https://www.kaldata....ry-11637-но�.../

Нашите древни деди Първите хора Древните българи, населявали нашите земи от зората на човечеството, не са имали този проблем на разделянето и политиканстването върху истината - за тях истината е била това, което е пред очите им, а не това, което задкулисието им налага (понеже и задкулисие са си нямали дяволът все още не бил "слязъл" на земята ..). - http://aliya.blog.bg...trakite.1330025

И въпреки, че Древните българи са основателите на астрологията, която са наричали Животаз (тази, която определя Живота на Земята), те никога не са говорели за "Големия взрив". За сметка на това са говорели за Бога Ра Отец, от който светът е възникнал.
Най-древната астрология не е гръцка, защото Гърция е държава само на две века. А тези, които днес се наричат гърци, са потомци на Древните българи, първите астролози, просветлени мъдреци и създатели на първата човешка цивилизация Каменната. Древните българи са наричали астрологията Животаз и са ориентирали целия си живот спрямо звездите, Слънцето и Луната. Те са възприемали вселената и съществуванието като живо същество, което са наричали Живият Аз / Животаз. Познавали са не само планетите на Слънчевата ни система, но и са знаели, че Галактиката ни притежава второ слънце, Галактическото слънце, което са нарекли СуМер. Това слънце е възникнало като първата твърда материя от космическия океан. Едва днес учените разбраха, че водата е по-древна от твърдата материя във Вселената. Древните българи са знаели, че Слънчевата ни система обикаля около Галактическото Слънце Сумер за 25 920 години и това им е позволило да създадат първият и най-точен и до днес Древнобългарският календар. Те са познавали и прецесията на земята, която се променя спрямо това Галактическо слънце. Древните българи са знаели и още нещо - че всички звезди и планети са захранени с Божествената светлина, която са наричали Лъ/Ла. Ето защо са именовали СЛънцето, Луната, Лъчите, и така нат. по този начин. Българският език е първоначалният, оригиналният човешки език и само той проследява етимологията на основните човешки думи. 

Това познание те са оформили в стройна философско-духовна система наречена Самкия, която човек може да прозре не в лаборатории и на надница, а като се усамоти (Сам-кия) в Садана единение със своя Създател Бога и прозре Неговите истини и Природни закони. - http://aliya.blog.bg...aiurved.1242351

Ето защо древните ни деди никога не са нарушавали природните закони и баланса на земята, а едновременно с това са били умели зидари, майстори на занаятите, първите земеделци, животновъди, металопроизводители и така нат. И до днес за съвременнаат ни наука древните знания на нашите деди остават загадка в по-голямата си част - и пирамидите, и каменните ни светилища, и обичаите ни, и езика и духовността ни. - http://aliya.blog.bg...nahiri-.1216755

За разлика от науката, която поставя човека и неговото его, т.е. неговата алчност, независимо дали е за познания, притежания или почести, на върха на пирамидата, Библията, както и всяка една свещена книга, поставят Бог на върха на Пирамидата.

И Юдаизмът, И Християнството, и Ислямът говорят за Върховния Бог. Будизмът и Хиндуизмът не правят изключение, макар и в Будизма Буда да нарича Бог Шунята, Този, който не е и не можеш да определиш с материални (включително и мисловни) параметри.

Най-старата свещена книга обаче, Риг Веда още Рча Веда, Речената Веда на Древните българи - предавана през хилядолетията от ухо на ухо и от уста на уста (доскоро тази устна традиция съществуваше в Добърския край у нас) преди да бъде записана на Санскритска азбука - определя Бог като Личност. Рча Веда нарича Бог Личност, а Древните българи са разбирали под тази личност на Бога Субективността. Ето защо Древнобългарският Бог носи и името СебАзи - Себе Ази, Вътрешната същност или Субективността.

И ако науката наистина иска да се хване ръка за ръка с религията, както е модрено днес да се твърди от учените, то учените трябва не да се опитват да се надбягват с Бога, а да разберат кой е този, който иска с Бога да се съревновава. Трябва първо да разберат себе си, преди да се опитват да разбират Бога. Защото Кой е този, който ще разбира, ще изучава, ще се съревновава!?
И да се сетят, че и тук нашият древен, най-древен мъдър народ им е оставил ключ към Себепознанието - самата дума Себе означава СъБа / С Бога Отец.

Истината е, че само Бог Е!

Така, както океанът е, а вълните са само игра на неговото въображение, без да са отделени от океана, така и ние, човешките души сме само вълни, с които Океанът се проявява. Този миг сме тук, на върха на вълната, а в следващия миг вече ни няма. Само Бог Е.
Как наричаме този Бог няма значение. Древните българи са Го наричали Ра, Бог Отец. Бог Ра се е разкъсал на хиляди парчета и се е превърнал в своите творби, чиято душа се е проявила като Бог СебАзи, Богът Син, изгрял във всяко едно Божие творение. А самото творение се е появило, благодарение на Майката Материя и Първоначалната й енергия. Древните българи са я наричали Ма, КараМама, Майка, Макя, МаРа, Давата. Древните българи са създали първата човешка духовност и са имали своята Света Троица. - https://www.kaldata....те-родоначалн…/

Както се казва - нищо ново под Слънцето. Всички днешни религии на човечеството имат един общ корен - Древнобългарската духовност. Както всички древни народи в древността са произлезли от българския народ и са говорили българския език.

А така наречените "научни" познания на древните по нищо не са отстъпвали на днешната наука с тази разлика, че много от древните умения все още не са разгадани от днешните учени - например строежа на пирамидите, съвършените умения в обработката на камъка, който буквално се е превръщал в пластелин в ръцете на древните каменозидари; съвършените астрологически знания и първия човешки календар Древнобългарският, медицинските умения, включващи черепни трепанации, зъболечение, тайни мистични умения и така нат.

Защо древната "наука" без да претендира да е Господарят на света, че и на Вселената (каквито са безкрайните претенции на днешните учени глави, тръгнали да заселват планетите), е постигала такова съвършенно умение в опазването на живота и здравето на хората и природата?
А защо нашата най-съвременна наука днес е повече Разрушител, отколкото изцелител, не само на хората и тяхното здраве, но и на природата?
И не е ли вече време Науката на съвременната "цивилизация" най-сетне да признае, че нещо много фундаментално й липсва - познанието на Субективността, на Душата и Духовността, познанието на Човешката Осъзнатост. - http://aliya.blog.bg...ek-dusha.761515
Защото само Осъзнатостта на човека може да разкрие Истината за Съществуванието. Не мисленето, а Осъзнаването. Време е да забравим широко налаганата ни догма: Мисля, следователно съществувам. Мисленето на днешния човек не включва чувстването, не включва гласа на Сърцето и такова мислене ражда чудовища. Докато Осъзнаването е разцъфтяване на Вътрешната интелигентност на човека, която извира от сърцето и на която мисленето и умът трябва да са подчинени, за да дадат животворни плодове.

А Осъзнаването винаги започва от себе си, от себепознанието.

Докато учените не разберат себе си, няма как да разберат и останалото.
Учени, непознали себе си, могат да създават единствено чудовища - като атомната бомба, като евгениката, като климатичните оръжия. -http://aliya.blog.bg...atorite.1065746
Това е и причината днешната наука все повече да заприличва на Чудовището на Франкенщайн - нейни продукти станаха сурогатното майчинство, ефтаназията на деца, присаждането на човешки органи, от което избуя цяла престъпна война срещу децата ни, майките ни, семействата ни. - http://aliya.blog.bg...za-suro.1033250; - http://aliya.blog.bg...uot-koga.975037

Истински духовните хора, просветлените мъдреци и мистици, стъпвали някога и днес по нашата хубава земя са именно тези хора, които са познали себе си. Те все още се броят на пръсти - един Исус, един Буда, един Лао Дзъ, Ошо, Сократ, Питагор, Гурджиев, един Кабир или Джалал Ад-Дийн Руми. Те са първите искри, от които се разгаря огънят на човешкото осъзнаване.
Това осъзнаване,което ще обедини в едно Духовността и Науката така, както са били едно цяло в епохата на човешкото първоначалие на Древните българи - Мистиците на Създателя.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3034062
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930