Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2013 18:29 - Каменната цивилизация на древните българи - долмени, менахири, скални светилища и тяхното предназначение
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 15688 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 23.10.2014 21:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Древните българи са първите хора на тази земя, а българската земя е земната им майка при сътворението на човека - защото както ни учат всички свещени писания човекът от пръст е направен, от земя, а в него гори Божият дух. Днес мнозина наши съвременнци се отнасят с насмешка към религиозните писания на древността, още повече, че така е модерно и "цивилизационно" според глобализаторските претенции на западната демокрация.
Дали обаче имаме право с лека ръка да отхвърлим и заклеймим наследството на миналото ни!? И ако можем да зачеркнем с дамгата "религия" всички древни писания, нима можем да се правим, че не забелязваме огромните мегалити, побити камъни, долмени и менахири, с които е осеяна не само родината ни, но и цялата земя?!
Каменната цивилизация, която древните българи са ни оставили в неразрушимо наследство, определено е почитала и боготворяла земята и нейните скали. Не случайно всички древни светилища на нашите деди са върху скалистите планински върхове, а долмените, менахирите и пещерите с човешко присъствие ни връщат десетки и дори стотици хиляди години назад (Да си припомним, че Пещерата Козарника е най-старото свидетелство за човешко присъствие в света!)
Тогава, когато писменост не е имало, а речта между хората е била опростена, сричкова и употребявана единствено като средство за изразяване на преклонението пред Създателя. Защото първите хора древните българи са били Божии хора, просветлени хора със силно развита интуиция, която е заменяла необходимостта от словолеенето на съвременния човек на ума. Първите хора малко са говорели, повече са чувствали и осъзнавали, и най-вече са възприемали себе си като едно неразделно цяло от Бога и Божието сътворение.
Ето защо техните следи са толкова величествени и до днес неразгадани от нас, техните деца и внуци. И как бихме могли да ги разберем и да разберем техните знаци и послания, издълбани върху камък!? Няма нито един писмен източник, подписан, подпечатан, пронумерован и прошнурован от някое световно признато международно светило или институция. Няма и как да има.
Заставаш пред историята си и си само ти ... и нейното величие. Което е и твоето величие, защото те са твоите деди и тяхната кръв ти говори... ако се смълчиш и се заслушаш в сърцето си.
И тогава ги чуваш да ти говорят от дълбините на изживяното... и техните думи наименования на хиляди години се подреждат пред теб и ти се разкриват. Защото техният език е и твоят език - българският език е единствената връзка с онези отдавна отминали времена, той е най-старият епос и най-старата библия в света.
Всяка древна българска дума или наименование е натоварена с хилядолетия информация за човешкото развитие от неговото първоначалие:
- Долмен - ДалМан, дал на човека (ман е първият човек в древните индийски Веди, създадени от древните българи, ман е и българското име Мано, Манчо, Манол; ман е и мен, като лично местоимение; ман е и мъж в английския език, произлязъл както и всички европейски езици от древния български език) Долмен/ДалМан е онова скално образование, което дава на човека сила, както е и според древните народни предания, свързани с долмените и менахирите.
- Менахир - МанАйр е оригиналното наименование, което постепенно е станало манахир. МанАйр означава Добър живот за човека. Ман-човек; Айр - добър живот. От това наименование манайр отново научаваме, че манахирите дават добър живот и благоденствие за човека.
Каква е тайната на тези камъни и скали и защо древните българи са ги строели, върху тях са извършвали своите божествени ритуали в почитание на Богинята Майка на Плодородието Ма и най-древния български бог СебеАзи (Богът на Вътрешната човешка същност)? Древните народни предания и до днес гласят, че ако се провреш под мегалитните скални образувания, или пиеш от водата, събрана в скалните дупки на светилищата върху планинските върхове, ще се излекуваш.
Определено древните ни родители са познавали геомагнетизма на Земята и са били силно свързани с нея, както и с цялата Природа. Те са живеели в пълно единство с Природата, със Земята, с Космоса, изобщо с цялото Мироздание на Бога. Почитали са природните стихии като свои братя и сестри. Доказателства за това са запазени по нашите земи при българската тракийска и предтракийска култура, както и в българския език.
Нека не забравяме, че ние хората сме от пръст създадени, от Земята и нейните елементи. И пак на нея оставяме земните си тела, когато си отиваме у дома в Небитието на Бога.


Долмените или змейовите къщи са строени от предпотопната човешка цивилизация на великаните (или както са наречени в Библията нефилимите) – нашите предци, древните българи, които са били огромни и могъщи хора, а после с хилядолетията пяостепенно са се смалявали, привлечени обратно от нарастващата гравитационна сила на земята.

Те са били силно интуитивни хора, притежаващи много повече сетива от нашите и са живеели в хармония с майката Земя и стихиите на природата – огън, вода, въздух, геомагнетизъм, слънце.

Мегалитните структури са техните светилища, специално построени така, че да се възползват максимално от геомагнитните сили на Земята в съчетанието им с подземната вода и изгряващите слънчеви лъчи. По този начин са се захранвали с жизнена енергия и сила на духа.
Днешни учени са наясно със специалните геомагнитни свойства на скали като варовика например. Д-р Браун открил, че наелектризираните въглеродни съпротивления и диелектрични маси излъчват шум, който се оказал свързан с промените в космоса. Оказало се, че при някои скали и особено при гранита и базалта, се наблюдават странни „спонтанни волтажи“. Д-р Браун твърдял, че причина за това са внезапните гравитационни флуктуации, преобразувани в електрически заряди. Зарядите били наречени „петроволтови“, а самият феномен — „петроелектричество“.
При измерване се оказало, че петроволтовите заряди са доста мощни, особено при някои специфични силикати. Налице били доказателства за процес, при който краткотрайните изкривявания на пространството стимулират генерирането на електричество! Изкривяването на пространството ще рече, че в определени негови точки и на определени времеви моменти гравитационното и магнитното поле на земната повърхност се е променяло.

Това означавало, че достатъчно голямо количество подходящи скали могат да бъдат вечен генератор на гравитоелектричество.

Такъв генератор на неизвестно електричество и лъчения са и пирамидите, построени около земята, за които има сведения, че в определени дни от годината тези пирамиди изругват със снопове светлина. Пирамидите са използвали и насочвали геомагнетизма на Земята, като са го съчетавали с подземните води и тяхната енергия, както и със слънчевите лъчи - в момента им на изгряване и залязване. В резултат се е образувал мощен енергиен поток, от чиято сила древните ни родители са черпели и са се лекували - и физически, и психически.
Процесът на създаване на енергия в пирамидите е бил следният - подземните тунели на Египетските пирамиди са свързани с подпочвените води на района. В миналото, когато река Нил все още е имала своите сезонни приливи, тези тунели са се пълнели с вода, която се е нагрявала от слънцето и се е изкачвала нагоре към пирамидите. В резултат на триенето на водата с варовиковите каменни блокове се е получавала енергия, която се е засилвала от слънчевите лъчи на разсъмване. По този начин се е използвала геомагнитната енергия на земята, както и енергията на подпочвените води и слънчевите лъчи. У нас в България този феномен е естествен в планините ни от варовикови масиви, където планински скали, подпочвени води и слънчеви лъчи образуват геомагнетичната енергия, която е доказано лековита. Древните българи са го знаели и когато са започнали да се разселват по земята, там, където не е имало българските планини, древните ни деди са започнали да строят каменните пирамиди, за да компенсират липсата на българските планини и тяхната зареждаща сила. Ето защо навсякъде, където е стъпвал български крак, е осеяно с пирамиди - От Египет през Америка до Китай.
Същият този принцип на използване на геомагнетизма на земята забелязваме и при отшелниците светци, които се изолират в пещери или скални манастири, издълбани във варовикови скали (пирамидите също са изградени от варовикови блокове в по-голямата си част).

Освен с лечителска сила върху човешкото тяло, мегалитните структури на древните българи са оказвали пречистващ и омиротворяващ ефект и върху човешките умове.
Неслучайно древното арабско наименование на пирамидата е хърам или просто храм, заимствано от прародителите на днешните араби древните българи скитите. Храм е била наричана древната пирамида навсякъде в Египет, тъй като в нея човек се е зареждал с пречистена енергия, която го е повдигала към Божиите висини на духа. Тази енергия са търсели и духовниците отшелници от всички религии досега; тази енергия са търсили и строителите на подземните могили храмове, които нашите учени траколози неправомерно наричат "гробници", макар и в тях никога да не се намираха кости.
Нашата земя е осеяна с такива храмове подземни могили, като Александровската, Поморийската, някои подземни кладенци и др. Не само в България, но в степите на днешна Русия се срещат тези земни могили -храмове, които учените са нарекли Кургани според тяхното наименование от местните хора, без да си дават сметка, че думата курган е всъщност древнобългарска дума и означава земна могила: Кур е старобългарската дума Кър(а), означаваща земя, поле, твърд; Кан е старобългарската дума Кан, означаваща планина, могила, като в думите балкан, канара. Кър(а)кан е Земна Могила. Древните българи са ги строели в степите при разселението си извън планинска България, за да могат да пресъздадат силата на своите скални светилища. Скалните светилища са всъщност праобразът на Могилите, а по-късно и на Пирамидите. Целта и на скалните светилища, пещери, ниши, и на могилите, пирамидите и така нат. не е да бъдат гробници (кости така и не са намирани в тях в дълбоката древност!), целта им е да зареждат с геомагнитната лечителска енергия на Земята древните ни деди. В България древните българи са били благословени с присъствието на нашите българските планини и техния уникален скален състав, но при преселението си около света древните българи е трябвало в повечето случаи сами да си построят подобни скални, или земни, светилища за зареждане с енергията на Земята.
Дори в далечен Оман наскоро Юнеско обяви под закрилата си няколко каменни могили, построени с неизвестна цел, в които кости никога не се намериха и които Юнеско все пак обяви за "гробници"!?- http://www.ancient-o...e-bodies-002009 image

За гробници са обявени и повечето наши Земни могили, макар че тяхната специална сводеста архитектура и колони да са всъщност специално предназначени за препредаване на човешкия глас при пеене на религиозни ритуални химни, които да въздействат със специални звукови честоти върху човешкия мозък - явление подобно на това при медитация. Тракийска гробница Поморие: https://encrypted-tb...i6cBc9khE0hTjww

За жалост ние сме изгубили това знание, така, както сме изгубили и своята интуитивност и свързаност с Природата.
Станали сме умници, обявили военен поход срещу Природата и всичко живо. Тези древни знания днес умишлено се скриват и се владеят от шепа хитреци, като се използват само за въоръжение и разрушение: за фабрикуване на извънземни "заплахи" напълно земно производство, за геомагнитни оръжия за климатични разрушения и други подобни безумици.
http://aliya.blog.bg...bylgari.1261783




Гласувай:
8


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3009385
Постинги: 430
Коментари: 592
Гласове: 1378
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031