Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2014 12:32 - Великаните и българските каменни зидове
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 17645 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 10.07.2021 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image Доказателства за съществуването на великаните има в изобилие. И то много повече отколкото са доказателствата за изсмуканата от пръстите теория на Дарвин за произхода на човека от маймуната. Само в България количеството на намерените скелети на гиганти е огромно, като последният бе открит при разкопки до Варненския некропол. - http://aliya.blog.bg...trandja.1106728

Както е огромно и нежеланието на хората на статуквото да ги покажат и огласят. Тези находки автоматично са изнасяни навън, в Израел и заключвани там. Това се прави не само от правителствата на България, но и от тези на една съседна Гърция например.
И все пак истината не може да се скрие - много учени говорят смело за гигантите, макар и наказвани за тази си смелост. Един от тях е Клаус Дона, а също и Майкъл Кремо. Много руски документални филми официално говорят и доказват гигантите.

У нас все още са запазени гигантските гени сред мнозина техни наследници: image
Всички сме чували за мегалитните конструкции на древните, така наречените циклопски градежи, които и на пловдивското Небет тепе се виждат с просто око. Камъните на строежа на тепето постепенно се смаляват с епохите, заедно със смаляването на човека.
И ако се загледате в българските уникални каменни зидове на селските къщи, ще разберете чии наследници сме ние! В Северозападна България дялането на варовикови паметници и зидането с варовикови камъни на огради, зидове и къщи е основен поминък и до днес на българското население. В този занаят българите са ненадминати и трудът им се цени в цяла Западна Европа, която внася български майстори и техните каменни продукти.
Ето например тази каменна стела от древен Вавилон, изобразяваща Мардък / Меродак - Бог на Месопотамия, Сумер и Вавилон, приеман за Бог на растителността и изобилието, водата и магията. image
Мардък/Меродак - МаРаДа-к със значение Човек на Божествената майка МаРа или още жрец на древните българи.
Стела
също е българска дума със значение - постеля, стеля, предмет, който е тънък и се поставя легнал или изправен с думи и изображения, наредени върху него.


Древнобългарските мегалитни конструкции и побити камъни се срещат навсякъде по земята, където древните великани са се разселили. Те са изграждани на един и същи принцип - върху пластове с подземна вода и около воден извор, с точно ориентиране спрямо изгряващото слънце и в повечето случаи в кръг, наподобяващ Слънцето. - http://aliya.blog.bg...te-hora.1216755

Така например, прочутото Гьобекли тепе в днешна Турция, е ярък пример на Древнобългарската Каменна цивилизация, първата човешка цивилизация. Най-старите каменни блокове на това тепе (самата дума тепе е старобългарска и произхожда от стъпка, стъпвам, утъпква, т.е. тепето е това, върху което се стъпва и върху което хората отиват и се събират в множество) във формата на буквата Т са мегалити на поне 11000 год. и са по подобие на българските още по-древни каменни мегалити и кромлехи. Те трябва да са били построени от огромните древни хора, нефилимите или БалХората, които са почитали Бога слънце. Ето защо и Гьобекли тепе е построено във формата на кръг по подобие на българските открити каменни храмове като кромлехите. image


Друг пример за древнобългарските кромлехи е древно селище, потопено в морето от надигналото се ниво на световния океан е намерено край бреговете на Хайфа, Палестина. image Многобройните останки от растения, животни, хора и рибени кости показват, че селото е били уседнало селскостопанско и животновъдно рибарско селище от преди 8-9 хиляди години. Характерните за България кръгове от мегалитни камъни се забелязват и в това селище. Селището е построено около издълбан в земята кладенец, който в последствие е бил изоставен, поради надигането на нивото на морето и осоляването на питейната вода в кладенеца. Преди да потъне селището, кладенецът вече е бил използван като яма за отпадъци.
Интересното е, че името на селището е Атлит Ям, което ясно показва, че древните му обитатели са говорили български език и са използвали думата "яма"!!! - http://www.ancient-o...pVMfJQ.facebook


Доказателства за това, че древното население на Близкия изток е говорило българския език, не бива да ни учудват. Целият регион на Близкия изток е известен под името Левант (Левент) от древни времена, като с това име местните жители са обозначавали посоката на Изтока - там, откъдето слънцето изгрява. Левант буквално е означавало Изток, като това име по-късно е прието за географско обозначение и от европейците, търгуващи с Османската империя през Средновековието. В българския език думата за Изток е била левент - със значение изправен, надигнал се, вдигнал гордо глава. Като се има предвид одухотворяването на Бога Слънце при древните българи, изгревът му сутрин с гордо надигната глава и постепенното му изправяне на хоризонта лесно може да се свърже с Левента. Левента по-късно е станало наименование на цяла една географска област, та до днес. Жителите на Левента, кюрдите например, и до днес употребяват български думи в бита си - кон, жена(к) и така нат. Думата левант съществува и в западноевропейските езици, които също имат своя корен в древнобългарския език на първите хора!


imageПетра, още един величествен каменен град, построен от българите в древността. Петра е била столица на Набатейците, скитско племе на древните българи.
Петра означава ПътРа, или още Път на Бога Ра, Божи път. Древните българи са се качавали високо върху каменните върхове на българските планини, за да отдават почест на Бога Ра, Бога Абсолют на първоначалието. Оттам и каменистите пътеки постепенно са били наречени пътра, пътри, което се е превърнало с арабското произношение днес в Петра/Бетра. Да не забравяме, че звукът "ъ" и до днес е непосилен за всички, които не говорят оригиналния български език. А в арабския език звукът "п" не съществува, има само "б". Друго старинно име на Петра е било Села - отново българска дума: населявам, заселвам.
Айн Дара е малко село близо до град Халеб в Сирия. То е известно със своя забележителен храм, открит през 1955 г. Този храм е принадлежал на хетите, населили Сирия след като империята им в днешна Турция е престанала да съществува през 2-то хилядолетие пр. Хр.
Хетите от своя страна са произлезли от древните българи скитите и са говорили българския език, който те наричали езика "наша", а себе си - "нашите". - http://www.kaldata.c...български-език/
Удивителна е приликата на храма в Айн Дара и Соломоновия храм в Йерусалим, както и с други храмове от тази област.
Най-голямата забележителност на Айн дара са великанските стъпки, всяка от които е близо метър дълга. Те са принадлежали на човек с височина около 20 м. Проф. Ернст Мулдашев, който лично е посетил храма, говори за развито плоскостъпие, за което тези запазени стъпки свидетелстват. Това говори за автентичността на стъпките.
Друга характерна особеност на храма на Айн дара е огромната базалтова статуя на лъв, почитта към който българите са запазили и днес като към символа на българската смелост.
Ненадминати са и уменията на древните майстори в каменните строежи, в каменните украси и каменната символика, запазени и до днес от българските майстори.

Кольо Фичето е наследник на българските строителни и каменозидарски традиции, най-древните на света. Когато Българите са били, Европа още не е била обитавана!
Древните българи са създателите на първата човешка цивилизация Каменната, чиито постижения в областта на свещената геометрия и мегалитните конструкции - храмове подземни и надземни, планински светилища, пирамиди и др. са необясними за съвременните европейски архитекти и до днес. Дедите ни са владеели златното сечение, числото на Фибоначи, царският лакът и др. са техни открития и това ясно личи в най-древното обработено злато, намерено във Варненския некропол, което удивлява с точните си математични пропорции и до днес. И до ндес световните религиозни храмове: църкви, синагоги, джамии се строят по Древнобългарските храмове и законите на Древнобългарската свещена геометрия. Не случайно турските поробители разтрошават на чакъл българските храмове, дворци и др. , за да скрият Древнобългарския гений за поколенията! Днес пъкленото им дело се продължава от междунардния теоризъм - в Ирак, Сирия, Кайро, Либия, Афганистан се взривиха именно тези Древнобългарски храмове свидетели на Мъдростта и величието на първите хора на земята - просветлените мъдреци Древните българи. Там ясно личи почитта към Бога на Слънцето Бал Самин и неговата майка Богинята бал на Светлината, дала името на Българите. там ясно личат и Древнобългарските жреци - кукери, облечени в животински маски, с котлета в ръце, да свещенодействат така, както това са правили и по Древнобългарските скални светилища. Достатъчно е да посетите древните български църкви или подземни храмове, за да усетите въздействието на Свещената геометрия, тази, която и Кольо Фичето е пресъздал в творбите си.
 

Не само хората, строили мегалитите са били могъщи великани, но и самите предмети са били по-леки някога, когато Земята е била по-млада планета. Гравитацията й е била по-малка за сметка на по-големия й електромагнетизъм. Днес този принцип се използва в тайните оръжия на Пентагона - антигравитационните летателни апарати, които ни се представят за НЛО-та - новия капан за мишки без глави.
Дори има сведения, че днешната цивилизация на белите е възникнала 40000 год. назад във времето, като нейните основатели са огромни великани, с чиито мумии и гробове е изпълнена цялата земя. Намерени са дори техни къщи, построени от кости на мамути.


http://www.burlingto...miesrussia.html 
 

Великаните са Древните българи, Планинските хора Каните, наричани още и Канааните, и Балканджиите. Балкан е от рода на Великан, като Балкан е планината на Бал Богинята на Светлината. А великан е Този планински човек, който се води от потока на светлината (ВаЛа). Великаните Древните българи са били Хората на Светлината, на Духа, който е произлязъл от светлината на Богинята.     



Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - ne
22.04.2014 13:39
не е ли по-добре и по-вярно да приемем , че предците ни са били нормални, но способни на големи дела.. а не някакви измислени великани???
цитирай
2. aliya - Истината не се съобразява с нашето ...
22.04.2014 14:58
Истината не се съобразява с нашето удобство и чувство за приемливост. Тя е това, което е. Великаните, както и техните огромни градежи и велика цивилизация на природосъобразността и единството със съществуванието са факт. Както е факт и това, че ние сме техните преки наследници - българите. Както и фактът, че великаните са създали и говорили българския език - първият човешки език.
http://aliya.blog.bg/history/2014/04/07/bogosyzdadeniiat-narod.1254793
цитирай
3. aliya - Кой притежава прабългарските с...
23.04.2014 12:08
Кой притежава прабългарските съкровища - http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=770475
цитирай
4. lavalenciana1 - Levante
02.05.2014 14:25
За информация искам да добавя, че цялото югоизточно крайбрежие на Испания, се нарича Levante. Включва - Каталуния, цялата област Валенсия, Мурсия, Алмерия и Балеарските острови. Думата "levante" се свързва с изтока, от където се издига/излиза/ слънцето.
цитирай
5. aliya - Самата дума "левант" ...
03.05.2014 08:32
Самата дума "левант" или "левент" е от български произход и не е единствената българска дума в основата на романските езици, един от които е и испанският.
цитирай
6. kostadin - Такива голями мечове не са били р...
03.05.2014 10:20
Такива голями мечове не са били рядкост през средновековието В музея на Скендербег в Албания ,неговият меч е също огромен и не е ясно как се е използвал от хора с наши размери.
цитирай
7. audan - Още нещо
27.08.2014 20:20
lavalenciana1 написа:
За информация искам да добавя, че цялото югоизточно крайбрежие на Испания, се нарича Levante. Включва - Каталуния, цялата област Валенсия, Мурсия, Алмерия и Балеарските острови. Думата "levante" се свързва с изтока, от където се издига/излиза/ слънцето.


Самото име на държавата също е свързано с нас. "Аспа/Еспа" е ''кобила". Оттук и Аспар-рюх/Еспер-рих значи "конник" (дедите ни са яздели най-вече кобили) + "рих/ рикс/ рекс/ рик/ рич" = владетел, княз, сар...

Испания/Еспаньа била наричана (поне по Римско време) "земя на конетте".
==============
Друг е въпросът защо полуостровът се нарича Иберийски, пък в древността наричали дедите на грузинците "ибери" . Някой бе писал, че грузинският и баският езици имали доста общи неща. Грузинците ли живеели в днешна Испания или баските - в Кавказ? Но ... оставям това за другпост.
=====
Смятах да приключа и се сетих за Перинеите.
Приликата с Пирин е очевадна, още повече като се знае, че някога първото "И" се е чело като "Hжiца"- среден звук между И и Е, запазен в Банския говор (и досега там казват "Перин"). Името идва от бог Перюн. През времето "Ю" изпада на "И" (ПирИн) или "У" - (ПерУник->Перник, ПерУщица, ПерУника...).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015393
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031