Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2014 11:07 - Древнобългарските следи в Северна Африка
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 48413 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 11.05.2015 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Цивилизацията, която древните българи са създали в древността хилядолетия преди новото летоброене, се счита за чудо и до днес, а днешните учени и модерни технологии все още не могат да намерят обяснение за много от уменията на древните българи в областта на архитектурата, мореплаването, културата и духовността. Тази уникална и неповторима човешка цивилизация българите са разнесли по всички краища на Земята при тяхното разселение.

Следи от нея намираме и в Северна Африка и Канарските острови, които и до днес съхраняват свидетелствата за древнобългарския гений. Огромните пирамиди в Египет и Канарските острови, внушителните каменни гробници, изработени от майстори зидари ненадминати в своите каменоделски умения, съвършените със своите пропорции и ориентиране спрямо звездите огромни каменни статуи и древни храмове са непостижими и днес за съвременните технологии. -
http://aliya.blog.bg...bylgari.1261783

Днес тези, които са наследниците на древните български майстори са местното население на Северна Африка - берберите или още барбари/варвари (а всички знаем, че българите са били наричани варварите в древността, че дори и в по-ново време!) или още туарегите ( които сами себе си наричат Амъжагите) .

Бербери или варвари е много древна дума, употребявана и в Древна Гърция, и в Древен Китай със значение на "чужденец", идващ от външни земи. Дори основателят на Зен Будизма в Китай, преминалият през планините на Северна Индия в Китай прочутият Бодидърма, е бил наричан Синеокият варварин.
image

Берберите и Туарегите, обитаващи и днес Северна Африка, също са синеоки и светли хора. Те се смятат за коренното население на Северна Африка, което е заварено от арабите при тяхното по-късно нашествие на континента.
Можете сами да направите паралели между това как изглеждат берберите на първата снимка 
image
 и българските деца на втората снимка 
image.

image - Това е главата на жена от Ханааните / Канааните, основателите на град Сабрата (С Бог Ра основан) или днешен Триполи в Либия. Този град е основан повече от 1300 год. преди хр. Зелените очи, светлият цвят на кожата ясно показват българската красота на тази канаанка. Канааните са хората на Кан, Балкан, Планината, или още Балканджиите.
В старите текстове от пирамидите се казва, че Боговете са имали сини или зелени очи. Окото на Хор, така нареченото Ведят (от българското видя, вижда) око е винаги синьо или зелено. image
Известен факт е, че древните българи са били руси или рижи със светли очи. Наскоро откритите в Египет гробове на 2500 год. на 26-тата династия фараони показват ясно, че тези фараони са били европейци, с характерния за нас българите малък нос и красиво оформени устни. image

Оригиналното име на Тот е Духат и е на Бохарски коптски език, който е произлязъл от Българския език още в дълбока древност, когато Древните Българи са основали Египетската цивилизация. Духат / Тот е син на Бога Ра и е изобразяван като мъж с птича маска на главата по подобие на Древнобългарските жреци, които са били обожествявани от местните. Духат/Дъхът означава Божия Дъх Хъ на Бога Ра вдъхнат в човека, по подобие и на казаното ни в Библията.
Най0древните създатели на Египет са древните българи, станали известни в Египет днес като Коптите, които и до днес пишат с Кирилицата. Коптите са всъщност ГеБатите - Децата на Земята Ге и Бог (Ба) на Древните българи. image

Немската автомобилна компания Фолксваген прави своя джип Туарег и решава по този повод да научи повече за туарегите, коренното население на Северна Африка. Огромно било учудването им, когато при направените генетични изследвания се оказало, че 83 % от туарегите носят българския ген. Туарегите, още едни Древни Българи в Северна Африка!
Туареги означава Ту (от) Ара (Бог Ра Бог Абсолют) Ги (Гея, Земя, земен човек) т.е. От Ра Човеци, Туарегите са Ората на Бога.
imageimage - Традиционните им носии са досущ като българските фолклорни носии - може би това е и причината ислямистите да ги забулват в черни дрехи, за да не се досетят за произхода си от Древните българи, първите хора на земята.
Туарегските мъже наричат себе си Амъжаги / от българската дума мъж!!!
Туарегите живеят днес в Мали, Нигер и Алжир, а техният език се говори от 1милион и 200 000 души.
Местните хора в Мали, нарекли себе си Бамбери, тъкат и до днес прекрасни килими, наречени Боголани, а тъканта им Боголанфини.
Боголан е българска дума и означава Божии. Древните българи са основателите на СеверноАфриканската древна култура и са й предали своята божественост и естетичност. Очевидна е приликата и сходството между Боголаните и Чипровските килими - и в едните, и в другите са вплетени древнобългарските руни!
image


Подобно на древните българи и бамбара хората в Мали пазят корените на древна духовност, характеризираща се с почитание на техните предци, с наличие на кастова система и с духовни ритуали на инициализация (духовно посвещение) на младите хора. У нас ги наричаме Мистерии (Тракийски, Орфееви и така нат.) Бамбара хората са част от по-голямата етническа група на Западна Африка на хората Манда, които говорят древните езици Мано, Дано, Горо. Манда е съчетание на две български думи - Ман (човек) и Дан (даден).

Старинни текстове, написани на арабски и северноафрикански древни езици, които са всъщност разклонения на българския език, се съхраняват в частни колекции в Тимбукту, Мали. Това е бил единственият начин да бъдат запазени тези текстове, написани върху животински кожи с многоцветно мастило. -
http://www.ancient-origins.net/news-general/fight-save-ancient-texts-timbuktu-001243 

Защо ли? - Защото всеки един колонизатор на тези земи, като се започне от френските власти и се свърши с миналогодишните набези на джихадистите от Ал-Каида, търси и разрушава единствено тези исторически надписи и други древни артефакти на континента Африка! И не само в Африка, а също и в Ирак, Сирия и Украйна! (
http://aliya.blog.bg/novini/2014/03/14/globalistite-kradci-na-svetovnata-istoriia.1247767)
Освен в Западна Африка, българските следи са запазени и в Източна Африка, в днешен Судан (Дан - даден) и някогашна Нубия, наричана в по-стари времена Набата (небето - българска дума). Известните Нубийски пирамиди на хората Меройо от земята на Мадеви (мадеви е едно от имената на Богинята майка на Плодородието Девата Ма!). По подобие на египетските пирамиди, дори в далечен Судан древните българи са строели пирамиди, за да пресъздадат геомагнитното поле на своите магически български планини.
image

http://aliya.blog.bg...bylgari.1261783
Някой в задкулисието, с огромна политическа мощ да предизвиква войни в нарочените страни, иска на всяка цена да скрие древното славно минало на човечеството. Дали не защото това минало е свързано и белязано от мъдростта на древните българи, до която хората днес не бива да имат достъп!?
Не само коренното население на Северна Африка е с европеидни черти, но и населението на Канарските острови, така наречените хора Ганчи, са високи бели хора със светли коси и очи, които са оставили и до днес своите мегалитни каменни постройки и пирамиди. Ганчи са бербери по своя произход, които са преминали на Канарските острови и са се установили там 2 - 1 хилядолетие преди Хр. За съжаление испанските конквистадори при завземането на Канарските острови унищожават древните Ганчи до края на 15 век.
image

Названието Ганчи идва от две думи: 1. Ган (Кан) - човек, и 2. Чи - от Чинет, старото название на остров Тенерифе. Думата Ган за човек може лесно да бъде свързана с българската дума Кан - планина (Балкан - Голямата планина), т.е. Ганчите или канджиите, балканджиите са онези планински хора, дошли от Балкана на България. Самото название на Канарските острови идва от българската дума канара / кан-ара със значение на планинска скала. Още повече, че ган/кан се среща практически навсякъде в Европа и Азия, откъдето древните българи са минали. -
http://aliya.blog.bg...han-kan.1260816

Интересното при народа Ганчи е, че те са използвали така нареченият Тонален или Свирещ език, с който да си комуникират на големи разстояния - например от хълм на хълм, или от долина на долина. При тоналния език хората си общуват на големи разстояния, като думите са произнасяни със специално удължаване и ударение върху гласните звуци. У нас това общуване на далечни разстояния е добре запазено в Родопите с така нареченото надпяване или надвикване на местните жители, когато жителите от едно Родопско село от върха на планината са си общували с жителите на друго Родопско село на съседния планински връх. В цяла България овчарите и до днес използват този тонален език, за да общуват помежду си. Оттук е произлязла и несравнимата мистерия на българските гласове и българските народни песни. -

Всички те - и бербери, и туареги, и ганчи, и копти в Египет, носят българския произход и българската духовност и култура със себе си.
image Доказателства
Доказателства за това намираме не само в техните запазени традиции и европеидни черти, но и в запазения им местен език.
И бербери, и туареги говорят един и същи местен език - берберски или още наричан тамъжек. Самите туареги наричат себе си: Амъжек (за мъжете) и Тамъжек (за жените). Азбуката, която и до днес ползват, е така наречената писменост Тифинай, която е много близо до нашата Глаголица.

image

Коптите в Египет също ползват и до днес своята коптска азбука, която е идентична на българската кирилица.
image

Коптите са местното население на Египет още преди идването на арабите. Техни са и първите фараонски династии на Древен Египет. Коптите са наследници на Древните българи, първите обитатели на този регион. Старите българи са хората на Бога Ра, Бога на Абсолюта, изобразяван със символа на окото. По-късно в Египет Бога Ра е заменен с Бог Озирис, но отново символизиран от окото.
На снимката е показан Коптски надпис от 7/8 век А.Д.
image
Той съдържа древни заклинания за добро здраве, срещу сатанински духове и така нат. на Коптски език.
На следната снимка е показан много древен символ на окото върху Чачин камък до пещерата Магурата, в близост до Козарника, където са намерени най-старите човешки следи на 1600000 години.
image На тази снимка лесно може да се види знака до Окото image, който се повтаря и в Книгата на заклинанията от Коптите. Този знак олицетворява отново Всевиждащото око на Бог Ра, което е разположено във всички посоки на света. Този знак е първообразът на Буквата Ж от българската азбука, а също и на Розетата от Плиска, на Слънчевите руни в българските древни шевици, на Древнобългарския календар. Това е още едно потвърждение за българския произход на Коптите!

Древните българи, хората на Ра, са били Божии хора и те са притежавали мистично познание за силата на звука, особено за силата на човешкия глас, ето защо са били вещи в произнасянето на заклинания и наричане за здраве, плодородие, успехи. По-късно намираме това знание препредадено и при Коптите и тяхната книга за заклинания, и при бойните изкуства - например битката за Йерихон в Библейските разкази. Древните бойци трябва да са запазили древнобългарското мистично знание, защото те са съборили крепостните стени на града Йерихон със силата на човешкия вик, съчетан със звука от рогове и маршируването!
Българският език освен че е първият човешки език на земята и в него е закодирана историята на човечеството, крие в себе си и мистичната сила на Звука от човешкия глас, съчетан по начин, който да прави езика на българите магичен в много отношения. Това знание намираме препредадено в мантрите на Древна Индия на Ведическите българи, преселили се там хилядолетия преди христа, намираме го и в нашите народни приказки и песни.

От друга страна, и българската глаголица
image е възникнала от древнобългарските руни, така, както това можем ясно да наблюдаваме запазено до днес при преминаването на древноегипетските йероглифи, които са идентични с нашите руни, към коптската азбука, идентична с нашата глаголица. Днешната коптска азбука е по-близка до кирилицата, а предишния й вариант - Демотичният коптски език е произлязъл от йероглифите т.е. руните на древните българи. На снимката по-долу е показана преминаването от едната азбука в другата, което е идентично на преминаването на древнобългарските руни в глаголицата и оттам в кирилицата.
 
Hieroglyph   Demotic   Coptic
image
image Ϣ š
image
image Ϥ f
image
image Ϧ x
image
image
image Ϩ h
image
image Ϫ
image
image Ϭ q
image
image
image Ϯ ti
При нас намерените руни-йероглифи върху каменното ковчеже от Градешница потвърждават това твърдение. image

Първи открива приликата д-р Стефан Гайд в "Тракийското писмо декодирано"1,2,3,4, издавано от 2005 година. -
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=50816&format=html
За съжаление обаче, Стефан Гайд слага каруцата пред коня и нарича българския език тракийски, като забравя, че българският език е български преди още българите да са били наименовани траки, скити, пелазги (БалАзги), бриги, гети, хети и така нататък. Българите са Хората на Бога и първото човечество е възникнало именно по нашите земи. Ето защо Стефан Гайд има голям грях към българския народ / краде тракийската му същност, а след това я пришива на евреите, като твърди в своите книги, че човечеството е произлязло от евреите и юдаизма!?? Дори с неговата лична помощ се създава организация Тракия, чиято крайна цел е отделянето на някаква въображаема Тракия от българските земи. Бог ще го съди...
 
За връзката и произхода на Древен Египет от древната българска цивилизация говори ясно и Свищовското съкровище
http://www.aircrashconsult.info/BG/Svishtov_treasure-11/Svishtov_treasure-2011.htm, където са упоменати Богинята Бастет / Баст и Бог Озирис. Египетските богове са в по-голямата си част обоготворени Древнобългарски жреци. Те са притежавали неимоверни магични сили. Самата дума жрец означава този, който извършва религиозния ритуал на жаренето - хвърляне в огъня на жито и вино, за да се предсказва по дима. видоизменените имена на българските богове! Така например Озирис идва от корена на две думи в българския език - Визиращ и жрец! (Дейвид Лортън го доказва през 1985 г.) Ето защо Озирис е изобразяван и с око в йероглифното си име.  Озирис е богът на отвъдния свят, Визиращият жрец, който преценява делата на хората приживе.
От своя страна, името на Богинята котка Бастет е било в първоначалния си вариант Убасте, а в самото си начало - трето хилядолетие преди Христа, тази богиня се среща не като Богинята Котка, а като Богинята Лъв Секмет/Сакам - Богинята Сакам е била за древните обитатели на древен Египет Богинята на силната воля (от глагола сакам, искам в българския език.) С лъвската си сила тя е олицетворявала закрилата над египетските фараони, а на главата си е изобразявана с короната на слънчевия диск. 

image 

В България и до днес е запазен обичая да се почита Богинята Майка на Плодородието, като върху рогата на кравата се закрепва кръгла омесена питка хляб - олицетворение на силата на слънчевия диск. image

Както виждаме, дори и в имената на Египетските богове са запазени следите на българския език. Затова не е чудно, че и до днес местните народи на Северна Африка пишат на българските азбуки - глаголица и крилица.

Глаголицата е произлязла от древните български руни (Руниката) и затова я срещаме навсякъде, където древните българи са се разселвали. Глаголица има чак в Северна Африка. Ако не бяха унищожили османлиите Александрийската библиотека, щяхме да видим изключителна книжнина на глаголица написана!
Остава въпросът - защо навсякъде по света глаголицата § руниката е била преследвана и унищожавана - и от римляни, и от османлии, и от испанските завоеватели в Америка!? Дали на нея не е било записано тайно знание, което претендентите за световно господство не са искали да достигне до хората по света??



Гласувай:
14


Вълнообразно


1. precoria - Интересно! Поздрав!
10.05.2014 11:16
Интересно!
Поздрав!
цитирай
2. samojiva - Привет!
12.05.2014 22:28
Тепърва ще се говори за българската древност и нейното величие. Въпреки всичко да кажем: Не се гаси туй, що не гасне! Колкото и да искат да скрият истината, тя ще лъсне...
цитирай
3. aliya - Добре е, че крадат творбите ми: ето ...
13.11.2015 10:12
Добре е, че крадат творбите ми: ето например тази статия по-долу бе прекопирана ведно със сниките ми от едно издание, което аз доскоро уважавах: Ydara. Уважавах, но до скоро. Можете да разберете какво бе учудването ми, когато получих директна заплаха с последно предупреждение, в което някои си Иван Тодоров от името на изданието ми съобщи, че изготвят книга върху материала ми за Древнобългарското наследство в Северна Африка и техни били всички открития и снимки оттук нататък!!!
Което е наистина кощунствена кражба!
Блогът ми е на разположение на всички българи и всеки може да чете статиите ми.
И да продължи своите по-нататъшни изследвания - ако е учен, който милее за родината си. Аз съм тази, която бие камбаната и привлича вниманието на родолюбивите българи към историята ни - дълго крита и неудобна за мнозина.
Не убивайте Вестителя!
Елементарната коректност и междучовешка етика обаче изисква авторът да бъде посочен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016085
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031