Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 15:14 - Произход на названията Българи и Арийци!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 13028 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 25.04.2020 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Името на българите означава Големите хора т.е. Бал-Хората. Бал/Бол и до днес е запазилo своето значение на голям, много. БалХората със значение на Големите хора доказва, че българите са първите човеци на земята - онези Великани или още Нефилимите, които в Библията - Битие 6 са наречени "старите и признатите".
В гръцката митология думата гиганти е означавала всъщност "родени от земята, родени от Гея". Гръцката дума гиганти е произлязла от българската дума гиген за ед. ч., гигенци за мн.ч. Не случайно у нас и до днес има български селища с наименованията Гиген и Гигенци, както и лични имена Гиго, Гигов. Знаем, че именно имената и наименованията на селища са най-устойчиви на влиянията на хилядолетията и най-заредени с информация за отминалите епохи. Древните българи са именно тези гиганти - гигенци, "родените от пръстта", за които ни разказва и Битие от Библията.
Бал/Бол означава в старобългарския и в днешния български език голям, велик. Как обаче се е образувала самата дума Бал е също много показателно за това, че древните българи са били онези високодуховни древни гиганти, наречени в Библията "старите и признатите"! Защото етимологията на Бал е свързана с почитта към Богинята (Ба) на Светлината (Лъ) Бал, която дедите ни са приемали за своя кръстница и са носели нейното име. Наричали са се Бали / Бъли, Българи/ Бълазгари (пелазги по-късно). Наричали са се Хора на Светлината, но и на Слънцето, което са обоготворявали като Божият син на Бал Богинята Майка. Бога на Аленото слънце на древните българи - Бог Ален/БогАл или просто БалАз/Белис. Култът на древните българи към Бога Слънце е запазен както в многобройните най-древни артефакти, намирани по нашите земи (най-древната свастика от село Оходен - http://aliya.blog.bg...vastika.1257509), така и в запазените древнобългарски най-първи религиозни ритуали, разнесени впоследствие из цялата Земя: почитането на Бог Сурва или Бога на Аленото слънце в един от най-древните религиозни празници, зародили се именно по нашите земи - Коледа, сурвакарските и кукерските традиции. 

БалАз, Богът на Аленото слънце на древните българи постепенно е бил отъждествен с първите хора, които са го почитали - великаните. Оттук Бал постепенно е станал синоним за огромен, голям, духовен великан или просто Българин!
Така се е образувало и наименованието на Балкана - Голямата планина, или още Планината (Кан), която води към необятния Бог БалАз


Дедите ни са били горски хора, горяни, като най-древният човешки живот се е зародил в пещерите на Балкана, и то Северозападния. Оттам човешкият живот се е разпространил постепенно в долините, а и по цялата земя. Ето защо Дедите ни са се наричали и Гори / Гари или БълГари по-късно. Горските хора на Богинята Бал.

За големите хора, бал хората имаме сведения чак в далечна Индия, където дошлите ведически племена на българите били наречени от по-късно от индийците Големите българи - маха (Големите) бъхарате (българете), в Махабхарата, един от най-старите индийски епоси.

-
http://aliya.blog.bg/history/2014/04/07/bogosyzdadeniiat-narod.1254793

Древните българи като родоначалници на Индо-Европейските народи и езици са наричани в по-ново време и Арии.
Терминът Арии е въведен през 19 - 20 век в употреба със значение на Индо-Европейци. Арии е взаимстване от Ведическия санскрит на думата "ария" със значение на "благородни".

Ведическият санскрит е всъщност запазеният до днес в Индия български език на нашите деди, пристигнали в Индия като така наречените Ведически племена. Поради това, че древните българи са били много почитани и дори обожествявани от местните племена заради тяхната висока култура, божествена духовност и невероятни умения, българите са образували благородническата класа и касти на днешния индийски народ.

Думата Арии е българска дума и означава хората на Богинята Ра. Богинята Ра е Богинята Създателка, Абсолютната Богиня Майка в най-древната човешка духовност - Българската. Богинята Ра е Първоначалната, Вечната и Неизменна Богиня, от която всичко стана.

Ората на Богинята Ра - Убогите Българи!!!
Ора е една от най/старите човешки думи и е българска! Тя се състои се от две думи: О (у, при) / Ра (Богинята). Ората са У Богинята, Убоги, Божии.

Древните българи чудесно са знаели, че са чеда Божии. Те са знаели и друго - У Бога са били Двама най-напред, Адам и Ева.

Оттук е и двойнственото число на думата Ора, която днес е преминала в българския език като множествена форма, на мястото на някога съществувалата дума Ори / Хори.
Древнобългарското мистично знание се е загубило, но е останало закодирано в най-древния език на света, Българския.

Дедите ни са наричали Богинята Ра просто Ба(Баба) Ра / Бъра / Бра / Брама / Пра Майката на човечеството. Това е и произходът на днешната оредставка пра-. Така се среща записано в българската Веда Словена, както и в създадената от древните българи Рча Веда (Речена веда), записана по-късно на Ведически санскрит в далечна Индия с преселението на българите.
За Богинята Ра говорят и древните българи, създали древно Египетската цивилизация.


Почитта си към Богинята Ра древните българи са предали в наименованието на своя континент Европа, където първите човешки стъпки на дедите ни са оттеквали. Европа е всъщност съчетанието от думите Въ-Ра-Ба със значение В Ра Богинята, земята, която е в Богинята Ра и е била Божественият рай, избраната от Бога земя за възникването на човечеството!  

А създаденито от Богинята Ра хора са Ората / Ариите, хората на най-древния човешки език Българския език, Българите.

В санскрит думата Ария означава благородни, божествени и е обозначавала Ведическите българи, заселили се в Индия след потопа в Черно море преди 7500 години.
Тази дума е произлязла от българската дума за хора по онова време - ори за множествено число, и ора за двойнствено число.

Българите са наричали себе си ора/хора (в двойствено число) или ори/хори (в мн.ч.). Днес все още в диалектния български език се употребява думата ора за хора. А формата за множествено число ори/хори се е загубила днес, като е останала само формата за двойнствено число с окончанието - хора.
Ето защо е разбираемо как за местните индийски племена думата ори е станала синоним на благородници. В продължение на хилядолетията ори е преминала в ари / ария, поради факта, че за местните индийски племена българският език е бил чужд, външен език, внесен от странстващите български ведически племена. Голяма трябва да е била почитта към древните българи, за да се запази жив техният език в днешния ведически санскрит на Индия и жива българската духовност в Източните религии на Индия, Иран, Китай и Япония -
.

Ари е и терминът, който Хитлер въвежда за обозначение на родоначалниците на човечеството. Той трябва да е знаел за древния произход на германите от готите, едно от наименованията на древните българи. Още повече, че проф. Ганчо Ценов, един от първите български учени, обявил древнобългарското първоначалие на човечеството, се е радвал на внимание от самия Хитлер.
Хитлер въвежда и фалшивото понятие за арийски език като обозначение на древнобългарския език, който ние българите говорим до днес.
Единствени в света!
http://aliya.blog.bg/history/2014/05/14/.1257509

Връзката на ори/хори с древните българи, разселили се по света, можем да проследим и в развитието на думата в ори/хори в хуари. Хуарите са племе, известно от Иран до цяла Средна и Източна Азия като "хората на Светлината". Така например народът Хуар, който е обитавал Туркменистан и Афганистан са българите - на езика на Авестан Хуаре саета (Хора светя) са сияйните хора, хората на Светилото или още наречени племето на слънцето, както са наричали българите скити не само в Иран, но и в в Индия и Китай.
Същото това известно в Азия племе на хуарите (хората), в един момент е преминало от най-източната част на Азия през Тихия океан и се е заселило в Андите на днешно Перу. Хуарите са отишли там преди индианците и са известни с това, че са създали иригационна система и развито земеделие. Хуарите са създали високоразвита цивилизация преди инките в Перу и са оставили прекрасни мегалитни градове и много артефакти от обработен метал. Не случайно в носиите на днешните обитатели на Андите можем да видим българските мотиви, а в почитаните от тях божества следите на древните българи.

Хората/Ората/Арите/ Хуарите е името, с което сами са се определяли първите хора на земята - древните българи. Постепенно Хората са започнали да бъдат наричани БалХората/Бахарате (Индия)/Балхраус (Лаос)/Болгари (Русия), тъй като високият им ръст дълго време е контрастирал с по-малкия ръст на останалите човешки племена. Названието ни БалХората - Българите се е запазило и до днес, въпреки че поради променените земни условия Големите хора са изчезнали от лицето на Земята, но са запазили своя корен и геном в днешните българи.
Не случайно българската кръв е непроменяна от хилядолетия и пази оригиналния си ген. И до днес дори се раждат деца с българското генетично заболяване на кръвта, наречено Таласемия. Таласемията е вид генетична анемия, при която съставът на кръвта е с по-малко червени кръвни телца и съответно с по-малко съдържание на желязо. Този вид анемия не се причинява от недохранване, а е генетично обусловен и ни е останал спомен от великанското ни минало. Освен великаните в българските ни народни приказки, и кръвта на днешните българи е доказателство за великанския ни произход.
Таласемията е онзи вид анемия, който и до днес се случва да се проявява при космонавтите, които са прекарали дълго време в безтегловно състояние. Таласемията е била характерното състояние на кръвта на древните великани БалХората при намаленото гравитационно притегляне на земята в древността. Поради намалената земна гравитация е било възможно развитието на огромната растителност и животни, на динозаври, както и на огромните хора. Правени са опити от съвременни учени, които доказват, че при по-малка гравитация и по-голям магнетизъм на земната атмосфера отгледаните растения и животни (риби) стигат до 5 пъти по-голям ръст!

И днес когато наричаме себе си балканджии, ние имаме предвид точно това – големите силни хора.
Дори и да не сме вече с великанска сила, продължаваме да носим в себе си Големия дух на Бал Хората – Божия дух, вдъхнат първо на нашите преки родители. Народ с такъв велик дух никога няма да погине, а дори точно обратното – ще се пробуди и ще пробуди останалите си братя и сестри по цялата земя, за да си спомнят славното си човешко минало и за да не позволяват то да бъде повече скривано.



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. minavamottuk - Хубаво
14.05.2014 16:24
но...какви сме днес...жалки
цитирай
2. aliya - Никога не сме били жалки - нито ко...
14.05.2014 18:53
Никога не сме били жалки - нито когато ни колеха турските ятагани, нито когато крадяха историята ни чуждите агенти, нито когато съседните народи се кичеха с нашата слава незаслужено. Просто ние българите сме хора с големи сърца и много дълготърпеливи - защото не ламтим за политическа власт и богатства, не търчим подир утопиите на обществени антихристи и политически мижитурки. Радваме се на обикновения си живот и ценим всеки свой дъх, и слънцето сутрин, и капките дъжд, и зелената трева. И никога към чуждото не посегнахме - ние сме единственият народ, който няма нито една завоевателна война в цялата си история.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015277
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031