Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2019 10:45 - Исус е Древнобългарският Бог СебАзи !
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 107063 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 20.01.2019 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Исус е бил арамеец (признат факт и от самия Папа Франциск при срещата му с Бенямин Нетаняху в Израел), а арамейците са наследници на Скитите, скитащите племена на древните българи. -  Всички тези древнобългарски племена са носили със себе си древнобългарската духовност и почитанието си към Бога Слънце, когото древните българи са наричали Сурва, Ален, Румен. 
Дори самото название на Арамейците идва от името Румен - Ару(ъ)мейци, така както са и Арменците, Румънците и др. народи, произлезли от българите.
- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11311-богът-слънце-на-древните-българи-и-произход-на-коледа/

Тази Древнобългарска духовност освен с почитанието си към Бога Слънце се е отличавала и с просветлената си мъдрост. 
Все още в стари храмове и синагоги в Близкия изток са запазени изображения на Бога Слънце - Коларят, подкарал Колата с 4те коня на 4-те сезони, почитан от Дедите ни. - ввhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=557795597673401&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

Че Исус не е дошъл да създава Нова религия Християнството е видно и от неговите думи в Новия завет: 
Матей 5:17:Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.

В светлината на тези думи на Исус е и последното археологическо откритие в пустинята на Южна Йордания: 
Металните „страници”, подвързани с пръстен, са открити в Йордания около 2008 година от местен бедуин. Изследователите провели серия от тестове за определяне на възрастта на плочите. Анализът показал, че материалът, от който са направени, съвпада по състав с оловото, от което са изработени оригиналните обекти от древноримската епоха. Според изследователите, корозията и кристализацията на метала показва, че възрастта на артефакта е около 1800-2000 години. 

Древните българи са най-древните рудари на света - руда се е добивала у нас в Северозападния Балкан, а също и в Старозагорско 6-5000 години преди Хр. Получените от тях метални смеси са се различавали от сегашните технологии. Дедите ни са ценели метала не само за изработване на съдове за бита, инструмети и оръжия, но и като медицина в създадената от тях аийрведа - били са умели лечители, билкари и жреци.

- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11266-древният-български-народ-–-основоположникът-на-ведите-аюрведа-и-йога/

В намерената метална книга в Йордания се споменават Исус Христос и неговите последователи, пише „Дейли Мейл“. Освен споменаването на Исус Христос, артефактът съдържа и имената на апостолите Яков, Петър и Йоан.

- http://onovini.com/2016/12/сензация-на-2000-години-намериха-първото/?fb_comment_id=fbc_1421334367938559_1421376414601021_1421376414601021#f3b692ace4b28dc 

Оловото, от което е направена книгата, е било анализирано, а думите върху него преведени, затова експертите казват, че таблите датират от времето, по което е проповядвал Исус. Това, което те разкриват, може да е сензационно не само за християните, но и за евреите и мюсюлманите. В таблите се говори, че Исус не е създавал своя религия, а е възстановявал стара традиция от времето на Крал Давид, датираща отпреди хиляда години.
И богът, който той е почитал, е бил както мъж, така и жена. 

Сам Исус казва, че е дошъл да върне старото учение, което юдеите и фарисеите са пренебрегнали! А това старо и най-древно учение е Древнобългарската духовност на първите хора мъдреците жреци от Златната епоха на човечеството. Древните българи са почитали Богинята Майка, която те са наричали Бата (Бабата, Прамайката Създателка на света) и създаденият от нея Дух Бог БаАз или още ПраАз. 

"Бог е повече майка, отколкото баща.
Бог е повече като утроба, отколкото нещо друго.
От Бога ние сме родени и обратно в Бога се разтваряме.
Той е нашето раждане и Той е нашата смърт.
Той е като океана: Той ни превръща във вълни и ние ставаме Неговите вълни;
Той ни поглъща -- ние изчезваме.
Той е състрадание, любов.
Всички негови качества са женски."

- Ошо

Ето защо дедите ни Древните българи мистиците и просветените първи човеци на земята са нарекли Бога ни Ба / БаРаМа / Брама. Ето защо те са нарекли мъдрите стари жени баба (от Ба Бога произлезли). Ето защо те наричат Първата / Първати най-древната Богиня Майка.
- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=791399574313001&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater 


Почитали са и техния Бог Син Слънцето, като кръстът е Слънчев знак и най-древният календар, намиран именно по земите на Древните българи.
 https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11723-древнобългарската-писменост-първата-човешка-писменост-и-надписът-от-скалите-край-първомай/

Съвсем естествено възниква въпросът:
- Дали Фарисеите и Юдеите, разпънали Исус на кръста не са го убили напълно умишлено именно по този начин, за да извършат едно ритуалистично убийство, чрез което да осквернят Кръста като символ на Бога Слънце (както и Свастиката) на Древните българи!??
https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11373-мойсей-vs-исус/

 

Така, както такъв опит за оскверняване на свастиката направи и Хитлер, чиято задача бе да принизи и компрометира Слънчевия знак на древните българи, просветлените мистици на древността!
- http://aliya.blog.bg/history/2014/04/16/bylgarskata-svastika.1257509 

Причината Исус да бъде разпнат именно на кръста е за да се отрече Древнобългарската Слънчева духовност. Юдеите са искали Юдаизмът да бъде отделен от корена си Древнобългарската духовност и да създадат своя религиозна институция. А Божественото проникновение на Исус е застрашило техните планове за религиозно институционално господство!
Особено с думите на Исус, че :Аз съм и Божий син, и Човешки син", но и Вие също сте Богове! 
Йоан 10:
- 31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.
32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?
33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.
34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?
35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),
36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син? 

Тези думи на Исус отново връщат индивидуалното човешко достойнство на отделната човешка душа и са директна препратка към Древнобългарската духовност, боготворяща отделната човешка душа като сам Бог Син Бог СебАзи.
- https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/12044-змията-древнобългарски-символ-на-бог-себази-на-човешката-душа/

Намерената в Йорданската пустиня книга е центрирана върху идеята, че Исус е насърчавал поклоненията в Храма на Соломон, където се е вярвало, че може да бъде видяно лицето на Господ. Тук отново личи връзката с Древнобългарската духовност на Каменната цивилизация, създадена от Дедите ни по цялото земно кълбо. Древните българи са създали от камък прекрасни строителни шедьоври - каменни светилища, пирамиди, храмове, като са използвали свещената геометрия и отличните си познание за силата на земята и нейния геомагнетизъм. Храмът на Соломон е именно такъв шедьовър на Древнобългарското храмово строителство - с високите си каменни куполи и затворените си каменни зали, този храм е вибрирал с лечителските вибрации на геомагнетизма и на човешкия глас, пеещ религиозни химни. - https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11364-тайната-на-геомагнетизма-руните-и-древните-българи/

Оттам е дошъл и моментът с лихварите в Библията. - Исус не е можел да допусне алчността да замести духа на храма, поддържащ човешката божественост от хилядолетия. 
Храмът на Соломон е Древнобългарски храм на Бога Слънце, както и всички древни храмове в региона. Самото име на Соломон е Древнобългарско и означава Човек / Ман на Светлината СъЛа. И днес се заличават исторически артефакти за почитанието на Бал Богинята на Светлината на Древните българи - да си спомним как терористите унищожиха Палмира, Сирия! - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=836655673120724&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

Нека да си спомним и за един друг умишлено скриван и до днес факт от Древнобългарската религиозна книжнина, за който ни говори сам Георги Сава Раковски. Аргументите за това са дадени още през 1860 г. от великия ни изследовател на българската древност Георги Раковски. На 1 май 1860 г. в Белград той написва следното писмо до българския родолюбец от Одеса Николай Мирончов Тошков:

“В мое пътешествие открих едно важно съкровище за българска стара писменост, книга отпреди християнства еще! Тя е съхранена в Ямбол на восем листица, на кожа писана. Чрез нея се опровергават сички учени, кои са мъдрували досега за кирилица и глаголитица!… С голям труд – продължава Раковски – можах да я туря на ръка, един родолюбец българин я пренесъл в 1844 [г.] от Ямбол във Влашко, де се он находи посесор. Сега сички мои догатки за стара ни писменост, коих многажди ви съм приказвал, овеществяват се тържествено!”

“Пътешествието”, за което споменава Раковски, е неговото пътуване без бързане от Браила до Белград през януари-февруари 1860 г. Така че именно в този период той се е снабдил с уникалната историческа находка, пренесена от Ямбол през 1844 г. от родолюбив емигрант във Влашко. Думата “посесор”, какъвто бил ямболецът, означава притежател на земя, т.е. земевладелец, чифликчия. Следователно той е бил достатъчно заможен човек, а явно е бил и достатъчно просветен, щом е оценил значението на 8-те пергаментни листа и през 1844 г. ги е пренесъл за по-сигурно от поробения Ямбол в свободно Влашко.

Жалко е, че след попадането им у Раковски през януари 1860 г. следите на ямболските пергаменти се губят и остава да свидетелства за тях единствено цитираният откъс от писмо.  Старинността на 8-те кожени листа Раковски подчертава с думите си, че те били още отпреди християнството! 

"Раковски поменува траките само пътьом, като не им отдава по-голямо значение, отколкото на галите, фръзите и пр." Раковски изучава българските поговорки и умотворения, защото „това е извора на източниците за много изяснения на нашата изгубена древност“. От Нови Сад Раковски пише: „Какво по-сладко занимание може да има от това да се занимава човек с издирване на древностите на премилия свой народ." През 1865 г. в Букурещ Раковски издава книгата „Българска старина“, в която оповестява своята теория за кимерийски произход на българите, основавайки се на ръкописът от Атон, даден му през 1856 от Хаджи Найден Йоанович.

Свещената книга на Древните българи, чието копие от Ямбол е видял сам Раковски и която по-късно Стефан Гайд нарича Библия Бесика, изобщо не е превод на християнската Библия, а е оригиналът на Древнобългарската свещена книга, така да се каже първата Библия, в която обаче се говори за Древнобългарския Бог СебАзи, Бога Син на Богинята Майка МаРа и Бог също така на Човешката душа. По-късно Бог СебАзи е превърнат в Бог Исус, а неговата майка в Дева Мария. Тук е добре да си припомним, че Исус е с оригиналното си арамейско име Асъ / Азъ / СебАзи и аналогияата с Древнобългарския Бог СебАзи е очевидна. А МаРа Древнобългарската Богиня Майка е станала Мария в християнството. 
Днешните варианти на Библията са преправени еврейски копия, които са изместили духовния фокус на Древнобългарското сказание в тесни човешки и регионални рамки. 
Освен това Кирилицата предхожда всички останали азбуки не само според Раковски - нейните букви, особено тези, отнасящи се до Богинята майка като Б, М, Р, Т,Л намираме в пещерата Магурата и тяхната давност е между 13000 и 43000 години според специалисти. 
Християнството е продължение на Древнобългарската духовност и в много голяма степен я изопачава. Подобно на Веда Словена, сборник от Древнобългарски песни и химни, Древната духовна книжнина на Българите говори за тяхната първоначална духовност, от която по-късно произлизат и се разклоняват всички днешни официални религии. И именно, за да съществуват техните религиозни структури, йерархични институции и власт над хората, Древнобългарската писменост е била унищожавана в продължение на хилядолетия - нека да си спомним как бе хвърлена цялата мощ на Османската армия срещу нашите беззащитни манастири, които бяха сривани доземи с особена жестокост, а книжнината им изгаряна и потулвана! Останала е само тази древна българска писменост, която е върху камък и е високо в планините! 
Останала е и една малка златна книжка, която макр и изложена в Националния ни исторически музей, е пренбрегната и неизследвана и досега от нашите именити историци!  най-загадъчната находка, намерена в Югозапада, е
УНИКАЛНАТА И
ЕДИНСТВЕНА В СВЕТА ЗЛАТНА КНИГА,
която е забутана в Националния исторически музей като обикновена керамична отломка от делва.
Мистиката около Златната книга е както заради произхода й, изработката и съдържанието, така и заради категоричния отказ до момента на проф. Божидар Димитров или който и да е български историк да огласят подробности за нея. На практика никъде, никога, никоя институция не е публикувала и дума за книгата. В интернет тя се споменава само по форумите, и то неизменно под въпроса "Кой се страхува от Златната книга?".
Този забележителен артефакт се появява на бял свят сравнително скоро - през май 2003 г., когато е изложен в мазето на НИМ. Книгата се състои от 6 страници, изработени от 23.82 -каратово злато, с размери 5 см на 4,5 см, свързани със златни пръстени. Тя може да се побере в дланта и на дете.
Текстовете върху златните пластини-листове съдържат формули, които се тълкуват като свидетелство за мистериозни обреди. Върху плочите релефно е издълбан текст със считани за "етруски" букви, както и рисунки на свещен ритуален котел, кон, конник, сирена, лира и войници - все атрибути на Древнобългарските духовни ритуали. Златната книга, чиито текстове вече 11 години не са преведени, е била намерена преди около 60 години от войник, работил при прокопаването на път до река Струма. Човекът дълго време я крил, но през 2003 г., вече на 87-годишна възраст, той я донесъл в музея и разказал, че я открил в "тракийска" гробница, на която попаднал случайно по време на строежа. Заедно с нея си взел и фреска от гробница. Мъжът настоял да остане анонимен. Посетителите на Националния исторически музей са озадачени от нехайното отношение към книгата.
"Тази находка, която би трябвало да заема централно място и да е обградена от обяснителни материали, носи енигматичния етикет "Златна орфическа книга, дарена от родолюбив българин...".
“Няма дори приблизителна датировка. Няма и помен от обяснение какво е вероятното й предназначение или дори какво изобразяват шестте й златни листа. Намирам това за скандално”, пишат по форумите българите, успели да я открият в едно от най-затънтените кътчета на музея, сбутана между две високи витрини.
“В други музеи такава находка би имала поне увеличително стъкло и пана с факсимилета на останалите страници, които не са видими от витрината. За дигитално устройство за обстойно оглеждане и повече подробности относно орфическите вярвания и мистерии явно не бива и да отварям дума”, ядосва се Мария Спирова, която е магистър по криминология и криминално право от Оксфорд и една от многото, писали на Божидар Димитров по повод книгата и неполучили и дума от него като отговор.
“Защо тази книга, без да е изследвана, е представена за "етруска", а е намерена в тракийска гробница? Защо са тези опити за омаловажаване на "тракийската" култура?”, риторично пита друг българин. 
Тук е моментът да споменем, че Древнобългарските племена често са се наричали Хората (Ази) на ТаРа - Тяхната Земна Богиня Майка. Оттук е и Древното българско лично име Тараз / Терес. Съответно наименованията, които се дават на някои Древнобългарски племена от други историци като Траките / Етруските идват от корена ТаРаАз и са все Древнобългарски наименования на Древните българи, почитащи своята Богиня майка под различни имена - ТаРа / МаРа / Ба Ра / Ма Аз и др. Според древни елински източници се говори за Трайки (Θρᾷκες Thrāikes). У нас и до днес съществува личното българско име Трайко, Трайчо. Никъде обаче в дълбоката древност не се говори за Траки, защото такива просто не е имало. В Илиада на Омир се споменава за Травси, съюзници на Троянците в Троянската война. Травси лесно може да бъде свързано с Българската дума Трева и вероятно става дума за степно племе.

Принасянето на свещена храна, напитки и др. при погребението на Дедите ни е било духовен ритуал в чест на Богинята Майка, най-древното свидетелство за което се намира пак по нашите земи от преди 8000 год. - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1193743480745273&set=a.313566338762996&type=3&theater

Древните българи са били просветлените хора от Рая, мъдреци и мистици, тези, които са ни оставили историята за възникването на света и в Библията, и най-ранните епоси отпреди Библията - на Гилгамеш и на Атараз. Епосът на Гилгамъж / БългаМъж и Епосът на Атараз (ТаРаАз) са най-старите човешки епоси, намерени записани в Близкия Изток. Те предхождат разказа на Библията за Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. В тези епоси и Гилгамъж, и Отнапасти (Ной, От Напастта на морето излязъл!)), и АтараАз носят Български духовни имена. 
И макар свещените ни книги, обикновено записвани върху кожа, да са били унищожавани, останало е най-миродавното свидетелство на нашата древна духовност - Свещеният Български език, в който е записана историята на човечеството.

Някога хората са били един народ и са говорили един език Древнобългарския, от който всички днешни езици произлизат. 

Нека да чуят всички кои сме ние Българите. Истината не можеш да скриеш и потъпчеш - дори и да разполагаш с цялата светска, политическа и религиозна власт.
Истината винаги излиза наяве!
Не можеш да скриеш лампа под кош, казва Исус.
А също и - Истината ще Ви направи свободни!

- Алия Ошо
 




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015745
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031