Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2019 19:12 - Петелът е петел само до кокошка - Древнобългарските февруарски празници (част 2)
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 2500 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 02.02.2019 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(продължение от http://aliya.blog.bg/history/2019/02/02/.1644444)

image Първите напитки на света са Древнобългарските напитки на Жреците, Хората на Богинята Ра. Те са и тези, които са създали виното, медовината и други, които са наричали с общото име СоМа, Напитката на Боговете. Самата дума Сома е Древнобългарска и означава Със Ма / Съ Ма, Богинята Майка на Природата и Материята.
Шираб е арабска дума за питие, а в арабския език е преминала от древнобългарския език чрез Балазгите / Пеласгите, основали Елада, както и Древния Левант днес Близък изток преди хилядолетия. Арабската дума шираб идва от древнобългарската дума СъРаБ означаваща Със Богинята Ра (РаБа) т.е. Божествен. От СъРаБ днес са останали българските думи сироп, сърбам. Употребата на напитките като божествено питие от Древнобългарските жреци винаги е била свързана с дълбоки каменни съдове или дупки в скалите на Древнобългарските ни светилища. Такива каменни съдове за свещена вода / вино наблюдаваме из цяла България - Перперикон, Белънташ и др. В района на Минерални бани, Сливен тези дълбоки каменни съдове се наричат шарапани (отново корена Съ/ Шъ РаБа) и са използвани също за светена вода при Древнобългарските духовни ритуали. Оставена в скалите водата (виното или млякото) се е намагнетизирала, повлияна от геомагнетизма и слънчевото греене, като скалите са техен чудесен проводник. такава вода е била считана от дедите ни за свещена и използвана при Древните ни духовни мистерии ритуали. Това Божествено питие освен на Бога Отец на Духа Раз / Пра Аз-а на древните българи Ра Аз, те са наричали още и на Богинята Майка Ба Ра / МаРа. Ето защо освен СъРаб напитката е наричана и Сома.
Тези древни напитки, както и аюрведичните лекарства и билки са били дело само на просветлени мъдреци, каквито са били Древните българи. Днешните учени не са дорасли в своето вътрешно усъвършенствуване до Върховната истина на творенето, ето защо единственото, което могат да създадат, са бледи копия на древните напитки, които могат дори да бъдат вредни, ако не са спазени пропорциите и качеството на продуктите.

image От друга страна, първите билкари в Китай са Древните българи, преселили се там след потопа в Черно море. Дори император Сино е българин. Сино е бил Синът на така нар. Жълт Император и за него се знае, че е бил прочут билкар, който е експериментирал с билките и тревите и е създал много напитки и лекарства.
Използвали са Виното първоначално за лечение и духовни практики в така наречените днес Тракийски мистерии. Виното в Дионисиевите празници и в Древнобългарските духовни мистерии, както и в Древнобългарската тантра е било в съвсем малко и свещено количество. И само като Яжна, т.е. дар на Богинята Ра на Древните българи.
Виното, съчетано с определено напяване и музика е помагало за достигане на състоянието самази (самази е оригиналното индийско произношение. Самадхи е неточното побългаряване от някои българи на транскрибцията на думата на английски език. В транскрибирането на думата на английски език "H" се поставя, за да обозначи следващата гласна като цяла.) Самази или Сам-Ази (Сам-Бога) на духовно умиротворение и просветление. Нашите деди са били така наречените седари - седящите хора, които са медитирали и познавали единението с Бога.
Навсякъде, където са се разселили по света след потопа в Черно море са занесли тази своя култура и духовност, запазила се и до днес в Източните религии чрез българските Веди.

Древнобългарският празник Ликая и свързаното с него мистично посвещение на младежите в поемането на духовния път всъщност води началото си и е един и същи празник с Петльовден. Петльовден е Древнобългарски празник и е тясно свързан с почитанието на мъжката сила, олицетворявана от култа към мъжкия фалос.
Талисмани от ценни метали във формата на мъжки фалос са се носили по всички български земи, а статуи във формата на фалос са служели за поклонение пред съзидателната сила на природата. Не бива да забравяме обаче, че едновременно с това се е почитала и женската детеродна сила с почи
танието към пещерите утроби.

Петльовден отбелязва спасението, оцеляването и съхраняването на мъжката сила (петелът е още традиционен символ на мъжката потентност). Това е причината, поради която на тая дата традицията повелява да се коли петел в къщата, дето има мъжка челяд, за да растат момченцата здрави, истински юначни мъже. Обреда обикновено се извършва от 15-16-годишен девствен юноша. Символиката на празника е свързана с нормалното полово съзряване на момчетата и сдобиването им с автентична мъжка потентност. Юношата се нарича петелар и нему се полага с кръвта от заклания петел да намаже челата на цялата мъжка челяд в дома.

Някога в праисторическото време на просветлените Древни българи фалическите символи и пещерите утроби, с които е осеяна цяла България, не са били част от лъстивия ум на днешния човек, а са били символ на плодородието и на доброто здраве. Фалическият символ е обозначавал Духа на Бога, Божествената светлина, а пещерите утроби са символизирали Материята, оплодена от Божествения дух.
image - Снимката е на Поб
итите камъни край Варна, най-старите фалически символи на земята.

Българската дума Уй идва от глагола Уйде, Влезе, и до днес използван в Северозападна България. image:)
 Противоположната дума на Уй е Път(е)ка, Пътека, където Уйде Уй.
В Монголия и до сега Гражданското отделение носи името Хуй мандат!
На брега на езерото Титикака е разположен оцелял и до днес храм на бога на плодородието на древните инки Инка-Уйо, с каменни изображения, оформени като фалически идоли.
В иранския език думата "хуй" означава "рало", а "хуйман" - земеделец, а думата "путка" означава - дупка,канавка
Ралото уйде, влиза в земята, откъдето идва и названието му хуй / уй. От друга страна ман е първата Българска дума за човек. Ман означава Майчин, на Ма Богинята Майка на Древните българи. Ман е равнозначно на Адам.
От същия корен идва и названието на Уйгурите, Древнобългарско племе, заселило се преди хилядолетия в степите на Китай и дало началото на Древните китайски династии. И до днес е запазена в българския език думата уйгур / айгър, която означава жизнен, енергичен човек, а още и препускащ лудо, като младо конче.

 Около Трифуновските празници са възникнали много слухове и сплетни с времето, охотно разпространявани от християнските свещеници, стараещи се да наложат християнството като организирана религия-институция над Древнобългарските езически традиции. Така, както са обвити в мъгла от недомлъвки Древнобългарските подвеждащо наричани „тракийски“ духовни мистерии, така и духовният празник Ликая, по-късно Луперкалия, са заклеймявани впоследствие като примитивни, канибалистични, вещерски и прочие небивалици и инсинуации.

Дори наследникът на Аристотел Теофрастаз прави връзка между празника на плодородието Ликая и Картагенския празник в чест на Богинята Молок, обвинявайки ги в човешки жертвоприношения, макар и следи от такива жертвоприношения никога да не бяха намерени при съвременните научни разкопки на хълма Ликая в Аркадия.  

Тук трябва да отворя една скоба и да поясня, че голяма част от Древнобългарските богове и богини са били нарочно принизявани, отричани така, както и техните почитатели Древнобългарските племена на пеласгите (БалАзгарите / Балите) и канааните (Балканджиите, слезли от Балкана на юг и заселили Древна Елада и Близкия изток). Древнобългарската Канаанска Богиня Майка е наричана Молок от своите последователи ( Молок е с корен българската дума Мляко – Тази, която дава Мляко на младенците). Ето защо и тя е изобразявана с глава и рога на крава и с женско тяло, а в ръцете й често е изобразявано сучещо бебе. Молок е канаанският еквивалент на Древноегипетската богиня Хатор, също изобразяване с глава на крава, както и на древноиндийската богиня Сурави. Еквивалент на Молок е и Богинята Бафомет. Някога един народ, един език и една духовност са се разпростирали по цялото земно кълбо и това са били Древните българи великаните, първите човеци на земята, родоначалници на всички днешни народи. Техен е и култът към Богинята Майка, която те са наричали с много имена, едно от които е и Ба със значение Бабата. Наричали са Богинята и Ма със значение Майката.
Според Оксфордския английски речник оригиналното произношение на Бафомет е Махомет, от старофренски език. Тук трябва да отворим една скоба и да кажем, че старофренски, староанглийски и старогерманският езици са възникнали въз основа на латинския език, който пък е Старобългарският език, записан на далеч по-несъвършената от кирилицата и глаголицата латинска азбука, което е довело до обеззвучаването на много древнобългарски думи. Махомет е древнобългарската дума за Великата (Маха) майка (Ма-та). Древните българки са били първите жреци на Богинята Майка и по подобие на днешните кукери са й служели, като са надявали животински маски на главите си (лъвски, кози, крави и др.), а също и криле и пера и рога. image
Разпространената днес версия на Бафомет като антропоморфна фигура с глава на козел, с рога и гърди, е препращане именно към онази отминала епоха на Древните български жрици на Богинята Майка, които у нас са изобразявани яздещи лъвове и опъващи стрели.
Рицарите Тамплиери са били едни от пазителите на онази отдавна отминала Древнобългарска първа човешка духовност, която е изобразявала Богинята и като Бафомет, и като Молок т.е. като жена кърмилница така, както природата майка кърми хората и всички твари. Още повече, че името Молок е директна препратка към българската дума млеко/молоко.

image За директна връзка на Бафомет с Богинята майка говори и знака на Венера пентаграмът, изобразен на челото на Богинята. Пентаграмът е знакът на Плодородието, на човешкото духовно развитие към просветление, това е знакът на Ма Древнобългарската Богиня на света.

С падението на човека и започването на междуособиците сред Древнобългарските племена, юдеите повеждат война срещу останалите племена в желание да ги покорят на своето тясно религиозно разбиране. Древнобългарската богиня майка е срината в бездната на забвението, а нейните хора Бал Хората и техните преки наследници канааните, палестинците, коптите и други са подложени на хилядолетен геноцид.

С насаждането на християнството като върховна и институционална религия с корен в юдаизма, църквата повежда борба срещу всички Древнобългарски духовни символи и богове, като ги сатанизира, а техните привърженици гори на клади, разпъва на кръстове, (като Исус, продължител на същата тази Древнобългарска Слънчева духовност), анатемосва.

Не случайно е измислен и образът на Дявола от църквата облечен досущ като Древнобългарски жрец с рога и животинска глава на раменете. А кукерите, мартеничките, йогата, народните празници забранява и подменя с новоизмислени църковни аналогии.

За Богинята майка в нейните проявления като майка кърмилница Молок / Бафомет или Майка на Светлината Бал / МаЛа са създадени от юдеите отвратителни образи на кръвожадна детеубийца така, както в днешни времена жената майка е обезправена, детронирана и заместена от еднополовите „бракове“ и „майки“ с бради на Неолибералната „демокрация“ в сивите нюанси на еднополовата перверзия. Богинята Майка е напълно изключена от Божествената Троица на християнството, но дори и това не бе достатъчно за днешните глобалисти – техните пъклени планове продължават с финансирането и промотирането на новата глобалистка световна религия – Ислямизмът, където жената е превърната в безправна робиня и пленница, с чието тяло и душа можеш да разполагаш както решиш без страх от наказание.

Древните празници на Плодородието на Богинята майка Ликия и Луперкалия са превърнати в Деня на Влюбените, като влюбените са все по-често брадати мъже, подаряващи си розови сърчица един на друг. А мъжката сила е извращаване в перверзии и постепенно унищожавана.
- Алия Ошо




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Искрени поздравления за това така сбито поднесено четиво Алия
02.02.2019 19:58
Аз имам съгласие с казаното тук, но преминало през дълги лутания на ума и вярата си. И пак не съм сигурен кое е изопачено и буквално огледално подменено и като история и като контекст на мистериите на вярата.
Жалкото е че част от истините са подменени като изопачени до смешност езотерики, за да привличат маса духовни хора във нелепи ритуали и всякакви магически практики, целта на които пак е да подиграе истинските мистерии.
Надявам се че ще има все повече хора търсещи истината чрез критериите на вътрешното си духовно прозрение.
Но за повечето „духовни“ църковни пастори твоята статия ще се стори демонична ерес... без да разбират че там ще открият в пълно съгласие и проповядваното от тях християнството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015951
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031