Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2019 11:58 - Древнобългарският произход на Индуизма - мантрите на Бог Ганеша
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 4270 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.02.2019 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Мантрите на Бог Ганеша

"" Ом Гам Ганапатайе Намаха 
Шара нам Ганеша
Гана пати, Гана Пати,
Гана патайе""

- Мантрата в чест на Бога Ганеша, Индуисткия Бог, който премахва пречки по пътя ти. Ганеша е Бог на Разума, на Успеха и древните ни деди са му пеели химни, търсейки закрилата му при нови начинания, нова работа, повратни моменти в живота. 
А сега да видим всъщност кой е езикът, на който се пее мантрата и откъде идва името Ганеша:
- Ганеша идва от Древнобългарския корен на думата Ган със значение Земен огън (оттук и думата огън, геена, Ганчо, Ганка и др.) и окончанието за душа - Аз. ГанАз постепенно е обеззвучено от следващите поколения в Ганеша. Друго название на Бога на Земния огън и неговата сила в човека е Ганпати. Ганпати отново се състои от две български думи - Ган (земен огън) и Пати ( Пътя). Ганпати - Пътят на Земния огън. Ганеша / Ганпати се е считал от Дедите ни за Бога на Човешкия разум. Човешкият разум или известен още като Акълът е бил считан за проява на земния огън в човека и е бил толкова по-силен и развит у човека, колкото по-силна е била връзката на човека със земята. Защото Дедите ни са знаели - човекът от земя е направен и земята му дава сила.
- Самата мантра също е Древнобългарско напяване, не само по думи, но и по мелодия. Ако някога сте слушали Вашите баби да пеят край огъня, няма как да не направите връзката между Древноиндийските мантри и Древнобългарската духовна мъдрост, основа на човешката духовност изобщо.

Ом Гам Ганапатайена Маха: 
- Ом (О Майко, възклицание към Богинята Майка)
- ГаМ/а - Земна (Га) Майко
- Гана Патаей на Маха - Земният огън (Разумът) е Пътят на Маха (Великата Майка)

Шара нам Ганеша:
- Шара - шари, нашари, нарисува, показа
- нам - на нас
- Ганеша - Богът на Разума

Гана Пати, Гана Патайе: 
- Гана пътят, Гана пътят е.

Или казано с днешни български думи:
- О Майко, Земна Майко,
Земният огън, който изпълва разума, е пътят на великата Майка.
Богът на Разума Ганеша ни показа пътя.
Гана е пътят.

От друга страна думата Мантра е също Древнобългарска дума - МанТра идва от две думи: Ман (човек) и Тра (музикален съпровод, тананикане и така нат.) 

Така например Тантра е общо наименование за духовни практики под музикален съпровод.  Тангра няма, има ТанТра. Тантра е заемка от Древнобългарските мистерии и означава Божествена музика Тан в името на ТаРа Богинята майка на Древните българи. Много древни духовни практики са се извършвали под съпровода на музика - от арфа, от кавал и други древни инструменти. Тантра идва от двете български думи Тан(звук, пея - тананикам) и Тра (ТаРа Тази Ра, Богиня Създателка на света, а по-късно и добила значението на Земната Богиня Тара / Тера; откъдето тра е станало синоним на земен/земна, извиване, криволичене по земята по подобие на Ян-тра, земна извивка на светлината).
Тантра е общо наименование за духовни практики под музикален съпровод. 
Съвременният човек в неразбирането си ги е нарекъл "Тракийски" мистерии.

Знаете ли какво означава Каба гайда!? - Божествена гайда, музикален инструмент, който те води Към Бога (КаБа).
Древните българи са познавали силата на звука и неговото значение за лекуване на тялото и ума и разширяване на човешката интелигентност.
Музикалните инструменти, които са създали - кавала, арфата, гайдата, гъдулката, тъпана и др. са пресъздавали естествените и хармонични звуци на природата, като едновременно с това са хармонизирали ума и тялото на човека.
http://vbox7.com/play:cf10ab4b87
Самият Орфей е носил съвсем Божественото древнобългарско име Пеещ за Бога - О-Р-Пей. В гръцкия език п винаги е ставало ф, а б-п. пример: Аполон - АБАлОн (Бога на Аленото слънце Бален); Прародита (Прародителката) - Афродита и така нат.


Не само в българските народни песни, събрани в сборника Веда Словена, се пее за древните богове на Божията Троица, които днес са почитани в хиндуизма - Брама, Виснъ, Сива (Трите Проявления на Богинята Майка на Древните Българи: Брама Майката Родителка, Виснъ Майката на навесилия се плод и Сива майката на Смъртта и Новото раждане, Богинята на Трансформацията). 
https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11266-древният-български-народ-–-основоположникът-на-ведите-аюрведа-и-йога/ 

image Също и древните индуистки и будистки мандали се срещат най-напред и най-древни у нас, втъкани в шевици и килими от най-древни времена. 
Мандалите са геометрични хармонизиращи погледа и ума изображения, които са запазеният до днес прототип на древнобългарските руни. И мандалите, и руните, от които мандалите са били по-късно развити, са стилизирани образи на природата и нейните феномени. Те ясно показват дълбоката връзка, с която древният българин е бил свързан със Съществуванието и всички негови земни проявления. Както и разкриват дълбоката почит на българина към Майката Природа, която той е обожествявал и възхвалявал в своята най-ранна писменост, в своите каменни фигурки на Богинята майка на Плодородието, някои от които са на десетки хиляди години. Геометричните принципи на мандалата могат да бъдат проследени и в строежа на древните пирамиди. 
https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/11364-тайната-на-геомагнетизма-руните-и-древните-българи/

 У нас мандалите са вплитани в тъканите на българските (днес наричани просто Чипровски) килими от най-стари времена - още от времето на първото в света развитие на животновъдството и овцевъдството, както и на произлезлите от тях занаяти, тръгнали от нашите земи.
Тези стилизирани чипровски мотиви - мандали, са запазени и днес с оригиналните си древнобългарски наименования. 
Така например мандалата Сри Яна / Сри Янтра в индуизма е всъщност древнобългарската руна Колото (колелото), която срещаме навсякъде в красивите килими от Чипровци. image


Така нареченото езичество всъщност никога не си е тръгвало - то е част от всички световни религии, които са възникнали върху неговата основа. Древнобългарската първа човешка духовност на първите човеци Древните Българи е израстнала в клоните и на християнството, и на исляма, и на будизма, а най-напред, разбира се на хиндуизма. И ако световните религии се пречистят от институционалните си наслагвания и политически заигравки, те няма как да не се възродятт и да възродят истината за древните българи, първите хора на земята, просветлените мистици, Хората от Рая.

image Изображения на Древнобългарските жреци с тела и криле на животни, но с човешки глави се срещат навсякъде по света. Самите жреци, просветлени мистици, са били обожествявани. Тези жреци са днешните кукери, индиански, африкански и сибирски шамани, които продължават да танцуват своите мистични танци.

- https://www.youtube.com/watch?v=vkcGyZTbz0c

- http://aliya.blog.bg/history/2014/04/15/oshte-neshto-za-drevnobylgarskata-duhovnost.1257183

- Алия Ошо




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3032089
Постинги: 433
Коментари: 593
Гласове: 1380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930