Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2022 19:12 - Тайната на удължения череп от разкопките в Стара Загора
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 2939 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 24.10.2022 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тези дни при строежа на нов воден цикъл в Стара Загора бе открита гробница от римското време по нашите земи. https://bntnews.bg/news/udalzhen-cherep-otkriha-v-antichnata-grobnica-na-avgusta-trayana-v-stara-zagora-1211625news.html?fbclid=IwAR3CnmpNf07D6t9UINrYxLyd2KHnJ-sc5QYAUjXsPvHAsuXy00JGSB9zya8

В нея, освен други скелети, беше открит и удължен череп на млада жена. И естествено, неудобният артефакт бе веднага откраднат от разкопките!!!
image

С какво е толкова опасен този артефакт? И кой и защо следи българските археологически разкопки по българските земи? От какво се страхуват? Коя е неудобната истина, която може да се разкрие под земните пластове на България?!

 В римско време Стара Загора се е наричала Августа Траяна. Траяна е българска дума с корен глаголът трая. Трая, устоявам в името Траяна означава град, който е устоял на епохите на времето. Както не веднъж съм писала, Латинският е Българския език, записван с различна азбука. Българският език, като най-древният човешки език е записван с различни азбуки с времето от разселилите се по света Древни Българи.

Стара Загора е древен град – много древен, от времето на първите българи първите човеци. Това личи и в името му – Стара Загора. И името на този град е древно – думата загора означава Зад Гората / Зад Планината. И е точно така – град Стара Загора се намира зад Стара планина, в нейното подножие. А тези, които са го основали, са се спуснали от другата част на Балкана, и по-точно от Северозападния Балкан, където се е зародил човешкият живот. В пещерите на Северозападния Балкан Живена дупка и Магурата са намерени най-старите останки от човешка дейност, а селата на Северозападна България са най-древните живи села в света, както го доказват намерените там остатъци от човешки живот.

Името Загора в корена си се намира и в Близкия  изток – например в Ирак, в наименованието Зигурат / Загорат. Зигуратите са строени като храмове на Богинята Майка в древността. Най-известен е зигуратът в град Ур (У Ра Богинята – Ур е наименован на Древнобългарската богиня създателка Ра) от 2100 год. преди Христа.
image
Както вече съм писала, повечето от древните близкоизточни названия на градове и местности са с български произход. Например Ирак е държава на Реките – И Рак / И рек. Както и град Ракка, разположен на река Ефрат / Еврат - Верат (кореновата бългаска дума вера, вяра), и така нататък. Хората от Балкана, наименовали Стара Загора са същите, които са заселили и Близкия Изток с човеци.

„Откъдето са минали Българите, бел град са оставили“, казва Баба Ванга. И е така.

Що се отнася до удължения череп, той крие древна тайна, от времето на първите човеци. И поради това е неудобен артефакт. А този, който го е откраднал, има за задача да крие неудобните артефакти.

Защо са намирани навсякъде по света древни удължени черепи? Кое се е променило в скелетната структура на човека в дълбоката древност?

Отговорът е ясен и еднозначен и пред очите на всички – човекът се е смалил.

Както неведнъж съм писала – в древността всичко е било по-голямо: и растенията, и животните, и хората. Първите човеци Древните Българи са били великани. Велики хора – не само на ръст и сила, но и по дух, защото са били Божиите чеда. И са го знаели.

А защо всичко е било по-голямо? – Отговорът отново е еднозначен: защото гравитацията на земята е била по-слаба. А магнетизмът по-силен. Като млада планета, земята е била по-топла, излъчвала е по-силно енергия и именно това е спомогнало на живота да възникне. Силният геомагнетизъм е родил живота на тази земя. С изстиването на планетата ние наблюдаваме обратният процес – гравитацията постепенно се засилва и за съжаление ще дойде момент, в който Земята ще стане пуста и безлюдна като Марс. Всеки миг живот на тази планета ни е безценен подарък и затова не разбирам смелите опити на задкулисието да си играе с климата на тази земя чрез аерозолни оръжия.

Равновесието на земята, нашата майка, поддържа нашия живот. Както го е поддържало и в древността. Хората са били по-високи, по-силни и са могли да създадат Каменната цивилизация чрез силата си да градят с огромните мегалитни камъни. Нека не забравяме, че тогава и камъкът е имал по-различни качества – по-слаба плътност, което е спомагало за по-лесното му моделиране. Затова и нашите планини са осеяни с огромни мегалитни камъни символи, древни храмове, провиралки, надписи в камъка и така нат. Ние дотолкова сме свикнали те да са част от пейзажа ни, че дори не ги забелязваме и не виждаме намесата на човешката ръка в тях. А именно Древните Българи са създателите на първата човешка цивилизация Каменната.

С увеличаване на гравитацията великаните са започнали да се смаляват постепенно и това им е причинявало страдания в костите. Народът ни ги е нарекъл нефелите, т.е. тези, които по рождение са болнави. По-късно в Близкия Изток ги наричат Нефилими от думата нефели. Нефелите съществуват редом с по-малките хора в продължение на епохи, тъй като процесът на смаляване на човека е бил постепенен и е имало период, в който малки и големи са съществували заедно. За този период в Библията е казано:

6:4 “В онези дни имаше великани на земята, а също и след това, когато Божиите синове дойдоха при човешките дъщери и те им родиха деца, тези същите станаха могъщи мъже, които бяха от старото, признати мъже.

There were giants in the earth in those days; and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bare children to them, the same became mighty men which were of old, men of renown.”

King James Version (KJV)

В този абзац от Библията ясно е казано, че великаните са Божиите синове, т.е. първите човеци. За разлика от мъжете, жените в Библията са наречени човешки дъщери и това си има своето обяснение – жената е създадена по волята Божия, но от реброто на мъжа, т.е. на първия човек. Поради това тя е плът от плътта на първия човек и е човешка дъщеря.

Когато великаните и техните жени започват да раждат деца, тези деца са от старите и признатите, могъщите първи човеци, дали началото на човешката цивилизация. Защо старите и признатите? – Защото са знаели Божествения си произход и са били хора на духа. За разлика от днешния човек, който се е отделил от своята Божественост и е станал човек на пресметливия ум.

Със смаляването на човека, жените започват да раждат все по-трудно огромните си деца (това е отбелязано и в Библията: „в мъка ще раждаш деца“3:16). Много често децата са се появявали на този свят с издължени черепи поради трудното раждане. Това явление се наблюдава и днес, когато по-дребна жена ражда едро бебе.

В този смисъл удълженият череп в древността е бил белег за Божествена принадлежност, защото в една определена епоха Божиите синове великаните са давали живот на деца с удължени черепи. Удълженият череп е бил в много случаи доказателство за древен произход от първите хора, чедата на Божествеността.

В по-късните религии, основани върху Древнобългарската първа човешка духовност, много често е запазван обичаят изкуствено да се удължават черепите на новородени деца чрез превързване на черепа с ленти от лико. Това се наблюдава в много случаи при мумии, намерени в Южна Америка, а също и в Египет. Както вече писах, Америка е заселена в дълбока древност от Дедите ни. Така, както и Африка.

image

image- удължен череп от Паракас, Америка

Удълженият череп, намерен в Стара Загора също носи белези от подобни ленти. Това говори за благороден, възможно жречески произход на погребаната млада жена. За съжаление по-нататъшно изследване на черепа не е възможно – той е своевременно откраднат!

Убедена съм, че това не е първият удължен череп у нас, но находките са прикривани. Както са прикривани и намираните великански скелети у нас.

А на Българите вместо истинската им история им разказват приспивни приказки за маймунски произход и несъществували никога „траки“.  




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3040592
Постинги: 435
Коментари: 593
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930