Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2012 16:41 - Протестът на Майките!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 5619 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 23.10.2012 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес българските майки протестират!

И с право – този свят е раждан от майки! А някои синковци, нагли костюмирани безродници, удобно забравят за майките си!

И гласуват закон след закон човеконенавистничество и геноциден фашизъм – като например насоченият срещу жената Закон за толерантност към гейството, или Закон за насаждане на антимайчинското сурогатство, или антиродителския проект за Закон за отнемане на детето от родителите му ....

Демонстрациите на майките, организирани в социалните мрежи, са насрочени за 12.00 ч. днес и се провеждат пред общините в над 20 града, сред които Варна, Пловдив, Бургас, Разград, Стара Загора и Плевен. В София демонстрацията е пред Народното събрание. (http://www.blitz.bg/.../article/160783)

Майките настояват за обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата. Защото Министърът на финансите увеличи минималната работна заплата наскоро, но някак си много удобно забрави да увеличи майчинските помощи. Месечното обезщетение за отглеждане на дете до 2 години в момента е 240 лева. Проектобюджетът за 2013 г. не предвижда промяна за него. Непроменени ще останат и детските надбавки, които са 35 лв. месечно.


Ето защо протестиращите майки се обявиха и за увеличаване на детските надбавки за всички деца, без обвързване с минималния доход на семейството.

Родителите настояха още за облекчени кредитни условия за семейства с деца до 18 години, подобрени условия в яслите и градините и промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 години, свързани с гъвкаво работно време, намален или половин работен ден.
Всички тези мерки целят да насърчат раждаемостта и отглеждането на дете в България.


Някак си странно е съвпадението на провеждащата се днес Демонстрация на протестиращите срещу политиката на геноцид срещу българските майки и провеждащата се също днес Международна конференция по приемна грижа! И някак си странно е, че в Програмата на тази конференция има заложени следните точки:
-“Отнемане на детето от биологичното му семейство – обучение в метода на психодрама...Защо трябва да съсредоточим вниманието на приемната грижа върху децата под 3-годишна възраст... Изграждане на Глобално село на приемната грижа...“

Защото няма как човек да не си направи някои изводи:
- ето например, докато българските майки са с години подложени на геноцидна политика от правителствата на България и им е отказвана полагащата им се достойна помощ за отглеждане на бъдещите граждани на България, то същевременно по непонятни причини непрекъснато се рекламира и промотира приемната грижа на приемни родители (като че ли се свършиха родните български родители, и по спешност някой бърза ли бърза да ги подмени с приемни такива!)


Няма как да не ни направи впечатление, че съвсем наскоро, в края на август тази година правителството вдигна заплащането на приемните родители на 435 лв. на отглеждано дете срещу 240 лв. за отглеждане на родно дете (и то само за първите 2 години, след което стават по 35 лв. месечно за родно дете). И няма как да не ни направи впечатление, че правителството ни родно съвсем удобно забрави да вдигне парите на родните майки да отглеждат родните си деца – или поне да ги изравни с парите на приемните родители!!!

Защо родните ни политици ги е грижа за приемните „майки“, но не и за родните майки!?

Защо се насърчава заместителското „приемно“ родителство чрез специални закони – например Законът за сурогатното „майчинство“, който позволи отнемането на детето от родната му рождена майка!

Или например проектът за нов Закон за детето, който поставя родителите в подчинение на държавата по отношение на собствените си деца. Новият закон за детето подвежда под съдебна отговорност родителите, които възпитавата децата си в определени идеи и разбирания извън установените политически разбирания на управляващите. Новият закон за детето планира насилствено отнемане на децата от онези родители, които държавата нарочи за идейно неудобни, или които държавата сама е осъдила на мизерно съществувание, като позволява отнемането на децата им и прехвърлянето им в приемни семейства, съответно заплатени от същата тази държава да възпитават именно в нейните, на държавата, „ценности, норми и политически убеждения“!

Държавата не може да бъде по-добър родител за детето от същинските му родители! И то поради една много простичка причина – държавата сърце НЯМА! Държавата има само интереси – политически, икономически, военни..

И все пак всички ние днес сме свидетели на откровено геноцидна, фашистка, мракобесническа политика на силните на деня срещу човешките същества и тяхната човешка естественост.

Искат чрез умело прокарани перфидно лицемерни закони, уж „загрижени“ за нашето бъдеще, да ни отклонят от нашата човешка същност, от естеството ни на майки и бащи, на родители на родните ни деца.

След като ни отнеха движимо и недвижимо имущество чрез пладнешки банкови обири, след като ни лишиха от достойнството на достойния независим труд, сега искат отново да ни поставят на колене – този път посягат на най-свидното ни – посягат на родните ни деца!!!

За да ни накарат да клекнем, да се подчиним, да замълчим веднъж завинаги...

Да забравим кои сме – свободни човеци!

Защото те са забравили кои са, увлечени от алчност и лъскави придобивки и постове!...и искат да ни наложат и на нас, обикновените хора със сърца, своя аршин за мерене.

Глупакът винаги е агресивен спрямо другите – защото е глупак. Защото е забравил кой е и е платил със себе си за шепа притежания и малко смешна власт. И сега много се страхува, агресивният глупак, че ти ще му оспориш властовите позиции, с толкова висока цена заплатени... и току виж си отказал да му се подчиняваш...

И затова удря глупакът, обзавел се с власт, удря там, където най-много ще те боли - удря най-слабите и зависимите, удря майките и децата им!!!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Браво! Много добре е написано и н...
23.10.2012 00:37
Браво! Много добре е написано и нещата са точно такива, за съжаление! Трябва да се събуди българинът и да ДЕЙСТВА! защото няма кой да ни помогне, освен ние самите! Българинът е ДИСКРИМИНИРАН в собствената си държава, за сметка на това циганите и турците са ИНТЕГРИРАНИ, горките! ДОКОГА българинът ще търпи да скачат върху главата му, кога ще разбере, че от излишната му толерантност към всички останали етноси, губи само той, българинът в България получава нищожни помощи в сравнение с турците и циганите!!! Това нормално ли е?! Когато самотна българска майка отиде да пита за помощи, й казват: ако беше циганка, щеше да получаваш... това какво е?! Заради тях за трето дете дават само по 200 лв., заради тях многодетна майка може да получи карта за градския транспорт с намаление, чак когато детето й НАВЪРШИ ГОДИНКА!!!
цитирай
2. aliya - Проблемът на българина не са етн...
23.10.2012 11:07
Проблемът на българина НЕ са етносите, защото всички етноси у нас, включително и българския, са подложени на едно и също заколение - ПОЛИТИЧЕСКО!
НЕ циганите и НЕ турците са на власт и не те измислят и гласуват един след друг фашистки закони, насочени срещу Жената на България и нейните деца!
цитирай
3. анонимен - Скоро не съм чел
23.10.2012 13:31
Скоро не бях чел така добре написан и мотивиран блог.Поддържам написаното изцяло.Ако искаме българска нация,трябва да се обърне сериозно внимание на отглеждането на родните деца.Няма логика приемни родители да получават повече пари от рожденните.
цитирай
4. анонимен - само думи ли?....
24.10.2012 16:56
Разбира се,че сте прави! Новия фашизъм обаче не се интересува от това.Единствено мога да ви желая ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ от войната с врага си.И да бъдете обединени и неотстъпни.
цитирай
5. анонимен - Абсурдистан
01.11.2012 13:37
Предлагам да се казваме Абсурдистан вместо България:Освен сравнението майченски само 2г/2г=240лв/и приемна до 18г има една др.цифра на дете в институция,която бе ок.800лв по мои спомени от преди 3-4г.Година по-късно някой си министър видя деца в институция на 7-8г по 20кг.Колко майки ще изоставят дете ако биват подкрепяни финансово разумно?А колко майки отглеждат геройски деца с помощи под 200лв.Е какво е бъдещето ни?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015418
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031