Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2012 12:52 - Отхвърлени са исканията на протестиращите майки
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 2884 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес стана ясно, че исканията на майките в България за увеличение на помощите им за отглеждане на децата им са отхвърлени от правителството.
И не само отхвърлени, но една изцяло антимайчинска социална политика е планирана от правителството - вместо да удовлетвори исканията за справедливо подпомагане от страна на държавата на майките в отглеждането на собствените им деца, правителството планира вместо това да „моли“ Негово Светейшество финансовия министър да отпусне пари за строеж на нови детски заведения:

„Министърът на социалната политика смята за разумно предложението парите за отглеждане на дете през първата година да се увеличат за сметка на отпадането на майчинството за втората година след раждането.
Тотю Младенов, министър
- Когато има достатъчно детски заведения и услуги за децата и за техните родители, тогава нямада има нужда от тази добавка от една до две години, защото тогава майките ще могат да си оставят децата

( http://bnt.bg/bg/new...koledni_dobavki )

По този повод няма как да не си зададем някои въпроси:

1. Защо „вместо“!? – вместо да се подпомогнат майките със справедливи помощи, се предвижда строежа на повече детски градини (в необозримо бъдеще)?

2. Защо не „и... и“ .. т.е. да се подпомогнат майките да си отглеждат децата тогава, когато децата им имат нужда именно от грижата на собствените си майки!? Защото няма съмнение, че за малкото дете е жизнено важно да НЕ бъде отделяно от майка си в крехката си възраст. Психолозите са единодушни, че връзката с родната майка е жизнено важна за живота на детето до 4 годишна възраст. Едва след тази възраст детето е готово да се отдели от непосредствената си връзка с майката и да общува със своите връстници в рамките на дневна детска градина.

Детето и родната му майка и физически, и психологически са едно неразривно цяло в първите години от раждането на детето. И когато това цяло е разкъсвано чрез опити за заместителско „майчинство“ от приемни „майки“, или социални работници в детски градини, това води до дълбоки душевни травми, неизлечими и за цял живот, и в душата на детето, и в душата на неговата майка.

3. Защо днешното ни правителство толкова много държи чрез допълнително финансиране от джоба на българските данъкоплатци ДА ОТДЕЛЯ децата от майките им дори още от 1вата им година, като:

- планира по думите на Министър Младенов спиране на помощите за отглеждане на родно дете между 1-вата му и 2-рата му година!?

- Увеличава плащанията на социалните работници в детските заведения и приемните родители за сметка на помощите за родните майки!?

4. Наясно ли е Министър Младенов с факта, че едно дете, още от 1вата му година дадено в детско заведение или приемно семейство, ще израсте с дълбока душевна рана поради липсата на родната му майка!?

Ще дам един пример на уважаемия ни Министър:

Правени са опити с малки деца – бебенца. Децата са били разделени в две групи – на едната група са давани редовно всички необходими грижи – храна, вода, хигиенни грижи, но децата не са били близо да майките си – не са били гушкани, галени, не им се е говорило с любов и внимание.

На втората група деца грижите са били също както и на първата група деца, но в допълнение майките им са дарявали децата си и със своето присъствие и любов.

За учудване на провеждащия експериемнта, децата от първата група, макар и получили необходимата физическа грижа за живот, се свивали и умирали.

За разлика от втората група деца, които растели в чудесно здраве.

Вие как смятате, ако на протест бяха излезли не майчета с колички, а таксиметрови шофьори, щеше ли социалният министър толкова бързо да им откаже исканото увеличение? 



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - ПРОСТОТИЯТА В бЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА
24.10.2012 18:22
Н таксиметрови шофьори, за бездомни кучета, шистов газ и т.н. никой не отказва след такива протести правителството заседава по няколко дни, но когато става въпрос за нашите деца положението е съвсем друго. Как според вас на тях ще им пука, че майчинството е малко....ми то те тези които мислят закони майчинство през втората година не взимат на тях им е по-добре да се върнат на работа и да си взимат заплатите от по няколко хиляди. Мислите ли че тях ги интересува че майчинството е 240 или колкото и да е? - те се интересуват от например шистовия газ или АЕЦ Белене, защото от там ще се взимат пари (те ще взимат), а не им пука, че ние и нашите деца и нашите внуци не само, че няма да им стига майчинството да си гледат децата ами ще плащат и за тези централи и разни такива глупости, които се мислят и обсъждат от вездесъщите министри. Няма да им пука до момента, в който те не започнат да взимат, като нашите заплати и докато не започнат да събират жълти стотинки последните дни преди заплата. Тогава може би ще се замислят.
цитирай
2. aliya - Съгласна съм! - истината е, че ако се ...
24.10.2012 18:49
Съгласна съм! - истината е, че ако се замисляха за майките и децата им, нямаше да бъдат политици!
Те за това са сложени на върха - за да не се замислят за майките, а да се погрижат общия бюджет на хората да отиде в частни корпоративни джобове:
- било то за плащания на лихви по банкови заеми
- било то за нечии строителни фирми на обществените поръчки
- било то за репресивни мерки срещу протестиращите хора и техните деца!
цитирай
3. анонимен - а утре
24.10.2012 19:26
Хора!!!Защо И ДОКОГА ще отказвате да погледнете истината такава каквато е???????
Това не са хора изобщо,това са клонинги БЕЗ ПОНЯТИЕ ЗА ЧУВСТВА!!!!!!!!ТОВА СА ВИД КОМПЮТРИ И НЯМА ДА ГИ ТРОГНЕТЕ с думи! Преосмислете войната си с тях,и то бързо.....Нужни са спешни мерки докато не са осакатили и следващите поколения.
цитирай
4. анонимен - Първият пост
24.10.2012 20:49
Сега видях, че постът ми е излязъл като анонимен, тъй като не обичам да се крия и винаги заставам зад думите си : казвам се Ивайло Николов
цитирай
5. aliya - Напълно съм съгласна с теб, Ивайло. ...
24.10.2012 21:55
Напълно съм съгласна с теб, Ивайло.
Благодаря ти за искреността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3033863
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930