Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2012 12:03 - Предновогодишно от Министър Ковачева - присъди над деца!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 2961 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 29.12.2012 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приоритетите на Министерство на правосъдието за 2013 г. са свързани с изработването на нов Наказателен кодекс, каза в интервю за БТА министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Приоритет е и започването на обучение на специализирани състави в съдилищата, които да работят по въпросите на детското правосъдие - работата както с малолетни и непълнолетни извършители на престъпления, така и с жертви на подобен род деяния. http://www.vesti.bg/...=40&oid=5401031
 

По някаква случайност, предновогодишното изявление на Министър Ковачева идва веднага след избора на нов Главен прокурор на България, чиито приоритети са същите – въвеждане на съдилища и присъди за деца, които да залегнат и в Новия наказателен кодекс. В досегашния Наказателен кодекс, както и изобщо досега в историята на България и на света, такива съдилища за деца никога не са съществували. До сега. Сега изведнъж децата се оказаха враг No: 1 на държавата и нейните чиновници.

Не можем да не се запитаме - Кой малоумник може да си постави за „приоритет“ съдилища и присъди над деца!? И кому е притрябвало да насочи силата на държавната законодателна власт срещу най-уязвимите и беззащитните – децата, като ги подложи на съд и осъждане само заради това, че все още не са пораснали!?

Кому в тази държава така и не стана ясно, че Децата се възпитават и превъзпитават с личен пример и много любов и грижа от родителите си, от учителите си и от обществото си.

А не децата да бъдат съдени и изправяни пред съдилища, съставени от безсърдечни възрастни с чиновнически умове и поръчкови изборни досиета.

Кой е този възрастен, който ще се изправи пред едно дете, за да го осъди и да го прати в затвора при закоравелите и предумишлени престъпници?

И кой дава право на един възрастен, който, въпреки, че не се е погрижил за възпитанието на едно дете, да се осмелява да издава присъди срещу него!?

Откога възрастните се превърнаха в съдници и осъдители на малчуганите, а не в техни грижовни родители и настойници!? Защото всеки възрастен е родител на всяко едно дете по тази Земя. Не осъдител, не осъдително сочещият с пръст от върха на чиновническата си заплата.
 

Толкова ли нямат работа съдилищата ни родни, че и децата ни вече погнаха!? И ако много им се харчи общественият бюджет, нека да го похарчат за градивни цели в името на човешкото благоденствие:

  • Да осъдят например телевизионните програми и холивудските кинопродукции, пълни с кръв и насилие в най-отвратителен вид
  • Или да осъдят например свободното разпространение на дрога по улиците и училищните дворове;
  • Или всички останали примери на лошо и вредно влияние върху децата – откровените лъжи в медиите, грозното хулене и отричане на българската църква, арогантната пошлост и разпространение на хомосексуалните перверзии по шоу концерти и гей паради, и т.н. и т.н.
  • Да осъдят най-напред съдиите собствените си министри и прокурори, затова, че не се грижат и не опазват живота на децата от грозни влияния и алчни печалбари, а точно обратното – нападат и подлагат на нечуван геноцид Новите хора на майката Земя!
Защото това, че ще наречеш един съд "детски", или една полиция "детска", или едни закони "детски", не значи, че те автоматично стават по-малко репресивни и по детски невинни! Точно обратното - нечуван и непознат до сега геноцид и мракобесие е деца да се изправят на съд вместо отговорните за тяхното възпитание - родители, учители, медии, политици, общество.
Господа политици, преди да посегнете на децата, осъдете първо себе си! - за безочовечие!!!



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. danylily - Предновогодишно от Министър Ковачева - присъди над деца!
29.12.2012 13:12
Според мен социалните институции не че, неработят правилно но изобщо не работят и изобщо не мислят за децата ни. Това са ми наблюденията още от раждането на първият ми син през 1997г., на никой не му пука за децата. Институциите дори развалят отношенията дете-родител и родител-родител, а после търсят съдебна отговорност на децата. След проблеми с ОЗД“Слатина“ подадох жалба до директорите на АСП и ИАСП, те си укриха работниците и грешките си, за да си защитят институциите, а с детето какво се случва никой не се поинтересува. До момента детето върви деградивно и никой от тях не носи вина. Така че, докато няма държавни служители и наказани бюрократи, няма да има и оправия на нещата. Последният ми зов за помощ срещу по нисшите институции, беше до г-н Тотю Младенов и БТВ, публикувам ви и въпросното писмо.

ДО
Г-Н ТОТЮ МЛАДЕНОВ
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

КОПИЕ ДО Г-Н ИВАЙЛО ИВАНОВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО
ПОДПОМАГАНЕ
КОПИЕ ДО Г-Н ДИМИТЪР АРНАУДОВ
РЪКОВОДИТЕЛ КЪМ ИНСПЕКТОРАТ КЪМ АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
КОПИЕ ДО НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ


ОТВОРЕНО ПИСМО
от
ЙОРДАН СТОЯНОВ ТОДОРОВ
живущ: гр. София, ......

Уважаеми Господин Министър,
С молба за намеса се обръщам към Вас. Около две години имам нещастието да се занимавам с подчинените Ви институции, ОЗД по късно и с защитниците им АСП и ИАСП. Случаят ни започна по подадена жалба от Вероника Тодорова (родна майка на синът ми Николай), в която тя е описала клевети относно поведението ми към детето. При разговори със служителка на име Петя в ОЗД „Слатина“, че данните по жалбите не са действителни, многократно бях упрекнат за моето „арогантно поведение“. Опитвал съм се да разговарям със синът ми по повод отношенията ни, но се оказа, че той постепенно ставаше все по резервиран към мен след поредните срещи с него в ОЗД, тъй като беше поставен от страна на Петя в ситуация да избира между двамата си родители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016512
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031