Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 10:33 - За кожата на един българин!
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 4392 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Водач на протеста във Варна намушкан с нож
Бившият футболист Иван Петров е бил приет в спешното отделение на "Св. Анна" с повърхностна рана, няма опасност за живота му"
www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5524811

Гледах вчера интервюто на Иван Петров, преди да се опитат да го убият из засада и по платена поръчка недостойните страхливци. В интервюто, излъчено по Нова ТВ в предаването на Милен Цветков, участваха и други варненци. Направи ми впечатление колко искрени и смели са тези хора, решили да се борят докрай срещу нетърпимата монополна експлоатация на българина. И с какво чувство за отговорност пред младите хора на България Иван Петров заяви - "Няма да ги предам! Не искам младите ни да си отиват от България - вече 2 милиона си заминаха от Родината!" Достоен мъж. (А у нас достойните ги нарочват за убиване – тихо, подмолно, без много шум).

Личеше дълбокото разочарование и лична обида на протестиращите варненци от излъганите им представи за системата, в която живеят. Някак си не можеха да преглътнат факта, че срещу тях, мирни невъоръжени хора с право на изразяване на глас и гражданска позиция, дори и срещу репортерите от неказионните медии, осмелили се да отразят директно протестите на хората, бе изправена въоръжена до зъби жандармерия, водни помпи за разпръскване на демонстранти и хората бяха бити и помитани от полицията.

Ако цял живот си вярвал в справедливостта на държавната управленска структура, в демокрацията, за която ти продънват ушите и политици, и медии, ако си плащал чинно данъците си и си работил за заплатите и на политици, и на полицаи, ти е трудно да повярваш, че същите тези хора ще се изправят срещу теб и ще те бият, псуват и помитат. Докато в същото време твоите родители на село са ограбвани от набези на кокошкари, поради бездействието на платената от теб "родна" полиция.

Трудно ти е да приемеш факта, че родното ти правителство не ти служи на теб, Народа и негов Суверен, а обслужва силните на деня - монополи, банки, корпорации, военни съюзи, и все чужди.

Трудно ти е да приемаш факта, че кожата ти отдавна е продадена и то твърде евтино, а земята ти е разграден двор, в който политиците ти широко са отворили вратите и са поканили на пир вълци и хиени:
- ето вчера, докато хората негодуваха по улиците на България, Народното събрание, което би следвало да е българско, побърза да удовлетвори искането на Президента Плевнелиев и намали цената, на която да продава българския паспорт – свали прага за получаване на паспорти от инвеститори (разбирай все монополни) на 500 000 лв. внесен дружествен капитал и 10 разкрити работни места, вместо заложените преди в закона 4 милиона лева и 50 работни места като изискуем праг за получаване на българско гражданство. И като се има предвид, че тези инвеститори разполагат с банките зад гърба си, трябва да ти е ясно, уважаеми българино, колко евтино са те продали, заедно с родната ти земя, като слуга на монополите-инвеститори!
- И излиза, че младите хора на България са пъдени извън страната си поради бедност и мизерия, прокуждани да си търсят късмета по гурбетчийски земи, а България ще заселват с небългари, и все „инвеститор до инвеститора, мила майно ле“ – с монополното право върху твоята мизерия и падение.

Политиците ни родни не се уплашиха от твоя протест, българино, срещу монополите „инвеститори“, а дори още по- широко отвориха вратите на България и поканиха в разградения й двор вълци и хиени на пир – Пир по време на Холера!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. zaw12929 - протест разрешен. . ., държавата в ...
15.02.2013 21:46
протест разрешен ..., държавата в ЕС с претенции ДЕМОКРАТИЧНА... НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ ...
ГЛЕДАМ ПАНОРАМА И НА ГЕРБАЖИЯТА ПАК ПРЕЖДЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА МУ ЗА ОПРАВДАНИЕ ПИСНА МИ ДА ГИ ГЛЕДАМ И СЛУШАМ
цитирай
2. aliya - Недей тогава - не го гледай и не го ...
16.02.2013 09:56
Недей тогава - не го гледай и не го слушай!
Слушай само собствения си вътрешен глас на сърцето - той най-добре знае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016048
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031