Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 16:46 - За бонбоните на глезените деца - финансистите!
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 1754 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.05.2012 21:50


Всеки ден вече сме свидетели на един безумен политически театър на арогантността и незачитането на човешкото достойнство.image

Колко ли богопомазан трябва да се считаш, че да си позволиш от върха на трона си на вицепремиер и министър на финансите (разбира се - на една опоскана до дупка, пословична с грозната си бедност страна, за която и ти си допринесъл), да обидиш цял един съседен народ, сравнявайки го с „глезено дете, плачещо за все повече бонбони!?“
Дянков: Глезена Гърция плаче за още бонбони - Политика - Информационна агенция Стандарт Нюз и вестник Стандарт

И това с ясното съзнание за хилядите твои съграждани, които с пот начело изкарват прехраната си в тази „разглезена“ Гърция, тъй като ти не си им дал възможност да останат в Родината си. И които, може да се наложи, да дават обяснения за твоето непремерено поведение!
Да си позволиш такова грубо незачитане на решенията на един съседен народ, както и на правото му сам да решава дали и как да протестира срещу ограбването на човешки животи, наложено от европейските институции и закриляните от тях банки, е недържавнически, антиполитически и нечовешки акт на арогантно пренебрежение и отричане на елементарни човешки свободи.
Такъв акт на абсолютно незачитане на човешката свобода досега демонстративно си позволяват само финансисти – като например:
- наскоро отново пред медиите господин Главният банкер на държавата ни, с лъскащо и загладено лице, на което свети фалшива, самодоволно ехидна усмивка, обясняваше на другите /щото светът явно се дели на банкери и другите/, как един съседен нам народ бил купчина недорасли дечурлига барабар с майка им накуп. И как главата на семейството, след като преговарял с банките, които били толкова милостиви към него, та тази семейна глава, вместо да вземе да подпише най - сетне тези договори за заеми и да си сложи главата в торбата, че и главите на дечурлигата и благоверната си, решил да отиде да пита дечурлигата и жената дали са съгласни. Ама то така не се правело!
Гледах и не вярвах на очите си! - Да наречеш цял един народ "дечурлига и домакинята", да осмееш правото на този народ сам да реши съдбата си чрез референдум - и всичко това от екрана на национална телевизия. Трябва наистина да си банкер - богопомазан и недосегаем, за да можеш така нагло да унижаваш живи хора!
- Или госпожа Лагард, управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) в публикувано вчера интервю в британския в. "Гардиън" заяви, че гръцкият народ трябва да помогне сам на себе си и редовно да изплаща дълговете си, а гръцките родители трябва да поемат отговорност, ако децата им бъдат засегнати от мерките за намаляване на държавните разходи. (как обаче да поемат тази отговорност като право на референдум им се отказа, Лагард не поясни!)

На въпрос за сложната икономическа ситуация в
Гърция и проблемите на населението Лагард каза, че е "много по-обезпокоена за съдбата на малките деца в селско училище в Нигер, които учат по два часа дневно заради отсъствието на елементарни условия и силно искат да получат образование"."Мисля за тях през цялото време, защото те повече от Гърция се нуждаят от помощ", подчерта Лагард.
Интервюто предизвика остри реакции в
Гърция от страна на хората и политическите партии.

"Никой не трябва да унижава гръцкия народ по време на криза и аз призовавам г-жа Лагард, която обиди с отношението си гърците, да премисли казаното," заяви лидерът на социалистическата ПАСОК Евангелос Венизелос.

Четейки за случващото се по нашите ширини, човек започва да се пита: кое струва повече – човешкият живот (включително и този на децата, и този на пенсионерите), или парите на банките!?image
И какво му е разглезеното на това, да си искаш хляба – този, който си заработил вече с вноските си за пенсии, и лекарствата – тези, които си заплатил вече със здравните си осигуровки!?
Нима хлябът и лекарствата се превърнаха в „бонбони“, в ненужен лукс!?

Да се чуди човек в коя епоха нашият вицепремиер живее!? Защото единственият, който сбърка „хляба с пастите“, се раздели с главата си преди няколко столетия по време на Великата френска революция!

Нищо ново под слънцето – коронясаните за крале и кралици винаги са имали склонността да се вземат твърде насериозно и да забравят, че и те са хора, и рано или късно, и на тях ще им се наложи да „паднат“ между хората. И да погледнат в очите тези, на които арогантно отказваха парчето заслужен хляб.

Само арогантният човек може да бъде унижен!“ Ошо
image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015785
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031