Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 09:06 - За децата и ...международната международност!
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
1



Днес е официалният ден на Детето!
Тъй де, щом има официален Ден на Хомосексуалността, защо да няма и един Ден на Детето!
Нищо, че детето е всеки ден в сърцето ти и пред очите ти - дори и тогава, когато вече си е отишло от теб - в чужди земи да слугува!

Друго си е обаче, когато обявят официален Ден на Детето - ето на, Международната Международност мисли за теб - световно.
Така, както например Световната банка те мисли - и теб, като плащач на данъци местни и международни, и децата ти.

Като например това:
Christine Lagarde, scourge of tax evaders, pays no tax | Business | guardian.co.uk

Г-жа Лагард, която каза, че не я е грижа за гръцките деца, но за сметка на това я е грижа за данъците на родителите им, всъщност се оказва, че не плаща данъци поради международната си чиновническа длъжност.
Бинго! - "не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря... и изпълнявай!
И не забравяй да ми платиш заплатата - тя е с предимство пред хляба на децата ти!"
Винаги заставам нащрек, когато чуя думата международен - може би спомен от миналия режим, където пролетариатът беше международен, и партията беше с Интернационал и прочие, и прочие.
За съжаление нищо не се е променило и с дълго лелеяната демокрация. Защото тя, демокрацията, се оказа всъщност "тълпокрация". Отново се използва силата на тълпата, на масата, за да се скрият завоалираните интереси зад тях. И се започнаха едни световни организации за това и онова - здравеопазване, енергетика, че и световни банки. А всичко мирише на добре планирано централизиране на световния свят чрез неговото глобализиране с цел по-лесно дърпане на конците. Като се използва силата на тълпата.
Забелязали ли сте, че в тълпата човешкото същество губи своята индивидуална и човешка отговорност и е по-склонно да въдрши нечовешки неща - като например революциите, войните. Там случаите на насилие са немислими да се случат, ако човешкото същество е оставено само, на своя отговорност. Никой не би направил това, което се осмелява да направи, понесен от тълпата и скрит зад гърбовете на другите. Тълпата е лош учител и безотговорен феномен.
Дори самата тълпа много често след това е съжалявала за извършеното от нея - но късно - например гилотинирането на френското кралско семейство, или разпъването на Исус.
Но явно архитектите на човечеството са наясно с особеностите и слабостите на човешкия ум и знаят как да сплашат отделното същество с измислената сила на мнозинството... и неговите институции.

А в съществуванието мнозинството не е форма на живот, няма своя индивидуална душа, няма своя душа изобщо.
Само човешкото същество има своя индивидуална душа, своя автентичност и само отделното човешко същество може да носи отговорност за своите действия и решения. Не и тълпата, не и групата, нито организираните мъртви структури на институциите.
Които обаче, оказва се, искат дълбоко в душите ни да бръкнат - и законно да поемат "отговорността" за нашите родни деца върху своите институционализирано безсърдечни плещи, като прокарват закони за беззаконието - като например проектът за нов Закон на Детето, който гарантира върховенство на институциите над родителската любов и над правото да бъдеш до детето си. Т.е. бюрократи, скрили се зад анонимността на фасадата Институция, ще решават дали ти и колко обичаш детето си!
Нима на този свят има нещо по-свещено, по-истинско и по-сърдечно от връзката между родител и дете!? И кой има право да бърка в човешките души с институционалните си ръкавици и да посяга на крехкия човешки живот!?... като превръща децата в средство за манипулиране и разбиване на човешки съдби!?

Нима една институция може да има сърце!? ... и любов в сърцето!?

Дори тази сутрин по Нова телевизия изнесоха потресаващи факти за зверствата и човешкото унижение на децата, възпитавани от държавните институции и техните Домове за деца, лишени от родителска грижа.

Господа политици и финансисти, не всичко е за продан!
Не и сърцата ни човешките!
Махнете ръцете си от Живота - той е свещен и не е разменна монета!    



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015570
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031