Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 22:14 - Военна интервенция в Сирия - повод ли е поводът!?
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 3144 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2012 10:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз ли неправилно чувам, те ли неправилно говорят!?
... помогнете ми да разбера ... неразбираемото.
Съобщиха ни, че турски разузнавателен самолет нахлул вчера в сирийски териториални води и бил свален на 1,5 км навътре в сирийската морска територия от сирийската противовъздушна охрана.
Самолетът някак си случайно се отклонил от полета си (тренировъчен, нищо друго! image ) и някак си случайно и без да иска нарушил сирийското военновъздушно пространство точно по време на сериозно противопоставяне на световните завоалирани интереси срещу една независима страна и на заплашителното дрънкане на оръжия и заплахи за военна интервенция в Сирия.
И какво мислите последва от тази неволна грешка на турския изтребител - извинение от турска страна ли!? - Нищо подобно - Турция обвини Сирия в заплашително и провокативно поведение, а след нея и ние не останахме по-назад.
И не само Турция обвини Сирия в провокативно поведение (като че ли Сирия навлезе в чужди води!?), ами и Турция като член на НАТО веднага взе че свика НАТО на среща, защото видите ли, след като Турция е била заплашена от Сирия (???!!!), то това означава, че целия Алианс е заплашеният... и трябва да се защитава!
Как?! ... естествено, като военно нападне Сирия.
И ето ви войната е подпалена - чисто, просто и ясно!
Винаги в човешката история войните са били подпалвани по някакви смешно незначителни поводи - някой човечец гръмнат на улицата ... и готово - Първата световна война и милиони животи затрити.
Или някой Мустачко нахлупил шапка с козирка крещи "Хайл", щото му е платено да го прави - и хоп, и Втората световна война е подпалена! ... и голяма част от човечеството е унищожена!
Ето и днес - във въздуха се носи вонята на войната! Поводът не е нужно да бъде сериозен, нито действителен - всяка провокация е използвана за манипулация.
Важното е война да има. Защото войната отнема човешката енергия и волята на хората за себеосъзнаване и достоен живот в свобода и истина. Войната отклонява вниманието на хората от наболелите въпроси на човешкото ежедневие, на простичкия и затова безкрайно ценен обикновен човешки живот и човешки радости.
И дава войната още по-непремерена власт на световните завоалирани интереси да подреждат света и световната карта по своя воля.
Защото те, световните завоалирани интереси знаят как се управлява човечество: ето например Арабският свят - същите тези диктатори, послушни възпитаници на американски и английски военни школи, млади нахъсани офицери, издигнати на власт от Американското разузнаване през 50-60-те години на миналия век, днес чрез надлежно планирани революции - "арабски пролети" в кървави цветя разцъфнали, се заменят с къде по-ефикасните и убедителни за местното население ислямисти - политици. Нека не забравяме, че Садам, Садат, Кадафи, Хафез Ал-Асад и синът му Башар Ал-Асад са възпитаници на САЩ и Англия и са завършили техни военни школи. И че бяха издигнати на власт от ЦРУ при тогавашната подредба на Арабската карта.
Само че момчетата преядоха с власт и престанаха да бъдат толкова послушни, колкото бяха обещали. Задокеанските стратези на световната политика са наясно с този феномен - затова са и майстори в изнасянето на революции срещу нарочените за "диктатори" непослушници.
Този феномен си има своята предистория - още от времето на Великата френска революция, или по-късно Великата октомврийска революция. Когато непослушните монарси бяха обезглавени от докараното си до истерия с умело издигане на лозунги население - тълпа.
Великата френска революция например е изцяло подготвена от Джеферсън и като награда го правят президент на Щатите.
Народът винаги е лесен за манипулиране - понеже е държан в подтисничество и експлоатация. И не му трябва много, за да побеснее - някой красив лозунг на демагогията - "Братство, равенство, свобода", например. Или "светлото бъдеще". И разбира се - медии, защото те са чудесните манипулатори на човешкия ум чрез насаждани повторения на лъжи безчет.
Както е и в момента със Сирия.
Планирано е Арабският свят да бъде управляван от религиозни фанатици - ислямисти, защото те насаждат по-успешно страх и послушание. Още през 80-те години на 20ти век се зароди движението на Мюсюлмански братя с пари отвън. И се разрасна, втълпявайки в умовете на хората нагласата за религиозно подчинение на нарочените за "религиозни" политици.
Стратезите на света никога не са подценявали ролята на официалните религии в налагането на власт и подчинение.
Ако не могат да те подчинят с красиви лозунги за равенство, винаги могат да те подчинят, разпалвайки страха ти пред Бога и неговите "наместници"! 

А арабските страни ще бъдат подобаващо впримчени в Арабски съюз - подобно на Европейския съюз.
Защото къде по-ефикасно се управлява един народ, ако е подчинен на две нива на политическата власт - национално правителство и наднационален съюз!
Така и икономическата власт на световните корпорации ще е гарантирана.
А ако някой народ се опъва - като сирийския например, то този народ ще бъде подложен на заколение - първо му се изпращат "бунтовници" - платени наемници от съседните арабски страни. След това му устройват зрелищни заколения и издевателства на отделни групи от беззащитни хора.
И ако много упорства сирийският народ и продължава да стои зад сегашния си нарочен за сменяне от световните сили президент ( защото този народ с право се страхува от ислямистите), то тогава ще има "военна интервенция".
Поводът за нея не е проблем!         



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Пожелавам на всеки чужд войник, ...
24.06.2012 23:12
Пожелавам на всеки чужд войник, стъпил в Сирия, брутална и кървава смърт. А на Турция искрено пожелавам да отнесе малко от сирийските балистични ракети. Арогантността на кликата, наречена "международна общност", мина всякакви граници.
цитирай
2. aliya - Войната не е за пожелание - никому!
24.06.2012 23:27
Войната не е за пожелание - никому!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016462
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031