Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 13:57 - Лъжите на заместник - министъра на образованието Дамянова
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 2500 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.01.2013 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледах днес дискусията за Закона за задължителното предучилищно образование на 4 годишните деца в предаването Факторът Кошлуков.
И не можах да сдържа възмущението си от наглата манипулация и откровени лъжи в ефир на единия от участниците заместник-министъра на образованието Дамянова. Г-жа Дамянова лъжеше поне по няколко точки от разговора:
1. Зам-министърката твърдеше, че думата „задължително обр
азование за 4 годишните“ всъщност не касаела децата, а само задължението на държавата да осигури детски градини за всички деца!
- Ако това беше истината, защо Министерството на образованието твърдо отказва да махне думата „задължително“ пред „образование за 4 годишните“!?
- И защо в закона не е изрично споменато, че това задължение касае само държавата, а не децата и техните родители и поради това те няма да бъдат наказвани с глоби и последващо отнемане на децата им от социална полиция и приемни „семейства“, както е заложено в новия законопроект за детето!?
- и ако това е задължение на обеднялата ни държава, ще гарантират ли заместник – министърката и нейните работодатели, че това задължение на държавата да строи детски градини и назначава допълнителен учителски състав няма да доведе до стоварване на още едно непосилно бреме върху раменете на родителите и облагането им с нови и още по-големи данъци и социални осигуровки!?
2. Заместник-министърката твърдеше, че глобите за непосещаване на задължителната детска градина от 4 годишните всъщност били само споменати в закона, но нямало да бъдат прилагани.
- Е аз пък да попитам Дамянова що за закон е този, който "говори" едно, а "върши" друго и защо тогава изобщо такъв закон трябва да бъде приеман!?
- И може ли Дамянова да гарантира, че този закон няма да изпълнява разпоредбите си и няма да наказва родителите с глоби от 500 лв. или още по-лошото с отнемане на децата им от социалните работници съгласно готвения с пълна сила Закон за детето!? Защото много еднодневки заместник-министри се смениха и напълно изчезнаха от обществения небосклон, но последиците от техните продажни действия все още висят като дамоклев меч над българите!
3. Зам-министър Дамянова открито призна, че Законът за задължителното образование не приема религиозно обучение под каквато и да е форма в българските училища и детски градини и по този начин задължава и родителите да лишат децата си от каквато и да е форма на религиозно и духовно възпитание. Още повече, че в новия Закон за детето за форми на религиозно обучение или посещение на духовни сбирки се предвижда наказание с цялата строгост на закона – включително и чрез отнемане на деца от родителите им!
– В този смисъл бих искала да попитам г-жа Дамянова с какво право Министерството на образованието налага два напълно противоконституционни закони, които инкриминират свободата на вероизповеданията в България!?
- И защо на родителите се забранява правото на избор дали да обучават децата си в религиозните си традиции или други форми на духовност според разбиранията на родителите, а вместо това им се налага насилствено официалната антирелигиозна доктрина на правителството!? Това не е ли духовен геноцид върху българите и техните деца!? Както и ограничаване на основните човешки свободи!?
4. Заместник – министър Дамянова обеща, че групите за деца от 30 деца в група щели да бъдат намалени по състав до 2016 . и че на децата щели да се оказват индивидуални грижи от учителките.
- Дори и това да стане факт с цената на много финансови ангажименти от страна на народа на България, това няма да промени факта, че децата на България са изваждани от най-ранна възраст извън семействата си и отделени от незаменимата и безплатна топлина на семейното огнище. За да бъдат подложени на колективизация и глобализация, или другото име е институционализация, от министерски чиновници.
- Както непроменен ще остане и фактът, че закони за най-крехките и уязвими български граждани – децата, не могат да бъдат ковани в пожелателната форма на бъдеще несъществуващо време, а трябва да се опират на действителността и реалните факти. А те са – невъзможност на което и да е учебно заведение или детска градина в България да замени семейното огнище и присъствието на родителите, поради което задължителната предучилищна форма на обучение за децата на 4 години трябва да отпадне!
5. Заместник министър Дамянова си позволи да говори в пожелателно-уклончиво време и по друг, наболял за българските родители въпрос – въпросът за родителските кооперативи и сдружения, които новият закон за образованието поставя извън закона. Според Дамянова такъв кооператив можело да се създаде, но само ако се подчини на тежките административни условия и процедури по регистрация на частна детска градина. А тези административни изисквания в същността си са именно отрицание на родителския кооператив и на възможността родителите да контролират и определят учебния процес на децата си. Защото никъде в закона за образованието не е записано, че родителите имат право на решаващия глас по отношение на учебния процес и формата на обучение! За сметка на това обаче е записано, че държавата е върховният орган, решаващ образованието на невръстните деца!

Явно правителството е до такава степен решено да въведе новите противоконституционни закони за децата на България, че тази висшестояща правителствена цел оправдава всички средства – дори и наглата лъжа! А това е ярък показател и за нещо друго, още по-опасно – правителствените служители са твърдо убедени в своята бъдеща безнаказаност! Което може да се дължи на две причини: – или защото следващите избори са им обещани, - или защото техните задгранични покровители са твърде високо в световната йерархия!



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3033495
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930